Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, kostask91 είπε

Το μοναδικό πράμα που μου άρεσε στη σειρά,και ήθελα να δω πώς θα εξελιχθεί στη δεύτερη season ..

Όπως ακριβώς λέει ο φίλος ποιό πάνω, τέρμα ο ηθοποιός του Adar.  

https://www.forbes.com/sites/erikkain/2022/12/01/the-rings-of-power-is-losing-its-best-actor-before-season-2/

Βλέποντας στο internet, σχεδον σε όλα τα site αναφέρουν ότι είναι μεγάλη η αλλαγή, ίσως στον μόνο ηθοποιό που συμπαθήσαμε στην σειρά. Ο χαρακτήρας φυσικά παραμένει, αλλάζει ο ηθοποιός.

Και εδώ είναι ένα απο τα σημεία που έκαναν τόσο αντιπαθητικό το RoP. Δεν είχε ήρωες. Όλοι οι πρωταγωνιστές, φυσικά και η Galadriel, είχαν προσωπικά κίνητρα και προσωπικούς στόχους, βάζοντας το συμφέρον τους πάνω απο όλα, αδιαφορόντας για τον πόνο και τον θάνατο που σκορπιζαν στην πορεία τους.

Ο Adar απο την άλλη, είναι ο κλασικός ήρωας. Κάνει τα πάντα να βοηθήσει τους δικούς τους και αγωνίζεται μαζί τους για να πετύχουν, αδιαφορόντας για το προσωπικό κόστος. 

Επίσης ο ηθοποιός ήταν υπέροχος και στο GoT (uncle Benjen), οπότε ήξερε τη έκανε, μεγάλη απώλεια για την σειρά.

Δημοσ.

Πωωω πάλι ξαναζωντάνεψε αυτό το σιχαμερό thread και με έπιασαν τα νεύρα μου 🤮

Τουλάχιστον μάθαμε ότι ο μόνος σοβαρός τύπος σε όλη τη σειρά που την έκανε λίγο να ξεφεύγει από το Τόλμη και Γοητεία σταμάτησε να παίζει, κάτι είναι και αυτό... 

• Like 2
Δημοσ.

Μόλις τελείωσα την σειρά.

Αρχικά να πω ότι  έχω δει τις 2 τριλογιες του Τζάκσον, και θεωρώ τα LOTR ταινίες σταθμους στον κινηματογράφο. Η τριλογία Χόμπιτ σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με τον Άρχοντα βέβαια. 

Πέρα από αυτά δεν έχω καμία άλλη σχέση με το έργο του Τόλκιν. Ότι ξέρω είναι ότι έχω δει στις ταινίες.

Σε αυτή τη βάση λοιπόν θεωρώ πως η σειρά για μένα βλέπεται σχετικά ευχάριστα κυρίως από το επεισόδιο 6 και μετά και σίγουρα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την δεύτερη σαιζόν.

Τα πολύ άσχημα σημεία της είναι η ηθοποιία , το σενάριο η πλοκή και ο ρυθμος της. Η Γκαλαντριελ ένα μόνιμο πόκερ φεις, ειλικρινά έψαξαν πολύ για να καταλήξουν σε αυτήν; 2 εκφράσεις έχει όλες κι όλες, απίστευτα κακο παίξιμο στα όρια του κριντζ. Ο μόνος που σώζεται είναι ο Ανταρ φυσικά και από άποψη χαρακτήρων με τους μόνους που μπόρεσα να δεθω κάπως και να νιώσω το οτιδήποτε για αυτούς είναι ο Ελροντ και η σχέση του με τον Ντουριν.

Σεναριακές ευκολίες, αλλόκοτες επιλογές, γενικά είναι πολλές οι αδυναμίες ΑΛΛΑ στα τελευταία 3 επεισόδια μπόρεσα λιιιγο να τις βάλω στην άκρη και να ευχαριστηθω περισσότερο τα όσα έβλεπα. Ξαναλέω ΔΕΝ έχω καμία γνώση του lore και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Μου φτάνει που βλέπω ξανά ιστορίες της Μεσης Γης στην οθόνη και υπό αυτό το πρίσμα αν το δει κάποιος και ΑΝ φυσικά διορθωθούν αδυναμίες που δεν έχουν να κάνουν με το lore και αν είναι πιστό( έλεος με αυτή τη μάστιγα συνέχεια) αλλά με τεχνικά και ουσιαστικά θέματα (σενάριο, πλοκή, χαρακτήρες) τότε μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Ειδάλλως θα παραμένει για εμάς τους απαίδευτους με Τολκιν απλα μια μετριοτατη σειρά που διαδραματίζεται στη Μέση Γη

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, sheik είπε

Τα πολύ άσχημα σημεία της είναι η ηθοποιία , το σενάριο η πλοκή και ο ρυθμος της. Η Γκαλαντριελ ένα μόνιμο πόκερ φεις, ειλικρινά έψαξαν πολύ για να καταλήξουν σε αυτήν; 2 εκφράσεις έχει όλες κι όλες, απίστευτα κακο παίξιμο στα όρια του κριντζ. Ο μόνος που σώζεται είναι ο Ανταρ φυσικά και από άποψη χαρακτήρων με τους μόνους που μπόρεσα να δεθω κάπως και να νιώσω το οτιδήποτε για αυτούς είναι ο Ελροντ και η σχέση του με τον Ντουριν.

Aρα τα πιο σημαντικα σε μια σειρα /ταινια πασχουν οπως αναγνωριζεις αλλα κατα αλλα η σειρα βλεπεται ευχαριστα ;

Τα υπερβολικα χαμηλα στανταρ μας φερανε σε αυτο το σημειο να εχουμε γεμισει τετοια σκουπιδια. 

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Aρα τα πιο σημαντικα σε μια σειρα /ταινια πασχουν οπως αναγνωριζεις αλλα κατα αλλα η σειρα βλεπεται ευχαριστα ;

Τα υπερβολικα χαμηλα στανταρ μας φερανε σε αυτο το σημειο να εχουμε γεμισει τετοια σκουπιδια. 

Εξήγησα ότι αυτά μπόρεσα και τα έβαλα λίγο στην άκρη στα τελευταία 3 επεισόδια που η σειρά άρχισε να πηγαίνει κάπου και να κάνει τις οποίες αποκαλύψεις.

Όπως εξήγησα πάλι, αν αυτά δεν διορθωθούν στη 2η σαιζόν τότε τα απίθανα εφέ και ο τεχνικός τομέας δεν φτάνουν για να την κάνουν μια καλή σειρά

Χαμηλά στάνταρντς σε σειρές και ταινίες δεν έχω, ούτε καν. Δεν είχα όμως και υψηλά γιατί απλά δεν έχω την παράμετρο του Τόλκιν φαν να με επηρεάζει για το αν αυτό που βλέπω είναι σωστό και ακολουθεί την μυθολογία ή όχι. Με νοιάζει να βγάζει νόημα μια ιστορία (όχι πως εδώ έβγαζε ιδιαίτερα, μην εξηγώ πάλι τα ίδια). 

Δημοσ.

20 ώρες πριν, sheik είπε

Εξήγησα ότι αυτά μπόρεσα και τα έβαλα λίγο στην άκρη στα τελευταία 3 επεισόδια που η σειρά άρχισε να πηγαίνει κάπου και να κάνει τις οποίες αποκαλύψεις.

Καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά, προφανώς, η ηθοποιία , το σενάριο, η πλοκή κι ο ρυθμός της "σειράς" παραμένουν άθλια. Οι όποιες (αστείες) αποκαλύψεις δεν σώζουν την κατάσταση.

20 ώρες πριν, sheik είπε

Δεν είχα όμως και υψηλά γιατί απλά δεν έχω την παράμετρο του Τόλκιν φαν να με επηρεάζει για το αν αυτό που βλέπω είναι σωστό και ακολουθεί την μυθολογία ή όχι. Με νοιάζει να βγάζει νόημα μια ιστορία (όχι πως εδώ έβγαζε ιδιαίτερα, μην εξηγώ πάλι τα ίδια). 

Ιδού το πρόβλημα. Οι εταιρείες επιδιώκουν να βγάζει νόημα (όποιο κι αν είναι αυτό) μια ιστορία και τέλος. Αφού δεν ξέρω τι έγραψε ο Τόλκιν, τι με νοιάζει εμένα αν αυτά που βλέπω όντως έγιναν; Βγάζουν νόημα; It's ok, πάμε παρακάτω. Θα υπάρχουν άνθρωποι, δηλαδή, που θα "ξέρουν" ότι η Galadriel ερωτεύτηκε τον Sauron, γιατί βγάζει νόημα αυτός ο έρωτας στο πλαίσιο της "σειράς".

Στο τέλος, θα το δείτε, θα έχουμε Legends LotR και Canon (Amazon Edition) LotR.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά, προφανώς, η ηθοποιία , το σενάριο, η πλοκή κι ο ρυθμός της "σειράς" παραμένουν άθλια. Οι όποιες (αστείες) αποκαλύψεις δεν σώζουν την κατάσταση.

Ιδού το πρόβλημα. Οι εταιρείες επιδιώκουν να βγάζει νόημα (όποιο κι αν είναι αυτό) μια ιστορία και τέλος. Αφού δεν ξέρω τι έγραψε ο Τόλκιν, τι με νοιάζει εμένα αν αυτά που βλέπω όντως έγιναν; Βγάζουν νόημα; It's ok, πάμε παρακάτω. Θα υπάρχουν άνθρωποι, δηλαδή, που θα "ξέρουν" ότι η Galadriel ερωτεύτηκε τον Sauron, γιατί βγάζει νόημα αυτός ο έρωτας στο πλαίσιο της "σειράς".

Στο τέλος, θα το δείτε, θα έχουμε Legends LotR και Canon (Amazon Edition) LotR.

Μα αν η ιστορία που αφηγεισαι βγάζει νόημα, είναι ενδιαφέρουσα τι σχέση έχει αν όντως "έτσι έγινε"; Βλέπε Μανταλοριαν και Αντορ απο Star Wars που είναι καθαρά φτιαχτες ιστορίες της Ντίσνεϋ και όμως σχεδόν εκθειαστηκαν. Στην τελική οι άνθρωποι το λένε ότι η σειρά είναι ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ και εμπνευσμένη από το LOTR lore και δεν το ακολουθεί πιστά. Και πως να το κάνει όταν δεν έχει δικαιώματα για πιο λεπτομερείς καταστάσεις. Εδώ μέχρι και ο Τζακσον έφαγε θυμάμαι κράξιμο στις αρχές απο die hard Tolkien φανς. Δεν τελειώνει ποτέ αυτό γι'αυτό το είπα και μάστιγα.

Άσε που από τα πολύ λίγα που ξέρω ούτε ο ίδιος ο Τόλκιν είχε ξεκάθαρη προσέγγιση σε πολλά θέματα, έλεγε και ξελεγε μετέπειτα, κάποια έμειναν κενά, κάποια τα συμπλήρωσε από την κούτρα του ο γιος του.

Καταλήγοντας λοιπόν δεν με νοιάζει προσωπικά αν έτσι έγινε σε κάποιο βιβλίο αρκεί αυτό το διαφορετικό που γίνεται να είναι "καλή τηλεόραση". Προφανώς οι κύριοι εδώ τα σκατωσαν και στα 2, ούτε καλή τηλεόραση έφτιαξαν ούτε ήταν ικανοποίησαν την δίψα των φαν για πιστότητα. Παρόλα αυτά επιμένω πως η δυναμική και η ευκαιρία είναι ακόμα εκεί για να διορθωθούν πράγματα και να δώσουν μια σειρά αντάξια του σύμπαντος

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sheik είπε

Στην τελική οι άνθρωποι το λένε ότι η σειρά είναι ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ και εμπνευσμένη από το LOTR lore και δεν το ακολουθεί πιστά. Και πως να το κάνει όταν δεν έχει δικαιώματα για πιο λεπτομερείς καταστάσεις. Εδώ μέχρι και ο Τζακσον έφαγε θυμάμαι κράξιμο στις αρχές απο die hard Tolkien φανς. Δεν τελειώνει ποτέ αυτό γι'αυτό το είπα και μάστιγα.

Τα Mando+Andor δεν πήγαν να αλλάξουν τα φώτα στους established χαρακτήρες του Star Wars universe. Άλλο πράγμα να πεις μια ιστορία που διαδραματίζεται στο Numenor και δεν σχετίζεται με τους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Τόλκιν (οπότε μπορείς να ισχυριστείς ότι η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το LotR lore) κι άλλο -εντελώς διαφορετικό- να δείξεις τους established χαρακτήρες να κάνουν και να λένε πράγματα που ουδόλως συμφωνούν με όσα ξέρουμε γι' αυτούς από τα βιβλία. 

1 ώρα πριν, sheik είπε

Άσε που από τα πολύ λίγα που ξέρω ούτε ο ίδιος ο Τόλκιν είχε ξεκάθαρη προσέγγιση σε πολλά θέματα, έλεγε και ξελεγε μετέπειτα, κάποια έμειναν κενά, κάποια τα συμπλήρωσε από την κούτρα του ο γιος του.

Και; Ο Άρχοντας είναι μια ολοκληρωμένη ιστορία, έτσι θέλησε να τη γράψει ο Τόλκιν. Το Silmarillion δεν σκόπευε να το εκδώσει. Δούλευε τις ιστορίες του και τις άλλαζε, πράγματι. Είναι κακό αυτό; Ο γιος του, θέλοντας να προσφέρει στο κοινό το έργο ζωής του πατέρα του, δημιούργησε μια συνεκτική ιστορία, επιλέγοντας τις εκδοχές που ταίριαζαν στο σχέδιό του. Δεν τα έβγαλε από την κούτρα του, ο πατέρας του τα είχε γράψει.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sheik είπε

Παρόλα αυτά επιμένω πως η δυναμική και η ευκαιρία είναι ακόμα εκεί για να διορθωθούν πράγματα και να δώσουν μια σειρά αντάξια του σύμπαντος

Με τους ίδιους «σοουρανερς» πολυ το αμφιβάλω…

Και να αλλάξουν δλδ εχει γινει τοσο βιασμός στο περιεχόμενο που δύσκολα σώζεται,παντα κατα τη δίκη μου άποψη..

• Like 1
Δημοσ.

εδω βγαινει τριτη σεζον για την αθλιοτητα το μαντο που ειναι ετη φωτος χειροτερο απο το  rop.Το θεμα εδω ειναι οτι επειδη ειχαν μεγαλο κοστος ανα επεισοδιο τρεξανε πολλες σκηνες καπως βιαστικα με αποτελεσμα οι ηθοποιοι να μη μπορεσουν να ανταποκριθουν οπως θα επρεπε.Κατα τα αλλα βλεπεται ευχαριστα.

Αλλα τι να πω... εδω ειδαμε μπομπα και witcher που τα κανανε μανταρα.

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...