Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ να ρωτήσω κάτι; Γιατί εσείς οι 5-6 δεν ανοίγεται και με τις ευλογίες των mods  παραδίπλα ένα θέμα που να λέγεται κραξιμο rop-tolkien lovers 💗.

Ειλικρινά και εγώ τη βλέπω και -πέρα από τα σκηνικά (ειδικά σε 4κ dolby vision-με dolby atmos) που είναι τρομερή εμπειρία (Και το numenor και το khazad-dum και πολλές ακόμα σκηνές ήθελα πάντα να τα δω πως θα αναπαρασταθούν και ειναι breathtaking ειλικρινα δεν περίμενα ποτέ πως θα τα δω και ειδικά σε σειρά του Μπέζου) όντως έχουν παραποιήσει (όχι όσο παρουσιάζετε αλλά ναι) το lore όντως μερικοί ηθοποιοί (ειδικά η Galadriel-ο θεός να την κάνει-) είναι ατάλαντοι, αλλά μπαίνω για να δώ απόψεις για τα επεισόδια και ειλικρινά ανα 2-3 post λέτε τα ίδια και τα ίδια.Η σειρά εμένα μου αρέσει για μερικούς λόγους και όντως με κάνει να περνάω όμορφα αυτά τα 50 λεπτά, σεναριακές ευκολίες έχει μεν άπειρες αλλά και στου Τόλκιν (μη με αποπάρετε δεν εννοώ ότι είναι το ίδιο) τα έργα έχει πάρα πολλές τέτοιες.Απλά θεωρώ το κράξιμο απλά για να κράξουμε είναι λίγο off-topic.

• Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 3/10/2022 στις 1:46 ΜΜ, flexpick είπε

Μα ειναι υπερβολη αφου

Ναι αλλα εχω 5 youtubers που το κοροιδευουν με πολλα likes.

Spoiler

Ναι αλλά κλειδί-λεπίδα-Precious morgul ανοίγει φράγμα ξωτικών.

Υπάρχουν και οι αρνητικές απόψεις.

Υπάρχουν σεναριακές ευκολίες αλλά πριν προχωρήσουμε στην όμορφη εμπειρία που μας περιγράφεις, θέλω να μας πεις.

1. Γιατί η πέτρα βουλιάζει και η βάρκα επιπλέει.
  2. Πόση απόσταση μπορεί να κολυμπήσει ένα ξωτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Dakonblackblade είπε

Ναι αλλά κλειδί-λεπίδα-Precious morgul ανοίγει φράγμα ξωτικών.

Υπάρχουν και οι αρνητικές απόψεις.

Υπάρχουν σεναριακές ευκολίες αλλά πριν προχωρήσουμε στην όμορφη εμπειρία που μας περιγράφεις, θέλω να μας πεις.

1. Γιατί η πέτρα βουλιάζει και η βάρκα επιπλέει.
  2. Πόση απόσταση μπορεί να κολυμπήσει ένα ξωτικό.

Δε μπαίνω στη διαδικασία γιατι σε αύτα τα μηνύματα ακριβώς αναφέρομαι.Δε μου πολυαρέσουν και εμένα, αλλά 190 σελίδες διαβάζω για μια βάρκα, για ενα κολύμπι και για μια πόρτα.

Επεξ/σία από stafftw
  • Like 4

5 λεπτά πριν, stafftw είπε

Δε μπαίνω στη διαδικασία γιατι αύτα τα μηνύματα ακριβώς αναφέρομαι.Δε μου πολυαρέσουν και εμένα, αλλά 190 σελίδες διαβάζω για μια βάρκα, για ενα κολύμπι και για μια πόρτα.

Δεν ξεπέρασαν ποτέ τη στρατηγική τακτική της μάχης των 5 στρατών, ενω τους ενόχλησε η σεναριακή ευκολία που το Γκολουμ πέφτει στη λάβα.

Και στις 2 περιπτώσεις βέβαια, ακολουθησαν ακριβως το βιβλίο αλλά αν εισαι hater, ούτε η παρεμβαση του Ιλούβαταρ ειναι κάτι θετικό :P :P 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stafftw είπε

Εγώ να ρωτήσω κάτι; Γιατί εσείς οι 5-6 δεν ανοίγεται και με τις ευλογίες των mods  παραδίπλα ένα θέμα που να λέγεται κραξιμο rop-tolkien lovers 💗.

Ειλικρινά και εγώ τη βλέπω και -πέρα από τα σκηνικά (ειδικά σε 4κ dolby vision-με dolby atmos) που είναι τρομερή εμπειρία (Και το numenor και το khazad-dum και πολλές ακόμα σκηνές ήθελα πάντα να τα δω πως θα αναπαρασταθούν και ειναι breathtaking ειλικρινα δεν περίμενα ποτέ πως θα τα δω και ειδικά σε σειρά του Μπέζου) όντως έχουν παραποιήσει (όχι όσο παρουσιάζετε αλλά ναι) το lore όντως μερικοί ηθοποιοί (ειδικά η Galadriel-ο θεός να την κάνει-) είναι ατάλαντοι, αλλά μπαίνω για να δώ απόψεις για τα επεισόδια και ειλικρινά ανα 2-3 post λέτε τα ίδια και τα ίδια.Η σειρά εμένα μου αρέσει για μερικούς λόγους και όντως με κάνει να περνάω όμορφα αυτά τα 50 λεπτά, σεναριακές ευκολίες έχει μεν άπειρες αλλά και στου Τόλκιν (μη με αποπάρετε δεν εννοώ ότι είναι το ίδιο) τα έργα έχει πάρα πολλές τέτοιες.Απλά θεωρώ το κράξιμο απλά για να κράξουμε είναι λίγο off-topic.

Πρώτον, δεν είμαστε 5-6 αλλά πολύ περισσότεροι. Δεύτερον, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ζητάτε κάτι τέτοιο. Δηλαδή, τι θέλετε ακριβώς; Και να μη σχολιάζουμε, και να μην απαντάμε; Και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο; Όσοι κράζουν, έχουν επιχειρήματα. Όσοι δεν κράζουν, βάζουν φατσούλες.

Μπράβο που ξέρεις τι βλέπεις και το απολαμβάνεις γι' αυτό που είναι. Απολύτως σεβαστό.

Από 'κεί και πέρα, έχουμε αφήσει το ανάποδο παλούκωμα του lore πίσω μας και σχολιάζουμε τις απίθανες σεναριακές ευκολίες. Ναι, συμφωνώ, φοβερά τα visuals. Μέχρι εκεί.

Το πρόβλημα της ''σειράς'' είναι πως προσπαθεί να χωρέσει δύο πόδια σ' ένα παπούτσι. Δεν βλέπουμε τη φυσική εξέλιξη των χαρακτήρων βάσει της περιγραφής, των κινήτρων και των επιμέρους χαρακτηριστικών τους, όπως τα γνωρίζουμε από τα βιβλία, αλλά generic concepts εντός των οποίων πασχίζουμε να χωρέσουν οι ήρωες του έργου. 

Ακόμη, λοιπόν, κι αν αφήσουμε στην άκρη το lore, υπάρχουν άλλα προβλήματα που κρατάνε πίσω τη σειρά, προβλήματα που δεν επιλύονται, είτε ηθελημένα είτε αθέλητα.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
Typo
  • Like 6
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys σοβαρά τώρα, το είδατε το έκτο?!

Η Galadriel είναι evil, η πρωταγωνίστρια του show, είναι pure fucking evil, πιο evil και από τα fucking gipsy Hobbits.

Ο "κακός", μέχρι στιγμής του show, έχει περισσότερο character development από όλους. Τώρα σοβαρά LOTR και να side με το κακό?! Wtf?! Aμα αυτό είναι ποιοτικό γράψιμο εμενα με λένε Suzie.

Ειλικρινά όσα επεισόδια γραφουν οι showrunners είναι τελείως για τα μπάζα.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 5
  • Thanks 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα ένα θα σκοτώνω τα παιδιά σου μπροστά μέχρι να μιλήσεις. - Η ηρωίδα μιας σειράς, απο το χωριό, δεν την ξέρετε.

Α, θα έπαιζε ωραίο τραγουδάκι εκείνη την ώρα, 10/10 η σειρά 

Επεξ/σία από Dakonblackblade
  • Like 4

28 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Πρώτον, δεν είμαστε 5-6 αλλά πολύ περισσότεροι. Δεύτερον, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ζητάτε κάτι τέτοιο. Δηλαδή, τι θέλετε ακριβώς; Και να μη σχολιάζουμε, και να μην απαντάμε; Και την πίτα ολόκληρη, και τον σκύλο χορτάτο; Όσοι κράζουν, έχουν επιχειρήματα. Όσοι δεν κράζουν, βάζουν φατσούλες.

Μπράβο που ξέρεις τι βλέπεις και το απολαμβάνεις γι' αυτό που είναι. Απολύτως σεβαστό.

Από 'κεί και πέρα, έχουμε αφήσει το ανάποδο παλούκωμα του lore πίσω μας και σχολιάζουμε τις απίθανες σεναριακές ευκολίες. Ναι, συμφωνώ, φοβερά τα visuals. Μέχρι εκεί.

Το πρόβλημα της ''σειράς'' είναι πως προσπαθεί να χωρέσει δύο πόδια σ' ένα παπούτσι. Δεν βλέπουμε τη φυσική εξέλιξη των χαρακτήρων βάσει της περιγραφής, των κινήτρων και των επιμέρους χαρακτηριστικών τους, όπως τα γνωρίζουμε από τα βιβλία, αλλά generic concepts εντός των οποίων πασχίζουμε να χωρέσουν οι ήρωες του έργου. 

Ακόμη, λοιπόν, κι αν αφήσουμε στην άκρη το lore, υπάρχουν άλλα προβλήματα που κρατάνε πίσω τη σειρά, προβλήματα που δεν επιλύονται, είτε ηθελημένα είτε αθέλητα.

Πρώτον πιστεύω πως από τις 185 σελίδες οι περισσότερες είναι από 5-6 άτομα.Έχουμε κάθε δικαιώμα να ζητάμε να ανοιχτεί ένα topic, δεν αναφέρεται κάπου ότι δεν έχουμε τέτοιο δεν ξέρω γιατί αντιδράς έτσι.Αν ρωτάς εμένα δε λέω να μη σχολιάζετε,απλά θα θεωρούσα προτιμότερο να υπάρχει ένα topic για να τα λέτε εκει (μπορεί και να συμμετείχα δεν ξέρω αλλά εδώ έχει γεμίσει spam-hate).Απάντηση σε εμένα ως προς τι όμως; Γιατί το έχεις πάρει τόσο πατριωτικά και θεωρείς ότι πρέπει να εκπροσωπείς αυτούς που κράζουν τη σειρά;

Με τα υπόλοιπα, συμφωνώ εν μέρει αλλά και πάλι,τα παραβλέπω,δεν περιμένω να δω 100% τα βιβλία.

• Like 3
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stafftw είπε

Δεν είναι ότι δεν βλέπεται. Ας είμαστε ειλικρινείς, σε σύγκριση με τα σκουπίδια που υπάρχουν και συνεχίζουν να έρχονται στο streaming, το RoP δεν είναι από τα χειρότερα σε καμία περίπτωση. Όλοι θέλουμε υλικό για τις high end συσκευές μας.

Ποια περιμένεις όμως να είναι η αντίδραση μας στις περιπέτειες της διοικήτριας των δυνάμεων του βορρά Γκαλάντριελ; Όταν υπάρχει ήδη ένα lore δεκαετιών, αυτό που περιμένεις είναι κάτι που το υποστηρίζει, το επαυξάνει, άντε και να γεμίζει κενά. Όχι να το $%#^#$#. Κυριολεκτικά η πρόκληση είναι να βρεις κοινά με τους χαρακτήρες του Tolkien όχι διαφορές. 

Ας αφήσουμε τον Tolkien στην ησυχία και ας το δούμε απλά ως σειρά επικής φαντασίας. Πίστεψε με, οι ανοησίες των σεναριογράφων που βλέπεις να γράφουμε εδώ δεν είναι ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου. Άνετα θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες για κάθε λεπτό τηλεοπτικού χρόνου. Και δεν υπερβάλω. Οι άνθρωποι έχουν πολύ σοβαρό θέμα ως συγγραφείς, όχι μόνο για το είδος της σειράς, γενικά.

31 λεπτά πριν, stafftw είπε

Πρώτον πιστεύω πως από τις 185 σελίδες οι περισσότερες είναι από 5-6 άτομα.Έχουμε κάθε δικαιώμα να ζητάμε να ανοιχτεί ένα topic, δεν αναφέρεται κάπου ότι δεν έχουμε τέτοιο δεν ξέρω γιατί αντιδράς έτσι.Αν ρωτάς εμένα δε λέω να μη σχολιάζετε,απλά θα θεωρούσα προτιμότερο να υπάρχει ένα topic για να τα λέτε εκει (μπορεί και να συμμετείχα δεν ξέρω αλλά εδώ έχει γεμίσει spam-hate).Απάντηση σε εμένα ως προς τι όμως; Γιατί το έχεις πάρει τόσο πατριωτικά και θεωρείς ότι πρέπει να εκπροσωπείς αυτούς που κράζουν τη σειρά;

Με τα υπόλοιπα, συμφωνώ εν μέρει αλλά και πάλι,τα παραβλέπω,δεν περιμένω να δω 100% τα βιβλία.

Σωστά. Όμως, δες το ως οποιοδήποτε κοινωνικό φαινόμενο. Κριτικάρουμε αυτό που βλέπουμε ως μια υγιή κοινωνία. Αυτό σημαίνει forum, τόπος δημόσιας συζήτησης. Εσύ έχεις στο μυαλό σου τα clubs, όπου συμμετέχουν μόνο οπαδοί και χειροκροτητές. Ναι και εγώ θα ήμουν αναστατωμένος αν κάποιοι συμμετείχαν σε ένα club, εκφέροντας αντίθετη άποψη και κάθε αντίθετη άποψη θα την θεωρούσα τρολιά. Δεν είμαστε όμως club του RoP είμαστε σε forum και συζητάμε.

Επεξ/σία από merphi

37 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Guys σοβαρά τώρα, το είδατε το έκτο?!

Η Galadriel είναι evil, η πρωταγωνίστρια του show, είναι pure fucking evil, πιο evil και από τα fucking gipsy Hobbits.

Ο "κακός", μέχρι στιγμής του show, έχει περισσότερο character development από όλους. Τώρα σοβαρά LOTR και να side με το κακό?! Wtf?! Aμα αυτό είναι ποιοτικό γράψιμο εμενα με λένε Suzie.

Ειλικρινά όσα επεισόδια γραφουν οι showrunners είναι τελείως για τα μπάζα.

Μηπως η guyladriel γινεται Σαουρον και ο harbard κανει αλλαγη φυλου και γινεται ξωτικο; :P

• Thanks 1
  • Sad 1

• Super Moderators
19 minutes ago, stafftw said:

δεν περιμένω να δω 100% τα βιβλία.

Κανείς μας, αλλά εδώ και καιρό δεν υπάρχουν καν ελπίδες για 50%.

• Like 6
  • Thanks 2

22 hours ago, Dantε said:
Spoiler

Μηπως η guyladriel γινεται Σαουρον και ο harbard κανει αλλαγη φυλου και γινεται ξωτικο; :P

Spoiler

Σοβαρά δεν θα μου φανεί περίεργο άμα τελικά η πραγματική Galadriel είναι φυλακισμένη κάπου και ο Sauron υποδύεται αυτήν φορώντας την πανοπλία της από τα Lidl.

22 hours ago, Thresh said:

Κανείς μας, αλλά εδώ και καιρό δεν υπάρχουν καν ελπίδες για 50%.

50%?! Δεν είμαι ειδικός αλλα μέχρι στιγμής μονο ονόματα και τοποθεσίες συμβαδίζουν με το lore άμα δεν κάνω λάθος.

• Like 3

Παρακολουθοντας την σειρα και την συζητηση εδω εχω προσπαθησει πολυ να αφησω τα του lore εκτος. Tα μονα κοινα που εχει η σειρα με τα βιβλια ειναι τα ονοματα κ αυτα οχι ολα μιας κ οι περισσοτεροι χαρακτηρες δεν υπαρχουν καν και τους εχουν δημιουργησει απο το τιποτα .

Τωρα καθαρα σαν ατομο που του αρεσουν οι σειρες φαντασιας οταν βλεπω τον ξωτικο να ειναι στο χωριο κ να λεει ''το σημειο που ημαστε μας δινει πλεονεκτημα΄΄ και βρισκονται κυριολεκτικα εδω 

southlands-ringsofpower.jpg?auto=webp&width=2048&height=858&crop=2.387:1,smart

ενα σημειο οπου μπορουν να τους την πεσουν απο παντου, τα σπιτια ειναι με αχυροσκεπες οπου περνουν φωτια για πλακα , αποφασιζουν να ταμπουρωθουν μεσα στην ταβερνα οι αρρωστοι και τα παιδια (οχι οι γυναικες ετσι;;;εαν δεν το προσεξατε )  και παρολα αυτα μενουν εκει να πολεμισουν ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Συγνωμη αλλα ΟΛΟ ΑΥΤΟ ειναι ηλιθιο κ ειμαι πολυ ευγενικος. Δεχομαι το γεγονος οτι υπαρχει κοσμος που του αρεσει και καλα κανει δεν κρινω αυτο, αλλα σεναριακα ΟΛΗ η σειρα ειναι ηλιθια κ συνεχιζω να ειμαι ευγενικος. Εγω ειπα γιατι το βλεπω, παρακαλω οσοι το βλεπουν να θεσουν επιχειρηματα περα απο τα visual. 

• Like 10
  • Thanks 2

21 hours ago, sakis_colt said:

ενα σημειο οπου μπορουν να τους την πεσουν απο παντου,

Spoiler

Κυριολεκτικά απο παντού. Το χωριό είναι το χαμηλοτερο σημείο της γύρω περιοχής οπότε μπορούν τα orcs να τους ρίχνουν βέλοι και ακόντια απο ψηλότερα. 

Επιπλέον στο χωριό υπάρχουν και τούνελ απο κάτω που σκάψανε τα orcs και τα ψευτοσκεπάσανε οι χωρικοί. Αυτά τα τουνελ απο τα οποία πέρασε το νερό. Η επίθεση θα μπορούσε να είναι τρισδιάστατη, όχι απλά απο τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αλλά επισης απο ψηλότερα και υπόγεια.

Για αυτό το χωριό αφήσανε το οχυρό το οποίο το χτίσανε τα elves ακριβώς για αυτό τον λόγο, για άμυνα εναντίων των orcs, όχι για τουριστική ατραξιόν. Οχυρωμένη θέση με ελεγχόμενη περιορισμένη πρόσβαση.

Και εγώ εντωπωσιάστηκα με τα visuals της καταστοφής του οχυρού απο ένα βέλος. Περισσότερο εντυπωσιάστηκα όμως απο τα ζώα τα elves τα οποία παρά την σοφία και πολεμική τους εμπειρία, δεν κατάλαβαν ότι για αιώνες ζούσαν σε ένα πύργο jenga. Σεναριογράφοι απο τα lidl.

Εγω προτείνω να ανοιχθεί ενα νέο θρεντ για τα visuals της σειράς,να ποσταρετε και σκρηνσοτς απο τις μαματες τιβις σας να φλεξαρετε κιόλας , μιας κ εδω , ο ρατσισμός και το αλόγιστο “hate” σας έχουν μαυρίσει τη ψυχή….

Αχ αυτοί οι 5-6..Αχ,αυτοί οι 5-6,πληγώνουνε τον κόσμο…

Back to reality όμως,

ειναι αστεία φανερό το ποτε γράφουν οι Payne & McKay,τρελλα  inconsistencies με το θεμα και προσπάθειες σε εύκολο εντυπωσιασμό χρησιμοποιοντας/παραφράζοντας φράσεις/σκηνές απο τις ταινίες..

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...