Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακόμα ένα μέτριο επεισόδιο με ανοησίες. 
Συν: Μάχες και αίμα, επιτέλους
Πλην: Κακά σχεδιασμένες μάχες και σενάριο. Όχι hartfoots και άνθρωπος από το διάστημα, dwarves ή Elrond.

Μέχρι στιγμής o πιο ενδιαφέρον και μυστήριος χαρακτήρας είναι Adar. Ίσως είναι και θέμα ηθοποιού, το ίδιο συναίσθημα μου έβγαλε και ως θείος Benjen Stark στο GoT. Ξέρω ότι υποτίθεται ότι η Galadriel είναι ο καλός της υπόθεση, εγώ θα στοιχημάτιζα στον Adar και τα orcs με αυτά που έχω δει. Τόσο κακή δουλειά έχουν κάνει οι σεναριογράφοι (ή αυτός ήταν ο σκοπός τους).

Spoiler

Spoilers:

Οι συμπτώσεις και οι σκηνοθετικές ευκολίες είναι χειρότερες από ποτέ. Η Galadriel και οι Númenoreans ταξιδεύουν χιλιάδες μίλια μέσω θάλασσας και διασχίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα γης και ορεινών περιοχών, για να φτάσουν καλπάζοντας, ακριβώς την σωστή ώρα για να σώσουν την κατάσταση, σε ένα χωρίο που κανείς δεν τους ζήτησε να πάνε και δεν είχαν κανέναν λόγο να καλπάζουν σε full ταχύτητα για να προλάβουν κάτι. Άντε να δεχτώ ότι ο Sauron ή οι δικοί του είχαν σκοτώσει αιώνες πριν και είχαν κάψει το δέρμα του αδελφού της κάνοντας τατουάζ έναν χάρτη από έναν σχηματισμό βουνών και αυτή έφτιαξε μια ομάδα πολεμιστών και πήγε καλπάζοντας με τα σπαθιά στα χέρια στο σωστό χωριό την σωστή στιγμή, αιώνες μετά τον χάρτη, για να σταματήσουν την δημιουργία του ηφαιστείου Doom. Ουφ.

Τα timelines χειρότερα. Μια βλέπουμε να ταξιδεύουν τα πλοία και να ξεκινάνε τις προσπάθειες τους Arandir και Bronwyn για να παίξουν άμυνα τα orc και την άλλη στιγμή βλέπουμε το ιππικό που ολοκλήρωσε το υπερπόντιο ταξίδι του σε χρόνο dt. Να μην σχολιάσω και το γεγονός ότι στο προηγούμενο επεισόδιο η Galadriel τους μάθαινε τα βασικά (stab, twist, gut) και σε αυτό το επεισόδιο σκοτώνανε τα orcs λες και ήταν αχυράνθρωποι. 

Adar και orcs στην μια μάχη είναι άβουλα ανόητα όντα και σφαγιάζονται από ένα elf, το οποίο έστησε πολύπλοκες παγίδες με μισό χωρίο αγρότες και το milf. Στην επόμενη μάχη τα orcs και ο Adar είναι ιδιοφυίες στην αποπλάνηση και την στρατηγική. Το elf και οι χωριάτες, θυσιάζουν τον πύργο για να αμυνθούν στο ανοικτό χωριό. Μάλιστα. 

Η Bronwyn ακόμα μια φορά σφαγέας των orcs. Τα orcs πρέπει να την βλέπουν στους εφιάλτες τους. Μετά τρώει ένα βέλος και σχεδόν πεθαίνει από αιμορραγία, συγκινητική σκηνή. Κανά 2 ώρες μετά είναι ξανά περδίκι και φρέσκια.

Η Galadriel συνεχίζει τα ακροβατικά της πάνω στο άλογο, πλαγιάζοντας για να αποφύγει βέλη και ακόντια λες και οδηγεί σε MotoGp. Καλή μου κυρία αυτά τα κόλπα τα κάνουν καβαλάρηδες που φοράνε ένα ελαφρύ πουκάμισο ανοιχτό στο στήθος, όχι πλήρη πανοπλία. Αυτή και το άλογο αψηφούν φυσική και νόμους βαρύτητας συστηματικά.

Όλο το σχέδιο, με το σπαθί να είναι στην ουσία κλειδί που ανοίγει το φράγμα είναι ανόητο. Γιατί σπαθί-κλειδί και δεν ανοίγουν απλά το φράγμα; Τόσα πράγματα μπορούσαν να πάνε στραβά. Έπρεπε να σκαφτούν συγκεκριμένα αυλάκια και γεμίσουν συγκεκριμένα τούνελ και να γίνει μια σειρά από γεγονότα με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού για να φτάσει το νερό στο ηφαίστειο. Και όλα αυτά ήταν κρυμμένα κάτω από την μύτη των elves που ζούσανε στο συγκεκριμένο χωριό για αιώνες.  

6/10 από εμένα, γιατί οπτικά ήταν σχεδόν άριστο. Εξαίρεση οπτικά ξανά οι πανοπλίες που ήταν σαν να τις πήραν σε έκπτωση για τις Απόκριες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Νομίζω οτι δεν έχει ξεκινήσει καν το production για season 2. Κάνω λαθος; θα εχει ενδιαφέρον να δούμε πάντως πως θα εξελιχθεί και αν ακούσανε τον κόσμο η θα συνεχίσουν στο πλάνο τους. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαμηστερό το τελευταίο επεισόδιο , είχε πολύ ξύλο (είπαμε εγώ σε αυτή τη σειρά είμαι με τα Ορκς)

ps. αλλά εννοείται οι great female leaders δε θα πάθουν τίποτα, όλοι οι άλλοι ας ψοφήσουν...

Επεξ/σία από DeareN
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

one cannot satisfy their thirst by drinking seawater

Το είπε η τιτανοτεράστια, δείτε κάτι άλλο, αλλά εσείς εκεί, πίνετε θάλασσα :P

Επεξ/σία από eaglos
  • Like 1
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, eaglos είπε

Ευτυχώς αυτά τα σαχλά ήταν πολύ λίγα, Χόμπιτ δεν έδειξε καθόλου, δεν έκανε αυτά τα τρελά jumps αριστερά και δεξιά και περιορίστηκε σε pure action

Για αυτό ήταν μακράν καλύτερο από τα προηγούμενα

Ωστόσο πάλι είχε διαλόγους για πέταμα, το σκηνικό Γκαλάντριελ-Σαουρον (Χαλμπραντ) με το θαλασσινό νερό και το σκηνικό Ισιλντουρ-Ελεντιρ με το άλογο και τον αναβάτη που γίνονται ένα ήταν για νευρικό γέλιο..

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1

Equal rights for orcs , free the orcs ,stop the orc genocide. Ένα κομάτι του wokeness του επεισοδίου ήταν το να παρουσιάσει τα οrcs σαν μια καταπιεσμένη μειονότητα που τα κακά λευκά elves θέλουν να εξαφανίσουν. Aυτό που με παραξένεψε όμως είναι ότι τα οrcs μου είναι  συμπαθητικά σαν χαρακτήρες από όταν είχα παίξει τα middle-earth:shadow of mordor / shadow of war όπου έπρεπε να φτιάξεις στρατό από orcs. Στα υπόλοιπα ήταν ενα ακόμα κακό επεισόδιο χωρίς καλό σενάριο ,ερμηνείες ,σκηνοθεσία και χαρακτήρες και με τη γνωστή δισκοίλια πρωταγωνίστρια. Δεν απογοητεύθηκα όμως γιατί βλέπω τη σειρά πια σαν παρωδία του άρχοντα των δαχτυλιδιών.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1

Πολύ καλό επεισόδιο και σίγουρα το πιο μάχιμο από όλα. Η σειρά γενικά δεν κάνει τόσο ακραία timejumps, απλά δεν έχει συνδετικούς κρίκους.

Δεν νομίζω οτι ήθελε κανείς να δει τρια επεισόδια τα πλοία να ταξιδεύουν για να νιώσουμε την αίσθηση του χρόνου. Ούτε χρειάζεται να συμβαίνουν όλα σε ταυτόχρονο χρόνο. Αλλά θα ήταν καλό π.χ. να υπάρξει μια σκηνή με το πως πληροφορηθηκαν και οδηγήθηκαν στη μάχη. 

Επίσης, οι συμπτώσεις του και σεναριακές διευκολύνσεις είναι αναπόφευκτες σε μια σειρά φαντασίας. Μην ξεχνάμε ότι ολη η μυθολογια του Middle Earth έχει τεράστια ποικιλία μοιραίων συμπτώσεων.

Παρότι, η σειρά δείχνει ποιους χαρακτήρες προστατεύει, υπάρχουν σίγουρα κάποια ενδιαφέροντα plot twists σε αυτό το επεισόδιο.

• Like 3

38 λεπτά πριν, eaglos είπε

but.. the sea is always right

35 λεπτά πριν, Raptorex είπε

Equal rights for orcs , free the orcs ,stop the orc genocide. Ένα κομάτι του wokeness του επεισοδίου ήταν το να παρουσιάσει τα οrcs σαν μια καταπιεσμένη μειονότητα που τα κακά λευκά elves θέλουν να εξαφανίσουν. Aυτό που με παραξένεψε όμως είναι ότι τα οrcs μου είναι  συμπαθητικά σαν χαρακτήρες από όταν είχα παίξει τα middle-earth:shadow of mordor / shadow of war όπου έπρεπε να φτιάξεις στρατό από orcs. Στα υπόλοιπα ήταν ενα ακόμα κακό επεισόδιο χωρίς καλό σενάριο ,ερμηνείες ,σκηνοθεσία και χαρακτήρες και με τη γνωστή δισκοίλια πρωταγωνίστρια. Δεν απογοητεύθηκα όμως γιατί βλέπω τη σειρά πια σαν παρωδία του άρχοντα των δαχτυλιδιών.

Ο εξανθρωπισμός τών Ορκ... είναι το κάτι άλλο σε αυτή την σειρά.ο πατέρας Ανταρ εκτός από τον καλύτερο λόγο πρίν την μάχη διεκδικεί και τα εύσημα τής καλύτερης εκτέλεσης ρόλου για το επεισόδιο.

• Like 3

Ανέβηκε αρκετά με το τελευταίο επεισόδιο, επιτέλους λίγο μάχη..

Αλλά..

Spoiler

Πως πήγε να φάει ambush το elf στην σκεπή που υποτίθεται ακούει τα πάντα ; Φάσουν και αντιφάσκουν οι δημιουργοί..

Βλέπω τώρα το τελευταίο και θέλω να ξεριζώσω κάποια μέλη της ανατομίας μου από τις μπούρδες.

Λόγο ο μεγάλος, εμπνευστήκαμε...κάγκελο η τρίχα. Μορφωμένα τα ορκς, εν τω μεταξύ...3 γλώσσες τουλάχιστον, χώρια τα μουγκρητά.

Ντου στον πύργο έτσι χαλαρά...μη και τσεκάρουμε.

Οι άλλοι στο χωριό, κιουρίες, με το πάσο τους.

Ντου στο χωριό, δώσε κλισέ και την ψυχή τους πάρε. Καποέιρα ftw!

Να και οι Ουσάροι μόλις τώρα, με τους μπροστάρη δες να προσέχουν το μαλλί...τί κράνη κ μλκιες!

Ερωτοχτυπήθηκε κι ο τσόγλανος...

Τώρα είμαι στο κυνήγι, αγωνιώ!

All hail στο κ.λοχώρι...επειδή το πρότεινε κάποια που εμφανίστηκε από το πουθενά.

Δεν μπορεί ρε, δεν γίνεται να τα έχουν γράψει στα σοβαρά αυτά.

Όχι ρε, σκάσανε οι βοθροι.

Κοίτα όμως φαντασία...άμα έχεις έμπνευση, άμα η Μούσα έχει κ.λώσει με την πάρτη σου, η γη σείεται!

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1

6 ώρες πριν, FanisK93 είπε

Πάντως ακόμα να καταλάβω γιατί την βλέπουν ακόμα αυτοί που δεν τους αρέσει.

Ποιος είπε ότι το βλέπουμε ενεργά? Στο background παίζει. 

6 ώρες πριν, FanisK93 είπε

Υ.Γ.: τον Bezos δεν τον ενδιαφέρει αν τα λεφτά που θα βγάλει θα ειναι απο fans ή από haters.

Βγάζει και από τον θείο? 

Το πρόβλημα της μοιραιας συνάντησης 

Spoiler

θα το είχαμε καταπιεί καλύτερα αν στην προηγούμενη ακριβώς σκηνή από την προετοιμασία στο τρομερό στρατηγικό κωλοχωρι, δεν μας έλεγε ο ελεντιλ ότι θέλει μια μέρα να ανέβει τα βουνά και μια μέρα να διασχίσει την κοιλάδα. Δηλαδή τα άλογα έκαναν απόβαση και πήγαν καρφωτα στο χωριό κάνοντας time jump  ένα 24ωρο. Μάλλον όλα τα άλογα ήταν σαν του χαλμπραντ εκτός του λευκού της γκαλαντριελ που ακόμη και με μαγείες, δεν ανοίγει παραπάνω το κοντέρ.

Δεν ξέραμε όμως ότι έχουν UAV.

Γέλασα πάντως απίστευτα με το πρώτο 8λεπτο

Spoiler

που τα Ορκ εγκλωβίζονται σαν μυρμήγκια στον πύργο. Οι χωριάτες μάλλον απλά spawnαραν κάτω ξανά(ποτέ δεν θα μάθουμε πώς έφτασαν) και τους περίμεναν ώρες αλλά ο ανταρ δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα 😂

Τώρα νταξει τι να πεις για τη φίλη μας που θέλει να κάνει σαδιστική εθνοκάθαρση σε οτιδήποτε Ορκ όσο ο ανταρ θα βλέπει? Να τον σκοτώσουμε τελικά θέλει κανείς να διακόψει?

Πάλι καλά είχε δράση το επεισόδιο έστω και με Ορκ bullying γιατι η γραφή παραμένει πιο τρύπια από σουρωτηρι 

Αν είχαν λίγο χιούμορ θα έβαζαν και τα χόμπιτ- απατεωνισκους εκεί κοντά στη φάση  μπας και γλιτώσουμε από όλους αυτούς 

• Like 2

Εμένα στο τελευταίο επεισόδιο πιο πολύ με χάλασε το μήλο που τρώει ο Ισίλντουρ λίγο πριν φτάσουν στην Μέση Γη παρά όλα τα υπόλοιπα, ούτε τα βασικά(εκτός και ήταν από μαγική μηλιά).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...