Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 ώρες πριν, KaRouLi είπε

Είμαι όλος αυτιά.

Αν είσαι και 1\3 Ινδιάνος -1\3 Πολυνησιος -1\3 Σαρακατσανος και μπορείς να πετάς κλισέ ατάκες σαν το Γιάγκο Δράκο και τον αστυνόμο Θεοχάρη μαζί, έχεις σίγουρη θέση στο καστ των ξωτικών της 2ης σεζόν!

• Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 03/10/2022 at 14:52, stafftw said:

Εγώ να ρωτήσω κάτι; Γιατί εσείς οι 5-6 δεν ανοίγεται και με τις ευλογίες των mods  παραδίπλα ένα θέμα που να λέγεται κραξιμο rop-tolkien lovers 💗.

Ειλικρινά και εγώ τη βλέπω και -πέρα από τα σκηνικά (ειδικά σε 4κ dolby vision-με dolby atmos) που είναι τρομερή εμπειρία (Και το numenor και το khazad-dum και πολλές ακόμα σκηνές ήθελα πάντα να τα δω πως θα αναπαρασταθούν και ειναι breathtaking ειλικρινα δεν περίμενα ποτέ πως θα τα δω και ειδικά σε σειρά του Μπέζου) όντως έχουν παραποιήσει (όχι όσο παρουσιάζετε αλλά ναι) το lore όντως μερικοί ηθοποιοί (ειδικά η Galadriel-ο θεός να την κάνει-) είναι ατάλαντοι, αλλά μπαίνω για να δώ απόψεις για τα επεισόδια και ειλικρινά ανα 2-3 post λέτε τα ίδια και τα ίδια.Η σειρά εμένα μου αρέσει για μερικούς λόγους και όντως με κάνει να περνάω όμορφα αυτά τα 50 λεπτά, σεναριακές ευκολίες έχει μεν άπειρες αλλά και στου Τόλκιν (μη με αποπάρετε δεν εννοώ ότι είναι το ίδιο) τα έργα έχει πάρα πολλές τέτοιες.Απλά θεωρώ το κράξιμο απλά για να κράξουμε είναι λίγο off-topic.

δικαίωμα σου να σου αρέσει ,όπως και εμάς να μην μας αρέσει .Off topic γιατί θεωρείς μια αρνητική κριτική ? 

πες μου μερικές σεναριακές ευκολίες στον άρχοντα των δαχτυλιδιών ? δε το λέω ειρωνικά , πες να το αναλύσουμε 

Spoiler

επίσης λες ότι μπαινεις για να δεις απόψεις. Ορθόν .από τη στιγμή που η σειρά είναι χάλια ,λογικο οι απόψεις κατά πλειοψηφία να είναι αρνητικές .Δες το τελευταίο ep πχ ,που το ign το θεωρεί αριστούργημα . δε φταίω εγώ πχ που οι νουμενοριανς τημελεταφερθηκαν στη μάχη χωρίς καμία ένδειξη για το πώς έγινε αυτό . δε φταίω εγώ που η γκαλαντριελ κρεμ;σμενη ανάποδα από το άλογο κομματιάζει ένα Ορκ με μια κίνηση η οποία απλά είναι από πλευράς φυσικής και φυσιολογίας αδύνατο να γίνει .δε φταίω εγώ που ο Σάουρον κάνει ολοκληρη πιρουετα για να ρίξει τον άνταρ από το άλογο για να έχουμε μια παρατεταμένη σκηνή μετά με το άλογο που δε παθαίνει τίποτα ,ενώ θα μπορούσε απλά να σουβλισει το άλογο η τον Γ@€& αναβάτη που θα ήταν η λογική και ανενομενη κίνηση , απλά για να μην μας βρίσει η peta . δε φταίω εγώ που αυτοί που γράψαμε τη σειρά είναι πρακτικά άσχετοι από στρατιωτική ιστορία ,κάτι που φαίνετε από την εκτός λογικής επιλογή των ανθρώπων να χρησιμοποιήσουν ως defensive position ενα χωριό χωρίς οχυρώσεις ενάντια σε ένα αριθμητικά και στρατιωτικά ανώτερο αντίπαλο .Δεν είναι western με τον Κλιντ Ίστγουντ ,medieval meele combat έχουμε .Για το τέλος αφήνω την γκαλαντριελ , η οποία παρουσιάζεται ως ένα ποταπό μικρόπρεπες ον με πρωτόγονα ,βαρβαρα αισθηματα, συναισθήματικα εντελώς ανώριμη ,ένα μικρό κοριτσάκι με κακη ανατροφή ηλικίας τουλάχιστον 1500 ετών .

Αυτά μονο για το τελευταίο επεισόδιο .Και το θέμα ξέρεις ποιο είναι ότι αυτό πχ που θα τσαντισει εμένα στη σειρά ,θα δω μετά από δύο μέρες να το αναφέρει ο nerdrotic και άλλοι YouTubers. δε νιώθω δηλαδή ότι επηρεάζομαι από καποιον. η σειρά είναι απλά άθλια και είναι λογικό η πλειοψηφία να εκφράζεται ανάλογα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, drpaneas είπε

εμ, πες το ετσι

Εντωμεταξύ, ok ξεχνάω πολλά όταν είναι τόσο κακoγραμμένο, δεν είχαν το palantir?! Γιατί δεν το χρησιμοποίησαν για να δούνε που είναι τα orcs, από το να κάνουν ηλίθιο teleport στο main mission quest marker? Καλά βασικά τι ψάχνεις τώρα, να ήταν η μονη μούφα.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 1
  • Thanks 1

12 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Εντωμεταξύ, ok ξεχνάω πολλά όταν είναι τόσο κακoγραμμένο, δεν είχαν το palantir?! Γιατί δεν το χρησιμοποίησαν για να δούνε που είναι τα orcs, από το να κάνουν ηλίθιο teleport στο main mission quest marker? Καλά βασικά τι ψάχνεις τώρα, να ήταν η μονη μούφα.

ίσως δείξουν κάτι τέτοιο στο επόμενο επεισόδιο , να δικαιολογήσουν τη κατασταση 

3 ώρες πριν, sakis_colt είπε

Παρακολουθοντας την σειρα και την συζητηση εδω εχω προσπαθησει πολυ να αφησω τα του lore εκτος. Tα μονα κοινα που εχει η σειρα με τα βιβλια ειναι τα ονοματα κ αυτα οχι ολα μιας κ οι περισσοτεροι χαρακτηρες δεν υπαρχουν καν και τους εχουν δημιουργησει απο το τιποτα .

Τωρα καθαρα σαν ατομο που του αρεσουν οι σειρες φαντασιας οταν βλεπω τον ξωτικο να ειναι στο χωριο κ να λεει ''το σημειο που ημαστε μας δινει πλεονεκτημα΄΄ και βρισκονται κυριολεκτικα εδω 

southlands-ringsofpower.jpg?auto=webp&width=2048&height=858&crop=2.387:1,smart

ενα σημειο οπου μπορουν να τους την πεσουν απο παντου, τα σπιτια ειναι με αχυροσκεπες οπου περνουν φωτια για πλακα , αποφασιζουν να ταμπουρωθουν μεσα στην ταβερνα οι αρρωστοι και τα παιδια (οχι οι γυναικες ετσι;;;εαν δεν το προσεξατε )  και παρολα αυτα μενουν εκει να πολεμισουν ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Συγνωμη αλλα ΟΛΟ ΑΥΤΟ ειναι ηλιθιο κ ειμαι πολυ ευγενικος. Δεχομαι το γεγονος οτι υπαρχει κοσμος που του αρεσει και καλα κανει δεν κρινω αυτο, αλλα σεναριακα ΟΛΗ η σειρα ειναι ηλιθια κ συνεχιζω να ειμαι ευγενικος. Εγω ειπα γιατι το βλεπω, παρακαλω οσοι το βλεπουν να θεσουν επιχειρηματα περα απο τα visual. 

Είναι τόσο ξεβράκωτο το μέρος που θα πρέπει όλοι να αναρωτιέστε γιατί δέχεστε να προσβάλουν την νοημοσύνη σας αφού έχασαν τα ορκς και δεν τους ξεκλίρησαν όλους καίγοντας μέχρι και τα αποκαϊδια 😆

• Thanks 1
  • Confused 2

19 hours ago, anonymous999 said:

Αν είσαι και 1\3 Ινδιάνος -1\3 Πολυνησιος -1\3 Σαρακατσανος και μπορείς να πετάς κλισέ ατάκες σαν το Γιάγκο Δράκο και τον αστυνόμο Θεοχάρη μαζί, έχεις σίγουρη θέση στο καστ των ξωτικών της 2ης σεζόν!

Spoiler

:P 

@stafftw Btw, όπως είπανε και τα παιδιά πριν, εδώ δεν είναι club "we love RoP - Out the haters", αλλά το topic με θεματική τη σειρά. Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, αρκεί να μην προσβάλλει τον άλλον. Εκτός αν κάποιος προσβάλλεται που βρίζουμε το Rings of Power :P 

Spoiler

Έχει τρομερό ενδιαφέρον που αυτήν την έκκληση την κάνουν τα άτομα που λατρεύουν τη σειρά, και όχι αυτοί που την κράζουν. Περίεργο δεν είναι? Έχω διαβάσει τα περισσότερα ποστ, και δε θυμάμαι έναν "hater" να λέει σε κάποιον "lover" να σηκωθεί να φύγει και να φτιάξει άλλο θέμα :P.

Spoiler

Ας γουστάρουν αυτοί που γουστάρουν και ας κράζουν αυτοί που κράζουν. Το κράξιμο δεν πρόκειται να σταματήσει όσο τηλεμεταφέρουν χαρακτήρες και επιλέγουν ένα γ***μενο χωριό για άμυνα. Sorry, not sorry. Και δυστυχώς, δε θα είναι το μόνο. Εγώ σαν 31 χρονών άνθρωπος, νιώθω ότι υποτιμούν την νοημοσύνη μου όταν το μόνο θετικό που δείχνουν, είναι τα τοπία. Το 4χρονο ανηψάκι μου ίσως να χαιρόταν. Εγώ όχι :P Θέλω να δω ουσία, δικαιολογημένες αποφάσεις των χαρακτήρων με βάση τα γεγονότα, μια αληθοφανή συνέχεια της ιστορίας και του κόσμου, και μια πλοκή με λογική.

Όχι φρου φρου και αρώματα και βαρετά κλισε "ωχ θα πεθάνει ο πρωταγωνιστής ενώ όλοι ξέρουμε ότι δε θα πεθάνει" για να προκαλέσουν (αν προκαλέσουν) στιγμαίο suspense. Το οποίο για να το νιώσω, πρέπει πρώτα να νοιαστώ για τον χαρακτήρα, και νοιάζομαι μόνο για τον Adar, που και ο ηθοποίος και το (τυχαία πετυχημένο, είμαι σίγουρος) γράψιμο του χαρακτήρα του τον έχουν κάνει γκρίζο στην καλύτερη, με αποτέλεσμα να περιμένω να δω τι θα απογίνει. Χέστηκα αν θα πεθάνει η άλλη με τον γιο της.

• Like 1
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, Apoll είπε

Είναι τόσο ξεβράκωτο το μέρος που θα πρέπει όλοι να αναρωτιέστε γιατί δέχεστε να προσβάλουν την νοημοσύνη σας αφού έχασαν τα ορκς και δεν τους ξεκλίρησαν όλους καίγοντας μέχρι και τα αποκαϊδια 😆

Τα ορκ ειχαν γυναικες να πολεμουν ? Αν οχι πηρες την απαντηση σου.

Spoiler

Οι γυναικες ειναι γνωστο οτι εχουν χειροτερη αντιληψη του χωρου, οποτε μια μαχη στους κλειστους χωρους του καστρου θα εφερνε τις γυναικες των ανρθωπων σε μειονεκτηκη θεση. Αντιθετα σε ανοιχτο χωρο εχουν δεν υφηστατε το μειονεκτημα και ως γυναικες μπορουν να ξεκληρισουν τα αρσενικα ορκ.

1 ώρα πριν, Choronzon είπε

δικαίωμα σου να σου αρέσει ,όπως και εμάς να μην μας αρέσει .Off topic γιατί θεωρείς μια αρνητική κριτική ? 

πες μου μερικές σεναριακές ευκολίες στον άρχοντα των δαχτυλιδιών ? δε το λέω ειρωνικά , πες να το αναλύσουμε 

επίσης λες ότι μπαινεις για να δεις απόψεις. Ορθόν .από τη στιγμή που η σειρά είναι χάλια ,λογικο οι απόψεις κατά πλειοψηφία να είναι αρνητικές .Δες το τελευταίο ep πχ ,που το ign το θεωρεί αριστούργημα . δε φταίω εγώ πχ που οι νουμενοριανς τημελεταφερθηκαν στη μάχη χωρίς καμία ένδειξη για το πώς έγινε αυτό . δε φταίω εγώ που η γκαλαντριελ κρεμ;σμενη ανάποδα από το άλογο κομματιάζει ένα Ορκ με μια κίνηση η οποία απλά είναι από πλευράς φυσικής και φυσιολογίας αδύνατο να γίνει .δε φταίω εγώ που ο Σάουρον κάνει ολοκληρη πιρουετα για να ρίξει τον άνταρ από το άλογο για να έχουμε μια παρατεταμένη σκηνή μετά με το άλογο που δε παθαίνει τίποτα ,ενώ θα μπορούσε απλά να σουβλισει το άλογο η τον Γ@€& αναβάτη που θα ήταν η λογική και ανενομενη κίνηση , απλά για να μην μας βρίσει η peta . δε φταίω εγώ που αυτοί που γράψαμε τη σειρά είναι πρακτικά άσχετοι από στρατιωτική ιστορία ,κάτι που φαίνετε από την εκτός λογικής επιλογή των ανθρώπων να χρησιμοποιήσουν ως defensive position ενα χωριό χωρίς οχυρώσεις ενάντια σε ένα αριθμητικά και στρατιωτικά ανώτερο αντίπαλο .Δεν είναι western με τον Κλιντ Ίστγουντ ,medieval meele combat έχουμε .Για το τέλος αφήνω την γκαλαντριελ , η οποία παρουσιάζεται ως ένα ποταπό μικρόπρεπες ον με πρωτόγονα ,βαρβαρα αισθηματα, συναισθήματικα εντελώς ανώριμη ,ένα μικρό κοριτσάκι με κακη ανατροφή ηλικίας τουλάχιστον 1500 ετών .

Αυτά μονο για το τελευταίο επεισόδιο .Και το θέμα ξέρεις ποιο είναι ότι αυτό πχ που θα τσαντισει εμένα στη σειρά ,θα δω μετά από δύο μέρες να το αναφέρει ο nerdrotic και άλλοι YouTubers. δε νιώθω δηλαδή ότι επηρεάζομαι από καποιον. η σειρά είναι απλά άθλια και είναι λογικό η πλειοψηφία να εκφράζεται ανάλογα .

H πλάκα είναι ότι λέω ότι δε μου αρέσουν τα περισσότερα που αναφέρονται αλλά όλοι εδώ με έβγαλαν lover και οτι δε δεχομαι διαφορετική άποψη....και να πάω σε άλλο θέμα (που λέω ότι μπορεί να συμμετέχω αν ανοιχτει κτλ). Και ταυτόχρονα είναι 5-6 σχόλια για το πόσο λάθος ήταν η επιλογή τοποθεσίας,αλλά εννοείται ότι δε λένε ολοι τα ίδια και έχει ποικιλία ο σχολιασμός...

Για τον άρχοντα συγκεκριμένα αλλά και για τα έργα του Τολκιν, σε τέτοιο στυλ σχολιασμου κιολας, μπορείς να τα βρείς και με ένα search. Αλλα επείδη αυτό ακριβως ζητάω, ας μην το κάνουμε άλλο off topic.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο πολλη προσπαθεια καταφερα να πεισω τον εαυτο μου πως αυτο που βλεπω δεν ειναι lord of the rings αλλα κατι με παρομοιο στορι , ορκ, ξωτικα και τετοια μαραφετια. βοηθα που τα soundtrack ειναι εντελως καμια σχεση με των ταινιων, οποτε πλεον η σειρα βλεπεται σχετικα ευχαριστα για να περναει η ωρα 

Επεξ/σία από Alexis-9
  • Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης για να καταλάβει κάποιος τι επιρροή έχει το lore, αν ο Superman βίαζε την Λόις και την είχε με το ζόρι γυναίκα του, θα ήταν ο Superman?  Θα είχαν δίκιο να γκρινιάζουν οι φανς του? Θα το δεχόμασταν επειδή κάποιος στη DC αποφάσισε να γράψει την βλακεία του?

Αυτό γίνεται και στη σειρά. ΕΙδικά, ειδικά , η σχέση των Elves με το Mithril είναι τόσο διεστραμμένα απομακρυσμένη , τόσο σάπια στον πυρήνα της , όσο ο Superman να ήταν ο βιαστής της Λόις και να προσπαθούν να μας πείσουν από την DC ότι είναι ο ήρωάς μας.

Όπου Superman βάλτε έναν ήρωα σας.

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 1
  • Confused 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...