Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
16 minutes ago, mAs_81 said:

Ενα πετσόκομμα της τάξης των Χομπιτ του Τζακσον , εγω προσωπικά το ανεχόμουν για να έβλεπα Χουριν/Τουριν και Μπερεν σε μεγάλη οθόνη.…

..άλλα οχι αυτο το πετσόκομμα , είπαμε 

Αν κι έχω δει δεκάδες φορές τις ταινίες του LotR, ήδη από τότε δεν ήθελα να πάρει κάποιος τα δικαιώματα του Silmarillion, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί όπως πρέπει, είτε γιατί έχει άπειρα γεγονότα και χαρακτήρες είτε γιατί δεν έχει αρκετά "λεπτομερές" υλικό για να μην χρειάζεται να γεμίζει τα κενά ο σεναριογράφος.

Σκέψου τώρα ότι το RoP στην 2η εποχή είναι ακόμα χειρότερα από πλευράς κενών.

• Like 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν κι έχω δει δεκάδες φορές τις ταινίες του LotR, ήδη από τότε δεν ήθελα να πάρει κάποιος τα δικαιώματα του Silmarillion, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μεταφερθεί όπως πρέπει, είτε γιατί έχει άπειρα γεγονότα και χαρακτήρες είτε γιατί δεν έχει αρκετά "λεπτομερές" υλικό για να μην χρειάζεται να γεμίζει τα κενά ο σεναριογράφος.

Σκέψου τώρα ότι το RoP στην 2η εποχή είναι ακόμα χειρότερα από πλευράς κενών.

Μαζί σου , αλλα απωθημένο τόχω να έβλεπα κατι ακομα απο Τόλκιν…

..οχι αυτο το βδέλυγμα βέβαιως , αλλα για φαντάσου   
«Tales from the Silmarillion - Children of Hurin»

…η κατι παρόμοιο 

Επεξ/σία από mAs_81
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kasrith είπε

Αυτό πάλι το ότι η τέχνη και η πολιτική είναι 2 διαφορετικά πράγματα ποιος έξυπνος το σκέφτηκε και το έχετε αναφέρει αρκετές φορές τις τελευταίες σελίδες; Γνωρίζετε τι είναι η τέχνη; Μήπως να κάνετε διάλογο με έστω έναν/μια καλλιτέχνη;;

Ενώ το everything is political το σκέφτηκαν διάνοιες. :lol: 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Glikos είπε

Αφήνω αυτό εδώ :

''We made a promise to ourselves at the beginning of the process that we weren't going to put any of our own politics, our own messages or our own themes into these movies. What we were trying to do was to analyze what was important to Tolkien and to try to honor that. In a way, we were trying to make these films for him, not for ourselves.''

Peter Jackson

Αυτό είναι παντελώς άσχετο λολ. Το ότι αποφάσισε να πράξει έτσι είναι δικαίωμα του. Δεν αναιρεί το ότι οι έννοιες τέχνη και πολιτική ήταν - και θα είναι - πάντα συνδεδεμένοι...

Δηλαδή το έργο του Jackson είναι πιο πολύ ή πιο λίγο τέχνη επειδή αποφάσισε ο ίδιος να μην περάσει πολιτικά μηνύματα;; Ήμαρτον

40 λεπτά πριν, michael92 είπε

Ενώ το everything is political το σκέφτηκαν διάνοιες. :lol: 

Εγώ αναφέρθηκα στο ότι μερικοί υπερασπίζεται πως η τέχνη είναι κατα βάση apolitical το οποίο ξεκάθαρα δεν ισχύει. Τώρα εαν βγάζεις άλλα συμπεράσματα εσύ δεν αναιρεί αυτό που είπα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, Glikos είπε

Αφήνω αυτό εδώ :

''We made a promise to ourselves at the beginning of the process that we weren't going to put any of our own politics, our own messages or our own themes into these movies. What we were trying to do was to analyze what was important to Tolkien and to try to honor that. In a way, we were trying to make these films for him, not for ourselves.''

Peter Jackson

14 λεπτά πριν, Kasrith είπε

Αυτό είναι παντελώς άσχετο λολ. Το ότι αποφάσισε να πράξει έτσι είναι δικαίωμα του. Δεν αναιρεί το ότι οι έννοιες τέχνη και πολιτική ήταν - και θα είναι - πάντα συνδεδεμένοι...

Δηλαδή το έργο του Jackson είναι πιο πολύ ή πιο λίγο τέχνη επειδή αποφάσισε ο ίδιος να μην περάσει πολιτικά μηνύματα;; Ήμαρτον

Άστο μαν, δεν το σώζεις. 😄

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 3
  • Confused 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, omghi2u είπε

Ρε παλικάρια σοβαρά τώρα, πως αντέχετε να βλέπετε αυτό το σκουπίδι; Πραγματικά από το thumbnail και μόνο ο τύπος φαίνεται ότι απευθύνεται σε 15χρονα max. Καλά για τους τίτλους που θυμίζουν μακελειό ούτε λόγος.

Όλο του το "περιεχόμενο" είναι βίντεο που κράζουν την σειρά, ουσιαστικά βγάζει το ψωμί του από αυτό το πράγμα, όλα με γελοία thumbnails, sensationalist τίτλους και political και τις κλασσικές anti-woke μ@λ@κιες για παιδάκια που η πολιτική τους άποψη τέλειωνει στο "ουυυ sjws κακοί". 

Η σειρά μπορεί να είναι της πλάκας, αλλά μην προσταρετε τέτοια σκουπίδια εδώ πέρα.

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kasrith είπε

Εγώ αναφέρθηκα στο ότι μερικοί υπερασπίζεται πως η τέχνη είναι κατα βάση apolitical το οποίο ξεκάθαρα δεν ισχύει. Τώρα εαν βγάζεις άλλα συμπεράσματα εσύ δεν αναιρεί αυτό που είπα.

Η τέχνη πρέπει να είναι apolitical και αμερόληπτη όσον αφορά τις πολιτικές / θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε καλλιτέχνη, όταν πρόκειται για δημιουργία κάποιου έργου βασισμένο σε ήδη υπάρχον υλικό.

Το οποίο αν δεν υλοποιηθεί σωστά δεν θα αποτυπωθεί το νόημα και το όραμα του αρχικού του καλλιτέχνη. (βλέπε Τόλκιεν και την σειρά αυτή).

Αλλάζοντας το υλικό προς το όφελος τους είναι λάθος και δείχνει ασέβεια προς το πρόσωπο του καλλιτέχνη, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τιτάνα όπως τον Τόλκιεν.

Επίσης, αν ένας συγγραφέας/σκηνοθέτης θέλει να περάσει κάποια δικά του πολιτικά/θρησκευτικά/κλπ  μηνύματα αποτυπωμένα στο δικό του έργο, πρέπει να γίνει έτσι ώστε αυτά που προβάλλει να αντικατοπτρίζουν την κοινωνία.

Εννοώ ότι πρέπει να κρατήσει και κάποια αντικειμενική στάση και να μην τα προβάλλει τις πεποιθήσεις του (πολιτικές ή οτιδήποτε) σαν de facto. Ναι μεν μπορεί να είναι επηρεασμένος, πολιτικά και μη, αλλά οφείλει να σέβεται τα εκάστοτε (πολιτικά/κοινωνικά/θρησκευτικά/κλπ) δρώμενα της κοινωνίας.

Άλλο το ''βάζω το δικό μου στυλ στο έργο μου σαν μορφή έκφρασης'' επηρεασμένος μεν από τα πιστεύω μου, άλλο το ''κάνω forced στους άλλους τις διάφορες αντζέντες μου απορρίπτοντας κατηγορηματικά οτιδήποτε δεν συμφωνώ''. Με το ζόρι δεν γίνεται όπως και να το κάνουμε.

Το αν ταυτίζεται ή όχι ο καθένας με τα εκάστοτε μηνύματα είναι άλλο θέμα. Αλλά στην τελική δεν θα πρέπει να αλλοιώνει άλλο υλικό το οποίο δεν έχει γραφτεί από αυτόν.

Αυτό που βλέπουμε πολύ τα τελευταία χρόνια είναι η forced προβολή διαφόρων...τάσεων από το Hollywood όπου δεν δημιουργούν τέχνη με την μορφή έκφρασης, αλλά με την μορφή επιβολής πολιτικών και λοιπών μηνυμάτων.

Με αποτέλεσμα να γίνεται ένας αχταρμά δίχως τελειωμό. Η τέχνη στην αγνή της μορφή δεν θα πρέπει να αλλοιώνεται από ακραίες συμπεριφορές/τάσεις, είτε είναι ρατσισμός είτε είναι wokeness είτε οτιδήποτε.

Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις από διάφορους καλλιτέχνες.

My2Cents.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 5
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Glikos είπε

Η τέχνη πρέπει να είναι apolitical και αμερόληπτη όσον αφορά τις πολιτικές / θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε καλλιτέχνη, όταν πρόκειται για δημιουργία κάποιου έργου βασισμένο σε ήδη υπάρχον υλικό.

Το οποίο αν δεν υλοποιηθεί σωστά δεν θα αποτυπωθεί το νόημα και το όραμα του αρχικού του καλλιτέχνη. (βλέπε Τόλκιεν και την σειρά αυτή).

Ok, now we're talking!

Διαφωνώ πλαντως σ'αυτό. Εαν ισχύει πως κάθε αναπαραγωγή κάποιου έργου τέχνης θα έπρεπε να είναι πιστό αντίγραφο, γιατί να υπάρχουν remakes και adaptations;; Η κάθε αναδημιουργία είναι εξ ορισμού το αρχικό source material συν το όραμα του εκάστοτε δημιουργού/καλλιτέχνη. Αλλιώς γιατί να έχουμε διφορετικά versions του The Hobbit (π.χ.) όπως το BBC radio production απο το 1968, το animated απο το 1977, και την τριλογία του Jackson, τα οποία όλα διαφέρουν απο το original source και επίσης το ένα απο το άλλο; Με την λογική των λεγομενών σου, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και 1000 διαφορετικά Batman εφόσον έπρεπε όλα να είναι πιστά αντίγραφα του πρώτου. Του Nolan θα έπρεπε να είναι καρμπόν με του Burton, αλλά σαφώς και δεν ισχύει αυτό γιατί πήραν το αρχικό υλικό και πρόσθεσαν το όραμα τους.

Σαν αποτέλεσμα λοιπόν, έχουμε την αναπαραγωγή και υπερπροβολή των χ ψ ατζέντων που θέλουν να περάσουν, αγνοώντας το πραγματικό όραμα του og καλλιτέχνη, αλλάζοντας το υλικό προς το όφελος τους. Αυτό από μόνο του είναι ασέβεια προς το πρόσωπο του, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τιτάνα όπως τον Τόλκιεν.

Μα εαν ψάχνουμε το όραμα του og, γιατί να καταναλώνουμε το οποιοδήποτε άλλο έργο βασισμένο σ'αυτό το og έργο;; Εαν ισχύει αυτό, η κάθε αναπαραγωγή θα έπρεπε να είναι λέξη προς λέξη αναπαραγωγή. Ας διαβάσουμε μόνο τα βιβλία του Tolkein εαν ισχύει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, το όραμα του og αλλά και του εκάστοτε καλλιτέχνη βγαίνει στην επιφάνεια σε αναπαραγωγές.

Επίσης, αν ένας συγγραφέας/σκηνοθέτης θέλει να περάσει κάποια δικά του πολιτικά/θρησκευτικά/κλπ  μηνύματα αποτυπωμένα στο δικό του έργο, πρέπει να γίνει έτσι ώστε αυτά που προβάλλει να αντικατοπτρίζουν την κοινωνία.

Εννοώ ότι πρέπει να κρατήσει και κάποια αντικειμενική στάση και να μην τα προβάλλει τις πεποιθήσεις του (πολιτικές ή οτιδήποτε) σαν de facto. Ναι μεν μπορεί να είναι επηρεασμένος, πολιτικά και μη, αλλά οφείλει να σέβεται τα εκάστοτε (πολιτικά/κοινωνικά/θρησκευτικά/κλπ) δρώμενα της κοινωνίας.

Άλλο το ''βάζω το δικό μου στυλ στο έργο μου σαν μορφή έκφρασης'' επηρεασμένος μεν από τα πιστεύω μου, άλλο το ''κάνω forced στους άλλους τις διάφορες αντζέντες μου απορρίπτοντας κατηγορηματικά οτιδήποτε δεν συμφωνώ''. Με το ζόρι δεν γίνεται όπως και να το κάνουμε.

Αυτό που βλέπουμε πολύ τα τελευταία χρόνια είναι η forced προβολή διαφόρων..τάσεων/πεποιθήσεων από το Hollywood όπου δεν δημιουργούν τέχνη με την μορφή έκφρασης, αλλά με την μορφή επιβολής πολιτικών και λοιπών μηνυμάτων. Η τέχνη στην αγνή της μορφή δεν θα πρέπει να αλλοιώνεται από ακραίες συμπεριφορές/τάσεις, είτε είναι ρατσισμός είτε είναι wokeness είτε οτιδήποτε.

Εδώ σαφώς και θα διαφωνήσουμε, αλλα το να κάνουν cast μαύρους ηθοποιούς ή να δείχνουν δυναμικές γυναίκες ή γκει ζευγάρια ή το οτιδήποτε άλλο που δεν σας ταιριάζει επειδή λείπει απο το αρχικό προιον πως ακριβώς είναι αντίθετα στο να αντικατοπτρίζει την κοινωνία;; Αντικειμενικότατα υπάρχουν και αυτοί όχι μόνο στην κοινωνία, αλλα και σαν θεατές της σειράς! Αυτά που αποκαλείτε εσείς woke και politically correct είναι ακριβώς αυτό που λες - σεβασμός στην εκάστοτε κοινωνία. Forced σας φαίνεται επειδή είναι διαφορετικό απότι έχετε συνηθίσει - οκ δεκτό - αλλα θα επιστρέψω στο αρχικό μου point τέχνης-πολιτικής: αυτός ακριβώς είναι και ο ρόλος της τέχνης και πάντα ήταν τέτοιος. Δηλαδή να δείχνει στην μάζα κάτι που να ταράζει τα πιστεύω τους και να τους δείξει την κοινωνία απο διαφορετικό lens. Αυτό που αποκαλείς εσύ "με το ζόρι" είναι ακριβώς ο λόγος που υπάρχει η τέχνη.

Επεξ/σία από Kasrith
  • Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Kasrith είπε

Εδώ σαφώς και θα διαφωνήσουμε, αλλα το να κάνουν cast μαύρους ηθοποιούς ή να δείχνουν δυναμικές γυναίκες ή γκει ζευγάρια ή το οτιδήποτε άλλο που δεν σας ταιριάζει επειδή λείπει απο το αρχικό προιον πως ακριβώς είναι αντίθετα στο να αντικατοπτρίζει την κοινωνία;; Αντικειμενικότατα υπάρχουν και αυτοί όχι μόνο στην κοινωνία, αλλα και σαν θεατές της σειράς! Αυτά που αποκαλείτε εσείς woke και politically correct είναι ακριβώς αυτό που λες - σεβασμός στην εκάστοτε κοινωνία. Forced σας φαίνεται επειδή είναι διαφορετικό απότι έχετε συνηθίσει - οκ δεκτό - αλλα θα επιστρέψω στο αρχικό μου point τέχνης-πολιτικής: αυτός ακριβώς είναι και ο ρόλος της τέχνης και πάντα ήταν τέτοιος. Δηλαδή να δείχνει στην μάζα κάτι που να ταράζει τα πιστεύω τους και να τους δείξει την κοινωνία απο διαφορετικό lens. Αυτό που αποκαλείς εσύ "με το ζόρι" είναι ακριβώς ο λόγος που υπάρχει η τέχνη.

Όταν σε μια σειρά - όχι την παρούσα - η παρουσία π.χ. γκέι ζευγαριών είναι εντονότερη ή και συχνότερη από αυτή των στρέιτ, τότε έχουμε αυτό που λέει ο συνομιλητής σου, όχι αυτό που περιγράφεις εσύ και το οποίο είναι απολύτως κατανοητό και θεμιτό.

Νομίζω καλό θα ήταν η τέχνη να χτίζει, όχι να γκρεμίζει. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε το γκρέμισμα παλαιών χαρακτήρων και συμπάντων, επειδή όταν θα χτιστούν τα νέα, δεν θα πρέπει να υπάρχει το παλιό. Αν υπάρχει το παλιό, μπορεί κάποιοι να κάνουν σύγκριση και να μην αρέσουν τα συμπεράσματα της σύγκρισης αυτής.

Επίσης σήμερα και γενικότερα τις τελευταίες δεκαετίες, η τέχνη δεν προκαλεί για να ταράξει τα πιστεύω της μάζας. Αλλά πολλές φορές λόγω υπερπροσφοράς τέχνης και τεράστιου συναγωνισμού, προκαλεί προκειμένου ο δημιουργός να ξεχωρίσει από την μάζα των υπόλοιπων δημιουργών.

Επεξ/σία από john_dr
  • Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, john_dr είπε

Όταν σε μια σειρά - όχι την παρούσα - η παρουσία π.χ. γκέι ζευγαριών είναι εντονότερη ή και συχνότερη από αυτή των στρέιτ, τότε έχουμε αυτό που λέει ο συνομιλητής σου, όχι αυτό που περιγράφεις εσύ και το οποίο είναι απολύτως κατανοητό και θεμιτό.

Εφόσον η παρούσα σειρά δεν έχει εντονότερη και συχνότερη παρουσία στοιχεία από το status quo της κοινωνίας, πως μπορείτε να την αποκαλείτε "woke" και forced agenda όπως λένε αρκετοί συνομιλητές;; Είτε είναι είτε δεν είναι... 

Επίσης, με βάση τα κριτήρια που θέτεις πάνω στην συχνότητα των φαινομένων σε σειρές πιο τακτικά από την κοινωνία σαν ορισμός του "woke" (πχ περισσότερα γκέι ζευγάρια αποτι straight), τότε μάλλον πολύ λίγες σειρές είναι όντως "woke". Σίγουρα λιγότερες αποτι πιστεύετε και ισχυρίζεστε!

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kasrith είπε

Εφόσον η παρούσα σειρά δεν έχει εντονότερη και συχνότερη παρουσία στοιχεία από το status quo της κοινωνίας, πως μπορείτε να την αποκαλείτε "woke" και forced agenda όπως λένε αρκετοί συνομιλητές;; Είτε είναι είτε δεν είναι... 

Επίσης, με βάση τα κριτήρια που θέτεις πάνω στην συχνότητα των φαινομένων σε σειρές πιο τακτικά από την κοινωνία σαν ορισμός του "woke" (πχ περισσότερα γκέι ζευγάρια αποτι straight), τότε μάλλον πολύ λίγες σειρές είναι όντως "woke". Σίγουρα λιγότερες αποτι πιστεύετε και ισχυρίζεστε!

Μπα, εγώ δεν έχω εστιάσει σε αυτά τα στοιχεία στον σχολιασμό μου για την σειρά. Αν και κατανοώ αυτούς που στράβωσαν βλέποντας Ελφ με κοντό μαλλί και γυναίκες νάνους χωρίς μούσι. Διότι ο σχολιασμός για την παρούσα σειρά δεν περιορίζεται στην όποια ατζέντα. Η σειρά πάσχει σε πολλά σημεία.

Απλά σχολίασα αυτό που έγραψες και το οποίο θα ήταν το ιδανικό, αλλά σήμερα βλέπουμε αυτό που αναφέρει ο συνομιλητής σου.

Και βέβαια δεν έθεσα κάποιον ορισμό όπως αναφέρεις, αυτός είναι ορισμός δικής σου έμπνευσης, ούτε είπα ότι ανήκω σε κάποια ομάδα ανθρώπων ή μάζα ανθρώπων αν προτιμάς, ώστε να γράφεις "πιστεύετε και ισχυρίζεστε".

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Kasrith είπε

Με την λογική των λεγομενών σου, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και 1000 διαφορετικά Batman εφόσον έπρεπε όλα να είναι πιστά αντίγραφα του πρώτου.

Το point μου είναι η αλλοίωση των χαρακτήρων/στορυ. Ο Batman που αναφέρεις σαν παράδειγμα δεν έχει υποστεί κάτι τέτοιο και ας έχει αλλάξει ηθοποιούς/σκηνοθέτες. Το στόρυ του και τα χαρακτηριστικά του (μεγιστάνας vigilante κλπ) είναι όπως πρέπει να είναι. Δεν ανέφερα αντίγραφα. Η αναδημιουργία του source material δεν πρέπει να σημαίνει αλλάζω ράτσα/φύλο/ κλπ.

Μα εαν ψάχνουμε το όραμα του og, γιατί να καταναλώνουμε το οποιοδήποτε άλλο έργο βασισμένο σ'αυτό το og έργο;

Έχεις υποχρέωση σαν καλλιτέχνης να σεβαστείς το έργο του og, το οποίο θες να διατυπώσεις στην μεγάλη οθόνη. Κάτι που έκανε ο Jackson στην αρχική τριλογία. Άλλο το λέξη προς λέξη που λες, άλλο το έχω πιάσει το νόημα και το αποτυπώνω όπως θα ήθελε ο original καλλιτέχνης. Και εννοώ την πιστή μεταφορά του έργου στην οθόνη. Όχι αντιγραφή.

Εδώ σαφώς και θα διαφωνήσουμε, αλλα το να κάνουν cast μαύρους ηθοποιούς ή να δείχνουν δυναμικές γυναίκες ή γκει ζευγάρια ή το οτιδήποτε άλλο που δεν σας ταιριάζει επειδή λείπει απο το αρχικό προιον πως ακριβώς είναι αντίθετα στο να αντικατοπτρίζει την κοινωνία;;

Διότι γίνεται forced φίλτατε, είναι απλός ο λόγος. Άλλο να κάνουν cast κάποιον βάση του ταλέντου του πχ και άλλο να τον πάρουν λόγω χρώματος/σεξουαλικού προσανατολισμού. Δεν κρίνουν με βάση το ταλέντο και το τι ταιριάζει στον ρόλο, αλλά με βάση του τι τρεντάρει στα social. Αυτός είναι ο προβληματισμός μου. Και το έχουμε δει άπειρες φορές.

Βλέπε πόσα remake έγιναν με all-female cast. Πάτωσαν οικτρά. (Ghostbusters , oceans κλπ).

Τυχαίο? (βλέπε φεμινισμός)

Αν στους og χαρακτήρες αλλάζουν με το έτσι θέλω το φύλο/χρώμα κλπ αυτά γίνονται.

Την ίδια στάση θα είχα αν πχ αντί για female og super hero έβαζαν male. Αν αντί για μαύρο Blade, έβαζαν λευκό κλπ. Κάθε τέτοια αλλαγή θα ήταν λάθος. 

Φυσικά και αντικατοπτρίζουν την κοινωνία (και) μαύροι, gay κλπ, δεν είπα το αντίθετο. Εγώ στάθηκα στον τρόπο με το οποίο κάποιος καλλιτέχνης θέλει να προβάλλει διάφορα κινήματα. Όταν αλλάζεις τα δεδομένα για την δική σου αντζέντα και πειράζεις την ζυγαριά, εκεί χάνεται η μπάλα και η ρεαλιστικότητα.

Αυτά που αποκαλείτε εσείς woke και politically correct είναι ακριβώς αυτό που λες - σεβασμός στην εκάστοτε κοινωνία

Woke και politically correct είναι πλέον να μην έχεις δικαίωμα να πεις αντίθετη γνώμη από κάποιον που ανήκει σε συγκεκριμένες ομάδες. Τρως cancel και θεωρείσαι αυτόματα ομοφοβικός/ρατσιστής/ακροδεξιός/μισογύνης κλπ.

Και προς Θεού, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και τέτοια άτομα. Και σαφώς, όταν υπάρχουν πραγματικά τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες, δεν τίθεται ερώτημα.

αυτός ακριβώς είναι και ο ρόλος της τέχνης και πάντα ήταν τέτοιος. Δηλαδή να δείχνει στην μάζα κάτι που να ταράζει τα πιστεύω τους και να τους δείξει την κοινωνία απο διαφορετικό lens. Αυτό που αποκαλείς εσύ "με το ζόρι" είναι ακριβώς ο λόγος που υπάρχει η τέχνη.

Δεν πρέπει όμως η τέχνη να σε αναγκάζει να πιστέψεις/δεχτείς τις πεποιθήσεις του άλλου ή την πολιτική του ατζέντα με το ζόρι. Και το πιο σημαντικό, δεν πρέπει να σε διαψεύδει κατηγορηματικά μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνείς.

Ούτε να μηδενίζει παλαιούς χαρακτήρες για να αναδείξει νέους. Αρκετοί παλαιοί χαρακτήρες (βλέπε πχ Thor) υποβαθμίζονται εις το όνομα των διαφορετικών lens όπως αναφέρεις. Θες να δημιουργήσεις κάτι νέο? Μαζί σου, θα σε στηρίξω 100%, αλλά μην το κάνεις υπονομεύοντας άλλους χαρακτήρες/υλικά. Εκεί στέκομαι κυρίως, όχι στο αν δείξουν κάτι διαφορετικό, αλλά στον τρόπο. Και πάνω απ'όλα σεβασμός στον αρχικό καλλιτέχνη/δημιουργό.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 8
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...