Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, michael92 είπε

Αναρωτιέμαι πάντως αν σύμφωνα με το SJW δόγμα οι Έλληνες είμαστε PoC το καλοκαίρι και whipipo τον χειμώνα...

To AC: Odyssey κάτι τέτοιο έκανε πάντως, lmao.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sigh...

Δύο ώρες είναι όλες και όλες τα έρμα τα δύο πρώτα επεισόδια. Όποιος θέλει να τα δει είτε από περιέργεια ή από ενδιαφέρον ή και εγώ δεν ξέρω τι, ας τα δει. Στην καλύτερη θα του αρέσει και θα έχει μια σειρά να περάσει τις ελαφρώς κρύες νύχτες του φθινοπώρου, στη χειρότερη δε θα του αρέσει και θα έχει σπαταλήσει δύο ώρες από τη ζωή του.

Αν από την άλλη υπάρχει ο φόβος ότι θα καταρρακωθεί η ψυχολογία του από μία σειρά... βασικά θα έλεγα να μην τη δει, αλλά ταυτόχρονα να έχει υπόψη του ότι η ζωή είναι συχνά πυκνά γιομάτη απογοητεύσεις και δυσκολίες σημαντικά σημαντικότερες από το πόσο πίστα ψυχανεμίστηκε ο Τζέφης ο Μπέζος κομμάτια και ιστορίες της Μέσης Γης του Τζόνη του Ρονάλδου του Ρεουέλη του Τόλκιν εκ του λίγο πολύ μηδενός.

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 6

Όχι, υπάρχει και τρίτη κατηγορία παραγωγών, άψυχα εταιρικά δημιουργήματα πολυμελων επιτροπών άσχετων χαρτογιακάδων και επενδυτών που τις βλέπεις και σου αφαιρουν την όρεξη για να ζεις για μερικά δευτερόλεπτα. :)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα το πρώτο.

Καλά προφανώς μιλάμε για intended woke. Είναι πασιφανές. 

Επίσης, τα μαλλιά των αντρών elves, αυτά με το τζελ, τι φάση; Είναι αστείο.

Τώρα πέρα από αυτά, έχω και 2 σοβαρές ενοχλήσεις. Υποτίθεται ότι έχει τρελό budget κτλ αλλά το CGI μου φαίνεται άθλιο σε πολλά σημεία. Είναι τόσο άθλιο που είναι σαν βλέπω 2 ανθρώπους να στέκονται μπροστά από μια 2D εικόνα. Δεν υπάρχει καθόλου βάθος. Θυμάμαι τουλάχιστον 5 σκηνές που φαίνεται αυτό τόσο πολύ.

Spoiler

- μια είναι εκεί που κάνει introduce τον elrond που κάθεται πάνω στο δέντρο, πέρα από το δέντρο όλο το υπόλοιπο περιβάλλον είναι στατική εικόνα 

- επόμενη σκηνή εκεί που δείχνει την Galandriel στο πλοίο, φουλ ψέμα το νερό και το περιβάλλον

- το σημείο που ο king έστεψε τους στρατιώτες, πάλι έχει ένα set στην μέση και όλα τα άλλα φωτογραφία 2D

- και η σκηνή που είναι η Galandriel στον τάφο του αδερφού της και μιλάει με τον Elrond, πάλι το περιβάλλον γύρω γύρω είναι στατική εικόνα 

- η συνομιλία του king με τον elrond πάλι στο σημείο που έγινε η στέψη, πάλι ψέμα το περιβάλλον και φαίνεται λες και έχω βγάλει φωτογραφία στην Ομόνοια και άλλαξα το background με τον πύργο του Άιφελ 

Επίσης για κάποιο λόγο μου βγάζει ένα awkwardness στην σκηνοθεσία. Νιώθω σαν να βλέπω θεατρική παράσταση παρά μια τηλεοπτική σειρά. Περισσότερο βλέπω "ανθρώπους" να φοράνε κοστούμια παρά ανθρώπους να φοράνε τα ρούχα τους!

Επεξ/σία από hellojim
  • Like 1
  • Confused 1

9 λεπτά πριν, Lotof είπε

Πάντως στο metacritic ανεβαίνει

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Στον αριθμό των χρηστών που κάνουν κριτική όχι σε βαθμολογία. Εκεί πέφτει κ άλλο 🤧

6-EBA3-DFC-C756-4-FF1-9251-7901-FF370-E7

Στο imdb οι κριτικές κάτω του 6 έχουν διαγραφεί.

• Like 5

2 λεπτά πριν, Raptorex είπε

Στο imdb οι κριτικές κάτω του 6 έχουν διαγραφεί.

Ναι ναι αυτο βλεπω και γω πολυ περιεργο που δεν εχει κριτικες κατω του 5

1 ώρα πριν, mAs_81 είπε

Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος φίλε AtiX,αν σας αρέσει το αποτέλεσμα,καταναλώστε το..οι αριθμοί σπανίως λένε ψέμματα πάντως δλδ στο ταμείο εκεί που μετράνε τα πάντα,βγαίνουν μείον όλες αυτές οι παραγωγές για τις οποίες γίνεται ολος αυτός ο δήθεν ντόρος.

Εννοείτε ότι τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος σε αντίθεση βεβαία με όλους όσους έκριναν πριν καν δουν έστω ένα επεισόδιο, ή αυτούς που κρίνουν χωρίς καν να έχει βγει έστω μια ολόκληρη σεζόν ή αυτούς που χαίρονται για τις χαμηλές βαθμολογίες λες και είναι κάτι πρωτότυπο μια σειρά να παίρνει και χαμηλές βαθμολογίες ακόμα και δεν το αξίζει κλπ κλπ

Προσωπικά δεν έχω μπει καν στον κόπο να κρίνω την σειρά και αναφέρθηκα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο, σε όλους αυτούς που γκρινιάζουν για τα πάντα χαρακτηρίζοντας woke ακόμα και αποφάσεις του ίδιου δημιουργού (κάνε μια βόλτα από το Sandman) ή βλέπουν φαντάσματα περί ατζέντας (δες Strange Thinks) και χίλια άλλα δυο παραδείγματα εδώ μέσα… 

Έχω βαρεθεί να βλέπω τους ίδιους και τους ίδιους να γκρινιάζουν, αν με αφορμή μια αποτυχημένη σειρά κάποιοι νομίζουν ότι ενισχύεται το “δίκιο” τους μάλλον γελαστήκαν…   

1 ώρα πριν, DEADLAZARUS είπε

Πολύ σχετικό αυτό με το θέμα μας. Πάμε πάλι, λοιπόν: 1) εάν παρουσίαζαν το δικό τους σενάριο, τον δικό τους κόσμο, τη δική τους σειρά, τη δική τους έμπνευση, βρε αδερφέ, ας έβαζαν όποιαν/όποιον ήθελαν να υποδυθεί τα ξωτικά/τους νάνους/τους ανθρώπους κτλ κτλ. Ας πρόσθεταν όσες woke πινελιές τραβούσε η ψυχή τους, ας έδειχναν πόσο εξωπραγματικά γαμάτες είναι οι γυναίκες, πόσο ηλίθιοι κι αδύναμοι είναι οι άνδρες, πόσο η πατριαρχία έχει βλάψει την κοινωνία. Δεν θα είχα πρόβλημα να δω μια τέτοια σειρά, αν δεν μ' άρεσε, θα έκλεινα απλά την τηλεόραση και θα προχωρούσα παρακάτω.

2) Το πρόβλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των θαυμαστών-μελετητών του κόσμου που δημιούργησε ο Τόλκιν (και -θέλω να πιστεύω- όλων όσοι ξέρουν δυο πράγματα για τον Άρχοντα, κι ας μην έχουν εντρυφήσει σ' αυτόν) είναι ότι: α) οι πλέον γνωστοί κι αγαπημένοι χαρακτήρες των βιβλίων, τους οποίους έχει περιγράψει λεπτομερώς ο Τόλκιν, πώς είναι, ποιοι είναι, πού πάνε, ουδεμία σχέση έχουν με αυτούς της "σειράς". Σαν να βλέπεις κακομαθημένα παιδάκια να παριστάνουν τους μεγάλους, αποφασίζοντας για τις τύχες της Μέσης-Γης.

β) Εξαρχής, όλοι, μα όλοι, οι συντελεστές της "σειράς" μάς έπρηξαν τα μέζεα με τα διάφορα diversity/inclusivity, μας πήραν τ' αφτιά με την αμετροέπειά τους, μας έσπασαν τα νεύρα προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ο σκοπός μιας τόσο φιλόδοξης σειράς είναι η μεταφορά του κόσμου του Τόλκιν στο σήμερα κι όχι η πιστή απεικόνιση της Μέσης-Γης και των ηρώων της και μας έβγαλαν τα μάτια με την έλλειψη ταλέντου που τους χαρακτηρίζει, από τους παραγωγούς και τους σεναριογράφους έως τους ηθοποιούς.

γ) Είναι εμφανές, όταν ξεφύγουμε απ' το αφόρητο κλισέ του "θέλω να φαίνομαι προοδευτικός, μην με πούνε και ρατσιστή/μισογύνη, ας τα έχω καλά με όλους", ότι οι ηθοποιοί που επέλεξαν είναι ατάλαντοι, αλλά έχουν το (μοναδικό) προσόν, ακριβώς επειδή είναι ατάλαντοι, να παπαγαλίζουν/μηρυκάζουν το "μήνυμα". Έτσι, θα είναι στη λίστα για το επόμενο woke πανηγύρι-"σειρά".

δ)Δεν μας ενδιαφέρουν οι βλακείες που υποστηρίζετε, διότι δεν είμαστε ρατσιστές, δεν είμαστε μισογύνηδες, δεν είμαστε ομοφοβικοί, δεν κρίνουμε τον άλλον από το χρώμα του δέρματός του. Θέλαμε (και θέλουμε ακόμη) κάτι απλό: να σεβαστούν οι δημιουργοί της σειράς τον κόσμο του Τόλκιν, να αναδείξουν τα πρότυπα, τις ηθικές αξίες και τα κίνητρα που ώθησαν τον τεράστιο αυτόν πνευματικό άνθρωπο στη συγγραφή των βιβλίων του και ν' αποτίσουν φόρο τιμής στη διαχρονικότητα των πιστεύω του. Από τη στιγμή που όχι μόνο δεν έκαναν τα παραπάνω, αλλά είχαν και το θράσος να συγκρίνουν την ασημαντότητά τους με τον Τόλκιν, διατρανώνοντας την υπεροχή τους, και λίγα έχουμε γράψει. 

Το όλο πρόβλημα ξεκινάει από την άποψη που έχουν πχ και αρκετοί κληρικοί για τις γραφές, δεν πειράζουμε τίποτα ακόμα και είναι λάθος.  Ναι καταλαβαίνω ότι ορισμένα πράγματα μπορεί να κάνουν τζιζ, αλλά πραγματικά ποιος σοβαρός άνθρωπος θα νευρίαζε και θα έσκουζε ολημερίς και οληνυκτίς στα social αν σε μια σειρά έδειχνε σκουρόχρωμο πχ έναν άγγελο?

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι από την στιγμή που το έργο έφυγε από τον δημιουργό, το πώς θα το καταλάβει ο κάθε ένας μας είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, το ίδιο και πώς θα το μεταφέρει κάποιος σκηνοθέτης, είναι τραγικό να μπερδεύουμε επίτηδες και να μας ενοχλούν οι ηθοποιοί που επιλέχτηκαν πχ λόγο εξωτερικής εμφάνισης και όχι λόγο κακής ηθοποιίας… κοινώς είναι τελείως διαφορετικό να πεις δεν μου αρέσει όπως παίζει αυτός από το δεν μου αρέσει γιατί αυτός είναι Νιγηριανός ενώ ο συγγραφέας τον λέει Σουηδό…

• Like 2
  • Thanks 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, koiliodoulos είπε

Ναι ναι αυτο βλεπω και γω πολυ περιεργο που δεν εχει κριτικες κατω του 5

Όχι εντελώς περίεργο. Η amazon εχει επενδύσει 715  εκατομμύρια δολλάρια στο rings of power και θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τη τεράστια επένδυση της. Σίγουρα θα πίεσε το Ιmdb να σβήσει τις αρνητικές κριτικές για να φανεί ότι η σειρά έχει μόνο θετικές κριτικές.Είμαι περίεργος τι άλλες κινησεις θα κάνει η amazon για να βοηθήσει τη σειρά και κατέ επέκταση το amazon prime αλλά όπως και να το κάνει ακόμα και η amazon ξέρει ότι δεν μπορείς να polish a turd όπως το rings of power.

Επεξ/σία από Raptorex
  • Like 2

Δεν έχω βρει χρόνο ακόμα να δω το πρώτο επεισόδιο αν και το έχω έτοιμο. Μια συμβουλή όμως στους φίλους που αγαπούν τα βιβλία του Τόλκιν και όλο το σύμπαν του, από κάποιον που έχει δει μόνο τις ταινίες του Τζάκσον και τις έχω αγαπημένες, μέσω ενός παραδείγματος.

Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία και έχω παίξει και τα τρία παιχνίδια του Witcher  και τα λατρεύω όλα. Όπως ήταν αναμενόμενο, με την ανακοίνωση της σειράς στο νετφλιξ ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, μέχρι που είδα το πρώτο επεισόδιο. Η σειρά όχι απλώς κατακρεούργησε την ιστορία των βιβλίων, αλλά έχασε και το σκοτεινό, ώριμο, με μαύρο χιούμορ κλίμα, που είναι τόσο χαρακτηριστικό στο σύμπαν. Όπως ήταν λογικό απογοητεύτηκα, γιατί δεν πηραμε τη σειρά που περίμενα. Στην πράξη όμως, όσο κακή (ή και καλή) είναι η σειρά, δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στα βιβλία (αλλά και στα παιχνίδια). Το ίδιο συμβαίνει και με το RoP. Μπορεί να είναι η χειρότερη σειρά όλων των εποχών. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως σε καμία περίπτωση μπορεί να μειώσει την αγάπη ή να επηρεάσει αρνητικά τα βιβλία. Εγώ αυτό που έκανα με το Witcher είναι ότι το πήρα στο τέλος ως κάτι το τελείως διαφορετικό, μια "πρωτότυπη" ιδέα που κρίνω μόνη της αν αξίζει να δω ή όχι.

Τέλος, ένα σχόλιο για τις πολιτικές των δημιουργών. Δεν πάει να μεταφέρουν στην τηλεόραση μια πλήρης ιστορία και όχι κάτι για το οποίο έχουμε μερικώς πληροφορίες (έχω την αίσθηση πως στο RoP δεν είναι μεταφορά κάποιας ολοκληρωμένης ιστορίας όπως στον άρχοντα, δεν έχω ασχοληθεί πολύ. Αν κάνω λάθος διορθωστε με, δυστυχώς δεν έχω διαβάσει ακόμα τα βιβλία), ο καλλιτέχνης θα πει αυτό που θέλει να πει, είτε γιατί αυτό κατάλαβε από το πρωτότυπο έργο, είτε γιατί πολύ απλά θέλει να το πει. Εν έτη 2022, ο δημιουργός πολύ πιθανόν να θέλει να πει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ήθελε να πει ο Τόλκιν πριν ένα αιώνα. Το αν αυτό είναι καλό ή όχι εξαρτάται από τον τρόπο που θα το πει, αλλά και από την προσωπική άποψη του καθενός επί των θεμάτων που θίγει και έτσι θα κριθεί στο τέλος. Το να λέμε όμως στον σεναριογράφο να μην ασχοληθεί για παράδειγμα με τον ρατσισμό, επειδή δεν το έκανε και ο συγγραφέας, δεν έχει καμία λογική, γιατί στην τελική το έργο είναι δικό του και σαν καλλιτέχνης θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα. Δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες.

• Like 5
  • Confused 1

6 λεπτά πριν, Raptorex είπε

Όχι εντελώς περίεργο. Η amazon εχει επενδύσει 715  εκατομμύρια δολλάρια στο rings of power και θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τη τεράστια επένδυση της. Σίγουρα θα πίεσε το Ιmdb να σβήσει τις αρνητικές κριτικές για να φανεί ότι η σειρά έχει μόνο θετικές κριτικές.

Επίσης μετά το GOT έμαθαν πως λειτουργούν τα trolls...

πιστεύω δεν υπάρχει άνθρωπος που να δικαιολογεί μια τέτοια συμπεριφορά, πόσο μάλλον ένα site που θέλει να κρατήσει υψηλό το επίπεδο που προαφαίρει…

• Like 1

15 λεπτά πριν, Raptorex είπε

Όχι εντελώς περίεργο. Η amazon εχει επενδύσει 715  εκατομμύρια δολλάρια στο rings of power και θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τη τεράστια επένδυση της. Σίγουρα θα πίεσε το Ιmdb να σβήσει τις αρνητικές κριτικές για να φανεί ότι η σειρά έχει μόνο θετικές κριτικές.Είμαι περίεργος τι άλλες κινησεις θα κάνει η amazon για να βοηθήσει τη σειρά και κατέ επέκταση το amazon prime αλλά όπως και να το κάνει ακόμα και η amazon ξέρει ότι δεν μπορείς να polish a turd όπως το rings of power.

Τι να πιέσει; Τον εαυτό της;

"IMDb.com was incorporated in January 1996 and was purchased by Amazon.com two years later."

• Like 2
  • Thanks 1

Εχω διαβασει πολυ tolkien για να πω οτι η σειρα ειναι αδιαφορη αλλα παρολα αυτα εχω κρατηθει κ δεν εχω δει ουτε trailer. 

Αλλα μετα το hobbit εκραζα για ΒΔΟΜΑΔΕΣ τον γοη μελαχρινο αξυριστο νανο που τραγουδουσε κ τον ερωτα ξωτικου - νανου οποτε με αυτα που διαβαζω θα επιλεξω την ψυχικη μου ηρεμια :lol: κ θα μεινω μακρια . Προς το παρον 

Παντως συμφωνα με τον  Tolkien κ τα προσχεδια των ιστοριων του η Galadriel εχει δυο εντελως διαφορετικα origin story στο Σιλμαριλιον ή στο unfinished tales αν κ θυμαμαι λιγα (την μια ακολουθησε τον Φεανορ την αλλη οχι ? Δεν ειμαι σιγουρος)

Στο Μπερεν κ Λουθιεν μια ο Μπερεν ειναι ανθρωπος (η βασικη εκδοχη νομιζω) και μια ξωτικο του δασους. Ομοιως σε μια εκδοχη της ιδιας ιστοριας ο Σαουρον (ή Σορον σωστοτερα  ) εμφανιζεται σαν γατα 

Θελω να πω δε με πειραζει να δω μια ακομα version των ιστοριων αρκει να ειναι συμβατες με το ολο οραμα . (Οπως οι παλαβομαρες με ρωτες νανου - ξωτικου οταν τα ξωτικα θεωρουσαν τους νανους ενα σκαλι πανω απο τα ζωα του δασους :P)

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ουτε ο χειροτερος hater δεν θα πιστευε οτι θα ηταν τοσο κακο.Ηταν σειρα που ηταν ετσι  κ αλιως χαμενη απ τ αποδυτηρια.Ο μοναδικος τροπος να σωζοταν κ τουλαχιστον να το βλεπαμε καπως ευχαριστα ηταν αν οντως στη παραγωγη με καποιο τροπο εμπλεκοταν και Τζακσον κ ισως μ εναν κοινο ηθοποιο στο cast οπως εγινε με τον Ιαν Μακ Ελεν στα Χομπιν.

Δεν μπορεις να δεις αυτα τα παιδερελια σαν τους ηρωες που υποδειονται οταν εχεις δει το lotr .Στον αρχοντα ολοι εχουν να λενε ( ακομα κ αυτοι που δεν αρεσε η τριλογια) οτι απο πλευρας casting τουλαχιστον εχουν επιλεχθει ηθοποιαρες ΣΩΣΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και αξιας για να φερουν εις περας αυτους τους χαρακτηρες.

Εδω μιλαμε για κομωδια,ειναι σαν γινει remake o νονος κ αντι να δεις τον Μαρλον Μπραντο ως Δον Κορλεονε να σκαει ο Τσαλνταμπασης ξερω γω.Μιλαμε για τραγελαφικες επιλογες.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1

Φεύγοντας από το σπίτι φίλων που είδα τα δυο επεισόδια, καταλάθος πήρα τον αναπτήρα ενός.

Φτάνοντας σπίτι είδα μου είχε στείλει το παρακάτω meme:

Spoiler

its-mine-lotr.gif

Tο οποιο με διασκέδασε περισσότερο από τις δυο ώρες της σειράς.

Τα περί σειράς? Kαταπληκτικά visuals. Αυτά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...