Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
2 minutes ago, DEADLAZARUS said:

Αντί να "φτιάξουν" τη δική τους πρωτότυπη σειρά (και να κριθούν γι' αυτή), χρησιμοποιούν το έργο ζωής ενός πολυτάλαντου καθηγητή και πνευματικού, εν γένει, ανθρώπου, ο οποίος δημιούργησε έναν καταπληκτικό φανταστικό κόσμο.

Αν ήταν πρωτότυπη όπως λες, παίζει να ήταν solid 8-9 στα 10. 

"Δικαίως" ότι πιο ακριβό έχουμε δει στην "TV".

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν ήταν πρωτότυπη όπως λες, παίζει να ήταν solid 8-9 στα 10.

Δεν νομίζω. Οι cheesy διάλογοι κι οι αδιάφοροι -έως αφόρητα εκνευριστικοί- χαρακτήρες θα την πήγαιναν στον πάτο. Generic fantasy χωρίς substance.

Βέβαια, ίσως δεν θα την κρίναμε τόσο αυστηρά, από τη στιγμή που δεν θα κατακρεουργούσε την κληρονομιά του Τόλκιν.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
typo
  • Like 5

• Super Moderators
Just now, DEADLAZARUS said:

Βέβαια, ίσως δεν θα την κρίναμε τόσο αυστηρά, από τη στιγμή που δεν θα κατακρεουργούσε την κληρονομιά του Τόλκιν.

Αυτό, θα είμασταν πολύ πιο χαλαροί γιατί τουλάχιστον το οπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

• Like 7

1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Αυτό, θα είμασταν πολύ πιο χαλαροί γιατί τουλάχιστον το οπτικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ότι review έχω δει μέχρι στιγμής το ίδιο λέει, αλλα όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω δεν υπάρχει substance λένε και οι διάλογοι υπάρχουν απλά για να υπάρχουν. Επίσης προσπαθεί να introduce όλους τους χαρακτήρες γρήγορα πηδώντας συνεχεια τοποθεσίες, αλλα το γράψιμο είναι νηπιαγωγείου οποτε γίνετε αδιάφορο και βαρετό. Η σειρά σίγουρα θα αρέσει σε graphic whores. :P

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1

Τι να πω, μια εμετική αθλιότητα.

Όπως αναφέρατε, cheesy διάλογοι, χαρακτήρες άκυροι, χαρακτήρες που υπάρχουν δεν θυμίζουν καθόλου τους χαρακτήρες του συγγραφέα, σενάριο ανύπαρκτο, μουσική καμία σχέση με το έπος των ταινιών, και δεν συμμαζεύεται. Δεν θυμίζει σε τίποτα Μέση-Γη όσον αφορά ό,τι ανέφερα. Μόνο τα visuals είναι ένα θετικό των επεισοδίων ως τώρα.

Και φυσικά θα είχανε χρησιμοποιήσει κομμάτια διαλόγων από τις ταινίες, γιατί η δημιουργικότητα τους είναι απλά 0. "Saulty pork?" και ένα ακόμα που τώρα μου διαφεύγει. Γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι cring fiesta.

Spoiler

Γκαλάντριελ με φουλ πανοπλία να κάνει αλα Matrix KO σε τρολ (???) και να κάνει βόλτες στη Μέση-Γη ενώ δεν το έκανε ποτέ αυτό. Και άσος στο κολύμπι.

Μαύρα Ξωτικά, με κοντά μαλλιά λες και βγήκανε από το Super Paradise της Μυκόνου. ΝΑΙ, θα το αναφέρω, γιατί όλα αυτά τα μικρά στοιχεία τελικά συσσωρεύονται και δεν θυμίζουν σε τίποτα το έργο του προφέσορα.

Spoiler

Tirharad? Ostirith? Κάποιος απλά πήρε το λεξικό των ξωτικών και έβαλε συνθετικά. Ας βάλουμε καμια περιοχή δική μας, το καταλαβαίνω...

Spoiler

Ο γέρος αυτός στο 2ο επεισόδιο είναι Istari? Πώς? Αφού στην TA ήρθανε, όχι στην SA. ΜΑΝΑ, OURI. Νόμιζα ότι ήθελε να ουρήσει καμιά μάνα ξέρω γω...

Και ουδέτερος να είσαι, πώς μπορείς να αγνοήσεις ότι επίτηδες επικεντρώνονται στην Γκαλαντριελ και κάνουν προβληματικούς - αναποφάσιστους - υποτακτικούς τους, συγκεκριμένα, άνδρες χαρακτήρες?

Αηδία.

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 1

Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που οι haters παίζουν τόσο σκληρό ξύλο με την κοινή λογική. 

Κάποιοι βρίσκουν τη σειρά πολύ «woke αφήγημα» λες και έκαναν την Γκαλάντριελ βίγκαν λεσβία. Μάλλον εν τέλει δεν γουστάρετε και πολύ γυναίκες πρωταγωνιστές;; 😏

Άλλους τους χαλάει «η ασέβεια προς τα βιβλία του καθηγητή». Ποια ασέβεια, θα τρελαθούμε;; Πως ακριβώς επηρεάστηκε το έργο του Τόλκιν από μια σειρά βασισμένη στις ιστορίες του; Το έργο του είναι εκεί αιώνιο και για πάντα αναλλοίωτο.

«Διάλογοι αίσχος, εμετός». Παρακαλώ να μου παραθέσετε έναν μόνο διάλογο που ναι είναι εμετικός.

Το καλύτερο όμως από είναι το «Δεν υπάρχει ψυχή σε αυτό. Μόνο πολύ χρήμα». Μα άμα το βάλω να το δω, στην τσίτα, έτοιμος να δείξω τα αρνητικά με το δάχτυλο, και λιστούλα με διαφορές-ομοιότητες με το original source πως να τον "νιώσεις" τον κόσμο...

Για τη σειρά τώρα. Σαν εικόνα, το αποτέλεσμα είναι ο,τι πιο αριστουργηματικό που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση (αντικειμενικότατα). Το soundtrack είναι on point, κοντά στην τριλογία Jackson αλλά με άλλο vibe. Χαρακτήρες/πλοκή είναι για μένα το μόνο θέμα προς debate (αλλά όχι hate). Σίγουρα πολύ καλύτερο από αυτό που μας προϊδέαζαν τα trailers. Το acting είναι καλό, η πρωταγωνίστρια Galadriel προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Οι διάλογοι μέχρι τώρα δεν είναι κάτι συγκλονιστικό αλλά σίγουρα δεν είναι cringe ή lame. Σαν Τολκινικός, μου χτύπησε άσχημα ο τόσο έντονος "εξανθρωπισμός" των ξωτικών, έκαναν την επιλογή να τους βγάλουν από τη σφαίρα του παραμυθιού και του φρου-φρου και να γίνουν πιο grounded. 

Κριτικές τύπου "ωω η Γκαλάντριελ ήταν σοβαρή, όχι ανώριμη". Πρώτον, επέλεξαν να την αλλάξουν σε young warrior εκδοχή. Και δεύτερον, ήξερες την Γκαλάντριελ και απο χθες; Πως ακριβώς έχεις αποκτήσει αυτή την άποψη για τον χαρακτήρα της στη δεύτερη εποχή; Σίγουρα δεν πάλευε με ξίφη αλλά δεν ξέρεις ότι ήταν ίδια από 2η σε 3η εποχή ντε φάκτο. Υποψιάζομαι ότι η Γκαλάντριελ ξεκινάει σαν μάχιμη και ανώριμη νέα εδώ, και θα κλείσει πιο κοντά σε Galadriel όπως αποτυπώθηκε στην τριλογία.

Συγνώμη για τον τόνο, αλλά νομίζω δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα από τη στιγμή που το hate ξεκίνησε από το πρώτο teaser ακόμα. Χαλαρώστε και περάστε καλά με αυτό που έχετε. Μην είστε στραβόξυλα...

• Like 11
  • Thanks 2
  • Confused 2
  • Sad 2

• Super Moderators
17 minutes ago, zidane1 said:

Σαν εικόνα, το αποτέλεσμα είναι ο,τι πιο αριστουργηματικό που έχουμε δει ποτέ στην τηλεόραση (αντικειμενικότατα). Το soundtrack είναι on point, κοντά στην τριλογία Jackson αλλά με άλλο vibe.

True στο 1ο.

H μουσική δεν με ενθουσιάζει γμτ, ίσως να φταίει ότι έχω φάει ώρες με το κουτάλι τα κομμάτια του Howard Shore και μου έρχονται συνέχεια στο μυαλό αυτά.

Η μουσική στους τίτλους τέλους μου αρέσει περισσότερο σε σύγκριση με αυτή κατά την διάρκεια των επεισοδίων.

• Like 1
  • Thanks 1

17 λεπτά πριν, zidane1 είπε

Κριτικές τύπου "ωω η Γκαλάντριελ ήταν σοβαρή, όχι ανώριμη". Πρώτον, επέλεξαν να την αλλάξουν σε young warrior εκδοχή. Και δεύτερον, ήξερες την Γκαλάντριελ και απο χθες; Πως ακριβώς έχεις αποκτήσει αυτή την άποψη για τον χαρακτήρα της στη δεύτερη εποχή; Σίγουρα δεν πάλευε με ξίφη αλλά δεν ξέρεις ότι ήταν ίδια από 2η σε 3η εποχή ντε φάκτο. Υποψιάζομαι ότι η Γκαλάντριελ ξεκινάει σαν μάχιμη και ανώριμη νέα εδώ, και θα κλείσει πιο κοντά σε Galadriel όπως αποτυπώθηκε στην τριλογία.

Η Γκαλάντριελ είναι ήδη μερικές χιλιάδες χρόνια σε ηλικία...

Πάνω που έβαλα Prime Video (όχι για το RoP) και ψηνόμουν να δω έστω 5' από τη νέα σειρά. Διαβάζοντας πρώτες εντυπώσεις στις τελευταίες 2 σελίδες της συζήτησης, πείστηκα ότι δεν χρειάζεται να χάσω το χρόνο μου.

Φαντάζομαι το 6.6 στο IMDB οφείλεται κυρίως στους haters που ενώ τους άρεσαν οι ταινίες του Jackson, δεν άντεξαν το RoP. Τι να πω κι εγώ ως ανώμαλος χαρντκορίλας purist τολκινικός, που δεν αντέχω ούτε λεπτό από τα καραγκιοζιλίκια του Jackson που μαγάρισαν τα πάντα.

Κρίμας, πάμε παρακάτω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...