Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ διαβάζω τα σχόλια μερικών που λένε ότι το fingerprint είναι πιο γρήγορο ή βολεύει καλύτερα από το face id και σπάω το κεφαλή μου για να καταλάβω πως μετά το ξεκλείδωμα (fingerprint) δουλεύουν το κινητό τους χωρίς να το κοιτάνε... Πολύ περίεργο...

Δημοσ.

Αυτό που έγραψα πριν λογικά.

Ε δεν είναι και ακριβώς το ίδιο. Εδώ μιλάμε για άλλον άνθρωπο, όχι για λεπτομερείς 3d μάσκες κλπ! Αν ισχύει το βίντεο είναι θέμα, πολύ δύσκολο να ισχύει όμως...

• Super Moderators
Δημοσ.

Ε δεν είναι και ακριβώς το ίδιο. Εδώ μιλάμε για άλλον άνθρωπο, όχι για λεπτομερείς 3d μάσκες κλπ! Αν ισχύει το βίντεο είναι θέμα, πολύ δύσκολο να ισχύει όμως...

Δεν είναι εντελώς άλλος ο μικρός γιος. Αν δεις αυτό γίνεται όσο γίνονται αποτυχημένες προσπάθειες και αναγκάζονται να βάζουν το pin για να ανοίξει. Άρα εκπαιδεύεται το Face ID και με τα χαρακτηριστικά του μικρού. Αν κάνει register από την αρχή το face η μαμά, δεν ξεκλειδώνει με το μικρό. Μετά από αρκετές προσπάθειες όμως και εισαγωγές του κωδικου, το «προβλημα» επανέρχεται.

Σε κάθε περίπτωση είναι ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις ώστε να καταλάβουμε πως λειτουργεί το Face ID. Και όπως έχω ξαναπεί πιστεύω πως έτσι θα γίνει το Face ID ακόμη πιο ασφαλές όσο περνάει ο καιρός. :)

Δημοσ.

Από τις κυριότερες ειδήσεις στο BBC WORLD NEWS .Με συνεντεύξεις και αναλυτική παρουσίαση του γεγονότος. Και αυτοί με λαλακιες ασχολούνται. Η TV σε ολο τον κόσμο σε παρακμή.

Δημοσ.

Άντε κάνε μένα κόπο και διάβασε πάλι αυτό που έγραψα περί passcode :)

Αν ξέρει ήδη το passcode, γιατί να κάτσει να βάλει το δικός της fingerprint ;!!! Το παράδειγμα σου είναι εντελώς άκυρο

Δημοσ.

Δεν είναι εντελώς άλλος ο μικρός γιος. Αν δεις αυτό γίνεται όσο γίνονται αποτυχημένες προσπάθειες και αναγκάζονται να βάζουν το pin για να ανοίξει. Άρα εκπαιδεύεται το Face ID και με τα χαρακτηριστικά του μικρού. Αν κάνει register από την αρχή το face η μαμά, δεν ξεκλειδώνει με το μικρό. Μετά από αρκετές προσπάθειες όμως και εισαγωγές του κωδικου, το «προβλημα» επανέρχεται.

Σε κάθε περίπτωση είναι ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις ώστε να καταλάβουμε πως λειτουργεί το Face ID. Και όπως έχω ξαναπεί πιστεύω πως έτσι θα γίνει το Face ID ακόμη πιο ασφαλές όσο περνάει ο καιρός. :)

Μπορεί να είναι έτσι όπως το λες, απλά εμένα δεν μου φαίνεται λογικό να αποφασίζει μόνο του το face id να προσαρμόζεται στο νέο πρόσωπο! Και μιλάμε για διαφορετικό άνθρωπο, ας μοιάζει λίγο με τη μάνα του :D

Σε αυτή την περίπτωση (να μη σε αναγνωρίζει και να χρειάζεται κωδικό για να ανοίξει) νομίζω το καλύτερο θα ήταν να σου ζητάει να το ξανασετάρεις.

Αλλά άσε να το δούμε γιατί μπορεί να μην ισχύει καν το βίντεο...

Δημοσ.
Ο χρήστης ektorasdamaskinos είπε:

Άντε κάνε μένα κόπο και διάβασε πάλι αυτό που έγραψα περί passcode 
Αν ξέρει ήδη το passcode, γιατί να κάτσει να βάλει το δικός της fingerprint ;!!! Το παράδειγμα σου είναι εντελώς άκυρο

Άντε να το τραβήξουμε λίγο περισσότερο !

Γιατί τον κωδικό τον άλλαξα μετά και είναι κάτι που κάνω συχνά ! Έβαλε λοιπόν το δικό της δακτυλικό το ίδιο βράδυ για να μπορεί να μπαίνει χωρίς να το αγγίζει στο δάκτυλο μου όταν κοιμάμαι ! Απλό !
Αυτό που θέλω να πω βασικά είναι ότι το δακτυλικό αποτύπωμα αποτυγχάνει παταγωδός κατά την άποψη μου να κάνει αυτό που υπόσχεται ! Να προσφέρει δηλαδή Ασφάλεια για τον κάτοχο ! Αν με ένα απλό άγγιγμα στο δάχτυλο το κινητό ανοίγει με τον τρόπο που εξήγησα παραπάνω ! Θεωρώ λοιπόν ότι το Face ID είναι ασφαλέστερο ! Αν από την άλλη δεν είναι ακαριαίο στην ταχύτητα η χρειάζεται να σηκώσω το τηλ για να με αναγνωρίσει δεν με απασχολεί ιδιαίτερα ! Δεν είμαι ο φλας για να μετράει κάθε δευτερόλεπτο ! Χεχε ! Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν γίνεται να ανοίξει με τόσο απλό τρόπο όπως το δακτυλικό !
Αυτά ! :)

Δημοσ.

:ph34r:

This 10-year-old was able to unlock his mom’s iPhone using Face ID

https://www.youtube.com/watch?v=dUMH6DVYskc

https://www.wired.com/story/10-year-old-face-id-unlocks-mothers-iphone-x/

Αυτο θα πει ασφαλεια :) Kαι φυσικα οσοι λειτουργουν με face ID το iphonή τους πρεπει να προσεχουν με τη beta ασφαλεια.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αυτο θα πει ασφαλεια :) Kαι φυσικα οσοι λειτουργουν με face ID το iphonή τους πρεπει να προσεχουν με τη beta ασφαλεια.

Μην το συζητάς! Χαμός σε λέω... 

Δημοσ.

Ωραία λογική. Δηλαδή προσπαθεί κάποιος ΑΛΛΟΣ να το ξεκλειδώσει, δεν μπορεί και μόλις βάζω το pin εγώ τον σώζει και αυτόν μέσα για πρόσβαση....

Δεν νομίζω να έχει κάνει τέτοιο σφάλμα η apple, το training πρέπει να γίνεται μόνο από τις ρυθμίσεις, όσες φορές θες, σε ότι κατάσταση φωτισμού θες...

• Super Moderators
Δημοσ.

Ωραία λογική. Δηλαδή προσπαθεί κάποιος ΑΛΛΟΣ να το ξεκλειδώσει, δεν μπορεί και μόλις βάζω το pin εγώ τον σώζει και αυτόν μέσα για πρόσβαση....

Δεν νομίζω να έχει κάνει τέτοιο σφάλμα η apple, το training πρέπει να γίνεται μόνο από τις ρυθμίσεις, όσες φορές θες, σε ότι κατάσταση φωτισμού θες...

Δεν σε σώζει με τη μία, πρέπει να προηγηθουν πολλές προσπάθειες και με το ίδιο πρόσωπο κάθε φορά. Δεν σε καταχωρεί σαν νέο πρόσωπο, απλά φαίνεται να προσαρμόζεται με τον καιρό.  Ακόμη δεν γνωρίζουμε καν λεπτομέρειες σχετικά με το πως ακριβώς λειτουργεί η όλη διαδικασία σε τεχνικό επίπεδο. 

Δημοσ.

Καλό το fingerprin id ! Γρήγορο ,αξιόπιστο ,πρακτικό , σου ξεκλειδώνει εύκολα η φίλη σου το κινητό κάθε βράδυ απλά ακουμπώντας το κινητό στο δάχτυλο γιατί κοιμάσαι σαν βόδι , ψάχνει τα μνματα ,τραβάει και φωτός της οθόνης σου με το δικό της για να έχει ντοκουμέντα , σου κάνει τη ζωή κόλαση , και προσθέτει και το δικό της δάκτυλικο μετά για να μην κουράζεται και πολύ , το ανακαλύπτεις ένα πρωί όταν πας να προσθέσεις ένα ακόμα δακτυλικό σου αποτύπωμα και βρίσκεις 4 ήδη στη συσκευή σου γιατί δεν είχες να φοβηθείς τίποτα και τις είπες μια μέρα το passcode σου ! Τι καλά !! Πολύ Μ αρέσει το δακτυλικό αποτύπωμα ! Είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω και πολύ θα στεναχωρηθώ που θα το χάσω σε λίγο που θα πάρω το x , και δεν θα μπορεί πια να μου ανοίγει το κινητό η φίλη μου τα βραδιά και δεν θα μου κάνει τη ζωή μου κόλαση ! Πολύ χάλια θα είμαι αλλά εγώ θα το πάρω !

Νομίζω ότι είναι τραβηγμένη η περίπτωση που περιγράφεις. Άσε που αν της πεις το passcode μπορεί να ξεκλειδώσει και το x που έχει face id (ίσως μπορεί να προσθέσει και το δικό της πρόσωπο, δεν ξέρω αν γίνεται αυτό αλλά λογικά θα γίνεται). Οπότε δεν αλλάζει κάτι.

Δημοσ.

Αν κανουν ακριβη αντιγραφη με 3D printer σε ενα δαχτυλο, δεν θα καταφερουν να σπασουν το touch id?

Όχι. Διαβάζουν και υπο-δερμικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...