Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είδα το 1ο. Δεν έχω καμία περιέργεια ή αγωνία να δω το επόμενο. Δεν με εντυπωσίασε τίποτα, κανένας χαρακτήρας, αντιθέτως άλλοι με ενόχλησαν και άλλοι με άφησαν παγερά αδιάφορο. Συγκρίνω με τις τελευταίες 2 σειρές που βλέπω, The Boys, του οποίου είδα τον κάθε κύκλο σε 2 μαραθώνιους, και το The House of the Dragon (παρόμοια σειρά), που το ξεκίνησα προχθές και εννοείται ότι δεν κοιμήθηκα μέχρι να μην έχω άλλο επεισόδιο να δω. Τώρα για το 2ο του TRoF ψιλοχέστηκα. Και για την τύχη των πρωταγωνιστών χέστηκα. Και να μην μείνει τίποτα όρθιο στη Μέση Γη καρφί δεν μου καίγεται. Αυτό τα λέει όλα για το αν μου άρεσε ή όχι. Αν ήμουν non-binary 14χρονο μπορεί να μου άρεσε, ποιος ξέρει;

• Like 14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

45 λεπτά πριν, stevenfins είπε

Δεν έχω βρει χρόνο ακόμα να δω το πρώτο επεισόδιο αν και το έχω έτοιμο. Μια συμβουλή όμως στους φίλους που αγαπούν τα βιβλία του Τόλκιν και όλο το σύμπαν του, από κάποιον που έχει δει μόνο τις ταινίες του Τζάκσον και τις έχω αγαπημένες, μέσω ενός παραδείγματος.

Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία και έχω παίξει και τα τρία παιχνίδια του Witcher  και τα λατρεύω όλα. Όπως ήταν αναμενόμενο, με την ανακοίνωση της σειράς στο νετφλιξ ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, μέχρι που είδα το πρώτο επεισόδιο. Η σειρά όχι απλώς κατακρεούργησε την ιστορία των βιβλίων, αλλά έχασε και το σκοτεινό, ώριμο, με μαύρο χιούμορ κλίμα, που είναι τόσο χαρακτηριστικό στο σύμπαν. Όπως ήταν λογικό απογοητεύτηκα, γιατί δεν πηραμε τη σειρά που περίμενα. Στην πράξη όμως, όσο κακή (ή και καλή) είναι η σειρά, δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στα βιβλία (αλλά και στα παιχνίδια). Το ίδιο συμβαίνει και με το RoP. Μπορεί να είναι η χειρότερη σειρά όλων των εποχών. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως σε καμία περίπτωση μπορεί να μειώσει την αγάπη ή να επηρεάσει αρνητικά τα βιβλία. Εγώ αυτό που έκανα με το Witcher είναι ότι το πήρα στο τέλος ως κάτι το τελείως διαφορετικό, μια "πρωτότυπη" ιδέα που κρίνω μόνη της αν αξίζει να δω ή όχι.

Τέλος, ένα σχόλιο για τις πολιτικές των δημιουργών. Δεν πάει να μεταφέρουν στην τηλεόραση μια πλήρης ιστορία και όχι κάτι για το οποίο έχουμε μερικώς πληροφορίες (έχω την αίσθηση πως στο RoP δεν είναι μεταφορά κάποιας ολοκληρωμένης ιστορίας όπως στον άρχοντα, δεν έχω ασχοληθεί πολύ. Αν κάνω λάθος διορθωστε με, δυστυχώς δεν έχω διαβάσει ακόμα τα βιβλία), ο καλλιτέχνης θα πει αυτό που θέλει να πει, είτε γιατί αυτό κατάλαβε από το πρωτότυπο έργο, είτε γιατί πολύ απλά θέλει να το πει. Εν έτη 2022, ο δημιουργός πολύ πιθανόν να θέλει να πει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήθελε να πει ο Τόλκιν πριν ένα αιώνα. Το αν αυτό είναι καλό ή όχι εξαρτάται από τον τρόπο που θα το πει, αλλά και από την προσωπική άποψη του καθενός επί των θεμάτων που θίγει και έτσι θα κριθεί στο τέλος. Το να λέμε όμως στον σεναριογράφο να μην ασχοληθεί για παράδειγμα με τον ρατσισμό, επειδή δεν το έκανε και ο συγγραφέας, δεν έχει καμία λογική, γιατί στην τελική το έργο είναι δικό του και σαν καλλιτέχνης θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα. Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες.

Ωραία τα είπες, θα σου πω και εγώ κάτι άλλο. 

Όταν βλέπουμε ένα έργο στον κινηματογράφο,  συμβαίνει σε μεγάλο ή μικρό βαθμό να κάνουμε suspend disbelief. Δηλαδή να μη διυλίζουμε τα πάντα στο πρίσμα της πραγματικότητας. Ένα αστυνομικό  είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα οπότε το κάνουμε μικρό suspend (δεχόμαστε πχ. πως το Hacking είναι μια μπάρα στο Laptop , αλλά δε βλέπουμε δράκους να πετάνε στον ουρανό). Μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως όταν η ταινία σπάει αυτούς τους κανόνες, αρχίζει ο κατήφορος στην εμπειρία. Πχ. για πολλούς το Last Jedi τελείωσε μόλις είδαν τα βομβαρδιστικά στο διάστημα. Δεν μπορούσαν να ξαναμπούν στην ταινία. 

Πάμε λοιπόν στο είδος ''Fiction'' όπου εκεί βλέπουμε μαγείες δράκους , ξωτικά και γενικά το suspend disbelief είναι πολύ ψηλά. Δεν μας πολύ νοιάζει πως κάνει τσουλήθρα στους ελέφαντες ο Λέγκολας αρκεί να ξέρουμε πως είναι δεινός ξωτικο πολεμιστής.

Και έρχεται στο fiction ο σκηνοθέτης και βάζει μαύρες νάνους , μαύρα ξωτικά με φρέσκα χτενίσματα, δυνατές γυναίκες πολεμίστριες , απείρως καλύτερες από τους αντίστοιχους άντρες, και γενικά την πολιτική της πραγματικής πραγματικότητας. Το ίδιο θα ένιωθα αν έβαζαν έναν κύριο με πορτοκαλί μαλλιά να είναι ο καλύτερος κυβερνήτης του Βάλινορ.

Εκεί λοιπόν καταλαβαίνω πως δεν βλέπω fiction , και όλο το επόμενο έργο πάει για πέταμα. Γιατί αφού δεν με αφήνεις να αφεθώ στο fiction και μου ταίζεις με το ζόρι , πολιτική , θα αρχίσω και εγώ να κάνω ανάλυση σε ότι δω από εκεί και πέρα. Και μάντεψε. Πάπαλα το fiction και το έργο κλπ. 

Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Ό καλλιτέχνης όμως δεν υπάρχει εκτός κριτικής. ΓΙατί και εγώ καλλιτέχνης είμαι , στο ίδιο μέτρο, με το καφέ μαντάλα που αφήνω στην τουαλέτα κάθε φορά μέχρι να το παρασύρει το καζανάκι, συμβολίζοντας ότι όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Γιατί αν δεν υπάρχει κριτική, αν δεν υπάρχει μέτρο στο οποίο μετράνε κάποια πράγματα, όσο καλλιτεχνική αξία έχει το RoP άλλο τόσο έχει και το αποτέλεσμα του παχέος εντέρου μου. 

Αυτά. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός και να πρόσφερα μια άλλη οπτική στη ζωή σου. 

• Like 2
  • Confused 4

48 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Φεύγοντας από το σπίτι φίλων που είδα τα δυο επεισόδια, καταλάθος πήρα τον αναπτήρα ενός.

Φτάνοντας σπίτι είδα μου είχε στείλει το παρακάτω meme:

Απόκρυψη περιεχομένων

its-mine-lotr.gif

Tο οποιο με διασκέδασε περισσότερο από τις δυο ώρες της σειράς.

Τα περί σειράς? Kαταπληκτικά visuals. Αυτά.

Πνίγηκα γαμώτο με το νερό :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Ωραία τα είπες, θα σου πω και εγώ κάτι άλλο. 

Όταν βλέπουμε ένα έργο στον κινηματογράφο,  συμβαίνει σε μεγάλο ή μικρό βαθμό να κάνουμε suspend disbelief. Δηλαδή να μη διυλίζουμε τα πάντα στο πρίσμα της πραγματικότητας. Ένα αστυνομικό  είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα οπότε το κάνουμε μικρό suspend (δεχόμαστε πχ. πως το Hacking είναι μια μπάρα στο Laptop , αλλά δε βλέπουμε δράκους να πετάνε στον ουρανό). Μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως όταν η ταινία σπάει αυτούς τους κανόνες, αρχίζει ο κατήφορος στην εμπειρία. Πχ. για πολλούς το Last Jedi τελείωσε μόλις είδαν τα βομβαρδιστικά στο διάστημα. Δεν μπορούσαν να ξαναμπούν στην ταινία. 

Πάμε λοιπόν στο είδος ''Fiction'' όπου εκεί βλέπουμε μαγείες δράκους , ξωτικά και γενικά το suspend disbelief είναι πολύ ψηλά. Δεν μας πολύ νοιάζει πως κάνει τσουλήθρα στους ελέφαντες ο Λέγκολας αρκεί να ξέρουμε πως είναι δεινός ξωτικο πολεμιστής.

Και έρχεται στο fiction ο σκηνοθέτης και βάζει μαύρες νάνους , μαύρα ξωτικά με φρέσκα χτενίσματα, δυνατές γυναίκες πολεμίστριες , απείρως καλύτερες από τους αντίστοιχους άντρες, και γενικά την πολιτική της πραγματικής πραγματικότητας. Το ίδιο θα ένιωθα αν έβαζαν έναν κύριο με πορτοκαλί μαλλιά να είναι ο καλύτερος κυβερνήτης του Βάλινορ.

Εκεί λοιπόν καταλαβαίνω πως δεν βλέπω fiction , και όλο το επόμενο έργο πάει για πέταμα. Γιατί αφού δεν με αφήνεις να αφεθώ στο fiction και μου ταίζεις με το ζόρι , πολιτική , θα αρχίσω και εγώ να κάνω ανάλυση σε ότι δω από εκεί και πέρα. Και μάντεψε. Πάπαλα το fiction και το έργο κλπ. 

Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Ό καλλιτέχνης όμως δεν υπάρχει εκτός κριτικής. ΓΙατί και εγώ καλλιτέχνης είμαι , στο ίδιο μέτρο, με το καφέ μαντάλα που αφήνω στην τουαλέτα κάθε φορά μέχρι να το παρασύρει το καζανάκι, συμβολίζοντας ότι όλα τα πράγματα έχουν ένα τέλος. Γιατί αν δεν υπάρχει κριτική, αν δεν υπάρχει μέτρο στο οποίο μετράνε κάποια πράγματα, όσο καλλιτεχνική αξία έχει το RoP άλλο τόσο έχει και το αποτέλεσμα του παχέος εντέρου μου. 

Αυτά. Ελπίζω να έγινα αντιληπτός και να πρόσφερα μια άλλη οπτική στη ζωή σου. 

Κανείς  δηλαδή suspend disbelief στην τσουλήθρα του λεγκολας, αλλά βάζεις όριο  στους μαύρους νάνους, ξωτικά και δυνατές γυναίκες και ο,τι άλλο μπορεί να μας θυμίζει την πραγματικότητα γιατί..... πραγματικά χωρίς καμία δόση ειρωνείας, δεν μπορώ να καταλάβω.

Όσον αφορά την κριτική, δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς μαζί μου. Κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Όταν κάποιος είναι καλλιτέχνης και φτιάχνει κάτι, εννοείται πως πρόκειται και επιβάλλεται να δεχθεί κριτική. Αυτό θα γίνει και εδώ.

22 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Το αν αυτό είναι καλό ή όχι εξαρτάται από τον τρόπο που θα το πει, αλλά και από την προσωπική άποψη του καθενός επί των θεμάτων που θίγει και έτσι θα κριθεί στο τέλος.

Το παραπάνω έγραψα πριν στο μύνημα μου

Επεξ/σία από stevenfins
  • Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, stevenfins είπε

Κανείς  δηλαδή suspend disbelief στην τσουλήθρα του λεγκολας, αλλά βάζεις όριο  στους μαύρους νάνους, ξωτικά και δυνατές γυναίκες και ο,τι άλλο μπορεί να μας θυμίζει την πραγματικότητα γιατί..... πραγματικά χωρίς καμία δόση ειρωνείας, δεν μπορώ να καταλάβω.

Όσον αφορά την κριτική, δεν καταλαβαίνω που διαφωνείς μαζί μου. Κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Όταν κάποιος είναι καλλιτέχνης και φτιάχνει κάτι, εννοείται πως πρόκειται και επιβάλλεται να δεχθεί κριτική. Αυτό θα γίνει και εδώ.

Το παραπάνω έγραψα πριν στο μύνημα μου

Την πήρε την κριτική του λοιπόν, είναι μια κουράδα. 

Στην πρώτη παράγραφο, αν βλέπαμε τον Legolas να κάνε τσουλήθρα στους ελέφαντες χωρίς να δούμε κάτι που να μας προιδεάσει προηγουμένως ότι αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό, δε θα το δεχόμασταν (πχ. περπάτημα στο χιόνι, φοβερός με το τόξο κλπ. και έδωσα ακραίο παράδειγμα).

Δεν βάζω όριο , ο καλλιτέχνης βάζει την πολιτική στην ταινία. Σε ταινία fiction. Πολιτική σε ταινία fiction. Κράτα το τελευταίο αν σε μπέρδεψαν τα παραπάνω.

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 3
  • Confused 1

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Επίσης μετά το GOT έμαθαν πως λειτουργούν τα trolls...

πιστεύω δεν υπάρχει άνθρωπος που να δικαιολογεί μια τέτοια συμπεριφορά, πόσο μάλλον ένα site που θέλει να κρατήσει υψηλό το επίπεδο που προαφαίρει…

Το Rings οf power δεν είναι σειρά για πάνω από 6. Ναι μεν έχει καλά visuals αλλά δεν έχει σενάριο , σκηνοθεσία και ερμηνείες δηλαδή δεν πληρεί τα πιο βασικά αντικειμενικά κριτήρια που αξιολογούν μια σειρά. Οι υψηλές κριτικές στο Imdb είναι μεροληπτικές και για αυτό το ποσοστό που τις έχουν βρει helpful είναι χαμηλό.

Στο GOT τα  τρολς είχαν δικιο γιατί ενώ οι τελευταίες σεζόν ήταν άθλιες το gaslighting προς τους φανς έπεφτε σύννεφο. Βέβαια το οκτωβριο του 2019 οι δυο showrunners σε πάνελ παραδέχθηκαν ότι δεν είχαν τα προσόντα να αναλάβουν μια σειρά τέτοιου βεληνεκούς και είχαν απορήσει όταν ο GRM και το HBO τους έδωσαν το πράσινο φως.

1 ώρα πριν, guido είπε

Τι να πιέσει; Τον εαυτό της;

"IMDb.com was incorporated in January 1996 and was purchased by Amazon.com two years later."

Aν αποδειχθεί ότι το imdb.com προστατεύει τα τηλεοπτικά προίοντα της amazon τότε η αξιοπιστία του θα πληγεί σημαντικά ίσως και ανεπανορθωτα και το κοινό θα στραφεί σε άλλα site για κριτικές ταινιών. Η  κίνηση του σβησίματος των κριτικών είναι αυτοκαταστροφική για το imdb.com και δεν είναι μια απόφαση που ο όποιος υπεύθυνος στο imdb.com θα έπαιρνε αυτοβούλως χώρις να έχει δοθεί εντολή και κάλυψη από amazon.

• Like 1
  • Sad 1

1 ώρα πριν, Raptorex είπε

Όχι εντελώς περίεργο. Η amazon εχει επενδύσει 715  εκατομμύρια δολλάρια στο rings of power και θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τη τεράστια επένδυση της. Σίγουρα θα πίεσε το Ιmdb να σβήσει τις αρνητικές κριτικές για να φανεί ότι η σειρά έχει μόνο θετικές κριτικές.Είμαι περίεργος τι άλλες κινησεις θα κάνει η amazon για να βοηθήσει τη σειρά και κατέ επέκταση το amazon prime αλλά όπως και να το κάνει ακόμα και η amazon ξέρει ότι δεν μπορείς να polish a turd όπως το rings of power.

IMDb is an Amazon company..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μ'αρεσει που άτομα που δν έχουν δει ακόμα το επεισόδιο γράφουν σεντόνια με την άποψη τους για την σειρά, την οποία δεν έχουν δει!

Επίσης εκτός και από αυτά που έγραψα που μου την σπάνε (σε προηγούμενη σελίδα) ακόμα είναι πολύ νωρίς να πεις κάτι. Οι καλύτερες σειρές στην πρώτη τους σεζόν ήταν σχεδόν μέτριες (original got, breaking bad). Σε αντίθεση σε κάθε σεζόν ανέβαιναν ένα σκαλοπάτι.

Και εμένα μου την σπάνε πράγματα αλλά μην δίνουμε hate μόνο για να δίνουμε.

Επεξ/σία από hellojim
  • Like 6

1 ώρα πριν, AtiX είπε

αλλά πραγματικά ποιος σοβαρός άνθρωπος θα νευρίαζε και θα έσκουζε ολημερίς και οληνυκτίς στα social αν σε μια σειρά έδειχνε σκουρόχρωμο πχ έναν άγγελο?

Πλάκα κάνεις τώρα? Τόλμησε να παρουσιάσεις το Χριστό γκέι να δεις τι θα ακούσεις. Ή ακόμα χειρότερα, τον Μωάμεθ γυναίκα. Θα χρειάζεσαι αστυνομική προστασία για την υπόλοιπη ζωή σου

• Like 5

4 λεπτά πριν, mike299 είπε

Πλάκα κάνεις τώρα? Τόλμησε να παρουσιάσεις το Χριστό γκέι να δεις τι θα ακούσεις. Ή ακόμα χειρότερα, τον Μωάμεθ γυναίκα. Θα χρειάζεσαι αστυνομική προστασία για την υπόλοιπη ζωή σου

Κάτι σαν αυτή τη μαλακία δηλαδή; https://www.imdb.com/title/tt5103758/

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Προσωπικά δεν έχω μπει καν στον κόπο να κρίνω την σειρά και αναφέρθηκα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, σε όλους αυτούς που γκρινιάζουν για τα πάντα χαρακτηρίζοντας woke ακόμα και αποφάσεις του ίδιου δημιουργού (κάνε μια βόλτα από το Sandman) ή βλέπουν φαντάσματα περί ατζέντας (δες Strange Thinks) και χίλια άλλα δυο παραδείγματα εδώ μέσα…"

δεν εισαι δικαιος για το Sandman. επιχειρηματολογησα γιατι θεωρω ανοησιες και υποκρισια την εξηγηση για του για τις αλλαγες. το εγραψα και στο twitter του, αν εννοουσε αυτα που ελεγε περι μοντερνοποιησης, diversity και inclusiveness, θα του εβγαζα το καπελο αν εκανε τον Sandman POC. δεν το εκανε ομως και υπαρχει συγκεκριμενος λογος, οποιος εχει διαβασει τα κομιξ, καταλαβαινει. οποτε ναι, θα ασκησω κριτικη και στον ιδιο τον δημιουργο, οταν μπασταρδευει το δικο του εργο και παραμυθιαζει το κοινο του για να το δικαιολογησει.

live τωρα, ειναι και ο Shadiversity

επισης κριτικη απο τον Critical Drinker tldr: δεν του αρεσε

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1

20 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Την πήρε την κριτική του λοιπόν, είναι μια κουράδα. 

Στην πρώτη παράγραφο, αν βλέπαμε τον Legolas να κάνε τσουλήθρα στους ελέφαντες χωρίς να δούμε κάτι που να μας προιδεάσει προηγουμένως ότι αυτό θα μπορούσε να είναι εφικτό, δε θα το δεχόμασταν (πχ. περπάτημα στο χιόνι, φοβερός με το τόξο κλπ. και έδωσα ακραίο παράδειγμα).

Δεν βάζω όριο , ο καλλιτέχνης βάζει την πολιτική στην ταινία. Σε ταινία fiction. Πολιτική σε ταινία fiction. Κράτα το τελευταίο αν σε μπέρδεψαν τα παραπάνω.

Απόλυτα δεκτή η κριτική σου, όπως και του καθένα.

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο όσον αφορά το "πολιτική σε ταινία fiction" σχόλιο σου και θα είναι το τελευταίο μου, γιατί είναι κρίμα να μην μιλάω για τη σειρά αυτή καθ'αυτή. Πολιτική είναι και η προβολή του πολέμου ως κόλαση σε μια ταινία, πολιτική είναι και η ταινία που δείχνει κάποιον να παίρνει τη δικαιοσύνη στα χέρια του γιατί δεν εμπιστεύεται την αστυνομία, πολιτική είναι και αυτή που φεύγουν από τη κατεστραμμένη Γη για να βρουν έναν καλύτερο πλανήτη. Όλα τα έργα τέχνης θέλουν να πουν κάτι. Όλα έχουν από τουλάχιστον μία πολιτική άποψη. Πολιτική δεν είναι μόνο αν κάποιος αναφερθεί στο κίνημα BLM ή στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ή αν βρίσει τον Τραμπ.

• Like 5
  • Thanks 2

Συγχωράτε ρε παιδιά αλλά μια απορία. Μιας και δεν έχω διαβάσει silmarillion. Η σειρά σε ποια χρονική περίοδο βρίσκεται που μετα τον μοργκοθ είδαμε ότι και ο σαουρον εχει εκδιωχθεί? Βρισκόμαστε second age η third age?

Αν θυμάμαι καλά στην δημιουργία των δαχτυλιδιών δεν είχε λάβει μέρος και ο σαουρον η κάνω λάθος?

Στα της σειράς τώρα  φανταστικά visuals αλλά μέχρι εκεί. Μπορεί να μην είμαι τρελός γνωστής αλλά κανένας από από cast δεν μου άρεσε. Διάλογοι κάτω του μετρίου το λιγότερο. Γκαλαντριελ δεν μου άρεσε καθόλου. Πάντα την είχα στο μυαλό μου σαν ένα ον σοφό και πανίσχυρο και όχι warrior princess. Ίσως κάνω λάθος η εγω η μας την παρουσιάζουν ετσι λόγω που ειναι μικρή? 

Θα δείξει η συνέχεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...