FCastor Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Φαντάσου ότι στην original τριλογία χρειάστηκε η συνεργασία όλης της Fellowship για να καθαρίσουν το Troll. Όλοι είχαν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην έκβαση της μάχης. Και φυσικά και ήταν εντυπωσιακό γιατί είχε ρεαλιστική προσέγγιση. Νιώσαμε ότι το troll ήταν πραγματικά επικίνδυνο γιατί απαιτούσε μεγάλη προσπάθεια να νικηθεί. Εδώ βλέπουμε το troll να αρπάζει σαν καραμέλες έναν προς έναν όλους τους "elite" της ομάδας οι οποίοι περιμένουν καρτερικά την σειρά τους και την Galadriel να το ξαπλώνει κάτω με ένα Matrix trick χωρίς να κουνιέται βλέφαρο με ένα υφάκι κιόλας στο τέλος (πωπω τη γ......τη είμαι τελικά) και πάμε παρακάτω. Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα κακής γραφής που δίνει βάρος στον ρηχό εντυπωσιασμό αντί στο σασπένς που θα μπορούσε να είχε μια τέτοια μάχη. Βλέπουμε την χαώδη διαφορά ποιότητας της πρώτης τριλογίας και που καταντήσαμε τώρα. Για αυτό και αναφέρθηκα στο Legolas vs. Mumakil. Η μάχη με το troll στις ταινίες ήταν φανταστική. Από την άλλη το ξυλοφόρτωμα του Legolas στο Mumakil ήταν εφάμιλλο ή μπορεί και χειρότερο από το ξύλο της Galadriel στο troll. Και εκείνο το είχα βρει too much και αυτό το τωρινό το βρήκα too much. Αλλά το ελαφρυντικό του τότε ήταν ότι είχαμε περάσει χρόνο με τους χαρακτήρες και δεν ήταν με το καλημέρα όπως προείπε κάποιος. Όχι ότι αυτό βέβαια το κάνει πιο πιστευτό. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από FCastor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, stevenfins είπε Δεν είναι αυτή η γκαλαντριελ των βιβλίων; Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι διαφέρει. Απ'ότι φάνηκε τουλάχιστον στην αρχή, θέλουν να δείξουν κάτι διαφορετικό στο χαρακτήρα της. Μπορεί να αλλάξει ή μπορεί να μείνει όπως έχει. Θα δείξει. Όχι, δεν είναι αυτή η Galadriel των βιβλίων. Καμία σχέση. Εμμέσως, μπορούν να συναχθούν πληροφορίες για τον χαρακτήρα της, τα κίνητρά της, τη δύναμή της, τη θέση της ανάμεσα στα ξωτικά. Χρησιμοποιώ τη λέξη εμμέσως, γιατί η Galadriel δεν είναι η κεντρική ηρωίδα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, επομένως -να δεχθώ ότι- οι σεναριογράφοι είχαν το ελεύθερο -σε λογικά πλαίσια- να μας δείξουν περισσότερα πράγματα γι' αυτήν, υπό τον απαράβατο, όμως, όρο ότι θα έπιαναν το νήμα από εκεί που το άφησε ο Τόλκιν. Άρα, τα θεμέλια του χαρακτήρα της είχαν ήδη κτιστεί από τον Τόλκιν κι οι σεναριογράφοι έπρεπε απλώς να τελειώσουν τη δουλειά. Ξαναλέω, λοιπόν, ότι η Galadriel δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδάκι. Δε δικαιολογείται αυτό που βλέπουμε. Ούτε έχει νόημα να παρουσιάζεις το ταξίδι μιας ανώριμης πριγκίπισσας των ξωτικών προς την ωριμότητα, διότι η Galadriel ήταν σοφή πέρα από την ηλικία της, ήδη από τα χρόνια της στο Valinor, και μπορούσε να δει και να κρίνει τις καρδιές των άλλων. Να τη δούμε ν' αντιμετωπίζει διάφορες δυσκολίες με όπλο τη σοφία και τη συγκρότηση του χαρακτήρα της, ναι. Να τη δούμε να μαμεί και να δέρνει, επειδή είναι γαμάτη και πολύ wow ναούμε, όχι. Τέλος, νομίζω ότι δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρα της η βεβαιότητα ότι οι ωμές απαιτήσεις της (θα) πρέπει να γίνονται αποδεκτές. Διότι, στην περίπτωση αυτή, η αποδοχή τους εκ μέρους των χαρακτήρων με τους οποίους αλληλεπιδρά, σκοπό και στόχο έχει να μας (απο)δείξει πόσο δίκιο είχε εξαρχής η φοβερή και τρομερή πριγκίπισσα. Συγγνώμη, αλλά αυτό που προσωπικά βλέπω είναι ένα θυμωμένο και νευρικό κοριτσάκι. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από DEADLAZARUS 5 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ok μπορεί να μην μπορούν να γράψουν καλους δυναμικούς χαρακτήρες, αλλα ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι assholes or better yet cunts?! Η Galadriel είναι ίδια φάση με τις sorceresses στο Witcher και εννοείτε υπάρχουν και από αλλου παραδείγματα. Η έλλειψη σεβασμού και η αγένεια είναι χαρακτηριστικά που συνηθίζουν σε χαζό κόσμο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι συνειδητά τις γραφουν έτσι και δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το ποσο καλά ξέρουν να γραφουν. Οποτε γιατί? Δεν μου έρχεται σοβαρός λόγος, ειδικά όταν μιλάμε για γυναίκες που στο source material ήδη περιγράφονται απίστευτα δυνατές. Ελάχιστοι θα μπορούσαν να τα βάλουν με την Galadriel η με οποιαδήποτε από τις sorceresses στα βιβλία, ταινίες, games. Τα fuck? Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από {TDi}Dj2k..infc 1 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stevenfins Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, DEADLAZARUS είπε Όχι, δεν είναι αυτή η Galadriel των βιβλίων. Καμία σχέση. Εμμέσως, μπορούν να συναχθούν πληροφορίες για τον χαρακτήρα της, τα κίνητρά της, τη δύναμή της, τη θέση της ανάμεσα στα ξωτικά. Χρησιμοποιώ τη λέξη εμμέσως, γιατί η Galadriel δεν είναι η κεντρική ηρωίδα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, επομένως -να δεχθώ ότι- οι σεναριογράφοι είχαν το ελεύθερο -σε λογικά πλαίσια- να μας δείξουν περισσότερα πράγματα γι' αυτήν, υπό τον απαράβατο, όμως, όρο ότι θα έπιαναν το νήμα από εκεί που το άφησε ο Τόλκιν. Άρα, τα θεμέλια του χαρακτήρα της είχαν ήδη κτιστεί από τον Τόλκιν κι οι σεναριογράφοι έπρεπε απλώς να τελειώσουν τη δουλειά. Ξαναλέω, λοιπόν, ότι η Galadriel δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδάκι. Δε δικαιολογείται αυτό που βλέπουμε. Ούτε έχει νόημα να παρουσιάζεις το ταξίδι μιας ανώριμης πριγκίπισσας των ξωτικών προς την ωριμότητα, διότι η Galadriel ήταν σοφή πέρα από την ηλικία της, ήδη από τα χρόνια της στο Valinor, και μπορούσε να δει και να κρίνει τις καρδιές των άλλων. Να τη δούμε ν' αντιμετωπίζει διάφορες δυσκολίες με όπλο τη σοφία και τη συγκρότηση του χαρακτήρα της, ναι. Να τη δούμε να μαμεί και να δέρνει, επειδή είναι γαμάτη και πολύ wow ναούμε, όχι. Τέλος, νομίζω ότι δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρα της η βεβαιότητα ότι οι ωμές απαιτήσεις της (θα) πρέπει να γίνονται αποδεκτές. Διότι, στην περίπτωση αυτή, η αποδοχή τους εκ μέρους των χαρακτήρων με τους οποίους αλληλεπιδρά, σκοπό και στόχο έχει να μας (απο)δείξει πόσο δίκιο είχε εξαρχής η φοβερή και τρομερή πριγκίπισσα. Συγγνώμη, αλλά αυτό που προσωπικά βλέπω είναι ένα θυμωμένο και νευρικό κοριτσάκι. Σίγουρα συμφωνώ με αυτό που λες ότι από τη στιγμή που είναι ήδη τόσων χιλιάδων χρόνων, ότι δεν έχει τόση λογική να περιμένουμε τώρα ξαφνικά να ωριμάσει, αλλά ότι πιθανότατα θα έπρεπε ήδη να μας την έδειχναν αρκετά σοφή και συγκρατημένη στα λόγια και στις πράξεις. Απλώς εμένα ίσως να μην με ενοχλεί τόσο το να δω αυτή την πιθανή αλλαγή μέσα στη σειρά επειδή όπως έχω πει, έχω μεγάλη άγνοια με το lore πέρα από τις ταινίες και αφήνω ελεύθερους τους σεναριογράφους να δω που το πάνε. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα αντέξω μια θυμωμένη και αγενή πολλές φορές πρωταγωνίστρια σε μια σε σειρά δεν ξέρω και εγώ πόσων κύκλων (π.χ. ποτέ μου δεν συμπάθησα τον Walter White). Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από stevenfins 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nera1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 46 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Ok μπορεί να μην μπορούν να γράψουν καλους δυναμικούς χαρακτήρες, αλλα ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί είναι assholes or better yet cunts?! Η Galadriel είναι ίδια φάση με τις sorceresses στο Witcher και εννοείτε υπάρχουν και από αλλου παραδείγματα. Η έλλειψη σεβασμού και η αγένεια είναι χαρακτηριστικά που συνηθίζουν σε χαζό κόσμο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι συνειδητά τις γραφουν έτσι και δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το ποσο καλά ξέρουν να γραφουν. Οποτε γιατί? Δεν μου έρχεται σοβαρός λόγος, ειδικά όταν μιλάμε για γυναίκες που στο source material ήδη περιγράφονται απίστευτα δυνατές. Ελάχιστοι θα μπορούσαν να τα βάλουν με την Galadriel η με οποιαδήποτε από τις sorceresses στα βιβλία, ταινίες, games. Τα fuck? genre:fantasy class: sorceress skill :hand to hand combat Ποτέ. Πουθενά. Και δεν είναι πως τα ξωτικά ωριμάζουν σε χρόνια γάτας.Ειναι αυτή συμπεριφορά ξωτικού 5000 ετών; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warewolf Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν έχω δει ακόμη κανένα επεισόδιο, όμως έτσι όπως την περιγράφετε, μου βγάζει κάτι σε..... Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από warewolf 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 51 λεπτά πριν, Nera1 είπε genre:fantasy class: sorceress skill :hand to hand combat Ποτέ. Πουθενά. Και δεν είναι πως τα ξωτικά ωριμάζουν σε χρόνια γάτας.Ειναι αυτή συμπεριφορά ξωτικού 5000 ετών; έκανε dual class αδερφέ , στη τρίτη εποχή είπε να παίξει ως mage ,αφού πρώτα maxαρε ως fighter Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
D.Luffy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, DEADLAZARUS είπε διότι η Galadriel ήταν σοφή πέρα από την ηλικία της, ήδη από τα χρόνια της στο Valinor, και μπορούσε να δει και να κρίνει τις καρδιές των άλλων. Άσε που το Valinor ήταν ένας τόπος ιερός για τα ξωτικά όπου βασίλευε η γαλήνη και περιγράφεται ότι δεν υπήρχε ίχνος πολέμου και "κακού". Γι αυτό η σκηνή με τα παιδάκια ξωτικά bullies που την πέφτουν στην Xena (και μετά βέβαια τους βάζει στη θέση τους γιατί μη ξεχνάμε ότι έχει και ένα "tempest" μέσα της 🤣) είναι μια απεγνωσμένη και φτηνιάρικη προσπάθεια για να περάσουν το σχετικό μύνημα αυτοί οι στόκοι που γράφουν τη σειρά. Πιο κλισέ πεθαίνεις. Είναι το θύμα της ιστορίας από την αρχή και πρέπει όλοι να δείξουν κατανόηση και συμπόνια. Είχε δύσκολη παιδική ηλικεία στον... παράδεισο των ξωτικών. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xavier Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, stevenfins είπε Άρα και εσύ συμφωνείς πως σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζεται στη σειρά ως η "τέλεια" και "αλάνθαστη" χαρακτήρας. Αντίθετα, από τη στιγμή που οι γύρω της δεν είναι ούτε αδύναμοι φαφλαταδες, ούτε ραδιούργοι, παρακολουθώντας την, βλέπουμε ένα άτομο παρορμητικό, γεμάτο θυμό, που πολλές φορές δεν ξέρει πως να φερθεί σε χαρακτήρες που θέλουν το καλό της. Ένα άτομο δηλαδή γεμάτο ελαττώματα. Δεν είναι αυτή η γκαλαντριελ των βιβλίων; Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι διαφέρει. Απ'ότι φάνηκε τουλάχιστον στην αρχή, θέλουν να δείξουν κάτι διαφορετικό στο χαρακτήρα της. Μπορεί να αλλάξει ή μπορεί να μείνει όπως έχει. Θα δείξει. η σειρα δεν ειναι μεταφορα των βιβλιων. οποτε ναι, η οπτικη σου ειναι η σωστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, xavier είπε η σειρα δεν ειναι μεταφορα των βιβλιων. οποτε ναι, η οπτικη σου ειναι η σωστη. Αυτά που γράφεις δεν ισχύουν, plain and simple. Η Galadriel της ''σειράς'' πόρρω απέχει από αυτήν των βιβλίων. Είτε πρόκειται για μεταφορά είτε όχι, έχουν αποτύχει οικτρά σ' αυτό το κομμάτι. Κι εδώ που τα λέμε, αν δεν είναι μεταφορά, τότε τι είναι; Βρήκαν εκεί πέρα 10 σελίδες με σημειώσεις κι είπαν να βγάλουν απ' την κεφάλα τους 10 ηλίθιες ιστορίες; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 7/9/2022 στις 11:57 ΠΜ, Dantε είπε Δεν αναφερει καπου ο Τολκιν την αποσταση σε ναυτικα μιλια, αρα οντας Fantasy world μπορουν να τη κανουν οσο θελουν Ειχαν το ιδιο cheat οπως τα ημιζ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xavier Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Άλλος ένας που σχολιάζει με διασκεδαστικό τρόπο το άρθρο του Erik Kain στο Forbes. Το άρθρο αυτό σχολιάστηκε κι από άλλον youtuber κι ανέβηκε εδώ, σε προηγούμενη σελίδα. Βέβαια, στην αρχή ο Kain έγραφε άλλα, είναι, όμως, φανερό ότι δεν μπορεί πια να πιαστεί από κάπου, για να υπερασπιστεί αυτήν την άθλια ''σειρά''. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nera1 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, D.Luffy είπε Άσε που το Valinor ήταν ένας τόπος ιερός για τα ξωτικά όπου βασίλευε η γαλήνη και περιγράφεται ότι δεν υπήρχε ίχνος πολέμου και "κακού". Γι αυτό η σκηνή με τα παιδάκια ξωτικά bullies που την πέφτουν στην Xena (και μετά βέβαια τους βάζει στη θέση τους γιατί μη ξεχνάμε ότι έχει και ένα "tempest" μέσα της 🤣) είναι μια απεγνωσμένη και φτηνιάρικη προσπάθεια για να περάσουν το σχετικό μύνημα αυτοί οι στόκοι που γράφουν τη σειρά. Πιο κλισέ πεθαίνεις. Είναι το θύμα της ιστορίας από την αρχή και πρέπει όλοι να δείξουν κατανόηση και συμπόνια. Είχε δύσκολη παιδική ηλικεία στον... παράδεισο των ξωτικών. Τώρα θα μου πεις το τραβάω από τα αυτιά,που είναι και μυτερά,αλλά πρώτη σκηνή της υπερεπικουρας σειράς σου και εχεις μέσα τη φράση "το φως που οδηγεί ψηλά" και κοιτάει στον ουρανό,ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΛΙΟΣ ΑΚΟΜΑ,και στο καπάκι "δε θα ειμαι εδώ πάντα να στα λέω" ,και συνεχίζει "δεν είχαμε λέξη για το θάνατο". Αφού δεν ξέραν τον θάνατο,όπως αναφέρεις ,ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ. Ε,τα ακούς αυτά με το καλημέρα,και έχεις φτιάξει ήδη γνώμη για το τι θα δεις. Που δεν είναι ούτε θέμα μπάτζετ,ούτε woke κουλτούρας,ούτε ηθοποιών,τίποτα. Lazy writing,σε ένα σενάριο που το writing το έχει κάνει ήδη ο 1/2 σε πωλήσεις βιβλίων. Α στα διάλα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 17 ώρες πριν, FCastor είπε Για να κάνω και λίγο το δικηγόρο του διαβόλου, σχετικά με το πως η Galadriel καθάρισε το troll, η original τριλογία ταινιών είχε -arguably- κάτι πιο... εντυπωσιακό: Το Legolas να κατεβάζει Mumakil (με το ακόλουθο quip του Gimli "That still only counts as one"). Και είναι γενικά από τις χειρότερες σκηνές της τριλογίας...οπότε, εύγε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα