Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, Nera1 είπε

Που δεν είναι ούτε θέμα μπάτζετ,ούτε woke κουλτούρας,ούτε ηθοποιών,τίποτα.

Lazy writing,σε ένα σενάριο που το writing το έχει κάνει ήδη ο 1/2 σε πωλήσεις βιβλίων.

Υπάρχει λόγος για αυτό. Οι showrunner είναι ο κανένας. 
Patrick McKay και John D. Payne

image.png.12270861131d5948adb9ac508e04f36b.png

Πριν απο το RoP καταστρέφανε το Star Trek Beyond, κουβαλώντας στην συγγραφική ομάδα καφέδες. Uncredited πάνω κάτω αυτό σημαίνει. Άκουγαν τους άλλους να μιλάνε και αυτούς δεν τους παίρνανε στα σοβαρά. Αυτοί οι δύο γράψανε το 1ο και το 4ο επεισόδιο. Οπότε καμία έκπληξη.

Το περίεργο είναι ότι το τα άλλα 2 γράφτηκαν από ανθρώπους που δουλέψανε σε σειρές όπως Better Call Saul, Breaking Bad, Fringe, Stranger Things ... Ειλικρινά δεν είδα διαφορά στην ποιότητα των επεισοδίων. Ακριβώς το γεγονός ότι κάποιοι από τους συγγραφείς έχουν συμμετάσχει σε αριστουργήματα και πάλι το αποτέλεσμα είναι κακό μόνο αισιόδοξο δεν με κάνει. Αυτό είναι σημάδι ότι την πλοκή και τους χαρακτήρες τους έχουν αποφασίσει ήδη οι showrunners και οι επιτροπές του Amazon και οι υπόλοιποι συγγραφείς προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. “putting lipstick on a pig” όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί.   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

13 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Άσε που το Valinor ήταν ένας τόπος ιερός για τα ξωτικά όπου βασίλευε η γαλήνη και περιγράφεται ότι δεν υπήρχε ίχνος πολέμου και "κακού".

Γι αυτό η σκηνή με τα παιδάκια ξωτικά bullies που την πέφτουν στην Xena (και μετά βέβαια τους βάζει στη θέση τους γιατί μη ξεχνάμε ότι έχει και ένα "tempest" μέσα της 🤣) είναι μια απεγνωσμένη και φτηνιάρικη προσπάθεια για να περάσουν το σχετικό μύνημα αυτοί οι στόκοι που γράφουν τη σειρά. Πιο κλισέ πεθαίνεις. Είναι το θύμα της ιστορίας από την αρχή και πρέπει όλοι να δείξουν κατανόηση και συμπόνια. Είχε δύσκολη παιδική ηλικεία στον... παράδεισο των ξωτικών.

Πάντως ρεαλιστικά, άτομο που τα βάζει με 5 παιδάκια ταυτόχρονα και τους πετσώνει δεν γίνεται να έχει περάσει δύσκολη παιδική ηλικία. Ποιός να την κάνει bullying όταν τους έχει όλους 2 σφαλιάρες;

• Like 4

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Πάντως ρεαλιστικά, άτομο που τα βάζει με 5 παιδάκια ταυτόχρονα και τους πετσώνει δεν γίνεται να έχει περάσει δύσκολη παιδική ηλικία. Ποιός να την κάνει bullying όταν τους έχει όλους 2 σφαλιάρες;

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο. Υπάρχει λογικό χάσμα και σε αυτό. 

• Like 1

Μόλις τώρα, D.Luffy είπε

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο. Υπάρχει λογικό χάσμα και σε αυτό. 

Σε όλα λογικό χάσμα υπάρχει. Είχα ακούσει σε ένα review, και ταίριαζε απόλυτα με αυτά που έχω γράψει, ότι οι σεναριογράφοι μπορεί (μπορεί, δεν ξέρουμε) να έχουν στο μυαλό τους κάτι πολύ καλό να μας δείξουν, αλλά δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως να μας το δείξουν. Οι χαράκτηρες παίζουν λες και ξέρουν από πριν το σενάριο, αλλιώς οι πράξεις τους δεν βγάζουν κανένα απολύτως νόημα. Μιλάμε για δεκάδες παραδείγμάτα. 

Εκεί που με έπιασε γέλιο είναι στο 4ο επεισόδιο, στη σκηνή που βγαίνουν απτό δάσος. Δώστου slomo, δώστου επική μουσικάρα, δώστου ο ήλιος να ανατέλλει (πολύ σημαντικό στον κόσμο του LOTR), προσπαθούν όλα να σου περάσουν επικούρα feeling αλλά τίποτα - 0. Και στα καπάκια βλέπεις να σκάνε βροχή τα βέλη στην πλάτη τους και αυτοί να περπατάνε αργά αργά....

Το θεωρώ απίθανο να είδαν αυτές τις σκηνές 1-2-5-10 άτομα και να είπανε "ναι, καλό είναι, προχωράμε". Πραγματικά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι επίτηδες την κάνουν τόσο τραγική την σειρά για να έχει σούσουρο. Μάλλον ξέρανε ότι εξαρχής η σειρά το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν μια μετριότητα, και το μέτριο ξεχνιέται, οπότε σου λέει κάντην ΑΘΛΙΑ να υπάρχει σούσουρο σε όλα τα media. 

• Like 2

27 λεπτά πριν, Herald είπε

Και είναι γενικά από τις χειρότερες σκηνές της τριλογίας...οπότε, εύγε? :P 

Ναι, το ξέρω. Μη σου πω ότι οι δημιουργοί του RoP είπαν να χρησιμοποιήσουν εκείνη τη σκηνή ως template για να δείξουν το badassery της Galadriel. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η σκηνή με το Mumakil δεν ήταν με το καλημέρα και ο Legolas είναι warrior και archer. Η Galadriel όμως, τουλάχιστον όπως είναι στο μυαλό το δικό μου και πολλών, είναι αυτή των βιβλίων, ή αυτή των ταινιών. Είναι powerful και wise και regal και ageless and immortal. Δεν είναι η... Xena. Ή ακόμα και να έχει το συγκεκριμένο skill set, δεν είναι το στοιχείο που τη χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλο.

Απλά το ανέφερα γιατί όλο μιλάμε και μιλάμε για την ομολογουμένως κακή σκηνή με το troll αλλά μάλλον αυτή δε δημιουργήθηκε εκ του μηδενός. Ή τουλάχιστον έτσι θεωρώ εγώ. Είπα το δικηγόρο του διαβόλου άλλωστε. ;)

• Like 1

1 λεπτό πριν, FCastor είπε

Ναι, το ξέρω. Μη σου πω ότι οι δημιουργοί του RoP είπαν να χρησιμοποιήσουν εκείνη τη σκηνή ως template για να δείξουν το badassery της Galadriel. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η σκηνή με το Mumakil δεν ήταν με το καλημέρα και ο Legolas είναι warrior και archer. Η Galadriel όμως, τουλάχιστον όπως είναι στο μυαλό το δικό μου και πολλών, είναι αυτή των βιβλίων, ή αυτή των ταινιών. Είναι powerful και wise και regal και ageless and immortal. Δεν είναι η... Xena. Ή ακόμα και να έχει το συγκεκριμένο skill set, δεν είναι το στοιχείο που τη χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλο.

Απλά το ανέφερα γιατί όλο μιλάμε και μιλάμε για την ομολογουμένως κακή σκηνή με το troll αλλά μάλλον αυτή δε δημιουργήθηκε εκ του μηδενός. Ή τουλάχιστον έτσι θεωρώ εγώ. Είπα το δικηγόρο του διαβόλου άλλωστε. ;)

Για όσους δεν είχαν διαβάσει τα βιβλία όταν είδαν την τριλογία (καλή ώρα σαν και εμένα), ξέρανε ότι η Γκαλάντριελ είναι of legendary power πριν καν εμφανιστεί στην ταινία. Καλά όταν εμφανίστηκε οκ, και ο τελευταίος κατάλαβε ότι πρόκειται για παντοδύναμο elf. Δεν χρειάστηκε ούτε να σφάξει troll ούτε να κάνει γιογιό 5 aragorn ταυτόχρονα

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Herald είπε

Πραγματικά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι επίτηδες την κάνουν τόσο τραγική την σειρά για να έχει σούσουρο. Μάλλον ξέρανε ότι εξαρχής η σειρά το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν μια μετριότητα, και το μέτριο ξεχνιέται, οπότε σου λέει κάντην ΑΘΛΙΑ να υπάρχει σούσουρο σε όλα τα media. 

Εγώ δεν πιστεύω ότι την έκαναν επίτηδες τραγική. Νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σε τέτοιο παραλήρημα που όντως πιστεύουν ότι έχουν φτιάξει κάτι επικό και θα δίνουν συγχαρητήρια στους εαυτούς τους όταν βλέπουν τις σκηνές που γυρίστηκαν. 

Όμως στο τέλος αυτό που μετράει δεν είναι το σούσουρο αλλά το (νόμιμο επί πληρωμή) viewership. Από αυτό βγάζουν λεφτά. Και όσο ο κόσμος καταλαβαίνει ότι έχει γίνει πρόχειρη δουλειά στο στόρυ και η σειρά γίνεται βαρετή, όλο και λιγότεροι θα την βλέπουν (νόμιμα). Είναι πολλοί αυτοί που αρκούνται στο να βλέπουν κριτικές επεισοδίων στο YT αντί πχ να αγοράσουν συνδρομή στο Prime Video. Αυτό είναι καταστροφικό για την Amazon.

Επίσης η ταυτόχρονη προβολή του House of the Dragon δεν τους βοηθάει καθόλου μα καθόλου ειδικά όταν αυτή η σειρά έχει αρχίσει σιγά σιγά να κερδίζει και μερικούς δύσπιστους fans του GoT. 

Ελπίζω να χαθούν στην λήθη. Αυτό τους αξίζει. Όχι γιατί δεν είχαν το ταλέντο να δημιουργήσουν κάτι ποιοτικό, αλλά γιατί είχαν και το θράσος να βγουν και να επιτεθούν στους fans του Tolkien (το χέρι που θα τους τάιζε) κατηγορώντας τους για τοξικότητα, ρατσισμό, μισογυνισμό και άλλα τέτοια ωραία επίθετα.

Είναι και αυτοί ακριβώς σαν τον πρωταγωνιστή χαρακτήρα που γράφουν με τόση υπερηφάνια. Δεν φταίει αυτός, φταίει ολόκληρος ο κόσμος.

Επεξ/σία από D.Luffy
  • Like 7
  • Thanks 1

56 λεπτά πριν, D.Luffy είπε

Όχι γιατί δεν είχαν το ταλέντο να δημιουργήσουν κάτι ποιοτικό, αλλά γιατί είχαν και το θράσος να βγουν και να επιτεθούν στους fans του Tolkien (το χέρι που θα τους τάιζε) κατηγορώντας τους για τοξικότητα, ρατσισμό, μισογυνισμό και άλλα τέτοια ωραία επίθετα.

Μιλάμε για κάτι που έχει άπειρους fans, αδυνατώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν έξυπνα άτομα με λογική εκεί μέσα να τους προειδοποιήσουν για όλα αυτά. Δεν νομίζω ότι είναι θράσος, νομίζω ότι απλά είναι paid propaganda και για αυτό μάλλον προσέλαβαν άσημους/άσχετους ώστε να έχουν full καθοδήγηση και ας είναι μούφα το τελικό αποτέλεσμα.

Τώρα θα μου πεις πως θα περάσεις αυτά που θες άμα είναι μούφα και δεν το δει κανεις? Δυστυχώς θα το δει αρκετό κόσμος που προφανώς τους είναι αρκετό.

Συνεχίζω και ελπίζω ότι αυτό το show θα είναι η αρχή του τέλους όλης αυτής της φάρσας. Δεν θα το αντέξω άμα συνεχίσει και το επόμενο που θα καταστρέψουν είναι το Warhammer.

• Like 2

Στις 18/9/2022 στις 11:59 ΜΜ, {TDi}Dj2k..infc είπε

Έχω "μια" απορία. Το discount elf που έφυγε πρώτο στο slave pit, από τι πέθανε?! Από αυτό που ήπιε η από το κόψιμο στο ξύρισμα?

Στις 19/9/2022 στις 9:59 ΠΜ, Herald είπε

Κάποιες απορίες επί του σεναρίου, γιατί πραγματικά δεν κατάλαβα τίποτα

Απόκρυψη περιεχομένων

1) Η Γκαλάντριελ ήθελε επί 2 επεισόδια να της δώσουν μια βάρκα να φύγει. Ωραία ως εδώ. Στο 4ο επεισόδιο της ανακοινώνουν ότι μπορεί επιτέλους να πάρει την βάρκα και να ξεκουμπιστεί. Αλλά τελικά, δίνει ένα χεράκι ξύλο στους φρουρούς και δεν φεύγει...what?

2) Για την Γκαλάντριελ και τον Άρνολντ έχουν περάσει 2 μέρες. Ωραία, το storyline του Elrond κάνει time jumps?Δεν έχω καταλάβει ακόμα ακριβώς. Ο τύπος στις 2 μέρες που περάσαν για την Γκαλάντριελ πήγε Lindon ---> Eregion ---> Khazad Dum ---> Eregion ---> Khazad Dum. Ο πύργος έχει σχεδόν χτιστεί, Σε μία μέρα;;; WHAT?

3) Oι Νούμενορ δεν έχουν στρατό; 

Kαι το σημαντικότερο, if you kick every elf from Numenor whos gonna clean your toilets Pharazon? Πολύ πολιτική προπαγάνδα, οι Νούμενοριανς όλοι ήταν απόγονοι των Ενταίν, για μια ακόμα φορά τους δείχνει και αυτούς συνομίλικους της Γκαλάντριελ, 14χρόνα. 

Είναι τόσο φοβερό το plot armor, που στη σκηνή με τον Aroντ σκάνε τα βέλη βροχή στην πλάτη τους και αυτοί περπατάνε αργά αργά. Δείτε λίγο την σκηνή προσεχτικά, είναι εντελώς στα τέτοια τους.

Στις 20/9/2022 στις 10:34 ΠΜ, D.Luffy είπε

Θεέ μου. Στο ένα επεισόδιο μας δείχνουν ότι τα orcs έχουν μεγάλο πρόβλημα με το φως της ημέρας και στο τελευταίο επεισόδιο ο Theo Skywalker περιμένει να νυχτώσει για να αποδράσει από την κρυψώνα του ώστε να μην τον δουν.

Τα orcs δηλαδή δεν βλέπουν ούτε τη μύτη τους μέσα στο σκοτάδι (ενώ εξελίχθηκαν να ζουν μέσα σε αυτό) και περιφέρονται σαν χαμένοι ηλίθιοι. Θα ξέχασαν να πάρουν μαζι τους τα night-vision goggles τους μάλλον. Τρομερή γραφή χωρίς καθόλου αντιφάσεις και σενάριο που κόβει την ανάσα.

Παιδια πρόκειται για σειρά φαντασίας. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοιες απορίες και αρνητισμό. 🤣

• Like 1

51 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Δεν νομίζω ότι είναι θράσος, νομίζω ότι απλά είναι paid propaganda και για αυτό μάλλον προσέλαβαν άσημους/άσχετους ώστε να έχουν full καθοδήγηση και ας είναι μούφα το τελικό αποτέλεσμα.

Τώρα θα μου πεις πως θα περάσεις αυτά που θες άμα είναι μούφα και δεν το δει κανεις? Δυστυχώς θα το δει αρκετό κόσμος που προφανώς τους είναι αρκετό.

Καλά paid propaganda σίγουρα έγινε. Φάνηκε με τους "superfans" 🤣 🤣 που μας έδειξαν στην αρχή και μετά κατέβασαν τα βίντεο άρων άρων όταν ο κόσμος τους πήρε με τις ντομάτες. Η μία μάλιστα από αυτούς πρόσφατα δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμα ούτε ένα επεισόδιο της σειράς επειδή είναι απασχολημένη με το House of the Dragon 😂. Τρομεροί Tolkien superfans έτσι? 

Δεν σταματήσανε μέχρι εκεί εν το μεταξύ. Τώρα πληρώνουν και ηθοποιούς της πρώτης τριλογίας για να τους στηρίξουν με το nostalgia factor. Να δούμε που θα το φτάσουν. Το παρασκήνιο καταντά να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη σειρά :P. Ευτυχώς που δεν χρειαζόμαστε Amazon subscription για να γελάσουμε με αυτά τα χάλια.

Εν κατακλείδι, νομίζω ότι βασίστηκαν στο ότι τα πληρωμένα reviews μαζί με την ασπίδα προστασίας του diversity/empowerment θα ήταν αρκετά ώστε να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να αγνοήσει τα σημαντικά προβλήματα και την έλλειψη δημιουργηκότητας. 

• Like 3

Πάντως τις προάλλες που είδα δυο επεισόδια σερί με παρέα, ο ένας opt out στο δεκάλεπτο, ο άλλος με το κινητό και οι άλλοι άνοιξαν συζήτηση για μπάσκετ...δηλαδή...

• Like 2

2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Πάντως τις προάλλες που είδα δυο επεισόδια σερί με παρέα, ο ένας opt out στο δεκάλεπτο, ο άλλος με το κινητό και οι άλλοι άνοιξαν συζήτηση για μπάσκετ...δηλαδή...

525CD099-1C23-458A-9B76-C64431432B94.jpeg

• Like 1

6 ώρες πριν, D.Luffy είπε

Καλά paid propaganda σίγουρα έγινε. Φάνηκε με τους "superfans" 🤣 🤣 που μας έδειξαν στην αρχή και μετά κατέβασαν τα βίντεο άρων άρων όταν ο κόσμος τους πήρε με τις ντομάτες. Η μία μάλιστα από αυτούς πρόσφατα δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμα ούτε ένα επεισόδιο της σειράς επειδή είναι απασχολημένη με το House of the Dragon 😂. Τρομεροί Tolkien superfans έτσι? 

Δεν σταματήσανε μέχρι εκεί εν το μεταξύ. Τώρα πληρώνουν και ηθοποιούς της πρώτης τριλογίας για να τους στηρίξουν με το nostalgia factor. Να δούμε που θα το φτάσουν. Το παρασκήνιο καταντά να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τη σειρά :P. Ευτυχώς που δεν χρειαζόμαστε Amazon subscription για να γελάσουμε με αυτά τα χάλια.

Εν κατακλείδι, νομίζω ότι βασίστηκαν στο ότι τα πληρωμένα reviews μαζί με την ασπίδα προστασίας του diversity/empowerment θα ήταν αρκετά ώστε να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να αγνοήσει τα σημαντικά προβλήματα και την έλλειψη δημιουργηκότητας. 

Το συγκεκριμένο βίντεο με τους 4 αν θυμαμαι καλά superfans ήταν αντικείμενο σχολιασμού για μεγάλο διάστημα και λόγω ότι δεν ήταν superfans (όχι απλά fans, αλλά και super), αλλά και ότι π.χ μιλούσαν για τον Sauron λες και ήταν...άνθρωπος. I will fix him, αν θυμάμαι σωστά.

Πλήρης άγνοια. Έφαγε τρελό ratio.

• Like 1

15 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Άλλος ένας που σχολιάζει με διασκεδαστικό τρόπο το άρθρο του Erik Kain στο Forbes. Το άρθρο αυτό σχολιάστηκε κι από άλλον youtuber κι ανέβηκε εδώ, σε προηγούμενη σελίδα.

Βέβαια, στην αρχή ο Kain έγραφε άλλα, είναι, όμως, φανερό ότι δεν μπορεί πια να πιαστεί από κάπου, για να υπερασπιστεί αυτήν την άθλια ''σειρά''.

απο ποιον youtuber? δεν βρισκω το βιντεο του στις προηγουμενες σελιδες.

10 ώρες πριν, D.Luffy είπε

και μετά κατέβασαν τα βίντεο άρων άρων όταν ο κόσμος τους πήρε με τις ντομάτες.

unlisted εγινε. Χειροτερο απο το να το κατεβασουν τελειως

• Sad 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...