Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίεργο, θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως η τέχνη είναι έξω , πάνω και πέρα από την πολιτική. Μοιάζει να είναι μεγαλύτερο σύνολο σε ότι αφορά την ανθρώπινη εμπειρία. Παρακαλώ διαφωτίστε μας.

Ρώτησα , ένα ξάδερφό μου που φτιάχνει βάζα και μου είπε πως δεν θέλει να περάσει πολιτικά μηνύματα με τα βάζα. Ψέματα να λέει?

4 λεπτά πριν, Kasrith είπε

Αυτό πάλι το ότι η τέχνη και η πολιτική είναι 2 διαφορετικά πράγματα ποιος έξυπνος το σκέφτηκε και το έχετε αναφέρει αρκετές φορές τις τελευταίες σελίδες; Γνωρίζετε τι είναι η τέχνη; Μήπως να κάνετε διάλογο με έστω έναν/μια καλλιτέχνη;;

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 3
  • Sad 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, pseira είπε

Φαντάζομαι πως η στρατευμένη τέχνη είναι υποσύνολο της τέχνης. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πιστεύω η σειρα θα είχε κάποιο ενδιαφέρον αν δεν είχε τη woke  propaganda και εβγαινε πριν καμια δεκαρια χρονια  στο machinima. Για κατι τετοιο θα ηταν μια χαρα . 

Κατα τα αλλά  κακό καστιγκ μάλλον εσκεμμένα ( άσχημα λευκα  βαριεστημενα ξωτικά με ρυτίδες και μούτρα που περισσότερο ταιριάζουν σε  teen movie/ γκομενος μαυρο ξωτικο , βρωμιαριδες  κακομουτσουνοι  λευκοι ανθρωποι, τα haflings τα αφηνω , ειναι λες και βγηκαν απο αλλλους κοσμους φαντασιας  κλπ), κακη εως ανυπακρτη ηθοποια ( η τυπισσα που παιζει τη γκαλαντριελ και ορισμενα μυδιασματα και μορφασμοι που κανει στο πρωτο επεισοδιο πολυ χαρακτηριστικα), κακο cinematography ,μετρια κουστουμια εως κακά ( προσπαθουσα  να καταλαβω αν τα ρουχα ενoς ξωτικου( no spoilers) στο επεισοδιο 2 ηταν βρωμικα η αν ηταν υποτιθεται βελουδινα και δειχναν βρωμικα λόγω λαθους φωτισμού ) καλη μουσικη και ορισμενα καλα visuals ( που πιθικιζουν Jackson ,αλλα οκ αυτο ειναι γενικο φαινομενο πλεον).Πλοκη συνολικα βαρετη , εκανα fast forward συχνα πυκνα και ειδικα στις σκηνες με τα hafling που ηταν ο ορισμος της βαρεμαρας 

Το σημαντικότερο πάντως πέρα από αυτά είναι ότι η σειρά δεν έχει ψυχή , δεν έχει τίποτα από την ατμόσφαιρα των βιβλίων και  ειδικά του σιλαμριλλιον > είναι σαφές ότι οι τύποι που το γράψαν έκαναν εργολαβία ( νομίζω αυτό είναι fact αν ισχυουν αυτα που λεγονται στο net )  και απλα ειναι ενα εργαλειο για την προωθηση των identity politics . Πολυ κρίμα . Ελπιζω να πατωσει για να αφησουν τον Τολκιν στην ησυχία του. 

PS: εννοείται ότι τα επεισόδια ήταν μια προσφορά του Jolly Roger .....

Επεξ/σία από Choronzon

5 ώρες πριν, zvarthangalos είπε

Θα συμφωνήσω με το κομμάτι της ανάρτησης σου  που έχω παραθέσει όμως κατα την γνώμη μου ώς αναγνώστης και θαυμαστής του Τόλκιν δεν έπρεπε να ονομαστεί η σειρά The Lord of the Rings: The Rings of Power αλλά κάτι άλλο μια κινεζιά όπως λες κι εσύ η δεν ξέρω εγώ τί.

Υ.Γ Ξέρω πως έπρεπε να ονομαστεί όμως δεν το λέω για λόγους πολιτικής ορθότητας 😃

Αναμένω με αγωνία το Lord of the Pimps: The Hoes of Power! 

5 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Αναμένω με αγωνία το Lord of the Pimps: The Hoes of Power! 

Μετα το Οσες Παιρνει ο Ανετος , προβλέπεται οσκαρικό εγχείρημα κ αυτο!

2 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Πρέπει να καταλήξουμε στα βασικά

Γιατί μια πέτρα βουλιάζει ένώ μια βάρκα επιπλέει?

Τραγικοί διάλογοι…απλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Παιδιά, για να είμαστε λίγο ρεαλιστές, η πρώτη σκηνή είναι κάτι ξωτικά (να υπενθυμίσω , δεν έχουμε να κάνουμε με ξωτικά του witcher) να κάνουν bullying σε έναν πρίγκηπα των Noldor στο Valinor. 

Όποιος έχει ακουμπήσει σελίδα από βιβλίο, βγήκε από τη σειρά με το καλημέρα.

Και ....... Finrod, αυτός ο δεύτερος. Για αυτούς που έχουν διαβάσει το βιβλίο, απορώ πως το κατάπιατε.

Επίσης τα κίνητρα, εκείνου του χαζούλη του Γκιλ-Γκαλάντ....

Τα γράφω και μου σηκώνεται η πέτσα από τα νεύρα.

Αυτοί που έχουν διαβάσει τα βιβλία, και τους αρέσει η σειρά έχουν θέμα. 

Για τους υπόλοιπους, το μόνο που μένει είναι να βάλουν κανένα φωτόσπαθο--led οσπαθο να ξετρελαθούν.

Η σκηνή που περιγράφεις αποδεικνύει πόσο ατάλαντοι κι άσχετοι είναι οι δημιουργοί αυτής της άθλιας σειράς.

Finrod. Ο πιο όμορφος από τους πρίγκηπες των Noldor, θεμελίωσε το Nargothrond (το υπόγειο βασίλειο στον ποταμό Narog), σώθηκε από τον Barahir στη Dagor Bragollach και του έδωσε το δαχτυλίδι του (το οποίο ''δέθηκε'' από τότε με τον οίκο του Beor, μένοντας γνωστό ως το δαχτυλίδι του Barahir), υποσχόμενος να ξεπληρώσει το χρέος του στον Barahir βοηθώντας τον ίδιο και τον οίκο του. Όταν ο Beren, ο γιος του Barahir, πήγε στο Nargothrond αναζητώντας βοήθεια στην αποστολή του να πάρει ένα Silmaril από τον Morgoth, ο Finrod, με 10 συντρόφους του, τον ακολούθησε, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στη Dagor Bragollach. Δυστυχώς, ο Sauron, μετά από έναν επικό αγώνα με τραγούδια δύναμης, φυλάκισε τους 12 γενναίους συντρόφους κι έστειλε έναν λυκάνθρωπο να τους σκοτώσει. Ένας-ένας, οι γενναίοι άνδρες ''έπεσαν'', ώσπου έμειναν ο Finrod κι ο Beren. Ο Sauron σκόπευε ν' αφήσει για το τέλος τον Finrod, διότι είχε καταλάβει ότι ήταν Noldo μεγάλης δύναμης και σοφίας. Όταν ήρθε ο λυκάνθρωπος για τον Beren, ο Finrod έσπασε τα δεσμά του και σκότωσε το τέρας με τα χέρια του, τραυματίστηκε, όμως, κι ο ίδιος θανάσιμα και το πνεύμα του άφησε τη Μέση Γη για τα δώματα του Mandos.

Υπέροχη ιστορία, σκέψου τι θα μπορούσαμε να δούμε αν δεν τους ενδιέφερε μονάχα η woke προπαγάνδα τους.

Βέβαια, το πρόβλημα αυτής της αηδίας, πέρα από το γεγονός ότι δεν σέβεται όσα έγραψε ο Τόλκιν, είναι ότι οι διάλογοι είναι για 5χρονα, η σκηνοθεσία της πλάκας κι οι χαρακτήρες αδιάφοροι έως απωθητικοί.

Και βέβαια, ακόμη και το καλύτερο κομμάτι της ''σειράς'', τα σκηνικά, κατάφεραν να το χαλάσουν με την επιμονή να μας δείχνουν διάφορες περιοχές σαν να πρόκειται για επίδειξη-παρέλαση εικόνων-τοποθεσιών. Σαν να θέλουν να δείξουν ότι ''να, δείτε ένα καταπληκτικό παλάτι, να, έχουμε και συνέχεια, δείτε κι αυτό, δείτε και το άλλο''. Αντί να το πάνε σιγά σιγά, έχουν φτιάξει έναν άνευ προηγουμένου αχταρμά.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
Typo
  • Like 12
  • Thanks 1

• Super Moderators
3 minutes ago, DEADLAZARUS said:

Υπέροχη ιστορία, σκέψου τι θα μπορούσαμε να δούμε αν δεν τους ενδιέφερε μονάχα η woke προπαγάνδα τους.

Τι θα μπορούσαμε  αν είχαν δικαιώματα για το Silmarillion κυρίως. 

Θα ήθελες όμως να τα είχαν? 😛

• Like 1
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τι θα μπορούσαμε  αν είχαν δικαιώματα για το Silmarillion κυρίως. 

Θα ήθελες όμως να τα είχαν? 😛

Touché.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Thresh είπε

Θα ήθελες όμως να τα είχαν

Ενα πετσόκομμα της τάξης των Χομπιτ του Τζακσον , εγω προσωπικά το ανεχόμουν για να έβλεπα Χουριν/Τουριν και Μπερεν σε μεγάλη οθόνη.…

..άλλα οχι αυτο το πετσόκομμα , είπαμε 

Επεξ/σία από mAs_81
  • Like 1

Aπο εμενα, για τα 2 πρωτα επεισοδια τσιμπησε τα 3.... ε ενα 3αρακι λοιπον, αν και θα φτιαχτει η βαθμολογια.Περιμενα Bugatti veyron και ειδα Ηyundai Accent με body kit και λαμπες Neon.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...