SabotazNic Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Στις 15/7/2022 στις 10:00 ΜΜ, mAs_81 είπε Το εχω δει 20 φορες και ακομα γελαω με το αποτομο τελος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rodosf1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, Apoll είπε Το τελευταίο trailer είναι το πρώτο που έχει διάλογο, σε καλώ να δεις το Αγγλικό τουλάχιστον, γιατί η Ελληνική μεταγλώττιση είναι για την πυρά (όπως και το Αγγλικό). Όσον αφορά την "μυθοπλασία", ξέρουμε ήδη που βρίσκονται. Κατασκεύασαν μία νέα ράτσα, για να έχουν έναν θηλυκό Φρόντο. Χαρακτήρες κρίσιμοι στην ιστορία του Middle Earth, είτε είναι νεκροί, είτε έχουν μεταχρονολογηθεί μερικές χιλιάδες χρόνια, είτε δεν έχουν σχέση με την ιστορία. Ο Ελροντ είναι γαμπρός της Γκαλάντριελ μιας και παντρεύτηκε την κόρη της, η οποία Γκαλάντριελ είναι μερικούς αιώνες μεγαλύτερη σε ηλικία. Ενώ ο Σάουρον δεν είναι άνθρωπος (human) στην "πραγματικότητα" όμως στην παραγωγή του Άμαζον είναι. Επίσης θα πρέπει να δούμε τι λένε μέχρι τώρα οι ίδιοι οι δημιουργοί, όπως επίσης τι έχουν φτιάξει στο παρελθόν. Οι showrunners το μόνο που έφτιαξαν είναι το Star Trek Beyond και τίποτα άλλο στην καριέρα τους. Και στο κάτω κάτω της γραφής, για πάρα πολλούς από εμάς, η Middle Earth και το Lord of the Rings είναι ευαγγέλιο. Όταν πάει ο άλλος να το καταστρέψει, είναι ιεροσυλία και πρέπει να καούν στην πυρά ως αιρετικοί. Δεν έχει μα μου ξου του. Να πάνε να φτιάξουν έναν δικό τους κόσμο, όπως το Games of Thrones. Είναι το ίδιο ακριβώς με το να πιάσουν την Αρχαία Ελλάδα και να την κάνουν ένα woke κουρέλι. Όπως δεν θα το ανεχτώ αυτό, δεν ανέχομαι και τον βιασμό του Τόλκιν για να καταστρέψουν την υστεροφημία και το έργο του. Μα και η τριλογία LOTR δεν ήταν πίστη απόδοση των βιβλίων, σε καμία περίπτωση. Κ εκεί στην πυρά ή το mainstream Hollywood είναι αλλιώς; Επίσης σχετικά με το "ευαγγέλιο" κ τους "αιρετικούς" κλπ μου έρχεται στο μυαλό ένα παράδειγμα, η ιστορία της βίβλου για τους φανατικούς χριστιανούς κάθε δόγματος και οι διάφορες αποδόσεις της, ειδικά οι "based on". Σκεψου εκεί επίπεδο λατρείας του κοινού στο "βιβλίο - ευαγγέλιο" και αντιδράσεις σε κάθε αναπαράσταση. Να θυμηθώ και στη χώρα μας χαμό με το "ο Χριστός ξανασταυρώνεται" πχ; Οι παραγωγοί/σκηνοθέτες κάθε αντίστοιχης παραγωγής κ εκεί δεν ήταν... πρώτα βιολιά. Τέλος, αλήθεια αν ο Τολκιν έγραφε σήμερα, θα αρνειτο άραγε να βάλει στους χαρακτήρες του στοιχεία της woke κουλτούρας ή μήπως όντως θα είχε αλλιώς κάποια στοιχεία στο πρωτότυπο, μυθοπλασία επί του οποίου θα δούμε στη σειρά; Αν μας ενοχλεί οτιδήποτε δεν είναι πίστη απόδοση κ οαν σταθούμε σε τιδήποτε έχει όρους woke, δεν θα βρούμε εύκολα κάτι που να μας ικανοποιεί εκτιμώ. Αντίθετα, αν το δούμε με όρους "μια φανταστική μυθοπλασία βασισμένη σε μια άλλη - ευαγγέλιο ή μη -, τότε θα είναι η ματιά μας πιο καθαρή... οταν με το καλό το δούμε, αφού όλοι εδώ θα το δούμε σίγουρα εκτιμώ. ΥΓ. δεν θέλω να αλλάξω την άποψη κανενός, σεβαστές όλες, λόγο - αντίλογο κάνουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 10 ώρες πριν, rodosf1 είπε Επίσης το αν η μυθοπλασία του Amazon ακολουθεί την original μυθοπλασία του LOTR πάλι αδιάφορο είναι, αφού και τα δύο είναι καθαρή μυθοπλασία και του Amazon λέει "based on". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
primeragt Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Στις 15/7/2022 στις 6:29 ΜΜ, kirileman είπε https://fb.watch/ehgmZN9BeO/ Κλάμα!!! Μια χαρά το βρίσκω. Που να μεταγλωτιζαν και τα τραγούδια τι θα λέγατε. 🤣🤣🤣🤣🤣 5 ώρες πριν, rodosf1 είπε Μα και η τριλογία LOTR δεν ήταν πίστη απόδοση των βιβλίων, σε καμία περίπτωση. Κ εκεί στην πυρά ή το mainstream Hollywood είναι αλλιώς; Επίσης σχετικά με το "ευαγγέλιο" κ τους "αιρετικούς" κλπ μου έρχεται στο μυαλό ένα παράδειγμα, η ιστορία της βίβλου για τους φανατικούς χριστιανούς κάθε δόγματος και οι διάφορες αποδόσεις της, ειδικά οι "based on". Σκεψου εκεί επίπεδο λατρείας του κοινού στο "βιβλίο - ευαγγέλιο" και αντιδράσεις σε κάθε αναπαράσταση. Να θυμηθώ και στη χώρα μας χαμό με το "ο Χριστός ξανασταυρώνεται" πχ; Οι παραγωγοί/σκηνοθέτες κάθε αντίστοιχης παραγωγής κ εκεί δεν ήταν... πρώτα βιολιά. Τέλος, αλήθεια αν ο Τολκιν έγραφε σήμερα, θα αρνειτο άραγε να βάλει στους χαρακτήρες του στοιχεία της woke κουλτούρας ή μήπως όντως θα είχε αλλιώς κάποια στοιχεία στο πρωτότυπο, μυθοπλασία επί του οποίου θα δούμε στη σειρά; Αν μας ενοχλεί οτιδήποτε δεν είναι πίστη απόδοση κ οαν σταθούμε σε τιδήποτε έχει όρους woke, δεν θα βρούμε εύκολα κάτι που να μας ικανοποιεί εκτιμώ. Αντίθετα, αν το δούμε με όρους "μια φανταστική μυθοπλασία βασισμένη σε μια άλλη - ευαγγέλιο ή μη -, τότε θα είναι η ματιά μας πιο καθαρή... οταν με το καλό το δούμε, αφού όλοι εδώ θα το δούμε σίγουρα εκτιμώ. ΥΓ. δεν θέλω να αλλάξω την άποψη κανενός, σεβαστές όλες, λόγο - αντίλογο κάνουμε. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα woke ούτε τα διαφορετικά στοιχεία των φύλων κλπ κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι βασίζεται και αποδίδει ένα κόσμο που είναι καθορισμένος. Το ίδιο έγινε και όταν είπανε ότι θα είναι μαύρος ο James Bond. Κανείς δεν είχε θέμα με τον ηθοποιό σαν άνθρωπο, όλοι είχαν τεράστιο θέμα τον μιλάμε για ένα χαρακτήρα σαφώς ορισμένο σε δεκάδες ταινίες και βιβλία. Καντον ένα άλλο χαρακτήρα δίπλα στον γνωστό και τρεξτο από εκεί. Αλλά όχι δεν θα έχει την ίδια αναγνώριση όσο το πρωτότυπο οπότε παίρνουμε το όνομα χάζουμε το original υλικό και γράφουμε τα άσχετα μας και απλά θα πούμε τους φαν toxic shitheads και όλα καλά. Τόσα και τόσα fantasy έργα έχουν γραφτεί βασισμένα στα έργα του Τόλκιν και αρκετά από αυτά έχουν αφήσει την δικά τους ιστορία απλά γιατί έγραψαν την δικιά τους καλογραμμένη ιστορία. Εδώ έχουμε το ακριβώς αντίστροφο. 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, rodosf1 είπε Μα και η τριλογία LOTR δεν ήταν πίστη απόδοση των βιβλίων, σε καμία περίπτωση. Κ εκεί στην πυρά ή το mainstream Hollywood είναι αλλιώς; Επίσης σχετικά με το "ευαγγέλιο" κ τους "αιρετικούς" κλπ μου έρχεται στο μυαλό ένα παράδειγμα, η ιστορία της βίβλου για τους φανατικούς χριστιανούς κάθε δόγματος και οι διάφορες αποδόσεις της, ειδικά οι "based on". Σκεψου εκεί επίπεδο λατρείας του κοινού στο "βιβλίο - ευαγγέλιο" και αντιδράσεις σε κάθε αναπαράσταση. Να θυμηθώ και στη χώρα μας χαμό με το "ο Χριστός ξανασταυρώνεται" πχ; Οι παραγωγοί/σκηνοθέτες κάθε αντίστοιχης παραγωγής κ εκεί δεν ήταν... πρώτα βιολιά. Τέλος, αλήθεια αν ο Τολκιν έγραφε σήμερα, θα αρνειτο άραγε να βάλει στους χαρακτήρες του στοιχεία της woke κουλτούρας ή μήπως όντως θα είχε αλλιώς κάποια στοιχεία στο πρωτότυπο, μυθοπλασία επί του οποίου θα δούμε στη σειρά; Αν μας ενοχλεί οτιδήποτε δεν είναι πίστη απόδοση κ οαν σταθούμε σε τιδήποτε έχει όρους woke, δεν θα βρούμε εύκολα κάτι που να μας ικανοποιεί εκτιμώ. Αντίθετα, αν το δούμε με όρους "μια φανταστική μυθοπλασία βασισμένη σε μια άλλη - ευαγγέλιο ή μη -, τότε θα είναι η ματιά μας πιο καθαρή... οταν με το καλό το δούμε, αφού όλοι εδώ θα το δούμε σίγουρα εκτιμώ. ΥΓ. δεν θέλω να αλλάξω την άποψη κανενός, σεβαστές όλες, λόγο - αντίλογο κάνουμε. Σαφώς και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Ήδη έχουν βιάσει με κάθε πιθανό τρόπο το έργο του Tolkien και δεν το απαγόρευσε κανείς. Θα δεχτούν όμως κριτική και μάλιστα σκληρή. Και οι ταινίες LoTR όπως αναφέρεις δεν ήταν πιστές στα βιβλία και έφαγαν κράξιμο, αλλά κατά γενική ομολογία ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια και αυτό φαίνεται εντονότερα όσο περνάνε τα χρόνια και βλέπουμε αίσχη όπως η σειρά της Amazon 13 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drpaneas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Πέρα από όλα αυτά, εμένα (ισως να είμαι ο μόνος, γιατί δεν έχω δει κάπου αλλού να το σχολιάζουν) με πειράζει επίσης και οπτικά το rendering που κάνουν, ή για να το πω αλλιώς: το rendering που παρακάνουν. Τα γραφικά μου φαίνονται over-engineered σε σημείο που μου φαίνονται ψεύτικα σε κάποια σημεία (βλ. uncanny valley). Το ίδιο έχω διαπιστώσει και σε άλλες μοντέρνες σειρές, πχ στο Kenobi της Disney, δεν νομίζω να έχω δει πιο καθαρή σπηλιά ή πιο καθαρά κουρέλια. Μερικές σκηνές (πχ εκεί με την Galadriel στο τοίχος) μου θυμίζουν περισσότερο animation/cinematic της Blizzard παρά κινηματογράφο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lotof Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Και λίγα λέει ο σκληρός κ….ης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 5 λεπτά πριν, Lotof είπε Και λίγα λέει ο σκληρός κ….ης. Βασικά βλέπει πολύ critical drinker και τον αντιγράφει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mAs_81 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, Bourdoulas είπε Βασικά βλέπει πολύ critical drinker και τον αντιγράφει Ah,you’re a man of culture as well… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Τέτοιες σκηνές θα δούμε ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 2 minutes ago, Psycho_Warhead said: Τέτοιες σκηνές θα δούμε ; Λογικά ναι, μιας κι ούτε αυτή υπήρχε στο βιβλίο, lol. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Ας μην υπήρχε, μαμάει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Glikos Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Ίσως δούμε αλλά στην θέση του wizard θα είναι καμιά δυναμική γενναία γυναίκα ή κανα πολύχρωμο elf. 😅 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drpaneas Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Στο trailer δείχνει μία μικρή πόλη, στην πλαγιά του βουνού κοντά στον ποταμό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποια περιοχή είναι. Με βάση αυτόν τον χάρτη πρέπει να είναι στο Ost-in-Edhil στο Eregion. Χμμμμμ .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 ΤΟΥΡΟΥΡΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ πω το θυμάμαι στο σινεμά αυτο. Αξεπέραστο απλά. Ανατριχιάζει η ψυχη σου! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα