stevenfins Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 11 λεπτά πριν, merphi είπε Είναι όταν συμπεριφέρεσαι σαν να μην υπάρχουν φύλα και το φύλο του κολλητού σου ήταν καθαρή τύχη. Άλλο το έχω φίλο διαφορετικού φύλου, όταν είμαστε και οι 2 straight και πάμε ως παρέα για καφέ, διακοπές, δουλεύουμε μαζί, περνάμε χρόνο μαζί ως παρέα κτλ. Άλλο το είμαστε αποκλειστικά οι δύο μας απομονωμένοι όλο το 24ωρο για μεγάλο χρονικό διάστημα για διακοπές, περιπέτεια μαζί κτλ . Μην δουλευόμαστε μεταξύ μας. Δεν λέω πως δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά τα πράγματα, λέω ότι η βιολογία μπαίνει γρήγορα στην μέση. Αν είναι αισθηματική η ιστορία τους το καταλαβαίνω, αν όχι, όχι. Το ότι εσύ και εγώ μπορεί να θεωρούμε ότι είναι δύσκολο να υπάρξει μόνο φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών και ότι πάντα καταλήγει στο ερωτικό, δεν σημαίνει ότι ούτε αυτό ισχύει πάντα, ούτε ότι το επέλεξαν στη σειρά για να περάσουν κάποιο μήνυμα. 21 λεπτά πριν, merphi είπε Το άλλο για την σημερινή εποχή και τα αφεντικά είναι αστείο που δεν το έπιασες. Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι εννοούσες για γεγονότα που έχουν συμβεί και συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια (είτε αυτά ήταν στην Άμαζον, είτε αλλού). Η αναφορά μου σε αυτό έχει να κάνει με το ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε τελικά να αφήσουμε τα γεγονότα της εποχής μας να επηρεάζουν το σενάριο της σειράς (φυλετικές διακρίσεις, κλιματική αλλαγή, σεξουαλικές παρενοχλήσεις κλπ.) ή αν όχι, οπότε και τέτοιες αναφορές για αφεντικά δεν έχουν νόημα. Εγώ προσωπικά έχω πάρει ήδη θέση σε αυτό και έχω πει ότι περιμένω από τους σεναριογράφους να αναφέρουν τις δικές τους ιδέες και προβληματισμούς, ακόμα και αν δεν υπήρξε καμία αναφορά στα βιβλία (εφόσον φυσικά το κάνουν καλά. Έχω γράψει και εγώ ότι έχω δυστυχώς πολλά θέματα με το σενάριο της σειράς). Πολλοί άλλοι διαφωνούν και είναι κάτι το απολύτως κατανοητό και σεβαστό. Απλώς θεωρώ πως δεν γίνεται να παίζουμε και στα δύο ταμπλό. 2 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flexpick Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, merphi είπε Είναι όταν συμπεριφέρεσαι σαν να μην υπάρχουν φύλα και το φύλο του κολλητού σου ήταν καθαρή τύχη. Άλλο το έχω φίλο διαφορετικού φύλου, όταν είμαστε και οι 2 straight και πάμε ως παρέα για καφέ, διακοπές, δουλεύουμε μαζί, περνάμε χρόνο μαζί ως παρέα κτλ. Άλλο το είμαστε αποκλειστικά οι δύο μας απομονωμένοι όλο το 24ωρο για μεγάλο χρονικό διάστημα για διακοπές, περιπέτεια μαζί κτλ . Μην δουλευόμαστε μεταξύ μας. Δεν λέω πως δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά τα πράγματα, λέω ότι η βιολογία μπαίνει γρήγορα στην μέση. Αν είναι αισθηματική η ιστορία τους το καταλαβαίνω, αν όχι, όχι. Λεμε για την λιμπιντο ενος μαγου τωρα; 1 ώρα πριν, merphi είπε Ο λόγος που έχουμε την φεμινίστρια Salke είναι ότι αντικατέστησε τον Roy Price o οποίος είπε ένα ανέκδοτο που πρόσβαλε μια άλλη υπάλληλο του Amazon, η οποία το θεώρησε παρενόχληση, ακόμα και αν το έκανε μπροστά σε άλλους. Αυτό τίποτα άλλο, αλλά ήταν η εποχή του Weinstein, οπότε πήρε πόδι γιατί ήταν κακή δημοσιότητα και εμείς έχουμε το αριστούργημα της Salke και των οδηγιών της. Καπως περιεργα ανεκδοτα για να τα λες εκτος σπιτιου σου σε ξενες γυναικες. 1 ώρα πριν, merphi είπε Ας βάλουμε ανθρώπους με τυχαία φύλα μαζί ως κολλητάρια. Ας βάλουμε οικογένειες με τυχαίο χρώμα μαζί. Ξέρεις η μητέρα της Noris είναι μαύρη και αυτή κάτασπρη. Πολλοί σήμερα είναι αρνητές της βιολόγιας και αυτό έρχεται απο μια woke θεώρηση των πραγμάτων, τουλάχιστον ξέρουμε ότι για τους συντελεστές αυτό ισχύει. Ειναι μητρια της νομιζω. 1 ώρα πριν, merphi είπε Ας βάλουμε ανθρώπους με τυχαία φύλα μαζί ως κολλητάρια. Ας βάλουμε οικογένειες με τυχαίο χρώμα μαζί. Ξέρεις η μητέρα της Noris είναι μαύρη και αυτή κάτασπρη. Πολλοί σήμερα είναι αρνητές της βιολόγιας και αυτό έρχεται απο μια woke θεώρηση των πραγμάτων, τουλάχιστον ξέρουμε ότι για τους συντελεστές αυτό ισχύει. Εχουν καταργησει και τα αρρενων και θηλεων οι αλητηριοι Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από flexpick 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, flexpick είπε Λεμε για την λιμπιντο ενος μαγου τωρα; Μιλάμε για το ότι θεωρούμε τοξικές τις ιστορίες φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ ανδρών. Βάλε και μια γυναίκα με το ζόρι γιατί όλα είναι πιο 20s έτσι. Τα πυροκλαστικα κύματα απο τα ηφαίστεια είναι ένα απλο αεράκι στο RoP και η βιολογία είναι φαντασία. Spoiler Η Galadriel και ο Sauron επαγγέλλονται μάγοι ξέρεις, αλλά το love story το πήραμε. Άλλο ένα "πλατωνικό" ζευγάρι συμπολεμιστών. 1 ώρα πριν, flexpick είπε Ειναι μητρια της νομιζω. Spoiler Είναι επαναλαμβανόμενο θέμα. Πχ Αφρικανή Βασίλισσα με λευκό πατέρα. Εκτός αν και αυτή είναι υιοθετημένη, γιατί μικτή δεν φαίνεται. 1 ώρα πριν, flexpick είπε Καπως περιεργα ανεκδοτα για να τα λες εκτος σπιτιου σου σε ξενες γυναικες. Οι ίδιες γυναίκες που γκρινιάζουν όλη την ώρα ότι οι άντρες συναδελφοι δεν τις πέρνουν για μπύρες μαζί τους και έχει έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα όταν δένονται εκτός δουλειάς. Οταν τελικά την πάρεις για μπύρες δεν μπορείς να της συμπεριφέρεσε σαν έναν απο τα παιδιά, πρέπει να προσέχεις τι λες γιατί θα χάσεις τι δουλειά σου. Οτι ακριβώς συμβούλεψα και τον young Gandalf. Που διαφωνούμε; Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι η τιμωρία ταιριάζει με το έγκλημα, δικαίωμα σου. Δεν έχεις τον Rice έχεις την Salke, όλα κομπλέ. Φίλε άστο εδώ, μην εκτρέπουμε την συζήτηση. Σε αρέσει δεν σε αρέσει η άποψη μου, μου είναι αδιάφορο. Απόλαυσε το προϊόν και άσε εμάς στην μιζέρια μας. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από merphi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flexpick Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, merphi είπε Μιλάμε για το ότι θεωρούμε τοξικές τις ιστορίες φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ ανδρών. Βάλε και μια γυναίκα με το ζόρι γιατί όλα είναι πιο 20s έτσι. Τα πυροκλαστικα κύματα απο τα ηφαίστεια είναι ένα απλο αεράκι στο RoP και η βιολογία είναι φαντασία. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Η Galadriel και ο Sauron επαγγέλλονται μάγοι ξέρεις, αλλά το love story το πήραμε. Άλλο ένα "πλατωνικό" ζευγάρι συμπολεμιστών. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Είναι επαναλαμβανόμενο θέμα. Πχ Αφρικανή Βασίλισσα με λευκό πατέρα. Εκτός αν και αυτή είναι υιοθετημένη, γιατί μικτή δεν φαίνεται. Οι ίδιες γυναίκες που γκρινιάζουν όλη την ώρα ότι οι άντρες συναδελφοι δεν τις πέρνουν για μπύρες μαζί τους και έχει έχουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα όταν δένονται εκτός δουλειάς. Οταν τελικά την πάρεις για μπύρες δεν μπορείς να της συμπεριφέρεσε σαν έναν απο τα παιδιά, πρέπει να προσέχεις τι λες γιατί θα χάσεις τι δουλειά σου. Οτι ακριβώς συμβούλεψα και τον young Gandalf. Που διαφωνούμε; Τώρα αν εσύ νομίζεις ότι η τιμωρία ταιριάζει με το έγκλημα, δικαίωμα σου. Δεν έχεις τον Rice έχεις την Salke, όλα κομπλέ. Φίλε άστο εδώ, μην εκτρέπουμε την συζήτηση. Σε αρέσει δεν σε αρέσει η άποψη μου, μου είναι αδιάφορο. Απόλαυσε το προϊόν και άσε εμάς στην μιζέρια μας. Ολο το στορυ με τους νανους στηριζεται σε μια αντρικη φιλια. Που ειναι το περιεργο να υπαρχει μια αλλη επιλογη σε καποιο σημειο της ιστοριας; (Για την επιλογη οχι για την εκτελεση της πλοκης) Εξισου περιεργο μου φαινεται και με το σαουρον και την γκαλαντριελ. Απλα μιλαμε για εναν μαγο με συγκεκριμενη αποστολη και μια εφηβη. Ναι οι γαμοι μεταξυ φυλων δεν ειναι κατι τοσο σπανιο ουτε καταλαβαινω γιατι φαινεται "περιεργο". Τι χρονια εχουμε; Τον χωρισε μνηστη του για τα "αστεια". Ισως δεν τον ηξερε καλα. Σε συγχωρεις που γραφεις σε φορουμ και σε σχολιαζουμε . Σε πεταμε εκτος echo chamber. Μετριο ηταν το προιον και ειδικα οι επομενες σεζον θα ειναι τελειως εκτος του μυθου. Δε καταλαβαινω γιατι πηραν τα δικαιωματα αφου θελουν να πουν αλλη ιστορια. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από flexpick 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zvarthangalos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 22 λεπτά πριν, flexpick είπε Δε καταλαβαινω γιατι πηραν τα δικαιωματα αφου θελουν να πουν αλλη ιστορια. Γιατί ο κράχτης ειναι το έργο του Τόλκιν είναι ο μόνος τρόπος για να προσελκύσουν κόσμο στο σάπιο ''προϊόν'' τους αλλιώς ποιος θα το έδινε σημασία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 13 ώρες πριν, merphi είπε Μετά ο Sauron μπαίνει στο μυαλό της και παίζει ψυχολογικά παιχνίδια. Αυτό με ενόχλησε περισσότερο από κάθε τι άλλο στην σειρά. Θεωρητικά νομίζω στο έργο του Tolkien ότι η Galadriel είχε κάποια στιγμή δηλώσει ότι ο Sauron δεν μπορούσε να αντιληφθεί το μυαλό της, αλλά αυτή μπορούσε το δικό του. Η τέχνη της Galadriel είναι να διαβάζει μέχρι κάποιο βαθμό την σκέψη των άλλων και να στέλνει τηλεπαθητικά μηνύματα. Όχι. Η Galadriel ήταν ένα ξωτικό, η όποια δύναμη απεικονίζεται στο LOTR προέκυπτε από το ότι ήταν κάτοχος της Nenya (όχι της χρήστριας), του ενός από τα 3 δαχτυλίδια. 2 ώρες πριν, merphi είπε Η Galadriel και ο Sauron επαγγέλλονται μάγοι ξέρεις, αλλά το love story το πήραμε. Άλλο ένα "πλατωνικό" ζευγάρι συμπολεμιστών. Όχι. Η Galadriel δεν ήταν μάγισσα ούτε κανένας άλλος χαρακτήρας, είτε θνητός ή ξωτικό. Για "μαγεία" ικανοί ήταν μόνο όσοι άνηκαν στην τάξη των Maiar, με κλασσικά παραδείγματα τους 5 Istari, τον Sauron και (ενδεχομένως) τους Balrog. Τώρα για τα υπόλοιπα της φάσης "πώς θα κρατηθεί ο μάγος να μη σοδομίσει το χόμπιτ στις ερημιές" μέχρι τις αναφορούλες σε βιαστές όπως ο Weinstein, αρμόδιος είναι μόνο κάποιος βαρβάτος ψυχολόγος. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Όχι. Η Galadriel ήταν ένα ξωτικό, η όποια δύναμη απεικονίζεται στο LOTR προέκυπτε από το ότι ήταν κάτοχος της Nenya (όχι της χρήστριας), του ενός από τα 3 δαχτυλίδια. 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Όχι. Η Galadriel δεν ήταν μάγισσα ούτε κανένας άλλος χαρακτήρας, είτε θνητός ή ξωτικό. Για "μαγεία" ικανοί ήταν μόνο όσοι άνηκαν στην τάξη των Maiar, με κλασσικά παραδείγματα τους 5 Istari, τον Sauron και (ενδεχομένως) τους Balrog. Δεν καταλαβαίνω γιατί το λες αυτό. Είμαι σίγουρος που η Galadriel όπως και κάποια άλλα ξωτικά μπορούν να επικοινωνούν τηλεπαθητικά σε κάποιο βαθμό. Τους έχουμε δει να επικοινωνούν με τα στόματα τους κλειστά, με μόνο με το μυαλό περισσότερο απο μια φορές. Αυτή όπως και άλλα αρχαία high elves απο Valinor είχαν περιορισμένες δυνάμεις. Μπορούσε να δει τις προθέσεις των ανθρώπων για παράδειγμα. Αλλα elves μπορούσαν να δουν αποσπασπατικά το μέλλον. Σίγουρα δεν ήταν maiar αλλά δεν ήταν και κοινή θνητή. Οπότε τεχνικά δεν είναι wizard αλλά έχει μαγικές δυνάμεις. 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Τώρα για τα υπόλοιπα της φάσης "πώς θα κρατηθεί ο μάγος να μη σοδομίσει το χόμπιτ στις ερημιές" μέχρι τις αναφορούλες σε βιαστές όπως ο Weinstein, αρμόδιος είναι μόνο κάποιος βαρβάτος ψυχολόγος. WTF. Οντως ένας ψυχολόγος χρειάζεται. Η προσπάθεια να πάρεις συγκεκριμένες σκέψεις και να τις ανακατέψεις με άσχετο τρόπο είναι αξιοθαύμαστη. Ο Price έφυγε στην κορυφή του σκανδάλου του Weinstein, για ανάρμοστη συμπεριφορά και η επίσημη πολιτική της εταιρίας ήταν να φέρει φεμινίστριες για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα στο μέλλον. Τι σε μπερδεύει; Που βλέπεις το πρόβλημα σε αυτό που λέω; Spoiler Έγώ μίλησα για μια αισθηματική ιστορία όπως Arondir-Bronwyn (φιληθηκαν), Galadriel-Halbrand (πρόταση γάμου). Μίλησα για το γεγονός ότι στο μυαλό των σεναριογράφων κάνανε κάτι προοδευτικό, αλλά στην πραγματικότητα αυτοί οι δύο έχουν 2 δρόμους: να είναι μαζί αισθηματικά ή να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Αν δεν σε αρέσει το ζευγάρι, τα παράπονα στους σεναριογράφους και οι δύο είναι ενήλικες. Εμένα με χάλασε πάρα πολύ αυτό το δίδυμο. Αυτό το cringe αποτέλεσμα έχεις όταν γράφεις σενάρια με την ιδεολογία στο μυαλό αντί την λογική της πραγματικότητας. Τα άλλα για σοδομίες κτλ είναι δικοί σου εφιάλτες. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από merphi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gilmaru Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Όχι. Η Galadriel δεν ήταν μάγισσα ούτε κανένας άλλος χαρακτήρας, είτε θνητός ή ξωτικό. Για "μαγεία" ικανοί ήταν μόνο όσοι άνηκαν στην τάξη των Maiar, με κλασσικά παραδείγματα τους 5 Istari, τον Sauron και (ενδεχομένως) τους Balrog. Αρκετά συζητήσιμο αυτό, καθώς ο Tolkien σπάνια μιλά ξεκάθαρα όταν πρόκειται για μαγεία. Αλλά ας πάρουμε π.χ. την περίπτωση του αδερφού της του Finrod όταν τον είχε αιχμαλωτίσει ο Sauron μαζί με τον Beren "Thus befell the contest of Sauron and Felagund which is renowned. For Felagund strove with Sauron in songs of power, and the power of the King was very great; but Sauron had the mastery.." Εκτός αν θεωρήσουμε ότι στην κυριολεξία απλά διαγωνίζονταν ο ένας τον άλλο στο τραγούδι. ☺️ Επίσης φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε κάποια περιορισμένη ικανότητα να "δει" το μέλλον. Π.χ όταν τον ρωτά η Galadriel σε σχέση με το γιατί δεν επιθυμεί να παντρευτεί απαντά: "An oath I too shall swear, and must be free to fulfil it, and go into darkness. Nor shall anything of my realm endure that a son should inherit." Αναφέρεται σαφώς στον όρκο που έδωσε στον Barahir, τον θάνατό του και την καταστροφή της Nargothrond που ακόμη δεν είχαν συμβεί. Βάζω αυτά επειδή απλά έχω το Silmarillion στην αγγλική έκδοση εύκαιρο και τα θυμόμουν (ο Finrod είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες), αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα παραδείγματα αν κάποιος ψάξει. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από Gilmaru Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nera1 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 20 ώρες πριν, merphi είπε Οπως λέτε και οι δύο αυτή είναι όλη η ουσία των ιστοριών του Tolkien. Είχε συγκεκριμένες ιδέες και ήταν κάθετος σχετικά με το αν μπορούσε κάποιος να κάνει "adaptation" και να αλλάξει χαρακτήρες και ιδέες. Δεν είναι ότι τα έβλεπε όλα άσπρα μαύρα. Τους ανθρώπους τους παρουσιάζει με σοβαρά ελαττώματα που ταλαντεύονται συχνά, μεταξύ αρετής και λάθους. Αλλά το κακό ήταν απόλυτο και ήταν εκεί για να διαφθείρει και να καταστρέψει. Παρόλο που το αρνήθηκε σθεναρά, γιατί ήθελε να πει μια διαχρονική ιστορία, είναι προφανές ότι Sauron και Orcs τα εμπνεύστηκε απο την ναζιστική Γερμανία και εκεί δεν χωράει τα "ναι, έχουν όμως και αυτοί τα δίκαια τους αν το δούμε απο την πλευρά τους". Η ιστορία του, είναι ιστορία επιβίωσης όχι ιστορία διαφορών μεταξύ ανδρογύνου ή γειτόνων για να πούμε ότι θα έχει ενδιαφέρων να ακούσουμε και τις δύο πλευρές. Αν ηττηθείς είσαι νεκρός ή υπόδουλος, δεν είναι κάτι που μπορείς να το λύσεις φιλοσοφώντας. Υπάρχουν άλλοι που έχουν πει γκρίζες ιστορίες, δεν είναι ανάγκη να είναι όλες το ίδιο. the genre is called fantasy,it s meant to be unrealistic. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, flexpick είπε Δεν με ενοχλεί που σχολιάζεις τις απόψεις μου, για αυτό της εξέφρασα καταρχήν. Απλά να πάει και κάπου γιατί νομίζω ότι δίνουμε δυσανάλογα μεγάλο χρόνο σε κάτι που στο forum θα έπρεπε να πάρει λιγότερο. Spoiler 3 ώρες πριν, flexpick είπε Απλα μιλαμε για εναν μαγο με συγκεκριμενη αποστολη και μια εφηβη. Είναι cringe, δεν είναι; Δεν είμαι εγώ ο σεναριογράφος. Επιπλέον όχι δεν νομίζω ότι είναι έφηβη φαίνεται τουλάχιστον 20, μην σε μπερδεύει ότι είναι μια σταλιά τα harfoot. 3 ώρες πριν, flexpick είπε Ναι οι γαμοι μεταξυ φυλων δεν ειναι κατι τοσο σπανιο ουτε καταλαβαινω γιατι φαινεται "περιεργο". Τι χρονια εχουμε; Δεν είναι περίεργο αυτό, αλλά το παιδί αντί να είναι μικτής φυλής είναι καθαρά λευκό. Τι χρονιά έχουμε; Δεύτερη εποχή κατα Tolkien. 3 ώρες πριν, flexpick είπε Τον χωρισε μνηστη του για τα "αστεια". Ισως δεν τον ηξερε καλα. Το χώρισε γιατί ήταν άνεργος και ραδιενεργός για να τον προσλάβει κάποιος. Επιπλέον στην me2 εποχή, δεν ήταν καλή κίνηση καριέρας να σχετίζεται με τον Rice. Δεν είναι ότι η αγάπη πέθανε. 3 ώρες πριν, flexpick είπε Σε συγχωρεις που γραφεις σε φορουμ και σε σχολιαζουμε . Σε πεταμε εκτος echo chamber. Γράφε όσο θέλεις. Αν ήξερες το περιβάλλον μου θα ήξερες ότι είναι το αντίθετο του echo chamber. Με κανα 2 εξαιρέσεις οι υπόλοιποι έχουν διαφορετικές απόψεις απο εμένα. Τα παιδιά απο το forum λυπάμαι μόνο που αντί να θάβουμε την Galadriel μιλάμε για ανόητες λεπτομέρειες. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από merphi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FCastor Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η σειρά έχει μύρια στραβά. Το ότι η Nori ακολουθεί τον Stranger στην αναζήτηση/περιπέτεια δεν είναι ένα από αυτά. Ή ακόμα και αν είναι, ε, δεν είναι ο λόγος το ότι είναι ο ένας άνδρας και η άλλη κοπέλα και επομένως πρόκειται σώνει και καλά να παίξει ρομάντζο ανάμεσα στον Istari και το έφηβο proto-Hobbit. Τουλάχιστον μέχρι τώρα (και ελπίζω και γενικά και μελλοντικά) η σχέση που έχει φανεί μεταξύ τους είναι απλά φιλική. Όσο για την Tar-Miriel και τον λευκό πατέρα της, αν ρίξει κάποιος μια ματιά στην ηθοποιό και τη μητέρα της θα παρατηρήσει και εκεί μια κάποια διαφορά στο χρώμα του δέρματος. Η μητέρα της είναι από την Γκάνα και ο πατέρας της νομίζω Αμερικανός. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από FCastor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gilmaru Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, merphi είπε WTF. Οντως ένας ψυχολόγος χρειάζεται. Η προσπάθεια να πάρεις συγκεκριμένες σκέψεις και να τις ανακατέψεις με άσχετο τρόπο είναι αξιοθαύμαστη. Ο Price έφυγε στην κορυφή του σκανδάλου του Weinstein, για ανάρμοστη συμπεριφορά και η επίσημη πολιτική της εταιρίας ήταν να φέρει φεμινίστριες για να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα στο μέλλον. Τι σε μπερδεύει; Που βλέπεις το πρόβλημα σε αυτό που λέω; Μίλησα για το γεγονός ότι στο μυαλό των σεναριογράφων κάνανε κάτι προοδευτικό, αλλά στην πραγματικότητα αυτοί οι δύο έχουν 2 δρόμους: να είναι μαζί αισθηματικά ή να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Αν δεν σε αρέσει το ζευγάρι, τα παράπονα στους σεναριογράφους και οι δύο είναι ενήλικες. Εμένα με χάλασε πάρα πολύ αυτό το δίδυμο. Αυτό το cringe αποτέλεσμα έχεις όταν γράφεις σενάρια με την ιδεολογία στο μυαλό αντί την λογική της πραγματικότητας. Τα άλλα για σοδομίες κτλ είναι δικοί του εφιάλτες. Δεν θέλω να μπω πολύ στην κουβέντα σας, αλλά πιστεύω 3 πράγματα: 1 - Ακόμη και αυτή να ήταν η λογική, είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν ικανότατοι φεμινιστές/στριες σεναριογράφοι που θα μπορούσαν να γράψουν κάτι καλύτερα. 2 - Συνταγές υπήρχαν πάντα στον κινηματογράφο, ασχέτως αν πολλοί τις παραβλέπαμε παλιότερα λόγω ηλικίας και τώρα θυμόμαστε με νοσταλγία εκείνο τον καιρό. Αν η "ιδεολογία" είναι φεμινιστική, δε νομίζω ότι αυτό αντανακλάται στην σειρά. Αντιθέτως, η Galadriel, το μοναδικό ξωτικό- γυναίκα με σημαντικό ρόλο, συμπεριφέρεται κατά διαστήματα πιο παρορμητικά και "ανώριμα" από όλα τα υπόλοιπα ξωτικά που τυχαίνει να είναι άνδρες. Στο βιβλίο, είχε την διορατικότητα να διακρίνει από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του Αnnatar (aka Sauron), παρότι οι υπόλοιποι τον εμπιστεύονταν, ενώ εδώ συμβαίνει το αντίθετο. 3 - Από την μία πολλοί μιλούν για "ιδεολογία" που "επιβάλλεται" σε διάφορα μέσα, αλλά από την άλλη συστηματικά σε όλο το ίντερνετ το ίδιο κομμάτι κόσμου χρησιμοποιεί συνειδητά ή όχι επιχειρήματα που έχουν πολύ συγκεκριμένες πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές στην αμερικανική κοινωνία. Είναι τουλάχιστον αντιφατικό, γιατί η κριτική που ασκείται είναι πολύ ξεκάθαρα και η ίδια προϊόν ιδεολογίας. Θα ήταν καλό τουλάχιστον να αρχίζετε να το συνειδητοποιείτε. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από Gilmaru 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nera1 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, merphi είπε Δεν με ενοχλεί που σχολιάζεις τις απόψεις μου, για αυτό της εξέφρασα καταρχήν. Απλά να πάει και κάπου γιατί νομίζω ότι δίνουμε δυσανάλογα μεγάλο χρόνο σε κάτι που στο forum θα έπρεπε να πάρει λιγότερο. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Είναι cringe, δεν είναι; Δεν είμαι εγώ ο σεναριογράφος. Επιπλέον όχι δεν νομίζω ότι είναι έφηβη φαίνεται τουλάχιστον 20, μην σε μπερδεύει ότι είναι μια σταλιά τα harfoot. Δεν είναι περίεργο αυτό, αλλά το παιδί αντί να είναι μικτής φυλής είναι καθαρά λευκό. Τι χρονιά έχουμε; Δεύτερη εποχή κατα Tolkien. Το χώρισε γιατί ήταν άνεργος και ραδιενεργός για να τον προσλάβει κάποιος. Επιπλέον στην me2 εποχή, δεν ήταν καλή κίνηση καριέρας να σχετίζεται με τον Rice. Δεν είναι ότι η αγάπη πέθανε. Γράφε όσο θέλεις. Αν ήξερες το περιβάλλον μου θα ήξερες ότι είναι το αντίθετο του echo chamber. Με κανα 2 εξαιρέσεις οι υπόλοιποι έχουν διαφορετικές απόψεις απο εμένα. Τα παιδιά απο το forum λυπάμαι μόνο που αντί να θάβουμε την Galadriel μιλάμε για ανόητες λεπτομέρειες. Και εγώ παρέθεσα την δική μου,σε συνέχεια της δικής σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 20 λεπτά πριν, Gilmaru είπε Αρκετά συζητήσιμο αυτό, καθώς ο Tolkien σπάνια μιλά ξεκάθαρα όταν πρόκειται για μαγεία. Αλλά ας πάρουμε π.χ. την περίπτωση του αδερφού της του Finrod όταν τον είχε αιχμαλωτίσει ο Sauron μαζί με τον Beren "Thus befell the contest of Sauron and Felagund which is renowned. For Felagund strove with Sauron in songs of power, and the power of the King was very great; but Sauron had the mastery.." Εκτός αν θεωρήσουμε ότι στην κυριολεξία απλά διαγωνίζονταν ο ένας τον άλλο στο τραγούδι. ☺️ Επίσης φαίνεται ξεκάθαρα ότι είχε κάποια περιορισμένη ικανότητα να "δει" το μέλλον. Π.χ όταν τον ρωτά η Galadriel σε σχέση με το γιατί δεν επιθυμεί να παντρευτεί απαντά: "An oath I too shall swear, and must be free to fulfil it, and go into darkness. Nor shall anything of my realm endure that a son should inherit." Αναφέρεται σαφώς στον όρκο που έδωσε στον Barahir, τον θάνατό του και την καταστροφή της Nargothrond που ακόμη δεν είχαν συμβεί. Βάζω αυτά επειδή απλά έχω το Silmarillion στην αγγλική έκδοση εύκαιρο και τα θυμόμουν (ο Finrod είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες), αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν κι άλλα αντίστοιχα παραδείγματα αν κάποιος ψάξει. Ομολογώ πως είχα στο μυαλό μου το post-Morgoth lore. Πιο πριν, πράγματι, έπαιζαν τέτοια magicks, με πιο κραυγαλέο παράδειγμα στη μνήμη μου την Luthien. Αλλά για ένα πλήρως αποκομμένο Noldor σα τη Galadriel στα τέλη της 2ης εποχής και πριν την κατασκευή των 3, δε νομίζω ότι παίζει κάτι τέτοιο, αν έπαιζε ποτέ για τη συγκεκριμένη. Σε κάθε περίπτωση, μάγισσα δε νομίζω ότι θα έλεγες ούτε αυτήν, ούτε τον Finrod μάγο. Ο οποίος ωραίος χαρακτήρας, αλλά ο θείος του ήταν πιο OG. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Nera1 είπε the genre is called fantasy,it s meant to be unrealistic. 2 ώρες πριν, Nera1 είπε Και εγώ παρέθεσα την δική μου,σε συνέχεια της δικής σου. Προφανώς νόμιζες ότι μιλάω σε εσένα. Όχι στον flexpick μιλούσα, απλά έχασα την παράθεση, την διόρθωσα. Θα σου απαντήσω όμως. Όχι δεν πρέπει να είναι εξωπραγματικό, απλά φανταστικό. Απο ένα post μου νωρίτερα. Στις 5/10/2022 στις 4:00 ΜΜ, merphi είπε Πράγματι η σειρά πάσχει από ρεαλισμό, για 2 λόγους. Πρώτoν δεν είναι πιστή στα βιβλία και δεύτερον δεν απεικονίζει με ακρίβεια την κοινωνία. .... Όπως δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες, κυρίως με τον Αριστοτέλη και έγιναν η βάση της αφήγησης στον δυτικό πολιτισμό, η αφήγηση πρέπει να έχει μια ορθολογική κατανόηση της κοινωνίας. Η αφήγηση πρέπει να είναι αντανάκλαση της πραγματικότητας και της κοινωνίας. Η ιστορία πρέπει να βασίζεται στην λογική και στην αιτία. Για να είναι μια ιστορία καλή θα πρέπει να είναι απλή στην κατανόηση και πρέπει να βασίζεται στην κοινωνία για την οποία απευθύνεται χωρίς να την κρίνει για αυτό. Αν παρουσιάζει μια διαφορετική κοινωνία ή την κρίνει, τότε όλη η ιστορία γίνεται προπαγάνδα και αυτοσκοπός της είναι να κάνει κριτική και να αποδημήσει την κοινωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν φανταστικά στοιχεία, αλλά αυτά τα φανταστικά στοιχεία πρέπει να χτίζονται πάνω στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα μπορείς να πεις πως ένας viking πάλεψε με έναν ιπτάμενο δράκο. Λες ωραία, έστω υπάρχουν ιπτάμενοι δράκοι, ας δούμε την συνέχεια της ιστορίας. Αν πεις ένας μαύρος viking πάλεψε με έναν δράκο, λες ώπα, ας το πάρουμε από την αρχή. Έχουμε ιπτάμενο δράκο ΚΑΙ μαύρο viking? Βλέπεις είναι σαν το μπάσκετ όπου αν δεν κρατάς ένα σταθερό πόδι, μετράει για βήματα. Έστω λες την ιστορία όπου ο μυθικός Ηρακλής είναι πλέον μια μικροκαμωμένη γυναίκα και σκοτώνει τον φοβερό λέοντα της Νεμέας, όταν ψηλοί άντρες τρέμουν σαν το φύλο και κρύβονται από πίσω της. Η ιστορία θα μπορούσε να είναι για το λιοντάρι, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο για τονίσει το γεγονός ότι είναι γυναίκα, έτσι αντί για αφήγηση, έχουμε προπαγάνδα. Αν για παράδειγμα είχαμε μια ιστορία μιας ηρωίδας που σκοτώνει ένα λιοντάρι και ΔΕΝ είναι ο Ηρακλής και δεν την κοιτάνε οι άντρες σαν κάποια 10 φορές δυνατότερη τους, ξέρεις πως έχεις μια ιστορία που βασίζεται σε στοιχεία της καθιερωμένης πραγματικότητας και μπορείς να την πεις. ..... Με άλλα λόγια πρέπει να υπάρχει ένα σταθερό υπόβαθρο για την ιστορία και να αλλάξεις συγκεκριμένα στοιχεία που θέλεις να τονίσεις. Αν αλλάξεις πολλά δεν υπάρχει πλέον ταύτιση και όλα είναι ένας αχταρμάς. Ίσως να μην το έχεις φιλοσοφήσει, αλλά οι κορυφαίες ιστορίες που έχεις ακούσει επίτηδες έχουν φτιαχτεί με αυτή την συνταγή. Δεν μπορείς για παράδειγμα να έχεις την Galadriel ξαφνικά να πετάει στον αέρα, ή να τηλεμεταφέρεται ή να έχει ανοσία στην ηφαιστιακή φωτιά. Λες απο που ξεπήδησε αυτό. Ολα είναι απλά μια σούπα. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2022 από merphi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα