Herald Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 16 ώρες πριν, Thresh είπε Δεν έχω την απαίτηση να βάζουν όλα τα γεγονότα των βιβλίων, αλλά αυτά που βάζουν, να είναι όπως στο βιβλίο. Υπερβολικό? Δλδ δεν με χάλασε που δεν έβαλαν τον Bombadil στις ταινίες ή το Scourging του Shire, αλλά με χάλασε πχ η Arwen στη θέση του Glorfindel. Ναι και εμένα με χάλασε που δεν έδειξαν glorfindel, αλλά άμα ήξερα 20 χρόνια πριν τι θα βλέπαμε σήμερα....δεν θα άνοιγα το στόμα μου τότε. 🙃 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 10 λεπτά πριν, Herald είπε Ναι και εμένα με χάλασε που δεν έδειξαν glorfindel, αλλά άμα ήξερα 20 χρόνια πριν τι θα βλέπαμε σήμερα....δεν θα άνοιγα το στόμα μου τότε. 🙃 Όταν κάνεις ταινίες, πρέπει να σκέφτεσαι και αυτούς που δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία και όλες οι πληροφορίες που δέχονται είναι αυτές που σου δίνει η ταινία είτε μέσω γεγονότων/σκηνών, είτε μέσω exposition. Το δεύτερο προσπαθούν να το αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν, για ευνόητους λόγους. Έστω ότι έδειχναν τον Glorfindel ή ακόμα χειρότερα τον Bombadil. Δεν θα έπρεπε να σου εξηγήσουν ποιος είναι αυτός και γιατί είναι σημαντικός; Για να γίνει σωστή δουλειά θέλει πολλή ώρα screening, που δεν υπάρχει, αλλιώς πας σε exposition. Η εναλλακτική σου είναι να αντικαταστήσεις τον χαρακτήρα αυτόν με έναν άλλο που υπάρχει ήδη και θες να τον αναπτύξεις ακόμα περισσότερο. Πιστεύω εκ του αποτελέσματος ότι έκαναν τη σωστή επιλογή. Άμα ήταν σειρά και υπήρχε περισσότερος χρόνος όμως, θα συμφωνούσα μαζί σου και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που απογοητευόμαστε με το ροπ. Σκέφτεσαι τι δυνατότητες υπήρχαν με βάσει το διαθέσιμο χρόνο και budget, βλέπεις τι κάνουνε (εσείς, εγώ αρνούμαι να μπω καν στη διαδικασία) και ξενερώνεις τη ζωή σου. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 9 ώρες πριν, Glikos είπε Πάντως τα βιογραφικά τους στο imdb λένε το αντίθετο. 3 τίτλους έχουν συνολικά. Στην ουσία πριν το RoP δεν τους ήξερε κανείς. Αυτό είπανε, γράφανε γράφανε, ήταν όλα κομπλέ αλλά ποτέ δεν δινόταν πράσινο φως σε κάποιο πρότζεκτ. Πάντως ότι πήρανε τη θέση με βύσμα/σπρώξιμο δεν το σχολίασε κανείς βλέπω 😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drpaneas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Speculoos είπε Πάντως ότι πήρανε τη θέση με βύσμα/σπρώξιμο δεν το σχολίασε κανείς βλέπω 😁 Καθημερινά πράγματα πλέον ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Herald είπε Ναι και εμένα με χάλασε που δεν έδειξαν glorfindel, αλλά άμα ήξερα 20 χρόνια πριν τι θα βλέπαμε σήμερα....δεν θα άνοιγα το στόμα μου τότε. 🙃 Απορώ πραγματικά που σας ενόχλησε. Κινηματογραφικά ήταν εντελώς κατανοητή η αλλαγή, ενώ το τελικό αποτέλεσμα μόνο κακό δεν ήταν. Έχει εξηγηθεί από πολλούς η λογική πίσω από αυτή την απόφαση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 36 λεπτά πριν, Speculoos είπε Πάντως ότι πήρανε τη θέση με βύσμα/σπρώξιμο δεν το σχολίασε κανείς βλέπω 😁 Έτσι όπως είναι το σενάριο εμένα μου κάνει ότι αυτοί έκαναν το βύσμα... 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 1 λεπτό πριν, kirileman είπε Απορώ πραγματικά που σας ενόχλησε. Κινηματογραφικά ήταν εντελώς κατανοητή η αλλαγή, ενώ το τελικό αποτέλεσμα μόνο κακό δεν ήταν. Έχει εξηγηθεί από πολλούς η λογική πίσω από αυτή την απόφαση. Δεν ειχα παράπονο απτο αποτελεσμα. Απλα ηθελα να δω glorfindel 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Speculoos είπε Πάντως ότι πήρανε τη θέση με βύσμα/σπρώξιμο δεν το σχολίασε κανείς βλέπω 😁 Το ξέραμε αυτό, έχει ήδη γίνει post από κάποιον σε προηγούμενες σελίδες. Όλο το Hollywood με βύσμα δεν λειτουργεί? Δεν μου φαίνεται περίεργο τότε και δεν μου φαίνεται περίεργο τώρα. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από {TDi}Dj2k..infc 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Glikos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, Speculoos είπε Πάντως ότι πήρανε τη θέση με βύσμα/σπρώξιμο δεν το σχολίασε κανείς βλέπω 😁 Ε τι, μόνο στην Ελλάδα θα έχουμε βύσματα?! 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mAs_81 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Το ξέραμε αυτό, έχει ήδη γίνει post από κάποιον σε προηγούμενες σελίδες. Όλο το Hollywood με βύσμα δεν λειτουργεί? Δεν μου φαίνεται περίεργο τότε και δεν μου φαίνεται περίεργο τώρα. Textbook fan-blaming… ...είχαν καλούς καθηγητές οι…..σοουρανερς,λολ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anonymous999 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Προβλέπω ότι οι showrunners του ROP θα έχουν την ίδια μοίρα με τους Weiss και Benioff. Και τι δε θα έδιναν σήμερα για να έχουν την ίδια μοίρα...οι W&B έφτιαξαν την καλύτερη σειρά όλων των εποχών per imdb με ένα κακό τελευταίο κύκλο και οι άλλοι χρειάστηκε να κλείσει το IMDb για να μην ξεφτιλιστουν τελειως στην πρώτη τους σοβαρή δουλειά. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από anonymous999 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 23 ώρες πριν, merphi είπε Και εγώ θα πεταχτώ να πω την γνώμη μου, για το κομμάτι του ρεαλισμού. Πράγματι η σειρά πάσχει από ρεαλισμό, για 2 λόγους. Πρώτoν δεν είναι πιστή στα βιβλία και δεύτερον δεν απεικονίζει με ακρίβεια την κοινωνία. Ειδικά για το δεύτερο, στην σειρά βλέπεις πρωταγωνιστή αρρενωπό λευκό άντρα μόνο με κιάλια σε μια βόρειο ευρωπαϊκή ιστορία και αυτό είναι απίστευτο φάουλ. Αν επιμένεις σε αυτό αρχίζουν τα είσαι ρατσιστής, μισογύνη κτλ. Και όμως είναι ένα από τα 2 βασικότερα προβλήματα ρεαλισμού της σειράς. Όπως δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες, κυρίως με τον Αριστοτέλη και έγιναν η βάση της αφήγησης στον δυτικό πολιτισμό, η αφήγηση πρέπει να έχει μια ορθολογική κατανόηση της κοινωνίας. Η αφήγηση πρέπει να είναι αντανάκλαση της πραγματικότητας και της κοινωνίας. Η ιστορία πρέπει να βασίζεται στην λογική και στην αιτία. Έχοντας σχεδόν 90% των πρωταγωνιστών, σε μια φανταστική ιστορία του πρώιμου Αγγλικού μεσαίωνα γυναίκες, θηλυπρεπείς άντρες και έγχρωμους είναι μια σφαλιάρα στην πραγματικότητα. Εδώ αυτή την στιγμή, το 2022, έχουμε έναν ευρωπαϊκό πόλεμο και σε καμία περίπτωση τα εμπλεκόμενα μέρη δεν έχουν την σύνθεση που βλέπουμε στην σειρά. Για να είναι μια ιστορία καλή θα πρέπει να είναι απλή στην κατανόηση και πρέπει να βασίζεται στην κοινωνία για την οποία απευθύνεται χωρίς να την κρίνει για αυτό. Αν παρουσιάζει μια διαφορετική κοινωνία ή την κρίνει, τότε όλη η ιστορία γίνεται προπαγάνδα και αυτοσκοπός της είναι να κάνει κριτική και να αποδημήσει την κοινωνία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρχουν φανταστικά στοιχεία, αλλά αυτά τα φανταστικά στοιχεία πρέπει να χτίζονται πάνω στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα μπορείς να πεις πως ένας viking πάλεψε με έναν ιπτάμενο δράκο. Λες ωραία, έστω υπάρχουν ιπτάμενοι δράκοι, ας δούμε την συνέχεια της ιστορίας. Αν πεις ένας μαύρος viking πάλεψε με έναν δράκο, λες ώπα, ας το πάρουμε από την αρχή. Έχουμε ιπτάμενο δράκο ΚΑΙ μαύρο viking? Βλέπεις είναι σαν το μπάσκετ όπου αν δεν κρατάς ένα σταθερό πόδι, μετράει για βήματα. Έστω λες την ιστορία όπου ο μυθικός Ηρακλής είναι πλέον μια μικροκαμωμένη γυναίκα και σκοτώνει τον φοβερό λέοντα της Νεμέας, όταν ψηλοί άντρες τρέμουν σαν το φύλο και κρύβονται από πίσω της. Η ιστορία θα μπορούσε να είναι για το λιοντάρι, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο για τονίσει το γεγονός ότι είναι γυναίκα, έτσι αντί για αφήγηση, έχουμε προπαγάνδα. Αν για παράδειγμα είχαμε μια ιστορία μιας ηρωίδας που σκοτώνει ένα λιοντάρι και ΔΕΝ είναι ο Ηρακλής και δεν την κοιτάνε οι άντρες σαν κάποια 10 φορές δυνατότερη τους, ξέρεις πως έχεις μια ιστορία που βασίζεται σε στοιχεία της καθιερωμένης πραγματικότητας και μπορείς να την πεις. Αυτό έχουν κάνει σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την σειρά και σε πολλές άλλες σύγχρονες. Παρουσιάζουν μια κοινωνία που δεν υπάρχει ή υπάρχει σε περιορισμένους χώρους, πχ safe spaces σε πανεπιστήμια και περιορισμένες γεωγραφικές περιοχές. Από την άλλη ακόμα και τα φανταστικά στοιχεία τα αλλάζουν γιατί δεν δείχνουν σεβασμό στην εικονική πραγματικότητα που ήδη υπάρχει από τα βιβλία του Tolkien. Το RoP είναι μια σύγχρονη φανταστική πολεμική ιστορία, χωρίς άντρες πρωταγωνιστές, με μεγάλα προβλήματα ρεαλισμού. Ίσως η καλύτερη τοποθέτηση που έχω δει μέχρι σήμερα σχετικά με την αφήγηση και το πώς πρέπει να στήσεις έναν κόσμο / να πεις μια ιστορία. Και ξεκινάς να είναι πρώτα ρεαλιστική. 16 ώρες πριν, Speculoos είπε Long read συνέντευξη των δημιουργών του RoP, αν το χετε ρίξτε μια ματιά. Σε ένα μεγάλο κομμάτι κρύβει την κριτική κάτω από το χαλάκι των ακροδεξιών και ναζί fans του Tolkien και των diversity haters αλλά λέγονται και κάποια ενδιαφέροντα πραματάκια στα όρια του κουτσομπολιού, όπως: - Όταν το 2017 το Tolkien estate δήλωσε πως πουλάει τα δικαιώματα του έργου του Tolkien, όλοι χτύπησαν την πόρτα με διαφορετικά pitches. To HBO ήθελε να ξανακάνει την τριλογία του Jackson με τρόπο που να αρέσει στους απογόνους του Tolkien, ενώ το Netflix είχε ως ιδέα να γίνουν διάφορες σειρές που να βασίζονται στον Άρχοντα στα πρότυπα του τηλεοπτικού ΜCU. Oι Payne&McKay πήγαν με ένα one line pitch. Η εισαγωγή της τριλογίας με τη φωνή της Γκαλάντριελ σε πέντε σεζόν. - Εχουν πάνω από δεκαετή εμπειρία στο γράψιμο των ταινιών αλλά για διάφορους λόγους δεν εγκρίθηκε καμία από κανένα στούντιο. - Ακόμα κι όταν η ιδέα του RoP προκρίθηκε από το Tolkien estate, η Amazon σκεφτόταν να τρέξει το σόου με άλλους writers/producers. Κάποια από τα ονόματα ήταν αυτά των Russo brothers και Anthony McCarten. Eκεί έπαιξε ρόλο η φιλία που έχουν οι Payne&McKay με τον JJ Abrams τον οποίο και χρησιμοποίησαν ώστε να πάρουν τη δουλειά. - Εμμέσως συμφωνούν ότι η πρώτη σεζόν έχει θέματα αλλά θεωρούν ότι το σόου δεν είναι σαν αυτά που παίρνουν ένα κάρο βραβεία και ξεχνιούνται μέσα σε 2 χρόνια αλλά από εκείνα που τα βλέπεις ύστερα από δεκαετίες και τα θεωρείς κλασικά. - H δευτερη σεζόν θα είναι πολλές φορές καλύτερη σε όλα τα επίπεδα αλλά με αρκετά χαμηλότερο κόστος από την πρώτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημιουργών θα βγει σε 2-3 χρόνια. Πολλοί δεν συμπαθούν τους Russo brothers, αλλά πραγματικά έχουν κάνει φοβερή δουλειά στο MCU. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία να είχαμε δύο καλούς και επαγγελματίες στο τιμόνι. Επίσης και το Netflix, ίσως να έκανε καλύτερη δουλειά συγκριτικά με την Αμαζον. Πολύ κρίμα που έτυχε να είχανε βύσμα τον ακατανόμαστο (Lost, SW, κλπ) Το 4ο δε το σχολιάζω. Για το μόνο πράγμα που θα μείνει η σειρά στην Ιστορία, θα είναι για το γιγάντιο hate που δέχτηκε. Τίποτα άλλο. Αν αυτό είχανε ως απώτερο σκοπό, εύγε. Για το 5ο, και λιγότερα λεφτά και καλύτερη? Χμ. Περίεργο, να φοβηθώ? 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 6 λεπτά πριν, KaRouLi είπε Για το μόνο πράγμα που θα μείνει η σειρά στην Ιστορία, θα είναι για το γιγάντιο hate που δέχτηκε. Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι αγανάκτηση κατά κυρια βάση παρα μισος. Aμα μισούσαμε την σειρά δεν θα την βλέπαμε ούτε θα την σχολιάζαμε με παράπονο imho. 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 το σόου δεν είναι σαν αυτά που παίρνουν ένα κάρο βραβεία και ξεχνιούνται μέσα σε 2 χρόνια αλλά από εκείνα που τα βλέπεις ύστερα από δεκαετίες και τα θεωρείς κλασικά. Ήδη θεωρείται κλασικό. Έχουμε καιρό να σπάσουμε τέτοια πλάκα. Το μόνο που λείπει από το... show είναι το sitcom laughter μετά από κάθε διάλογο. Ελπίζω να προσθεθεί στις επόμενες σεζόν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nera1 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Κάτι διάβασα για παραμύθια,και νομίζω πως αναφέρεστε στα ιστορικά ντοκουμέντα της Μέσης Γης. Τι σχέση έχει η Κοκκινοσκουφίτσα με το Σιλμαρίλιον; Σαν να συγκρίνεις Άντερσεν με Ησίοδο.Μια χαρά και οι δυο,αλλά άλλο είδος. Τόση αμφισβήτηση πια στα πάντα,τι μόδα είναι αυτή. Black Elves Lives Matter. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα