Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 2nd age διαδραματίζεται η σειρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dakonblackblade Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, stevenfins είπε Απόλυτα δεκτή η κριτική σου, όπως και του καθένα. Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο όσον αφορά το "πολιτική σε ταινία fiction" σχόλιο σου και θα είναι το τελευταίο μου, γιατί είναι κρίμα να μην μιλάω για τη σειρά αυτή καθ'αυτή. Πολιτική είναι και η προβολή του πολέμου ως κόλαση σε μια ταινία, πολιτική είναι και η ταινία που δείχνει κάποιον να παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια του γιατί δεν εμπιστεύεται την αστυνομία, πολιτική είναι και αυτή που φεύγουν από τη κατεστραμμένη Γη για να βρουν έναν καλύτερο πλανήτη. Όλα τα έργα τέχνης θέλουν να πουν κάτι. Όλα έχουν από τουλάχιστον μία πολιτική άποψη. Πολιτική δεν είναι μόνο αν κάποιος αναφερθεί στο κίνημα BLM ή στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ή αν βρίσει τον Τραμπ. Όχι , δεν είναι πολιτική . Η τέχνη ως ευρύτερη από την πολιτική , μπορεί και να μην είναι πολιτική. Ο θάνατος και ο πόνος δεν είναι πολιτική, το αίσθημα δικαιοσύνης , δεν είναι πολιτική, η επιβίωση δεν είναι πολιτική. Όσο αυτά δείχνονται όπως είναι, δεν είναι πολιτική. Όταν μπαίνει ''το μήνυμα'' , γίνονται προπαγάνδα και πολιτική. ΓΙαυτό και η καλή τέχνη δεν μεταφέρει ''το μήνυμα''. Σε αφήνει να βγάλεις το δικό σου συμπέρασμα αναφερόμενη σε πραγματικά αισθήματα και γεγονότα. Αν δείξω να πεθαίνει κόσμος στον πόλεμο λοιπόν δεν είναι πολιτική. Αν οι καλοί είμαστε εμείς και μόνο οι κακοί-άλλοι σκοτώνουν, τότε είναι προπαγάνδα. Αν λοιπόν βάλω όλα τα κλισέ του current year στην πρωταγωνίστρια, τότε κάνω πολιτική και προπαγάνδα. Δεν βλέπω σειρά, δεν βλέπω fiction , δεν βλέπω δημιουργία, βλέπω προπαγάνδα. Η καλλιτεχνική της αξία είναι αυτή. Μιας προπαγάνδας. 6 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε Όχι , δεν είναι πολιτική . Η τέχνη Σε αφήνει να βγάλεις το δικό σου συμπέρασμα αναφερόμενη σε πραγματικά αισθήματα και γεγονότα. Αν δείξω να πεθαίνει κόσμος στον πόλεμο λοιπόν δεν είναι πολιτική. Αν οι καλοί είμαστε εμείς και μόνο οι κακοί-άλλοι σκοτώνουν, τότε είναι προπαγάνδα. Αν λοιπόν βάλω όλα τα κλισέ του current year στην πρωταγωνίστρια, τότε κάνω πολιτική και προπαγάνδα. Δεν βλέπω σειρά, δεν βλέπω fiction , δεν βλέπω δημιουργία, βλέπω προπαγάνδα. Η καλλιτεχνική της αξία είναι αυτή. Μιας προπαγάνδας. Αυτό ακριβώς. Αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zox Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Η τεχνη δεν ειναι πολιτικη,την χρησιμοποιουν οι πολιτικοι για να κανουν πολιτικη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raptorex Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, mike299 είπε Πλάκα κάνεις τώρα? Τόλμησε να παρουσιάσεις το Χριστό γκέι να δεις τι θα ακούσεις. Ή ακόμα χειρότερα, τον Μωάμεθ γυναίκα. Θα χρειάζεσαι αστυνομική προστασία για την υπόλοιπη ζωή σου O Χριστός και ο Μωάμεθ είναι οι δυο βασικες φυσιογνωμίες των δυο μεγαλύτερων θρησκειών του κόσμου. Ισλαμιστές και Χριστιανοι είναι περίπου 4+ δις του πληθυσμού.Το να παρουσιάσεις το Χριστό ως κύναιδο και το Μωάμεθ ως τραβεστί είναι εξαιρετικά προσβλητικό και εξευτελιστικό. Δικαίως θα υπάρξουν αντιδράσεις.Αλλά ο Τοlkien δεν είναι Θεός και τα βιβλία του δεν είναι η Καινή Διαθήκη η το Κοράνι. Αν οι σεναριογράφοι είχαν κάνει περιορισμένες αλλαγές στο κόσμο του Τολκιν οι αντιδράσεις θα ήταν λίγες όμως στη συγκεκριμένη σειρά οι σεναριογράφοι πήραν το κόσμο του Τολκιν και του άλλαξαν τα φώτα. Δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από Raptorex 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Glikos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είδα το 1ο, δεν έχω διάθεση για το 2ο, θα το δω αύριο. Κρίνοντας το σαν LOTR, αδιάφορο γενικά. Τα εφέ είναι όντως πολύ ωραία και αυτό φαίνεται να είναι το μοναδικό δυνατό του σημείο. (Αν και σε κάτι σκηνές ήταν λίγο υπερβολικά τα visual). Κινηματογραφία/φωτογραφία επίσης ωραία σε κάμποσες σκηνές. Η μουσική σε 1-2 σημεία ήταν καλούτσικη αλλά σε γενικές γραμμές μέτρια. Σαν σειρά φαντασίας ήταν οκ προς το παρόν, σαν LOTR όμως ούτε καν. Δεν σε έβαζε σε τέτοιο κλίμα ούτε ένιωθες δέος και θαυμασμό σε καμιά σκηνή. Επίσης παρατήρησα 50 διαφορετικές προφορές με υπερτονισμό διαφόρων ονομάτων/λέξεων γενικά. Τα woke στοιχεία δεν τα αναφέρω καν. Μέτριο/κακό σενάριο και διάλογοι χωρίς να σε αγγίζουν και να σε κρατάνε. Το cast είναι Β' διαλογής, κακά τα ψέματα. Ειδικά η διαφορά υποκριτικού ταλέντου αυτής της Galadriel σε σύγκριση με την og είναι χαοτική. Η Blanchett με ένα βλέμμα της σε μαγνήτιζε. Αυτή εδώ σε κοιτάει λες και της έχει έρθει περίοδος. Επίσης κάκιστος ο μαύρος ελφάς, Legolas ιμιτασιόν. Oύτε τα μαλλιά των Elves ήταν ταιριαστά με τον χαρακτήρα τους. Χαιρόσουν να βλέπεις την ξανθιά κόμμωση στην τριλογία. Οι ηθοποιοί δεν σου άφηναν καμία αίσθηση ούτε σε έπειθαν ιδιαίτερα. Δεν είχαν την αίγλη του og. Η σκηνή με την Galadriel και το Spoiler frost troll που σκότωσε ήταν κάπως cringe. Την είχε δει Xena warrior princess. Αν έσκαγε μύτη κανας Predator άνετα τον σκότωνε. Ο θηλυκός Frodo και γενικά οι Τριχόκωλοι ούτε εκείνοι μου έκαναν εντύπωση. Το θέμα είναι ότι η og τριλογία σήκωσε τόσο ψηλά τον πήχη που δεν παίζει να δούμε κάτι ανάλογο. Βέβαια την κρίνω με βάση πάντα την τριλογία. Αν την κρίνω σαν stand alone σειρά χωρίς να έχω μέτρο σύγκρισης την τριλογία (όσο εφικτό και αν είναι αυτό), τότε θα είχα διαφορετική στάση και ίσως βγει καλούτσικη. Θα την βλέπω πάντως, μακάρι να καλυτερεύσει αν και δεν το νομίζω. Οψόμεθα. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από Glikos 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Τελείωσα το πρώτο. Φαίνονται τα λεφτά που έχουν πέσει στα Visuals. Σκηνοθεσία, φωτογραφία μου φάνηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο για σειρά και όχι μόνο. Οι ηθοποιοί σχεδόν στο σύνολο τους πολύ καλύτεροι από αυτό που έδειχναν και περίμενα. Η ηθοποιός που παίζει την Galadriel μου φάνηκε μια χαρά και πανέμορφη. Αν ήταν να την κρίνω την σειρά με βάση το σύμπαν του Tolkien (όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό) πιθανότατα δεν θα πατούσα ποτέ το play. Αν από την άλλη την δεχθώ ως έχει ίσως περάσω ευχάριστα την ώρα μου. Το μέλλον θα δείξει. Σίγουρα δεν είναι το τρελό χάλι που περίμενα. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sheik Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είχα διαβάσει οτιδήποτε στο θρεντ ώστε να πω πως είμαι προκατειλημμένος και biased. Μέγα φαν του Τόλκιν δεν με λες, δεν έχω ΙΔΕΑ για το οτιδήποτε πέρα από την τριλογία LOTR , την οποία φυσικά έχω πολύ ψηλά σε εκτίμηση και τις ταινίες Χόμπιτ οι οποίες με άφησαν αδιάφορο. Αυτο που μόλις είδα ήταν ανεκδιηγητο. Δε θα σταθώ σε woke κλπ που λέτε καθώς δεν τα πολυ παρατηρώ αυτά εκτός κι αν είναι εξοφθαλμα(βλέπε σκηνη Avengers ) και ξαναλέω δεν εχω ιδέα αν "υπάρχουν" μαύρα χόμπιτ ή ξωτικά η οτιδήποτε τέτοιο όποτε κάτι τέτοιο δεν μπορώ να πω ότι μου κλωτσαει. Εξαιρώντας την ακριβή παραγωγή, ήταν μια ΣΟΥΠΑ τόσο βαρετή, ανάλατη, που δεν θυμίζει σε τίποτα LOTR. Πως θα μπορούσε άλλωστε , δεν ξέρω αν ήταν κιόλας αυτός ο σκοπός αλλά αυτό το πράγμα δεν βλεποταν. Ηθοποιία μηδέν, ατμόσφαιρα μηδέν, ενδιαφέρον κανένα. Δεν ξέρω καν αν θα δω 2ο επεισόδιο Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από sheik Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Raptorex είπε O Χριστός και ο Μωάμεθ είναι οι δυο βασικες φυσιογνωμίες των δυο μεγαλύτερων θρησκειών του κόσμου. Ισλαμιστές και Χριστιανοι είναι περίπου 4+ δις του πληθυσμού.Το να παρουσιάσεις το Χριστό ως κύναιδο και το Μωάμεθ ως τραβεστί είναι εξαιρετικά προσβλητικό και εξευτελιστικό. Δικαίως θα υπάρξουν αντιδράσεις.Αλλά ο Τοlkien δεν είναι Θεός και τα βιβλία του δεν είναι η Καινή Διαθήκη η το Κοράνι. Αν οι σεναριογράφοι είχαν κάνει περιορισμένες αλλαγές στο κόσμο του Τολκιν οι αντιδράσεις θα ήταν λίγες όμως στη συγκεκριμένη σειρά οι σεναριογράφοι πήραν το κόσμο του Τολκιν και του άλλαξαν τα φώτα. Δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις. Αχ και να ξερες για πόσους ανθρώπους στον κόσμο ο Tolkien και τα έργα του θεωρούνται ως κάτι ιερό... Για πολλούς δε, θεωρείται κανονική θρησκεία. (Το ίδιο ισχύει και για το Star Wars και τον Lucas btw και όχι μόνο). Προσωπικά θεωρώ το Κοράνι, τη Βίβλο και το Silmarillion ως βιβλία φαντασίας, με το τελευταίο να είναι λογοτεχνικά κλάσεις ανώτερο από τα υπόλοιπα. Αν σου φαίνεται γελοίο αυτό που λέω, δικαίωμα σου προφανώς, αλλά όποιος Χριστιανός ή Μουσουλμάνος θέλει να σέβονται τα πιστεύω του, οφείλει και εκείνος να σέβεται τα πιστεύω των υπολοίπων, άσχετα αν διαφωνεί (προφανώς) με αυτά... Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από chrisde 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papapontikas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Τα review ως τώρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Raptorex είπε O Χριστός και ο Μωάμεθ είναι οι δυο βασικες φυσιογνωμίες των δυο μεγαλύτερων θρησκειών του κόσμου. Ισλαμιστές και Χριστιανοι είναι περίπου 4+ δις του πληθυσμού.Το να παρουσιάσεις το Χριστό ως κύναιδο και το Μωάμεθ ως τραβεστί είναι εξαιρετικά προσβλητικό και εξευτελιστικό. Δικαίως θα υπάρξουν αντιδράσεις.Αλλά ο Τοlkien δεν είναι Θεός και τα βιβλία του δεν είναι η Καινή Διαθήκη η το Κοράνι. Αν οι σεναριογράφοι είχαν κάνει περιορισμένες αλλαγές στο κόσμο του Τολκιν οι αντιδράσεις θα ήταν λίγες όμως στη συγκεκριμένη σειρά οι σεναριογράφοι πήραν το κόσμο του Τολκιν και του άλλαξαν τα φώτα. Δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις. Από την άλλη δεν είχαν θέμα να παίξει τον Χριστό ένας γαλανομάτης, λευκός άνδρας με μακρυά μαλλιά. Δεν ήταν προσβλητικό... Χμμ 🤔 Anyway, το όλο ζουμί είναι οι τελευταίες γραμμές που γράφεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, liakinen είπε Η ηθοποιός που παίζει την Galadriel μου φάνηκε μια χαρά και πανέμορφη. Σχεδόν σε όλες τις φάσεις είναι λες και σφίγγεται η είναι τσατισμένη, επίσης έχει σχεδόν συνεχεια τα ματια γουρλωμένα και σχεδόν ποτε δεν κάνει full blinking. 2000 χρονια δεν έμαθε να chill?! Βασικά κάνουν πολύ κοντινά πλανα στα μούτρα συχνά χωρίς να μιλάνε, φαίνεται πολύ περίεργο. Spoiler Η σκηνή στην σπηλιά πάντως ήταν μούφα, όλοι ήταν στημένοι για να φάνε μάπες και η τύπισσα το έκοψε στο χαλαρό σε δευτερα. Το fellowship χρειάστηκε πόση ώρα για να κόψει ένα fucking cave troll. Aσε όλοι να δείρουνε και κρατα την σκηνή της Galadriel ως finisher. Come on, μέχρι και τα fights είναι βαρετά. 15 λεπτά πριν, hellojim είπε Το lord που είναι 20 χρόνια πριν έχει καλύτερα CGI Φαντάζομαι κανεις πλακα έτσι? Μπορεί εσύ να προτιμάς το feeling του original αλλα τεχνικά είναι...20 χρονια καλύτερο. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από {TDi}Dj2k..infc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xavier Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Πως γινεται καποιος που αγαπαει τον τολκιν και το σιλμαριλιον να μην αγαπαει αυτο που βλεπει στη σειρα? Ακομα και αν οι δημιουργοι δεν εχουν καθολου απο τα δικαιωματα του σιλμαριλιον, οι αναφορες ειναι απειρες και η αποτυπωση του κοσμου τον οποιο ειχαμε διαβασει στα βιβλια ειναι πανεμορφη. καποιοι λενε για το σεναριο, μεσα σε 2 επ, εχουν χτισει 3 πολυ ενδιαφεροντες πλοκες , του meteor man στα χαρφουτς, του χαλμπραντ, του πιτσιρικα της μπρονγουιν, που ολοι ειναι πολυ πιθανο να εξελιχτουν ειτε σε ηρωες ειτε σε σημαντικους villain του κοσμου του τολκιν. τεσπα ο καθενας εχει την αποψη του. το hate για το hate ομως κατανταει κουραστικο. 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Εντωμεταξυ λέτε ότι τα εφε και το αρτ νταιρεξιον δείχνει μόνο ότι είναι ακριβη η παραγωγή και οι καημένοι οι cg artists θα πήραν τα λιγότερα λεφτά από τον πλήθος μανατζαρέων, μαρκετιστων και σκηνοθετών, σεναριογραφων, ηθοποιών. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trelaras22 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2022 Εβαλα το πρώτο, βάζω και το δεύτερο κι επιστρέφω. 2 Ερωτήσεις: 1ον: Κάθε πότε θα βγαίνει, ωστε να το αναζητώ στον κατάλληλο χρόνο στα γνωστά μέρη; 2ον: Έχουμε πληροφορίες, έστω και με τα δικά τους χαζά μέσα, τί περίπου θα καλύψουν χρονικά; Θα δείξουν ξέρω γω τη φάση με τους νουμενόριανς και την πλάνη τους απ τον Σάουρον, θα φτάσουν μέχρι τη μάχη με τον Ισίλντουρ ακόμη κι αν είναι αιώνες μακριά απ το νούμενορ, ή απλά θα μας τοποθετήσουν στ δεύτερη εποχή κι απο κει και πέρα ο,τι κατεβάσει η κούτρα τους; Υπάρχει κάποια συνέντευξη, spoiler; Μέχρι στιγμής πάντως, καλογυρισμένο μεν, με το ζόρι κυλάει δε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα