Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, omghi2u είπε

Λογικα στις επομενες μερες θα μεγαλωσει η διαφορα.

Dude τι ψάχνεις?! Είναι γελοίο το ποσο "bot" παίζει. Το Witcher έχει τα τριπλάσια "δεκαρια". Aσε φυσικά αφού είναι δικό τους ότι θέλουν γραφουν.

J5oApuo.png

Για οποιους καταλαβαίνουν άνετα UK English και έχουν χρόνο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 ώρες πριν, johnnym00 είπε

αν δεν εχεις παρει στα χερια σου το βιβλιο δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο δεν κολλαει ο Τομ Κρουζ εκει.  εχει κανονικο βιογραφικο του ηρωα με υψος βαρος κτλ.  ΑΡΑ εκεινος που θα πει για παραδειγμα "γιατι μαυρο ξωτικο" εγω μπορω να πω γιατι κοντος ο Ριτσερ.

Μα το λέω ότι έφαγε κράξιμο/κριτική ακριβώς γιατί δεν κολλάει ο Κρουζ. Απλά ήταν το μόνο φάουλ στο χαρακτήρα. Σαν χαρακτήρας παρέμεινε αρκετά πιστός (εκτός εμφάνισης) στο saurce matterial ( η σειρά πχ ήταν καλύτερη από τις ταινίες ).Εδώ ούτε αυτό δεν κρατάνε στους υπάρχοντες χαρακτήρες.

5 ώρες πριν, johnnym00 είπε

ενας φαν τον κομιξ εχει συνηθισει να χειροκροταει σε οτι και αν του πασαρουν.... 
ετσι το μεταφραζω.

αλλα ας αφησουμε τα κομιξ. εσυ θες να ειναι πιστο αντιγραφο των βιβλιων?

θελω να αφησουμε τα κομιξ οκ
αλλα μιας που αναφερεις τον spiderman πρωτα εκαναν τρεις spiderman ταινια και μετα μας ειπαν ξερετε κατι ηταν multiverse.

αλλα ας το αφησουμε. 

Ε,προφανώς δεν είσαι φαν των κόμικς.Ξεκάθαρα δεν ισχύει.

Επίσης ο spiderman και όλοι οι της Μάρβελ και της DC,είναι multiverse.

Τα κόμικ ακολουθούν οι ταινίες,και έχει πέσει πολύ γκρίνια όταν κάτι δε συνάδει με τις πρωτότυπες ιστορίες.

Και κόψτε το αυτό με την woke ατζέντα.Δεν έχει ατζέντα,εταιρεία είναι,που θέλει να βγάλει χρήμα.Πληρώνει και μαρκετίστες και ψυχολόγους,και το πλέον σημαντικό για αυτήν είναι μην φάει cancel στο Τουίτερ επειδή δεν έχει έναν μαύρο.

Για την πατριαρχία,μη το αναφέρω,φαντάζεστε τι θα γινόταν χωρίς δυνατό γυναικείο χαρακτήρα.

Όπως ξαναέγραψα και σβήστηκε,γιατί κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ελληνικά,όλα τα φραντσαιζ πια κάνουν επιλογές που κατουράνε το χαρντκορ κοινό τους,γιατί τα λεφτά είναι στους πολλούς.

Πάντως,έτσι που πάει η φάση στο κόσμο,και υπάρχει πολύ Νις κοινό για πολλά πράγματα,κάποια στιγμή θα δούμε ιστορίες από Σιλμαριλιον,έστω και σε κισταρτερ.

Δεν έχω μιλήσει ακόμα με την αδερφή μου,που έχει χτυπημένο τατού την Γκαλαντριελ αλλά δεν έχει διαβάσει τα βιβλία,να δω πως της φαίνεται.

3 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Dude τι ψάχνεις?! Είναι γελοίο το ποσο "bot" παίζει. Το Witcher έχει τα τριπλάσια "δεκαρια". Aσε φυσικά αφού είναι δικό τους ότι θέλουν γραφουν.

J5oApuo.png

Για οποιους καταλαβαίνουν άνετα UK English και έχουν χρόνο.

Παλικάρι με 500 και κριτικές στο imbd ,ανέβασε τη κριτική που έκανε και απλά έλεγε τι δε του άρεσε,μετριοπαθεστατα όμως,και του την κόψανε για παραβίαση των όρων της κοινότητας

6 ώρες πριν, vagelis2019 είπε

Εγω πιστεύω ειτε έχει επιτυχία η ταινία και αποδοχή απο όλους είτε  πατώσει και δεν την δει κανείς η amazon δεν θα εχει χασούρα.. κάπως θα εχει εγγυήσεις για τα κεφάλαια που ξόδεψε. 

Τωρα για να ειναι σωστή πρέπει να ακούσει και τους φανς και να κανει αλλαγές στο σενάριο cast κλπ... 

Αλλα μπορεί να πει επίσης απο εγωισμό εγω θα κανω οτι θέλω και δεν με νοιάζει τι λεει ο κόσμος. Αυτο δεν ειναι σωστο κατα την γνωμη μου. 

Εγω την σειρά την βλέπω αλλα δεν ειναι αυτο που περίμενα για σειρα τεράστιου francaise με τεράστια κεφάλαια για την παραγωγή. 

Αλλα νωρίς ειναι ακόμα πιστεύω θα αλλάξουν πράγματα στα επόμενα season γιατι εχει πέσει πολυ κράξιμο. 

Επίσης δεν έχω διαβάσει τα βιβλία αλλα βλέπω δεν έχει κάνει καλό adaptation λενε πολλοί.. ΟΚ θα μπορούσε να μην βασιζόταν στα βιβλία και πολυ και να έκανε δικές τις αλλαγές και να ηταν τέλεια αλλα ουτε αυτο το έχει πετύχει σαν να μας τρολαρει κάπως.. 

Btw βαζω να δω το τέταρτο. Μονο στο άκουσμα που ειναι "βασισμένη" στον άρχοντα των δαχτυλιδιών εχω την εντύπωση οτι θα πεταχτεί ο frodo απο πουθενά 🙂

δεν ειναι adaptation, δε βασιζεται στα βιβλια, βασιζεται στα appendices του return of the king  που ειναι μονο μερικες σελιδες, που περιγραφουν πολυ γενικα την ιστορια του νουμενορ, του νανων στη μορια και του ροχαν (που κανονικα ειναι ιστορια της 3ης εποχης και δεν ειμαι σιγουρος αν θα τη συμπεριλαβουν). Το timeline της σειρας ειναι παρα πολυ συμπυκνωμενο για να μπορει να μεταφερθει μια ιστορια πολλων αιωνων στη τηλεοραση. 

• Like 3
  • Sad 1

On 17/09/2022 at 00:50, Kasrith said:

Ωραία, με σειρές και άλλα adaptation θα συνηθίσουν και εδώ λοιπόν. Όχι βέβαια αυτοί οι σύγχρονοι hard liners, αλλά ίσως η επόμενη γενιά

Πολύ δημοκρατικό αυτό. Θέλετε δε θέλετε, θα συνηθίσετε. Κι όλα αυτά, για να μην κάνουμε το αυτονόητο: να σεβαστούμε όσα έγραψε κάποιος άλλος. 

Ευτυχώς που τα βιβλία του Τόλκιν δεν αλλάζουν, όπως δεν αλλάζει, όσο κι αν χτυπάνε τον πισινό τους κάτω ορισμένοι, κι ο κόσμος που δημιούργησε. Θα είναι για πάντα εκεί και θα συνεχίσουν εκατομμύρια άνθρωποι να διαβάζουν γι' αυτόν. Έτσι θα ξέρουν και θ' αποστρέφονται τις βλακείες που θέλουν να περάσουν ορισμένοι εκμεταλλευόμενοι το έργο του.

Προσωπικά, διαβάζω στην κορούλα μου το ''Χόμπιτ''. Μπορεί να είναι πεντέμισι χρόνων, αλλά πρέπει να μαθαίνει από μικρή. Για να ξέρει αργότερα ότι τα σκουπίδια δεν τα τρώμε, τα πετάμε στον κάδο απορριμμάτων.

• Like 12
  • Thanks 3
  • Confused 2
  • Sad 2

7 ώρες πριν, Kasrith είπε

Ωραία, με σειρές και άλλα adaptation θα συνηθίσουν και εδώ λοιπόν. Όχι βέβαια αυτοί οι σύγχρονοι hard liners, αλλά ίσως η επόμενη γενιά

A79B15C7-3132-4ED9-AD27-781977DAEBC1.jpeg

58 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Πολύ δημοκρατικό αυτό. Θέλετε δε θέλετε, θα συνηθίσετε. Κι όλα αυτά, για να μην κάνουμε το αυτονόητο: να σεβαστούμε όσα έγραψε κάποιος άλλος. 

Βέβαια, από ασπόνδυλα woke παιδάκια, που δεν τολμούν να παρουσιάσουν σ' όλη του τη ''μεγαλοπρέπεια'' το woke όραμά τους ώστε να κριθούν γι' αυτό, δεν περίμενα κάτι καλύτερο.

Ευτυχώς που τα βιβλία του Τόλκιν δεν αλλάζουν, όπως δεν αλλάζει, όσο κι αν χτυπάνε τον πισινό τους κάτω ορισμένοι, κι ο κόσμος που δημιούργησε. Θα είναι για πάντα εκεί και θα συνεχίσουν εκατομμύρια άνθρωποι να διαβάζουν γι' αυτόν. Έτσι θα ξέρουν και θ' αποστρέφονται τις βλακείες που θέλουν να περάσουν ορισμένοι εκμεταλλευόμενοι το έργο του.

Προσωπικά, διαβάζω στην κορούλα μου το ''Χόμπιτ''. Μπορεί να είναι πεντέμισι χρόνων, αλλά πρέπει να μαθαίνει από μικρή. Για να ξέρει αργότερα ότι τα σκουπίδια δεν τα τρώμε, τα πετάμε στον κάδο απορριμμάτων.

Περνώντας τα βιβλία στον ψηφιακό κόσμο, μια εταιρεία (μάντεψε ποια) μπορεί να αποφασίσει να τα διορθώσει. Και πλέον το βιβλίο όπως έχει γραφτεί να μην υπάρχει για τους απλούς ανθρώπους παρά μόνο γιαυτούς που έχουν μια έντυπη έκδοση (παλιά). 

Στις 13/9/2022 στις 8:22 ΠΜ, zidane1 είπε

Πάντως, για να το θέσω όσο πιο political incorrectly γίνεται... Το πρόβλημα των περισσότερων με την Γκαλάντριελ είναι ότι τη βρίσκετε άσχημη. Η slowmo σκηνή με το άλογο είναι μια πολύ καλή σκηνή. Αν είχε ένα μοντέλο στη θέση της ηθοποιού θα λέγατε "τι αριστουργηματική σκηνή".

Φίλε καλημέρα. Ειλικρινά πρώτη φορά σχολιάζω στο νήμα και ήθελα να πω το εξης:

Το πρόβλημα μου με την συγκεκριμένη σκηνή και την ηθοποιό, ειναι ότι ως θεατής μπερδεύομαι με την υποκριτική της. Συγκεκριμένα, το χαμόγελο της δεν  καταλαβαίνω αν δείχνει απόλαυση, ψύχωση, σφίξιμο λογο mayday, ή κάτι που δεν έχω σκεφτεί. 

Η ικανότητα ενός ηθοποιού φαίνεται απο το ποσο αληθινά και ξεκάθαρα αποδίδει τα συναισθήματα του χαρακτήρα στο κοινό του. Και εδω …απέτυχε. 

Η ηθοποιός επίσης, ειναι όμορφη εμφανισιακά.

Οπότε για αυτούς τους δυο λογους θεωρώ «άστοχο» το σχόλιο σου. 

(Να πω ότι αναφέρομαι στην συγκεκριμένη σκηνή, δεν σχολιάζω την ποιότητα της σειράς γενικότερα κλπ… Ίσως αργότερα)

• Like 1

Ειδα με τα βιας και το τεταρτο, καποιοι χαρακτηρες σωζουν την σειρα απο την ολοκληρωτικη κατρακυλα.

Σχετικα με τη Γκαλαντριελ, τα πρωτα 3 λεπτα του διαλογου της με την Ριτζεντ φτανουν για να καταλαβει ακομη και καποιος ασχετος με υποκριτικη πως η γυναικα δεν το εχει. Φτυνει τις λεξεις δηθεν με θυμο και το πηγουνι τρεμει λες και βλεπεις ελαφρολαικο βαρδο στην Συγγρου να δινει πονο. Εμφανες στο 9ο λεπτο, 11ο λεπτο εκει που ζηταει ακροαση απο τον king. Κανουν και κοντινες ληψεις δε για να βεπουμε ακομη περισσοτερο τι αγγουρι ειναι. Στην ιδια σκηνη καθως και μετεπειτα στο παλαντιρ φαινεται η διαφορα στην υποκριτικη σε σχεση με την Ριτζεντ ας πουμε. 

Μου ειναι ακατονοητο πως με τετοιο μπατζετ επελεξαν δευτεροτριτους ηθοποιους (πλην μερικων εξαιρεσεων).

• Like 2

21 λεπτά πριν, hexenlord είπε

Σχετικα με τη Γκαλαντριελ, τα πρωτα 3 λεπτα του διαλογου της με την Ριτζεντ φτανουν για να καταλαβει ακομη και καποιος ασχετος με υποκριτικη πως η γυναικα δεν το εχει.

Θα κάνω το δικηγόρο του διαβολου και θα πω οτι οι διάλογοι όλων ειναι απλα τραγικοί..

• Like 2

Προφανώς σε μια προσπάθεια να σπρώξουν ''δεύτερα ονόματα'' ηθοποιών ρίχνουν πολύ τη σειρά. Πάντως αξίζει να την δεις μόνο και μόνο για τα πλάνα, είναι απίστευτα. Το House of the Dragon δηλαδή ενώ σαν σειρά είναι καλύτερη, τα πλάνα αυτά τα βλέπει με κιάλια.

Μέχρι στιγμής λείπουν ''epic scenes'' που θα σε πωρώσουν με κάποιον χαρακτήρα. Κάτι πήγε να γίνει με το μαύρο elf αλλά το έχασαν στην πορεία..

• Like 1

Spoiler

Βλέποντας το 4ο επεισόδιο συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο, αδιάφοροι έως κακοί διάλογοι, στο 90% της διάρκειας του επεισοδίου όσα γίνονται είτε δεν έχουν σημασία για την πλοκή είτε δεν έχουν ενδιαφέρον, η πρωταγωνίστρια συνεχίζει να έχει την ίδια φάτσα, για τον Ανταρ δεν μας δίνουν καμία απολύτως πληροφορία και περνάει κ αυτός αδιαφορος και γενικά τίποτα.

Κρατάω μόνο τα 4 δευτερόλεπτα που εδειξαν ( έστω κ σε όραμα) την καταστροφή του Νουμενορ που το πλάνο ήταν να το πιεις στο ποτήρι, πραγματικά όπως το φανταζομουν διαβάζοντας την ιστορία. Υπέροχο.

Κ βασικά αυτός είναι ο λόγος που εξακολουθώ κ το βλέπω, κάποια τέτοια πλάνα.

Υ.Γ ευτυχώς γλυτώσαμε τα μ...πανα τους χαρφουτ σε αυτό το επεισόδιο 😂😂😂

H σειρά είναι τόσο τραγική που πραγματικά πιστεύω όποιου του αρέσει απλά το λέει για να τρολλάρι και να προκαλέσει αντιδράσεις. Φυσικά πέρα από τους μισθωτούς του amazon.

ΟΛΟΙ οι χαρακτήρες, είναι λές και ξέρουν το σενάριο από πρίν. Δεν βγάζουν κανένα νόημα οι πράξεις τους χωρίς γνώση του σεναρίου. 

• Sad 1

Λοιπόν πέρα από την ανάλωση στα ίδια και τα ίδια, για μυστικές ατζέντες, σεξισμό, σφάξιμο του lore και γκρίνια με προκατάληψη, αν έχετε όρεξη διαβάστε το παρακάτω review, από κάποιον που είχε δει πολύ θετικά τα δύο πρώτα επεισόδια.

Ουσιαστικά συνοψίζει και τη δική μου γνώμη τόσο για το τέταρτο επεισόδιο όσο και για το σόου. Ξεκίνησα να το βλέπω χαλαρά, ήθελα απλώς entertainment και καλή ανάπτυξη χωρίς να πολυσκεφτομαι lore ή κάτι άλλο. Και κει δυστυχώς απέτυχε.

https://www.forbes.com/sites/erikkain/2022/09/16/the-rings-of-power-episode-4-recap-and-review-an-epic-disappointment/

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...