Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ασφαλεια απο τα lidl... Σαν το password δεν εχει γατακια :)

Υ.Γ. Αλλος ενας λογος να σου κοψει το κεφαλι ο τζιχαντιστης. :P

Ίσα ίσα το να σε βασανίσει μέχρι να πεις το password, μπορεί να του είναι πολύ πιο ...απολαυστικό! :P 

• Like 1
Δημοσ.

Ίσα ίσα το να σε βασανίσει μέχρι να πεις το password, μπορεί να του είναι πολύ πιο ...απολαυστικό! :P

χαχαχα ναι αλλα θα το δωσεις με τη συγκαταθεση σου. Τωρα ή θα σου κοψει κεφαλι ή θα σου κοψει δαχτυλο..αυριο μεθαυριο θα σου βγαζει το ματι.. δεν ειναι λοιπον ασφαλεια αυτη. Η ιδια η γκομενα σου δηλαδη μπορει να το ξεκλειδωσει οταν κοιμασαι ..:P

Αλλο σεναριο ειναι να σε πιασουν οι μπατσοι να εισαι εσυ ο τζιχαντιστης και να σου βαλουν το δαχτυλο ή τη μουρη μεσα στο κινητο... ευκολη λυση... ενω με το password λες ενα αλλαχου ακμπαρ και κανεις πως επαθες εγκεφαλικο...τσουπ δεν το θυμασαι το password :P

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

χαχαχα ναι αλλα θα το δωσεις με τη συγκαταθεση σου. Τωρα ή θα σου κοψει κεφαλι ή θα σου κοψει δαχτυλο..αυριο μεθαυριο θα σου βγαζει το ματι.. δεν ειναι λοιπον ασφαλεια αυτη. Η ιδια η γκομενα σου δηλαδη μπορει να το ξεκλειδωσει οταν κοιμασαι .. :P

Αλλο σεναριο ειναι να σε πιασουν οι μπατσοι να εισαι εσυ ο τζιχαντιστης και να σου βαλουν το δαχτυλο ή τη μουρη μεσα στο κινητο... ευκολη λυση... ενω με το password λες ενα αλλαχου ακμπαρ και κανεις πως επαθες εγκεφαλικο...τσουπ δεν το θυμασαι το password :P

Όλες αυτές οι τεχνολογίες κλειδώματος δεν φτιάχτηκαν με σκοπό να προστατεύουν κρατικά μυστικά αλλά να μας διευκολύνουν κάπως με τη χρήση των απλών κωδικών κλπ. Σαφώς ο κάθε κατασκευαστής φροντίζει να τα κάνει όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, αλλά μην περιμένουμε και απόλυτη προστασία...

Επίσης αν η γκόμενα θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό σου ...το έχασες το κορμί πατριώτη! :P 

Δημοσ.

το password είναι το καλύτερο από όλα, για τον απλό λόγο ότι αλλάζει όποτε θέλεις* ή αν στο κλέψουν,

αν όμως σου κλέψουν το δαχτυλικό αποτύπωμα ή το πρόσωπο (και εννοώ τη μαθηματική τους "μεταφραση" που αναγνωρίζει ο υπολογιστής), και θέμα χρόνου ειναι να σπάσουν οι αντίστοιχοι αλγόριθμοι, τότε είσαι πιο πολύ μπλεγμένος,

και δεν μιλώ για τρομοκράτες και μυστικές υπηρεσίες, αλλά για συναλλαγές πχ με τράπεζα, εφορία, δουλειά κλπ.

* ή καλύτερα το αλλάζεις τακτικά, για την πρίπτωση που στο έχουν κλέψει και δεν το ξέρεις

• Like 1
Δημοσ.

Αν αρχίσεις να χρησιμοποιείς το face id, θα καταλάβεις πως το fingerprint ...πέθανε

Συγγνωμη, αλλα μου φαινεται απο υπερβολη μεχρι και φανμποισμος αυτο που λες. Ειναι ξεκαθαρα πιο αβολο, καλο ειναι που υπαρχει αλλα δεν ειναι καλυτερο του δαχτυλικου το οποιο προς το παρον ειναι πολυ πιο γρηγορο και πρακτικο

Δημοσ.

Συγγνωμη, αλλα μου φαινεται απο υπερβολη μεχρι και φανμποισμος αυτο που λες. Ειναι ξεκαθαρα πιο αβολο, καλο ειναι που υπαρχει αλλα δεν ειναι καλυτερο του δαχτυλικου το οποιο προς το παρων ειναι πολυ πιο γρηγορο και πρακτικο

Αυτό ακριβώς θα λέγα. Φανμποϊσμος. Το finger print είναι πολύ πιο γρήγορο και πρακτικό. Να δείτε που η apple στο XI ή όπως σκατα θα λέγεται θα περιλαμβάνει και τις 2 τεχνολογιες.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς θα λέγα. Φανμποϊσμος. Το finger print είναι πολύ πιο γρήγορο και πρακτικό. Να δείτε που η apple στο XI ή όπως σκατα θα λέγεται θα περιλαμβάνει και τις 2 τεχνολογιες.

Η ιστορία έχει δείξει, ότι όταν παίρνει μια απόφαση και παίρνει έναν δρόμο, δεν αλλάζει , παρά την γκρίνια και την καχυποψία κάποιων.

και ως συνήθως το πετυχαίνει να δουλεύει άψογα και γρήγορα.

βλέπε headphone jack - και βλέπε τι έκανε η Google φέτος με το Pixel για να πάρεις μια ιδέα.

να θυμηθώ του φωστήρες, τι εποχές που πρωτοέβαλε το touchID, τι λέγανε ? (το password/pattern είναι πιο γρήγορο - θα το χακάρουν - μας κυνηγάει η NSA/CIA φακέλωμα και λοιπές μπούρδες)

Άρα σιγά σιγά, και οι δύο σας από του χρόνου, να προετοιμάζεστε προς χώνεψη, αν πρόκειται να ρίξετε λεφτά σε κάποια ναυαρχίδα Android ή Iphone, ότι με τύπου FaceID θα παίζετε θέλετε δεν θέλετε.

Αλλιώς δόξα τον μεγαλοδύναμο υπάρχουν Xiaomi -Meizu καθώς και οι φθηνές εκδόσεις των μεγάλων εταιριών για να έχετε το πολύτιμο fingerprint reader.

• Super Moderators
Δημοσ.

Συγγνωμη, αλλα μου φαινεται απο υπερβολη μεχρι και φανμποισμος αυτο που λες. Ειναι ξεκαθαρα πιο αβολο, καλο ειναι που υπαρχει αλλα δεν ειναι καλυτερο του δαχτυλικου το οποιο προς το παρον ειναι πολυ πιο γρηγορο και πρακτικο

Συγγνώμη κιόλας που λέω την άποψή μου χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα υπηρεσία/τεχνολογία, συγκρίνοντάς την με το touch id που επίσης χρησιμοποιούσα... 

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη κιόλας που λέω την άποψή μου χρησιμοποιώντας αυτή τη νέα υπηρεσία/τεχνολογία, συγκρίνοντάς την με το touch id που επίσης χρησιμοποιούσα... 

Από ποια άποψη το θεωρείς καλύτερο για εσένα; Πχ, από θέμα ταχύτητας, το fingerprint δείχνει γρηγορότερο (όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει fingerprint reader και έχουμε δει τα βίντεο για to face unlock).

Δημοσ.

Όντως το fingerprint φαίνεται πιο πρακτικό. Δεν ξέρω πόσο αλλάζει στην πράξη όταν τα χρησιμοποιήσεις και τα δύο αλλά φαινόταν κάτι που δεν χρειαζόταν κάποια αλλαγή - βελτίωση.

Δημοσ.

Καλό το fingerprin id ! Γρήγορο ,αξιόπιστο ,πρακτικό , σου ξεκλειδώνει εύκολα η φίλη σου το κινητό κάθε βράδυ απλά ακουμπώντας το κινητό στο δάχτυλο γιατί κοιμάσαι σαν βόδι , ψάχνει τα μνματα ,τραβάει και φωτός της οθόνης σου με το δικό της για να έχει ντοκουμέντα , σου κάνει τη ζωή κόλαση , και προσθέτει και το δικό της δάκτυλικο μετά για να μην κουράζεται και πολύ , το ανακαλύπτεις ένα πρωί όταν πας να προσθέσεις ένα ακόμα δακτυλικό σου αποτύπωμα και βρίσκεις 4 ήδη στη συσκευή σου γιατί δεν είχες να φοβηθείς τίποτα και τις είπες μια μέρα το passcode σου ! Τι καλά !! Πολύ Μ αρέσει το δακτυλικό αποτύπωμα ! Είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω και πολύ θα στεναχωρηθώ που θα το χάσω σε λίγο που θα πάρω το x , και δεν θα μπορεί πια να μου ανοίγει το κινητό η φίλη μου τα βραδιά και δεν θα μου κάνει τη ζωή μου κόλαση ! Πολύ χάλια θα είμαι αλλά εγώ θα το πάρω !

Δημοσ.

Έχει πολλά κενά η ιστορία, όπως και η παρουσίαση του "πειράματος" πάντως... Ο τύπος βιάζεται πολύ να το ξεκλειδώσει, σε σημείο που δεν προλαβαίνεις καν να δεις το εικονίδιο της κλειδαριάς όταν αναγνωρίζει το face (πριν κάνει swipe για να βγει στο dashboard). Επίσης δεν μας εξήγησαν αν απενεργοποίησαν το "attention required", που κάνει την αναγνώριση προσώπου ακόμη πιο εύκολη. Και μην ξεχνάμε πως μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες με το face id το κινητό κλειδώνει και ζητάει το password. 

Σε κάθε περίπτωση έχοντας το ...κεφάλι μου, φαντάζομαι είναι σχετικά εύκολο ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο. Το να μου κόψουν το δαχτυλάκι θα ήταν επίσης πιο εύκολο! :P

Οι προσπάθειες αυτές πάντως μόνο καλό κάνουν, γιατί έτσι θα γίνει το face id  ακόμη πιο ασφαλές. 

Κύριε bildano, αγνόησες το γεγονός ότι το πρόσωπο είναι σε δημόσια θέα και αντιγράφεται πιο εύκολα από το δακτυλάκι σου και μάλιστα με depth info. Δεν είναι μόνο το κόψιμο η λύση...

• Super Moderators
Δημοσ.

Κύριε bildano, αγνόησες το γεγονός ότι το πρόσωπο είναι σε δημόσια θέα και αντιγράφεται πιο εύκολα από το δακτυλάκι σου και μάλιστα με depth info. Δεν είναι μόνο το κόψιμο η λύση...

Κύριέ μου αυτά δεν ειναι απλά καθημερινά πράγματα. Μιλάμε για μια απλή προστασία του κινητού.

Και να μου κάνουν το 3d μοντέλο μου, χρειάζονται και τη συσκευή μου επίσης... Όπως επίσης και αν τα έχουν αυτά και τα 2, πρέπει να το πετύχουν μέσα στις πρώτες 3 προσπάθειες γιατί μετά θα ζητήσει τον κωδικό...

Από ποια άποψη το θεωρείς καλύτερο για εσένα; Πχ, από θέμα ταχύτητας, το fingerprint δείχνει γρηγορότερο (όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει fingerprint reader και έχουμε δει τα βίντεο για to face unlock).

Το face id δείχνει αργό γιατί παρεμβάλλεται και ο οθόνη που πρέπει να κάνεις swipe  για να βγεις στη home screen. Πρακτικά η διαφορά στην ταχύτητα αναγνώρισης δεν είναι τόσο αντιληπτή σε σχέση με το touch id.

Μου φαίνεται πιο πρακτικό γιατί κρατάω απλά το κινητό και ξεκλειδώνει χωρίς καν να ακουμπήσω το δάχτυλο στην οθόνη. Αυτό ας πούμε με το 7plus ήθελε 2 χέρια μιας και ήταν μεγάλο και για να βάλεις τον αντίχειρα στο κουμπί έπρεπε να το κρατας σχετικά προσεκτικά. Τώρα πιάνω το τηλέφωνο και με το που το φέρνω μπροστά μου ανοίγει απλά και ...φυσικά! Το ίδιο συμβαίνει και με μια σελίδα που ζητάει κωδικό και τον έχει αποθηκευμένο το icloud keychain μου, όπου ενεργοποιείται αυτόματα το face id και τα κάνει όλα αυτόματα ενώ εγώ συνεχίζω απλά να κοιτάζω την οθόνη μου. Το touch id βόλευε απλά περισσότερο όταν το είχα δίπλα μου στο γραφείο. Αλλά δεν είναι κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορώ να ζήσω...

Δημοσ.

Κύριέ μου αυτά δεν ειναι απλά καθημερινά πράγματα. Μιλάμε για μια απλή προστασία του κινητού.

Και να μου κάνουν το 3d μοντέλο μου, χρειάζονται και τη συσκευή μου επίσης... Όπως επίσης και αν τα έχουν αυτά και τα 2, πρέπει να το πετύχουν μέσα στις πρώτες 3 προσπάθειες γιατί μετά θα ζητήσει τον κωδικό...

Μα δεν μιλάμε για την ασφάλεια κάποιου που δεν την χρειάζεται. Με σένα και μένα δεν θα ασχολούταν κανείς ακόμη και αν άνοιγε με φωτοτυπία. Υπάρχουν άνθρωποι που την χρειάζονται, και αυτοί δεν είναι μόνο εγκληματίες. Αν είσαι μηχανικός σε μεγάλη εταιρεία με και σου κλέψουν το κινητό, ενώ πριν σου έχουν κλέψει και την φάτσα σου, μπορεί να έχουν πρόσβαση σε πολλά πράγματα.

Και anyway ας ήταν η apple λιγότερο τολμηρή στις δηλώσεις. Αφού δεν φαίνεται να σας πειράζει, τι θα την πείραζε να έλεγε και αυτή ότι νταξ αντιγράφεται με δυσκολία αλλά τον απλο χρήστη δεν τον απασχολεί; Προφανώς ξέρει ότι πειράζει και τους απλούς χρήστες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...