Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, zox είπε

@DeareNδεν κανω πλακα ετσι εγινε,εκανα 300 χιλιομετρα ταξιδι να του αρμεξω τις 4  γιδες.

Άρμεγμα είναι και η σειρά του παρόντος θέματος άρα είσαι 100% on topic 😂😂😂

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν προσπερνάω τίποτα από τα γραφόμενα σου… 

Ξανά λέω με παράδειγμα τώρα, αν σήμερα κάποιος βγει και γράψει ακριβώς αυτά που γράφεις εσύ και αντί για το The Rings of Power, τα έγραφε για το Xena: Warrior Princess… πόσο λογικό θα σου φαινόταν επιχειρηματολογικά και που θα πήγαινε το μυαλό σου? 

Μίλησα μόνο για το έργο του Τόλκιν. Το έργο αυτό δεν προσφέρεται για καλλιτεχνικές τρέλες. Οφείλεις να σεβαστείς τον κόσμο, τους χαρακτήρες, την περιγραφή των χαρακτήρων, τα core values των βιβλίων.

Αλλιώς, φτιάξε τον δικό σου κόσμο και κάνε ό,τι θέλεις. Αν μ' αρέσει θα διαβάσω το βιβλίο σου/θα δω τη σειρά σου και δεν θα μ' απασχολήσει καθόλου το χρώμα του δέρματος των ηθοποιών (αρκεί να τα λένε, έτσι;).

Καλό θα ήταν, επίσης, να μην αφήνεις υπονοούμενα για το πού θα πήγαινε το μυαλό μου. Αν έχεις κάτι να μου προσάψεις, να το κάνεις μέσω p.m., για ν' απαντήσω ανάλογα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Μίλησα μόνο για το έργο του Τόλκιν. Το έργο αυτό δεν προσφέρεται για καλλιτεχνικές τρέλες. Οφείλεις να σεβαστείς τον κόσμο, τους χαρακτήρες, την περιγραφή των χαρακτήρων, τα core values των βιβλίων.

Αλλιώς, φτιάξε τον δικό σου κόσμο και κάνε ό,τι θέλεις. Αν μ' αρέσει θα διαβάσω το βιβλίο σου/θα δω τη σειρά σου και δεν θα μ' απασχολήσει καθόλου το χρώμα του δέρματος των ηθοποιών (αρκεί να τα λένε, έτσι;).

Καλό θα ήταν, επίσης, να μην αφήνεις υπονοούμενα για το πού θα πήγαινε το μυαλό μου. Αν έχεις κάτι να μου προσάψεις, να το κάνεις μέσω p.m., για ν' απαντήσω ανάλογα.

Αναρωτιέμαι αν ο Τόλκιν έχει περιγράψει έγχρωμους χαρακτήρες στα βιβλία του…

Αναρωτιέμαι, επίσης, πως η αλλαγή του χρώματος ενός χαρακτήρα μπορεί να αλλοίωση την ουσία του…

ΥΓ: προσοχή δεν υπονοώ τίποτα για το Τόλκιν, εκείνη την εποχή έζησε, αυτήν έπρεπε να εκφράσει, όταν ήταν να πάρει θέση πήρε και μπράβο του!

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, xavier είπε

οι βαθμολογιες μιας καλη σειρας παιζουν μεταξυ 7 και 9.

Σειρές με βαθμολογίες κάτω του 8, συνήθως είναι σειρές που είναι μάλλον μέτριες και απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό.

Στις σειρές οι βαθμολογίες συνήθως είναι πολύ υψηλότερες από ότι σε ταινίες. Μπορεί να χαρακτηρίσεις μια ταινία με 7.5 έπος, αλλά σειρά για να λάβει τον ίδιο χαρακτηρισμό θα πρέπει να παίζει πάνω από το 8.5.

Κοιτώντας τις βαθμολογίες των δύο επεισοδίων, που είναι λίγο πάνω από το 7 και όχι το 6.2 της σειράς που είναι πλασματικό και όντως φαίνεται να έχει φάει review bombing, θα έλεγα ότι η σειρά έχει κάνει ένα μέτριο ξεκίνημα. Επεισόδια σειρών που παίρνουν βαθμό κάτω από 7.5, από ότι έχω καταλάβει κοιτώντας βαθμολογίες στο imdb, δεν είναι επεισόδια που ικανοποιούν τους θεατές. Το κοινό συνήθως είναι ευχαριστημένο όταν βλέπεις βαθμολογία για το επεισόδιο πάνω από 8, ενθουσιασμένο με πάνω από 8.7, εκστασιασμένο με βαθμολογία πάνω από 9.2.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αναρωτιέμαι αν ο Τόλκιν έχει περιγράψει έγχρωμους χαρακτήρες στα βιβλία του…

Αναρωτιέμαι, επίσης, πως η αλλαγή του χρώματος ενός χαρακτήρα μπορεί να αλλοίωση την ουσία του…

ΥΓ: προσοχή δεν υπονοώ τίποτα για το Τόλκιν, εκείνη την εποχή έζησε, αυτήν έπρεπε να εκφράσει, όταν ήταν να πάρει θέση πήρε και μπράβο του!

Αν έχει περιγράψει, θα πρέπει αυτοί, εφόσον το επιλέξουν οι δημιουργοί, να μπουν στη σειρά. Και;

Ναι, μπορεί. Αν δεν το καταλαβαίνεις, πρόβλημά σου.

Είδες που δεν ξέρεις κι επιμένεις να εκτίθεσαι; O Τόλκιν επηρεάστηκε από το επικό ποίημα "Beowulf", απ' το φινλανδικό "Kalevala", απ' το ισλανδικό έπος "Edda" κτλ κτλ. Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις και πας να περάσεις (ποια θέση πήρε ο Τόλκιν, τι εννοείς; Ποια εποχή εξέφρασε;);

Άλλο αν συμπεριέλαβε τις δικές του εμπειρίες, π.χ. συμμετείχε στη Μάχη του Somme, κι άλλο, εντελώς διαφορετικό, οι πηγές της έμπνευσής του. Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις, λοιπόν, με τον Τόλκιν; Στις ιστορίες που τον ενέπνευσαν δεν υπήρχε χώρος για diversity/inclusivity/race swap κτλ κτλ., χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο άνθρωπος ήταν ρατσιστής, μισογύνης ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θυμηθείτε το Green Book, ο χαρακτήρας του Viggo Mortensen στην ταινία, αρχικά δείχνει να είναι ρατσιστής. Στην πορεία της ταινίας απλά καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος δεν είναι ρατσιστής, απλά πηγαίνει με το ρεύμα της εποχής του. Για αυτό και η αλλαγή του είναι εύκολη, γρήγορη και πιστευτή. Αναγνωρίζει το λάθος του.

Τώρα ο Tolkien έζησε σε μια εποχή που τα θέματα της διάκρισης δεν ήταν θέματα που κυριαρχούσαν. Ο άνθρωπος μια ιστορία ήθελε να γράψει και η βασική του έγνοια μάλλον ήταν αυτή. Το να φτιάξει μια πολύ καλή ιστορία. Δεν νομίζω να τον απασχολούσε να περάσει εξεζητημένα κοινωνικά μηνύματα όπως αυτά της εποχής μας μιας και στην εποχή του δεν θα μπορούσε να γνωρίζει την τρέλα της εποχής μας. Θα πέρναγε κάποια μηνύματα σχετικά με την γενναιότητα, την φιλία, την αφοσίωση, την ταπεινοφροσύνη, την αυτοθυσία που κυριαρχούσαν σε μια περίοδο που ο πόλεμος δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Δεν θα τον ενδιέφερε να περιγράψει έναν χαρακτήρα του για το αν είναι άσπρος, μαύρος, κίτρινος, όσο θα τον ενδιέφερε να περιγράψει το αν είναι αξιόπιστος, γενναίος, αδύναμος στο μυαλό και την ψυχή.

Επεξ/σία από john_dr
  • Like 11
  • Thanks 5
Δημοσ.

Λοιπόν είδα τα δύο πρώτα επεισόδια. Δεν είναι άσχημα όμως δεν είναι και καλά. Έχω πολύ μεγαλύτερο θέμα με το στόρι, τους χαρακτήρες και το pacing από οτιδήποτε PC έχουν χώσει ως τώρα. 

Εκνευριστική αισθητική που ναι μεν σίγουρα ακριβή (χωρίς αμφιβολία) όμως βγάζει μια προχειρότητα και ένα πάντρεμα νέου με παλιού που δεν ταιριάζει κατά την άποψή μου. 

Πηδαει από μέρος σε μέρος και από σκηνή σε σκηνή χωρίς όμως να πηγαίνει πουθενά. Δύο ώρες χωρίς να δούμε τίποτα επί της ουσίας. Δράση δεν έχει, σκοπό δεν έχει, διάλογοι δεν είναι κακοί ως τώρα όμως δεν μπορώ να αφοσιωθώ διότι οι χαρακτήρες είναι υπερβολικά επιφανειακοι με ιστορία που δεν έχουν επί της ουσίας παρουσιάσει ακόμα. 

Αν πρέπει να του βάλω βαθμολογίας βάση του τι είδα ως τώρα θα του δώσω 5/10. Εντελώς μέτριο δηλαδή. Έχει τα φόντα να γίνει καλό (και το budget) όμως με τα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν ως τώρα από την ομάδα που το έφτιαξε κρατάω πολύ μικρό καλάθι. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, john_dr είπε

Δεν νομίζω να τον απασχολούσε να περάσει εξεζητημένα κοινωνικά μηνύματα όπως αυτά της εποχής μας μιας και στην εποχή του δεν θα μπορούσε να γνωρίζει την τρέλα της εποχής μας. 

Άσε,με ένα γκουγκλάρισμα «was Tolkien racist ?» θα δεις τη τρέλα της εποχής μας....

Εδω να πούμε δέχονται βολές οι D&D επειδή για κάποιο λόγο κάπου κάπως κάποιος/α/ο νόμισε πως γίνεται παραλληρισμος των Ορκ με τους μαύρους ανθρώπους..

Ξαναλεω , οοοολοι αυτοί ξεκίνησαν να φωνάζουν «Λύκος!» , εμείς απλά είδαμε ότι δεν υπάρχει 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mAs_81 είπε

Άσε,με ένα γκουγκλάρισμα «was Tolkien racist ?» θα δεις τη τρέλα της εποχής μας....

Εδω να πούμε δέχονται βολές οι D&D επειδή για κάποιο λόγο κάπου κάπως κάποιος/α/ο νόμισε πως γίνεται παραλληρισμος των Ορκ με τους μαύρους ανθρώπους..

Ξαναλεω , οοοολοι αυτοί ξεκίνησαν να φωνάζουν «Λύκος!» , εμείς απλά είδαμε ότι δεν υπάρχει 

7 δις είμαστε, πολλοί θα βγουν να πουν πολλά.

Είμαστε πλάσματα που βλέπουν καλύτερα την μέρα και σχεδόν καθόλου την νύχτα. Οπότε είμαστε πλάσματα που θεωρούν το φως ως το καλό και το σκοτάδι ως το κακό. Αν τα μάτια μας ήταν διαφορετικά και το φως μας τα έκανε να πονάνε, θα είχαμε ταυτίσει το καλό με το σκοτάδι και το κακό με το φως.

Οπότε το να παρουσιάζονται τα ελφ ως φωτεινά πλάσματα και τα Ορκ ως πλάσματα του σκότους, είναι απλά λογικό και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον ρατσισμό.

Αλλά 7 δις, πολλές απόψεις και πολλές διαβαθμίσεις του IQ.

• Like 7
Δημοσ.

Εμένα πάντως κάτι σαν κι αυτό μου βγάζει. Όσο για τους μαύρους τους άσπρους και τους πράσινους θα πειστώ για την ειλικρίνεια τον προθέσεων τους όταν θα δω μαύρο χίτλερ.

Δημοσ.

:ph34r:

Είμαστε ζωντανοί αδέρφια :P

Joke, joke.

Για να είμαι εντός topic, θεωρείτε να δούμε την δημιουργία των δαχτυλιδιών πρώτη σεζον ή είναι μάλλον too much?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...