Agmourk Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Απλά θλίψη με το πως απεικονίζουν την Galadriel (warrior princess Xena), τον Gil-Galad (αφελή πεισματάρη) και ton Elrod (ευνούχο). Και ο Jackson είχε αλλάξει quotes κλπ. αλλά όχι τον χαρακτήρα τους. Δεν θέλω να κάνω spoilers. Απλά, πολλές σκηνές και σκηνοθετικές απόψεις είναι ίδιες με του Άρχοντα (αντί να δώσουν μια διαφορετική ματιά ή οπτική, δείγμα της ανάγκης να αρέσει αυτό που κάνουν) και μου θυμίζει πολύ game of thrones. Γενικά δεν έχει κάτι πρωτότυπο. Όταν βγήκε ο Άρχοντας ο jackson πήρε την Weta και την έκανε στούντιο υψηλής τεχνολογίας. Έφερε γραφίστες ως επικεφαλείς που ήταν διάσημοι για το έργο τους (ο ένας μάλιστα ήταν φίλος με τον Tolkien νομίζω). Αυτά φάνηκαν τελικά στην ταινία. Εδώ, παρόλο που είναι ακριβή παραγωγή, στα υπόλοιπα είναι "φτηνή". 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Και εκτός αυτού που λέει ο @Kostasspil, πώς ακριβώς δικαιολογείται αυτή η εξύψωση? Ούτε ο συγγραφέας το έχει δηλώσει κάπου, να κάνει η Γκαλάντριελ αλα Frodo Baggins ταξίδι στη Μέση-Γη, ούτε κάπως αλλιώς δικαιολογείται. Έγινε εσκεμμένα, γι αυτό και το πρόβλημα. Όπως προσωπικά είχα το ίδιο πρόβλημα Spoiler με την μάζωξη όλων των θηλυκών ηρώων στο Avengers: Endgame. Δεν εξυπηρετεί πουθενά σεναριακά, δεν ήρθε η σκηνή αυτή με λογικά βήματα. Ήταν forced, για συγκεκριμένους σκοπούς. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raptorex Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Υστερα από αρκετή προσπάθεια είδα τα δυο πρώτα επεισόδια και δυστυχώς δεν αξίζει να την παρακολουθήσει κανείς. Kάποιες γενικές παρατηρήσεις για όσους θεατές δεν είναι εξοικειωμένοι με τα βιβλια και το κόσμο του tolkien και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη σειρά σαν μια απλή σειρά φαντασίας. Στα αρνητικά: 1) Το σενάριο είναι ανύπαρκτο και για να καλύψουν αυτή την αδυναμία οι σεναριογράφοι έχουν αφήσει επίτηδες πολλά πράγματα ανεξήγητα για το μέλλον ώστε να έχουν το θεατή να αναρωτιέται και να διατηρεί το ενδιαφέρον του. Φθηνό κόλπο αλλά συχνά δουλεύει αρκετα καλά στις σειρές. 2) Οι χαρακτήρες είμαι άδιαφοροι έως αντιπαθείς. 2) Οι ερμηνείες κυμαίνονται από κακές έως άθλιες. Οποιος έστω και λίγο από τα επεισόδια καταλαβαίνει για πόσο κακές μιλάμε. 3) Η σκηνοθεσία είναι κακή και αυτο οφείλεται κυρίως στο ότι δεν υπάρχει συνεκτικό συνάριο. Ο σκηνοθέτης αλλάζει τοποθεσίες και πρωταγωνιστές χωρίς λογική μόνο και μόνο για να στριμώξει όλους τους χαρακτήρες σε ένα επεισόδιο. 4) Έχει πολλή woke παραιδεολογία που μπορεί να αρέσει στα γνωστα περιθωριακά στοιχεία αλλά θα ξενίσει το μέσο θεατή. Φεμιναζισμός και BLM είναι διάχυτοι αλλά δεν είναι μόνο αυτο το κακό. Επειδή οι woke χαρακτήρες είναι μέτριοι οι woke σεναριογράφοι για να τους κάνουν να φαίνονται εξαιρετικοί στα μάτια του θεατή έχουν φροντίσει να εξευτελίσουν τους υπόλοιπους χαρακτήρες στη σειρά (κυρίως τους white male χαρακτήρες) Στα θετικά: 1) Tα visuals όπως εχει αναφερθεί είναι πραγματικά πολύ καλά -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Κάποιες παρατηρήσεις για όσους ειναι εξοικειωμένοι με τα βιβλία και το κόσμο του tolkien. 1) Οι σεναριογράφοι της amazon έχουν δολοφονήσει το κόσμο του tolkien ,τον έχουν κατακρεουργήσει και έχουν σοδομίσει τα τεμαχισμένα κομάτια. Έχουν μεταλλάξει τους ήρωες του tοlkien. Η galadriel έχει γίνει μια xena με ψυχολογικά. Οι elrond , celebrimbor , Gil-galad μοιάζουν περισσότερο με ψηλούς καλικάνζαρους με ζελέ στο μαλλί παρά για σοφά high elves. Έχουν εμφανιστεί φυλές ,ξεκαρφωτοι χαρακτήρες και storylines που δεν αναφέρονται πουθενά στα βιβλία του tolkien.Τα visuals αν και είναι πολύ καλά δεν αρκούν γιατί αν και σε βυθίζουν για λίγο στο κόσμο του tokien στο επόμενο πλάνο η σειρά σε προσγειώνει στη σκληρή πραγματικότητα.Θα μπορούσα να γράψω πολλά παραπάνω αλλά η σειρά είνα φώλα και δεν αξίζει το κόπο. Γενικά πιστεύω ότι αυτη φώλα δημιουργήθηκε επειδή οι μέτριοι σεναριογράφοι , σκηνοθέτες και παραγωγοί της σειράς προσέγγισαν το έργο του tolkien με αλαζονεία πιστεύοντας ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι ανώτερο η ισάξιο του μεγάλου συγγραφέα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από Raptorex 10 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zidane1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, KaRouLi είπε Θα το έκραζε πατόκορφα, καθώς και ο γιος του δεν ήταν καθόλου φαν των ταινιών του Jackson. Το θάβουμε γιατί μάλλον υπάρχουν λόγοι... Είναι πασίγνωστο ότι ο Τόλκιν δεν ήθελε τα βιβλία του να γίνουν ταινίες ή οτιδήποτε άλλο (επειδή θεωρούσε ότι ποτέ δεν θα γίνονταν όπως ήθελε). Όπως επίσης έχω τεράστιες αμφιβολίες αν θα ήθελε ο γιος του να επιμεληθεί και να εκδόσει μέχρι και την τελευταίο του πρόχειρο γραπτό. Αν ο Κρίστοφερ δεν το είχε κάνει όμως, δεν θα υπήρχε καν το Σιλμαρίλλιον και όλα αυτά που προστατεύουν σήμερα οι hardcore fans απο την "ασέβεια". Εν πάση περιπτώσει, το ότι ο Τόλκιν ήταν ένας απίθανος συγγραφέας, δεν σημαίνει ότι είχε δίκιο σε όλα (μην ξεχνάμε ότι ήταν και ένας άνθρωπος άλλου αιώνα). Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Peter Jackson και οι δημιουργοι της τωρινής σειράς, εμπνεόμενοι από τις ιστορίες της Μέσης Γης, παράγουν το δικό τους "παιδί", την δική τους εκδοχή με πολλά στοιχεία της εποχής όπως την ερμήνευσαν ή την φαντάστηκαν ή την ανάπλασαν. Γι' αυτό 50 χρόνια μετά όλα τα κινηματογραφικά έργα μοιάζουν κάπως ξεπερασμένα (και δε μιλάω για εφε τώρα). Το woke culture είναι μεγάλη ιστορία και εμπλέκονται πολύ οι πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του καθενός. Οπότε δεν έχει νόημα να μπούμε σε αυτό. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από zidane1 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 11 minutes ago, Agmourk said: αλλά όχι τον χαρακτήρα τους Θυμάμαι πάντως τον Aragorn να μην θέλει να γίνει βασιλιάς. 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Thresh είπε Θυμάμαι πάντως τον Aragorn να μην θέλει να γίνει βασιλιάς. 😛 Κι εγώ τον Gimli να μην είναι comic relief. Αλλά οκ, τις βλέπω ευχάριστα κυρίως σαν ένα κάπως alternate reality (Marvel's What If? ). Books > all. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Agmourk Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 4 minutes ago, Thresh said: Θυμάμαι πάντως τον Aragorn να μην θέλει να γίνει βασιλιάς. 😛 Ήταν μέχρι να δεί την Άργουεν. Μετά άλλαξαν όλα.. 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zidane1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Thresh είπε Θυμάμαι πάντως τον Aragorn να μην θέλει να γίνει βασιλιάς. 😛 Ωωππ woke ιδέες.. άλλαξαν το αντρικό πρότυπο του Άραγκορν, από περήφανο, αποφασιστικό και πιστό στις οικογενειακη του παράδοση σε έναν δειλό και ταπεινό αλητάκο.. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από zidane1 1 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, zidane1 είπε Είναι πασίγνωστο ότι ο Τόλκιν δεν ήθελε τα βιβλία του να γίνουν ταινίες ή οτιδήποτε άλλο (επειδή θεωρούσε ότι ποτέ δεν θα γίνονταν όπως ήθελε). Όπως επίσης έχω τεράστιες αμφιβολίες αν θα ήθελε ο γιος του να επιμεληθεί και να εκδόσει μέχρι και την τελευταίο του πρόχειρο γραπτό. Αν ο Κρίστοφερ δεν το είχε κάνει όμως, δεν θα υπήρχε καν το Σιλμαρίλλιον και όλα αυτά που προστατεύουν σήμερα οι hardcore fans απο την "ασέβεια". Εν πάση περιπτώσει, το ότι ο Τόλκιν ήταν ένας απίθανος συγγραφέας, δεν σημαίνει ότι είχε δίκιο σε όλα (μην ξεχνάμε ότι ήταν και ένας άνθρωπος άλλου αιώνα). Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Peter Jackson και οι δημιουργοι της τωρινής σειράς, εμπνεόμενοι από τις ιστορίες της Μέσης Γης, παράγουν το δικό τους "παιδί", την δική τους εκδοχή όπως την ερμήνευσαν ή την φαντάστηκαν ή την ανάπλασαν. Γι' αυτό σε 50 χρόνια από τώρα όλα τα κινηματογραφικά έργα μοιάζουν κάπως ξεπερασμένα (και δε μιλάω για εφε τώρα). Το woke culture είναι μεγάλη ιστορία και εμπλέκονται πολύ οι πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του καθενός. Οπότε δεν έχει νόημα να μπούμε σε αυτό. Ελαττώματα ή μη, όταν έχεις παραγωγούς, σκηνοθέτες, και ορισμένους ηθοποιούς να σου λένε ότι πρέπει να φέρουμε το έργο του Τολκιν στον 21ο αιώνα, βάζοντας μέσα ό,τι πολιτική σάπια ιδεολογία υπάρχει, είναι για πατόκορφο κράξιμο. Και ελαττώματα ή μη, το έργο είναι δικό του. Εκείνος κανονίζει το τι ισχύει και τι όχι. Οπότε όποιος το αγγίζει, οφείλει να μεταφέρει όσο πιο ακέραια μπορεί τα περισσότερα, αν όχι όλα. Αλλιώς απλά δεν είναι Lord of the Rings. Είναι μια γενική σειρά με ονομασίες από τα έργα του συγγραφέα. Ο Jackson, παρότι τα ελαττώματα του, μετέφερε κατά την ταπεινή μου γνώμη πολύ πετυχημένα τον παλμό της Μέσης-Γης. Και είχε και ονομάτα από ηθοποιούς, όχι όλους αλλά είχε, και καλή ομάδα, με σεβασμό στα έργα του Τολκιν. Υπάρχει η γνωστή συνέντευξη του που λεει αυτό ακριβώς. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, Raptorex είπε 1) Οι σεναριογράφοι της amazon έχουν δολοφονήσει το κόσμο του tolkien ,τον έχουν κατακρεουργήσει και έχουν σοδομίσει τα τεμαχισμένα κομάτια. Έχουν μεταλλάξει τους ήρωες του tοlkien. Γενικά πιστεύω ότι αυτη φώλα δημιουργήθηκε επειδή οι μέτριοι σεναριογράφοι , σκηνοθέτες και παραγωγοί της σειράς προσέγγισαν το έργο του tolkien με αλαζονεία πιστεύοντας ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι ανώτερο η ισάξιο του μεγάλου συγγραφέα. Μα το λένε οι ίδιοι οι παραγωγοί, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και ηθοποιοί εδώ και μήνες όλο αυτό που περιέγραψες. Δεν χρειάζεται να ξοδέψω 2 ώρες από την ζωή μου σε αυτό. Έχω καλύτερα πράγματα να κάνω πάντα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε οι ταινίες/σειρές/παιχνίδια/χόμπι τα πάντα, είναι ψυχαγωγία όχι υποχρέωση. 2 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ότι και να λέτε εσείς οι λίγοι, το βλέπετε φαντάζομαι από τα reactions πόσοι λίγοι όντως είστε εδώ μέσα, δεν αλλάζει το γεγονός ότι στην πρώτη σελίδα των user reviews του imdb δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό, ούτε ένα, δεν θυμάμαι να έχει ξανά γίνει σε σειρά τέτοιου ύψους. Αρνηθείτε το όσο θέλετε, πείστε τον ευατό σας ότι όλοι είναι haters, όλοι, δεν αλλάζει το γεγονός και ας έχει 4000 καθόλου fake δεκαρια. Έρχονται όμως τα μηδέν από πίσω δυναμικά για να ισορροπήσει η φάση. Μόλις είδα βγήκε 2160p, noice, τουλάχιστον θα έχει καλή εικόνα αν όχι όλα τα αλλα. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από {TDi}Dj2k..infc 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drpaneas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντως το περίμενα πολύ χειρότερο για να πω την αλήθεια. Το ότι δεν θα είναι Τολκιν-based αλλά Τολκιν-inspired το ξέραμε εδώ καιρό, οπότε δεν με πείραξε που η ιστορία δεν έχει καμία σχέση με το lore. Ναι η Galadriel είναι εκνευριστική και κάνει show-off, ο Ερλοντ πρόεδρος της ΠΑΣΠ και ο Gil Galad investor στο Silmarils ETF. Δεν με ενοχλούν αυτά, τα ξέραμε εκ των προτέρων. Παρόλα αυτά δεν μου άρεσαν τα πρώτα 2 επεισόδια, δεν με έκαναν engage. Εχει άλλα προβλήματα πολύ πιο σημαντικά, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τον Tolkien και τους purists. Θετικά: * Απίστευτα γραφικά! Πραγματικά τους βγάζω το καπέλο, είναι ότι πιο όμορφο έχουμε δει στη Μέση Γη, και προφανώς ανάφερομαι στα τοπία. Γενικότερα η φωτογραφία που έχει είναι σκήνή και wallpaper. * Πολύ καλοφτιαγμένα ορκ! Σε σχέση με τα CGI του Hobbit, αυτά νομίζω είναι πολλά levels καλύτερα. * Skyrim-tone σε αρκετά σημεία στη μουσική. Πάντα μου άρεσε το medieval tavern folk, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο, σου περνάει την ατμόσφαιρα που χρειάζεται. Για να πω την αλήθεια, αφού κάνουν μια μοντέρνα εκδοχή, εγώ θα έχωνα μέσα και Blind Guardian --- εκεί να δεις μετά χαμούλης στο Youtube (βλ Master of Puppets στο Stranger Things) αλλά πού τέτοια τύχη... * Ο Durin μου άρεσε πολύ και οι σκηνές στο Κάζαντ-Ντούμ, οι νάνοι γενικότερα γ4μ4ανε όλοι, τρομερά κουστούμια και η τύπισσα (για την οποία έγινε τόσος ντόρος) μια χαρά ήρθε και έδεσε. Αρνητικά: * Αυτό που με εκνεύρισε περισσότερο είναι το κάκιστο pacing, το κάνει πολύ κουραστικό για μένα και σε αρκετά σημεία θέλησα να σκιπάρω ορισμένες σκηνές, ενώ σε άλλες που τις πέρασαν γρήγορα, ήθελα να δω περισσότερα. * Το video-game combat style battle του Legolas που προυπήρχε στο Lotr, ενισχύθηκε στο Hobbit, τώρα είναι ακόμα πιο show-off. Ισως την επόμενη δεκαετία, να μπορώ να πατάω L1+R1+Δεξιά και να βλέπω την ίδια σκηνή μάχης με διαφορετικό combo. * Οι διάλογοι είναι λίγο ... περίεργοι... Θυμίζουν teen show που όλοι είναι μες τα νεύρα και "την λένε" όλοι σε όλους. Επίσης νομίζω απευθύνεται ιδιαίτερα σε νεαρό/παιδικό κοινό, όπου πρέπει να τους εξηγήσεις τα πάντα ή να τα "σερβίρεις" με πολύ προφανή τρόπο (πχ να υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις για να ξεχωρίζουν μερικά πράγματα σαν τη μύγα μες το γάλα, επανάληψη, exposition) * Ο Arondir είναι αίσχος ρε σεις παιδιά. Πω ... χάλια μαύρα. Σαν ρομπότ παίζει. Το δε φλερτ; Ασε .. άσε ... * Η ιστορία της πρωταγωνίστριας παίζει να είναι αυτή που δεν με ενδιαφέρει καθόλου, καθώς είναι αρκετά αντιπαθητικός χαρακτήρας για δικά μου γούστα. Οπότε για την ώρα είμαι πιο περίεργος για τα side quests. Να σας δώσω και μια βαθμολογία για πρώτα 2 επεισόδια: * Με το LoTR στο τίτλο: 2/10 * Χωρίς το LoTR στον τίτλο: 7/10 Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2022 από drpaneas 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 9 minutes ago, Agmourk said: Ήταν μέχρι να δεί την Άργουεν. Μετά άλλαξαν όλα.. 😛 Ναι το κλασικό αστείο ότι μόνο αν γίνεις βασιλιάς θα παντρευτείτε. 😛 Πέρα από την πλάκα και στον διάλογο του Elrond με τον Gandalf στο Fellowship ειπώθηκε ότι "turned away from that path" και στη σκηνή του extended στο τάφο της μάνας του όταν τον ρώτησε ο Elrond αν θέλει να κάνουν reforge το Narsil κι ότι μόνο αυτός μπορεί να τον χρησιμοποιήσει. Γι' αυτό εξάλλου δεν το είχε μαζί του όπως στα βιβλία, ακόμα και πριν από το council of Elrond. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Virus200 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Ωχ με εχει πιάσει η καρδιά μου το τι θα αντικρισουν τα ματάκια μου το βράδυ. Περιμένω να το δω με την γυναίκα το βράδυ αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα αλλά και αλλού με εχει πιάσει ήδη μελαγχολία για το τι θα αντικρίσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TutaKachun Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 53 λεπτά πριν, abcd1234 είπε Γiνεται το νήμα να μην υποβιβαστεί σε woke vs not woke τουιτερομ@λ@κιες; Δεν γινεται. Γιατι αυτοι που το κανουν τετοιο vs ειναι κατι τυποι που δεν εχουν προβλημα οταν Σκωτσεζοι παιζουν Αιγυπτιες θεοτητες, Λευκες γυναικες παιζουν χαβανεζες κτλ αλλά έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ οταν μαυρος παιζει χαρακτηρα λευκου. Και για να ερθουμε στα του θεματος. Δεν ξέρω αν η σειρά ειναι κακη η οχι. Ξέρω οτι δεν προκειται να την κρίνω αν δεν δω ολα τα επεισοδια 5 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα