Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας προσθέσω και εγώ τα δυο μου σέντσια...

Προσωπικά τη σειρά τη βλέπω και θα συνεχίσω να τη βλέπω. Ίσως όχι με τον ενθουσιασμό που θα περίμενα, αλλά δε μου προκαλεί δα και οδύνη.

Όσο για τον... όνυχα του σκανδάλου, real or imagined, τον Arondir, προσωπικά ως Elf περισσότερο μου κάνει αυτού το portrayal παρά της λευκής ξανθής (ανώριμης) Galadriel.

Ωστόσο...

Αν με ενοχλεί ή "ενοχλεί" το χρώμα του δέρματός του, αυτό αφορά στο context του κόσμου που διαδραματίζεται. Και με ενοχλεί ή "ενοχλεί" στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο που με ενόχλησε η επιλογή λευκής γυναίκας ως Ancient One (όσο και να λατρεύω την Tilda Swinton) ή η επιλογή της/των 6 foot tall Jo-Eaton Kent για Cheery Littlebottom χωρίς κάποιου είδους επεξεργασία ύψους. Ή θα με ενοχλούσε ή "ενοχλούσε" μια... πολύχρωμη Wakanda ή ένας κανονικού ύψους Tyrion. Ή τα αναθεματισμένα κοντά και μοντέρνα κουρέματα/χτενίσματα σε Ξωτικά (πιο appropriate κομμώσεις έχουν οι Άνθρωποι στη σειρά...). And so on and so forth.

Αλλά δε θα σκάσω τόσο ώστε να μη δω τη σειρά (η οποία, κακά τα ψέματα, έχει και άλλα πιο σημαντικά θέματα). Το The Watch πάντως, ως λάτρης του Sir Terry, δεν έχω καταφέρει να βρω το κουράγιο να το δω ακόμα.

Επεξ/σία από FCastor
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, FCastor είπε

Το The Watch πάντως, ως λάτρης του Sir Terry, δεν έχω καταφέρει να βρω το κουράγιο να το δω ακόμα.

Spoiler

Μια από τα ίδια. Δεν έχω δει χειρότερη μεταφορά από κόσμο βιβλίου. Σαν να είναι τελείως διαφορετικό σύμπαν. Ακόμη και η κόρη του είπε ότι δεν έχει σχέση με το έργο του πατέρα της. Από την άλλη, το good omens παρόλο που δεν το έχω διαβάσει, το βρήκα πολύ ωραία σαν σειρά.

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, FCastor είπε

Το The Watch πάντως, ως λάτρης του Sir Terry, δεν έχω καταφέρει να βρω το κουράγιο να το δω ακόμα.

Αν και θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να σχηματίσει τη δική του γνώμη, απλά μην το κάνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, omghi2u είπε

Kατσε λιγο να καταλαβω.... στην σειρα ειναι περιπου 5.000 ετων... 5.000 χρονια ηταν ενα ανωριμο κακομαθημενο φρυδι και ξαφνικα μεσα σε μερικες εβδομαδες/μηνες θα στρωσει? make this make sense.

μιλαμε για το Hollywood. οπου ο σκηνοθετης του Man of Steel, για να δικαιολογησει τον φονο που διεπρεξε ο Superman, μετα την κατακραυγη των φανς, βγηκε και ειπε οτι επρεπε ο blue boyscout να σκοτωσει πρωτα καποιον για να καταλαβει, οτι το να σκοτωνεις ειναι κακο πραμα. αυτο ο τυπος ειχε παρει τα κλειδια ολοκληρου του DC brand.

αυτοι που παιρνουν τις τελικες αποφασεις, δεν εχουν ιδεα πως φτιαχνεις μια καλη ιστορια. Και αφου η βιομηχανια εχει πλεον επιστρεψει στο στουντιακο μοντελο του 40 και 50, αυτοι που γυριζουν τις μεγαλες ταινιες/σειρες, οι περισσοτεροι προσλαμβανοντια για να κανουν μια συγκεκριμενη δουλεια, και οχι να πουν μια ιστορια.

1 ώρα πριν, stevenfins είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Μια από τα ίδια. Δεν έχω δει χειρότερη μεταφορά από κόσμο βιβλίου. Σαν να είναι τελείως διαφορετικό σύμπαν. Ακόμη και η κόρη του είπε ότι δεν έχει σχέση με το έργο του πατέρα της. Από την άλλη, το good omens παρόλο που δεν το έχω διαβάσει, το βρήκα πολύ ωραία σαν σειρά.

η κορη woke-ποιησε την Lara Croft, και την εκανε "καλυτερη", συμφωνα με την ιδια. και πουλησε μαζι με τους developers, το ιδιο παραμυθι oτι η αλλαγη εγινε για να δουλεψει η τριλογια ως "character arc", με το  τελευταιο παιχνιδι να εισαγει την παλια, ωριμη γυναικα Lara που ολοι γνωριζαμε ηδη, κατι ομως που φυσικα δεν εγινε ποτε. αυτο λεγεται καρμα.

φαινεται οι φημες να επιβεβαιωνουν τις διαρροες. εκτος και αν ολα αυτα ειναι red herring. το μονο σιγουρο εινια οτι οι αλλαγες αρχιζουν να μην αρεσουν ουτε στους ειδικους του Τοlkien Lore:

Spoiler

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, KilliK said:

φαινεται οι φημες να επιβεβαιωνουν τις διαρροες. εκτος και αν ολα αυτα ειναι red herring. το μονο σιγουρο εινια οτι οι αλλαγες αρχιζουν να μην αρεσουν ουτε στους ειδικους του Τοlkien Lore:

Hide contents

Τι θα είναι deal breaker άραγε γι' αυτόν? 🤣

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Thresh είπε

Παντως αν το 1. που λεει βγει αλήθεια θα ολοκληρωθεί η σούπα..

Its Raw GIF by Gordon Ramsay

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Τα πλάνα είναι τρομερά πάντως, αν ήταν πιστοί και στο lore θα είχαμε τρελό έπος.

Ειναι αρκετα ωραια η αλήθεια να λέγεται , αλλα , πως να το πω , για μενα δε προκαλούν το δέος που περίμενα..

Ειδικά το Νουμενορ..

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Ειναι αρκετα ωραια η αλήθεια να λέγεται , αλλα , πως να το πω , για μενα δε προκαλούν το δέος που περίμενα..

Ειδικά το Νουμενορ..

Σε OLED με HDR προκαλεί πάντως :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ολη η σκηνη με τα ορκς και τα φυλακισμενα elves ηταν πολυ καλη. το warg σαν εμφανιση ηταν πολυ ωραιο, απλα μου φανηκε λιγο μικρο για να γινει mount, αν και φανταζομαι οτι ειναι λογικο να διαφερουν σε μεγεθος. Οπως επισης και πολυ πιο βιαια απο οτι θα περιμενες σε μια lotr σειρα, που προσωπικα δε με χαλαει καθολου.

Επεξ/σία από xavier
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Nα σου πώ την αμαρτία μου, αφού η σειρά σενάριο δεν έχει - δεν θα έχει - να μείνει πιστή στον κόσμο του Τόλκιεν δεν πρόκειται, τουλάχιστον ας απεικονίσει τέτοια γεγονότα να μας δώσει ωραίες μάχες με το budget της. Χώσε durins bane 2nd age, δεν μαμιέται. Μόνο να προλάβουμε να δούμε λίγο μάχη πρίν εμφανιστεί η Γκαλάντριελ και τον πετσώσει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

Nα σου πώ την αμαρτία μου, αφού η σειρά σενάριο δεν έχει - δεν θα έχει - να μείνει πιστή στον κόσμο του Τόλκιεν δεν πρόκειται, τουλάχιστον ας απεικονίσει τέτοια γεγονότα να μας δώσει ωραίες μάχες με το budget της. Χώσε durins bane 2nd age, δεν μαμιέται. Μόνο να προλάβουμε να δούμε λίγο μάχη πρίν εμφανιστεί η Γκαλάντριελ και τον πετσώσει

Και εγώ πόνταρα για λίγο αλλα δύσκολα. Το Hobbit σίγουρα απέχει από το LOTR, αλλα οι μάχες ήταν απολαυστικές. Εδώ δεν έχω δει μέχρι στιγμής τίποτα απολαυστικό στο action.

Δημοσ.

Αν ρίξουν στην αρένα τον Durin' s bane, ε, περιμένω τη Miriel με τον mighty στρατό των Νουμενόριανς να έρχονται να ''καθαρίσουν'' το Κάζαντ Ντουμ.....

Επίσης, αν ο comet man είναι indeed o Gandalf, ε, τι πειράζει να δούμε το πνεύμα του Feanor να σαρώνει τα orcs (όπως ο στρατός των νεκρών σάρωσε τα orcs στο ''Η Επιστροφή του Βασιλιά ''). Ρίξτε τα όλα εκεί μέσα να γίνουν μια σούπα και βλέπουμε...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...