Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

49 λεπτά πριν, dsi44 είπε

ξεκινησα σημερα τη σειρα εχοντας διαβασει ολες τις σελιδες του thread και διαφωνω,η σειρα ειναι επος.

Το έργο του Τόλκιν το έχεις ρίξει καμιά ματιά ή μόνο αυτα που γράφουμε στο thread; 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dsi44 είπε

ξεκινησα σημερα τη σειρα εχοντας διαβασει ολες τις σελιδες του thread και διαφωνω,η σειρα ειναι επος.

Τώρα αμα σου πω ότι αρχικά το διάβασα με αναγραμματισμό...😅

Μήπως αυτό ήθελες να γράψεις εξ'αρχής και σε "διόρθωσε" το autocorrect;😛

Επεξ/σία από chrisde

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dsi44 είπε

Φιλε σε λάθος thread ποσταρες. Το House of the dragons ήταν ένα mouse click πιο κάτω.😀🛒

Επεξ/σία από merphi

Στο μεταξύ έχει καταφέρει να τσαντίσει ακόμα και τους Ιρλανδούς, ακόμα και ο Guardian που ήταν θετικά προσκείμενος στη σειρά τους βγάζει στη σέντρα.

Το RoP έχει ένα ξεκάθαρο ταξικό και προσβλητικό διαχωρισμό στο πώς οι παραγωγοί έχουν επιλέξει να μιλάνε οι διάφορες φυλές, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι το diversity είναι η παντιέρα της σειράς. Μόνο το πώς μιλάς σου δείχνει κατευθείαν τη θέση σου και την τάξη σου στο σύμπαν του RoP.

Τα Harfoots μιλάνε με Ιρλανδική προφορά και έχουν όλα τα ρατσιστικά στερεότυπα τα οποία έχουν κολλήσει οι Βρεττανοί στους Ιρλανδούς. Μοιάζει λες και είμαστε στη δεκαετία του 70, και πιο συγκεκριμένα του 1870. Η μη ανεπτυγμένη φυλή, που ζει μαζεύοντας ρίζες, αφελής και με μεγάλη πίστη σε δεισιδαιμονίες. (επίσης κοντή, leprechaun vibes)

Οι νάνοι κλασικά έχουν σκωτσέζικη προφορά. Όμως τόσο οι τρόποι τους όσο και οι cheesy διάλογοι τους μετατρέπουν σε σκωτσέζικη καρικατούρα.

Οι άνθρωποι έχουν προφορές που είναι συνδεδεμένες με τα northwest και midlands της Βρεττανίας και πιο συγκεκριμένα την εργατική τάξη, ενώ τα orcs μιλάνε με cockney προφορά  που θεωρείται στερεοτυπικά ώς μία από τις low level εκδοχές της αγγλικής γλώσσας στο νησί. Αντίθετα, τα ελφ και οι ευγενείς του Νουμενορ μιλάνε με ξεκάθαρη Southern British English προφορά, άρρηκτα συνδεδεμένη με υψηλό κοινωνικό στάτους. 

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα και αν βάλουμε όλο αυτό το ανυπόφορο wokeness στην άκρη, απολαύστε ένα μικρό δείγμα αυτής της ευφυής γραφής (σε ελεύθερη μετάφραση για να μην αποκαλύψω και το γεμάτο σασπένς σενάριο):

- Πες μου, βρήκανε τελικά οι φίλοι σου αυτό που έψαχναν?

- Έχω ορκιστεί στον φίλο μου, δεν μπορώ να σου πω :rolleyes:

Και σαν να μην έφτανε το παραπάνω, μετά από λίγο βγάζει και το σχετικό μαραφέτι από την τσέπη του να το περιεργαστεί χωρίς καν να πάει σε κάποιο ασφαλές μέρος ώστε να μη τον δει κανένα μάτι τυχαία.

Αυτό το έγραψαν επαγγελματίες σεναριογράφοι σε σειρά με προυπολογισμό 1 δις. Που να ξόδευαν και τα μισά δηλαδή...

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 8

11 ώρες πριν, dsi44 είπε

Λάθος σειρά μάλλον βλέπεις. 

• Thanks 2
  • Sad 1

Κατι το οποιο αρχισε να γινεται πιο εμφανες οσο περνουσαν τα επεισοδια ειναι οτι ολες οι ηγετικες θεσεις κινουνται απο γυναικες. Εχουμε την επαναστατρια Galadriel που ενωνει elves με men, εχουμε την milf στα southlands που ολοι ειναι μες τις λασπες και τα σκατα και αυτη εχει ρουζ στο μαγουλο αλλα ενθαρυνει εναντια της υποδουλωσης, και εχουμε και την Miriel η οποια κανονικα στο story ειναι 1500 χρονια μετα αλλα επιλεχτηκε να μπει σε αυτη την εποχη (why not) γιατι μαλλον ειναι η μοναδικη γυναικα αρχοντισσα. 

Δηλαδη αντι να πεις την ιστορια ετσι οπως ειναι, φτιαχνεις μια δικη σου ιστορια για να περασεις την δικη σου πολιτικη ατζεντα και απλα χρησιμοποιεις το brand "Lord of the rings" για να κανεις πιο ευκολοχωνευτη/αποδεκτη την ατζεντα σου.

Τραγικο αφενως γιατι διαλυεις το legacy του καλυτερου fantasy και αφετερου γιατι αυτα τα υποσυνειδητα μηνυματα εχουν καταντησει ενοχλητικα. Στο κατω κατω δεν θα μαθω να σεβομαι τις γυναικες και τους μαυρους επειδη μου το δειχνεις εσυ και ο καθε σκηνοθετης στις ταινιες του, αλλα επειδη ετσι εχω μαθει απο την οικογενεια μου.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1

14 ώρες πριν, dsi44 είπε

THERE IS A TEMPEST IN ME !!!!!!

• Thanks 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Ακόμα και αν βάλουμε όλο αυτό το ανυπόφορο wokeness στην άκρη, απολαύστε ένα μικρό δείγμα αυτής της ευφυής γραφής (σε ελεύθερη μετάφραση για να μην αποκαλύψω και το γεμάτο σασπένς σενάριο):

- Πες μου, βρήκανε τελικά οι φίλοι σου αυτό που έψαχναν?

- Έχω ορκιστεί στον φίλο μου, δεν μπορώ να σου πω :rolleyes:

Ομολογώ ότι αυτός ο διάλογος δε με ενθουσίασε. Ιδέα μου είναι ή αν δώσει κάποιος τέτοια απάντηση σε τέτοια ερώτηση, ο συνομιλητής του θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι "ναι, το βρήκανε" και είναι μια κάπως ερασιτεχνική προσπάθεια να το κρύψει; Αν ήθελε πραγματικά να το κρύψει, καλύτερη αποφυγή θα ήταν να το γύριζε από την αρχή και να κατηγορούσε (διπλωματικά πάντα...) τον Gil-Galad ότι τον εξαπάτησε για τον πραγματικό λόγο που τον έστειλε στους Νάνους ώστε να αλλάξει λίγο κατεύθυνση στη συζήτηση και να φέρει τον άλλο σε αμυντική θέση χωρίς να μιλήσει περί όρκων μυστικότητας.

Επεξ/σία από FCastor
  • Like 1

Παντωϛ, εχονταϛ δει τα τρια πρωτα επεισοδια η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Ουτε χαλια, ουτε εποϛ. Χωριϛ να ειμαι ειδικοϛ αφου να φανταστειτε τιϛ ταινιεϛ του αρχοντα των δαχτυλιδιων τιϛ ειδα μετα τα χομπιτ. Ομωϛ μια γενικη παρατηρηση, το κραξιμο εχει περαση. Οι δρακοι του HBO που οσοι γραφουν εκει το εκθειζουν, δεν εχει ουτε τιϛ μισεϛ σελιδεϛ στο νημα. Προσπαθω να το εξηγησω και δεν το μπορω :-P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...