Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

43 λεπτά πριν, zidane1 είπε

Συγνώμη για τον τόνο, αλλά νομίζω δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα από τη στιγμή που το hate ξεκίνησε από το πρώτο teaser ακόμα. Χαλαρώστε και περάστε καλά με αυτό που έχετε. Μην είστε στραβόξυλα...

Ας το ονόμαζαν Lord of the crowns: The crown of power και ας έβαζαν μέσα πρασινους, μπλε ή ότι αλλο χρώμα ήθελαν, ας έβαζαν εξωγήινουν, ας έβαζαν μέσα τον Κοναν, τον Ραμπο και τον James Bond. Κανένας δεν θα μίλαγε. Απο την στιγμή που το ονόμασαν Lord of the rings πρέπει να το κάνουν Lord of the rings και όχι Τρελές σφαίρες......

• Like 9
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

5 λεπτά πριν, nzeppos είπε

Πάνω που έβαλα Prime Video (όχι για το RoP) και ψηνόμουν να δω έστω 5' από τη νέα σειρά. Διαβάζοντας πρώτες εντυπώσεις στις τελευταίες 2 σελίδες της συζήτησης, πείστηκα ότι δεν χρειάζεται να χάσω το χρόνο μου.

Φαντάζομαι το 6.6 στο IMDB οφείλεται κυρίως στους haters που ενώ τους άρεσαν οι ταινίες του Jackson, δεν άντεξαν το RoP. Τι να πω κι εγώ ως ανώμαλος χαρντκορίλας purist τολκινικός, που δεν αντέχω ούτε λεπτό από τα καραγκιοζιλίκια του Jackson που μαγάρισαν τα πάντα.

Κρίμας, πάμε παρακάτω.

Θα πάθεις εγκεφαλικό εσύ που είσαι και purist. Αν θεωρείς μαγάρισμα τις ταινίες του Jackson, τότε το RoP είναι... δε μπορώ να βρω λέξη.

• Like 1

52 λεπτά πριν, zidane1 είπε

1)Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που οι haters παίζουν τόσο σκληρό ξύλο με την κοινή λογική. 

2) Κάποιοι βρίσκουν τη σειρά πολύ «woke αφήγημα» λες και έκαναν την Γκαλάντριελ βίγκαν λεσβία. Μάλλον εν τέλει δεν γουστάρετε και πολύ γυναίκες πρωταγωνιστές;; 😏

3)Άλλους τους χαλάει «η ασέβεια προς τα βιβλία του καθηγητή». Ποια ασέβεια, θα τρελαθούμε;; Πως ακριβώς επηρεάστηκε το έργο του Τόλκιν από μια σειρά βασισμένη στις ιστορίες του; Το έργο του είναι εκεί αιώνιο και για πάντα αναλλοίωτο.

4)«Διάλογοι αίσχος, εμετός». Παρακαλώ να μου παραθέσετε έναν μόνο διάλογο που ναι είναι εμετικός.

5)Το καλύτερο όμως από είναι το «Δεν υπάρχει ψυχή σε αυτό. Μόνο πολύ χρήμα». Μα άμα το βάλω να το δω, στην τσίτα, έτοιμος να δείξω τα αρνητικά με το δάχτυλο, και λιστούλα με διαφορές-ομοιότητες με το original source πως να τον "νιώσεις" τον κόσμο...

6)Για τη σειρά τώρα. Σαν εικόνα, το αποτέλεσμα είναι ο,τι πιο αριστουργηματικό που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση (αντικειμενικότατα). Το soundtrack είναι on point, κοντά στην τριλογία Jackson αλλά με άλλο vibe. Χαρακτήρες/πλοκή είναι για μένα το μόνο θέμα προς debate (αλλά όχι hate). Σίγουρα πολύ καλύτερο από αυτό που μας προϊδέαζαν τα trailers. Το acting είναι καλό, η πρωταγωνίστρια Galadriel προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Οι διάλογοι μέχρι τώρα δεν είναι κάτι συγκλονιστικό αλλά σίγουρα δεν είναι cringe ή lame. Σαν Τολκινικός, μου χτύπησε άσχημα ο τόσο έντονος "εξανθρωπισμός" των ξωτικών, έκαναν την επιλογή να τους βγάλουν από τη σφαίρα του παραμυθιού και του φρου-φρου και να γίνουν πιο grounded. 

7)Κριτικές τύπου "ωω η Γκαλάντριελ ήταν σοβαρή, όχι ανώριμη". Πρώτον, επέλεξαν να την αλλάξουν σε young warrior εκδοχή. Και δεύτερον, ήξερες την Γκαλάντριελ και απο χθες; Πως ακριβώς έχεις αποκτήσει αυτή την άποψη για τον χαρακτήρα της στη δεύτερη εποχή; Σίγουρα δεν πάλευε με ξίφη αλλά δεν ξέρεις ότι ήταν ίδια από 2η σε 3η εποχή ντε φάκτο. Υποψιάζομαι ότι η Γκαλάντριελ ξεκινάει σαν μάχιμη και ανώριμη νέα εδώ, και θα κλείσει πιο κοντά σε Galadriel όπως αποτυπώθηκε στην τριλογία.

8)Συγνώμη για τον τόνο, αλλά νομίζω δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα από τη στιγμή που το hate ξεκίνησε από το πρώτο teaser ακόμα. Χαλαρώστε και περάστε καλά με αυτό που έχετε. Μην είστε στραβόξυλα...

1) Οι woke fans παίζουν πολύ σκληρό ξύλο με την κοινή λογική εδώ και χρόνια..

2) Δίνεις ιδέες τώρα, έτσι; Η Γκαλάντριελ της "σειράς" ουδεμία σχέση έχει μ' αυτήν των βιβλίων ούτε αφήνει πουθενά ο Τόλκιν να εννοηθεί ότι κάποτε έδερνε (η Γκαλάντριελ) τον Τσακ Νόρις για ζέσταμα και συνέχιζε με τον Ζαν τον Κλοντ τον Βαν Νταμ για μεσημεριανό και τον Άρνολντ για βραδινό.

3) Α, τώρα η "σειρά" βασίστηκε στις ιστορίες του Τόλκιν, ε; Κοίτα να δεις κάτι πράγματα.. Κι εγώ που νόμιζα ότι ήθελαν να μεταφέρουν με πιστότητα τον κόσμο του Τόλκιν στη μικρή οθόνη. Σε λίγο θα μας πουν ότι εμφιλοχώρησαν κατά λάθος τ' όνομα και το έργο του καθηγητή στο "έπος" του Bezos.

4) Όλοι. Πάμε παρακάτω.

5) Κάνουν παρέλαση τα εφέ και τα σκηνικά, όχι το σενάριο, ο κόσμος κι οι χαρακτήρες. Απέξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα... Και πώς να νιώσεις τον κόσμο αυτόν τον χιλιομπαλωμένο; Ράβε-ξήλωνε, ράβε-ξήλωνε, μέχρι να ξεχάσεις ότι το "έπος" αφορά τη Μέση-Γη..

6) Να δεχθώ αυτό που υποστηρίζεις για την εικόνα και τη μουσική. Το acting είναι το κλασικό woke acting. Mary Sue καταστάσεις, πειθήνιοι κι ελαφρώς χαζούληδες αντρικοί χαρακτήρες, "τώρα-θα-σας-δείξω-εγώ-πώς-το κατέχω-το ακροβατικό ξυλίκι-αποθεώστε με-ψαρούκλες" κτλ κτλ.

7) Θύμισέ μου ξανά πού αναφέρει ο Τόλκιν (ή, έστω, υπονοεί) ότι η Γκαλάντριελ υπήρξε young warrior; Όχι, δεν την ήξερα. Εσύ; Μπας και πίνατε καφέ στο fight club και δεν μιλούσατε για το fight club;

8)Όχι hate, εμπεριστατωμένη κριτική. Κριτική επί πραγματικών προβλημάτων, ήδη ορατών από την αρχή, επί ψευδών ισχυρισμών, οι οποίοι αποδομούνταν εν ριπή οφθαλμού, κι επί μιας καταφανούς προσπάθειας εργαλειοποίησης του έργου του Τόλκιν προς όφελος της woke προπαγάνδας.

Yours truly,

Ένα στραβόξυλο

• Like 17
  • Thanks 6
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KaRouLi είπε
1 ώρα πριν, mAs_81 είπε

Δεν έχει λιώσει αυτή η καραμέλα ακόμα ε;

Και ουδέτερος να είσαι, πώς μπορείς να αγνοήσεις ότι επίτηδες επικεντρώνονται στην Γκαλαντριελ και κάνουν προβληματικούς - αναποφάσιστους - υποτακτικούς τους, συγκεκριμένα, άνδρες χαρακτήρες?

Αηδία.

Πρωτη σειρα που εξυψωνει τον κεντρικο ηρωα;

Επεξ/σία από flexpick
  • Like 2

1 hour ago, zidane1 said:

Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που οι haters παίζουν τόσο σκληρό ξύλο με την κοινή λογική. 

Κάποιοι βρίσκουν τη σειρά πολύ «woke αφήγημα» λες και έκαναν την Γκαλάντριελ βίγκαν λεσβία. Μάλλον εν τέλει δεν γουστάρετε και πολύ γυναίκες πρωταγωνιστές;; 😏

Άλλους τους χαλάει «η ασέβεια προς τα βιβλία του καθηγητή». Ποια ασέβεια, θα τρελαθούμε;; Πως ακριβώς επηρεάστηκε το έργο του Τόλκιν από μια σειρά βασισμένη στις ιστορίες του; Το έργο του είναι εκεί αιώνιο και για πάντα αναλλοίωτο.

«Διάλογοι αίσχος, εμετός». Παρακαλώ να μου παραθέσετε έναν μόνο διάλογο που ναι είναι εμετικός.

Το καλύτερο όμως από είναι το «Δεν υπάρχει ψυχή σε αυτό. Μόνο πολύ χρήμα». Μα άμα το βάλω να το δω, στην τσίτα, έτοιμος να δείξω τα αρνητικά με το δάχτυλο, και λιστούλα με διαφορές-ομοιότητες με το original source πως να τον "νιώσεις" τον κόσμο...

Για τη σειρά τώρα. Σαν εικόνα, το αποτέλεσμα είναι ο,τι πιο αριστουργηματικό που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση (αντικειμενικότατα). Το soundtrack είναι on point, κοντά στην τριλογία Jackson αλλά με άλλο vibe. Χαρακτήρες/πλοκή είναι για μένα το μόνο θέμα προς debate (αλλά όχι hate). Σίγουρα πολύ καλύτερο από αυτό που μας προϊδέαζαν τα trailers. Το acting είναι καλό, η πρωταγωνίστρια Galadriel προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Οι διάλογοι μέχρι τώρα δεν είναι κάτι συγκλονιστικό αλλά σίγουρα δεν είναι cringe ή lame. Σαν Τολκινικός, μου χτύπησε άσχημα ο τόσο έντονος "εξανθρωπισμός" των ξωτικών, έκαναν την επιλογή να τους βγάλουν από τη σφαίρα του παραμυθιού και του φρου-φρου και να γίνουν πιο grounded. 

Κριτικές τύπου "ωω η Γκαλάντριελ ήταν σοβαρή, όχι ανώριμη". Πρώτον, επέλεξαν να την αλλάξουν σε young warrior εκδοχή. Και δεύτερον, ήξερες την Γκαλάντριελ και απο χθες; Πως ακριβώς έχεις αποκτήσει αυτή την άποψη για τον χαρακτήρα της στη δεύτερη εποχή; Σίγουρα δεν πάλευε με ξίφη αλλά δεν ξέρεις ότι ήταν ίδια από 2η σε 3η εποχή ντε φάκτο. Υποψιάζομαι ότι η Γκαλάντριελ ξεκινάει σαν μάχιμη και ανώριμη νέα εδώ, και θα κλείσει πιο κοντά σε Galadriel όπως αποτυπώθηκε στην τριλογία.

Συγνώμη για τον τόνο, αλλά νομίζω δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα από τη στιγμή που το hate ξεκίνησε από το πρώτο teaser ακόμα. Χαλαρώστε και περάστε καλά με αυτό που έχετε. Μην είστε στραβόξυλα...

Μην ασχολείσαι αδερφέ. Οι τύποι το θάβουν από την μέρα της ανακοίνωσης και μάλιστα με τα ίδια κλισέ επιχειρήματα. Ο ίδιος ο τολκιν να ερχοταν και να έλεγε είναι τόσο καλό πουνκαταργω τα βιβλία, θα κράζανε και τον ίδιο. Ο άλλος παραπάνω προσπαθεί να πείσει (εμάς η τον εαυτό του δεν ξέρω) ότι είναι τόσο υπερβολικά hardcore που έβγαλε 6άχρηστες και τις ταινίες. Το ίντερνετ έχει καταντήσει ένας τεράστιος σωρός  που κράζει ασταματητηυ

• Like 6

4 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Ο ίδιος ο τολκιν να ερχοταν και να έλεγε είναι τόσο καλό πουνκαταργω τα βιβλία, θα κράζανε και τον ίδιο.

jennifer lawrence ok GIF

4 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Το ίντερνετ έχει καταντήσει ένας τεράστιος σωρός  που κράζει ασταματητηυ

troll GIF

• Like 1

1 hour ago, mAs_81 said:

Δεν έχει λιώσει αυτή η καραμέλα ακόμα ε;

Όχι και ούτε πρόκειται, γιατί είναι πλέον η κολυμβηθρα του Σιλωαμ για κάθε κακή παραγωγή. Το είδαμε πρόσφατα και με το She Hulk.

• Like 10

22 λεπτά πριν, TutaKachun είπε

Μην ασχολείσαι αδερφέ. Οι τύποι το θάβουν από την μέρα της ανακοίνωσης και μάλιστα με τα ίδια κλισέ επιχειρήματα. Ο ίδιος ο τολκιν να ερχοταν και να έλεγε είναι τόσο καλό πουνκαταργω τα βιβλία, θα κράζανε και τον ίδιο. Ο άλλος παραπάνω προσπαθεί να πείσει (εμάς η τον εαυτό του δεν ξέρω) ότι είναι τόσο υπερβολικά hardcore που έβγαλε 6άχρηστες και τις ταινίες. Το ίντερνετ έχει καταντήσει ένας τεράστιος σωρός  που κράζει ασταματητηυ

Meanwhile, o ίδιος ο συγγραφέας: 

The canons of narrative art in any medium cannot be wholly different; and the failure of poor films is often precisely in exaggeration, and in the intrusion of unwarranted matter owing to not perceiving where the core of the original lies.

Θα το έκραζε πατόκορφα, καθώς και ο γιος του δεν ήταν καθόλου φαν των ταινιών του Jackson. Το θάβουμε γιατί μάλλον υπάρχουν λόγοι...

• Like 7

32 minutes ago, flexpick said:

Πρωτη σειρα που εξυψωνει τον κεντρικο ηρωα;

Δεν εξυψώνεται υποβαθμίζοντας τους πάντες γύρω του. Αυτό γίνεται για συγκεκριμένους λόγους τα τελευταία χρόνια

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...