Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, pictorino είπε

Στην αρχή του νήματος και πριν ξεκινήσει να προβάλλεται η σειρά όσοι είχαν διαβάσει τα βιβλία ασχολήθηκαν με τα ζητήματα πιστότητας τα οποία υπάρχουν. Όταν ξεκίνησε να προβάλλεται, όλοι εστίασαν στα αρνητικά (ή θετικά) και όπως αποδείχτηκε τα προβλήματα πιστότητας είναι τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα. Άλλωστε, πολλοί έχουν σχολιάσει ότι θα μπορούσαν να παραβλέψουν τα προβλήματα αυτά αν η σειρά ήταν αξιοπρεπής. Αυτή ήταν η πορεία της συζήτησης στο παρόν νήμα.

Δεν διαφωνώ καθόλου με αυτό που αναφέρεις…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Πολλοί αδυνατούν να καταλαβαίνουν ότι το ίδιο πρόβλημα θα είχε ο κόσμος σε μια σειρά στην αφρική άμα ο φύλαρχος για παράδειγμα ήταν λευκός χωρίς λόγο και αιτια, απλά γιατί "diversity".

Ακριβως αυτο ηθελα να γραψω, αλλα δεν εχει νοημα. The wokeness is strong with them, δεν μπορουν να σκεφτούν καθαρα. 

• Like 2

11 hours ago, Krepalidis said:

Η πρώτη τριλογία αυτό ακριβώς περιέγραφε.

Νάνοι, ξωτικά, χόμπιτ, μάγοι, αετοί, μέχρι και τα δέντρα ψήφισαν, συγγνώμη, πάλεψαν για το κοινό καλό.

Φασιστική νοοτροπία είναι με την δύναμη του χρήματος να αγοράζεις τα δικαιώματα ενός brand να του αλλάζεις τα φώτα με τα οράματα του πρώτου τυχόντα σκηνοθέτη που θα δεσμευτεί στα κελεύσματα σου και συγγραφέα που θα "διορθώσει" το αρχικό έργο δηλώνοντας πάντα με περηφάνια ότι είναι φασιστικό και ρατσιστικό και παλιομοδιτικο να χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές υλικό. 

Τότε ρε μάγκα Bezos, αν ο Τόλκιν έγραψε το Μαι Καμπφ με νάνους και δράκους, λάθος και ηλιθια επένδυση έκανες και δεν έχει κανένα νόημα να το διορθώσεις εκτός κι αν αναγνωρίζεις το μεγαλείο του ως συγγραφέα... Oh wait!

Πάντως να κατηγορείς τους δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες των αυθεντικών βιβλίων και τους εκατοντάδες εκατομμύρια φαν της πρώτης τριλογίας που αποτελούν κι ένα τεράστιο καταναλωτικό κοινό στο merchandise είναι το λιγότερο εμμονικό ιδίως όταν φιμωνονται κριτικές σε μεγάλες σελίδες ιδιοκτησίας και μη του Εμ-Bezos.

Εντέλει αν σε κάποιον άρεσε ο κόσμος του Τόλκιν μέσα από την τριλογια λόγω των ονομάτων, της μυθοπλασίας και των ωραίων σκηνικών ΟΧΙ, αυτό δεν τον κάνει geek, average consumer τον κανεκ.

Geek ήταν αυτοί που ασχολούνταν με τον Τόλκιν πριν τις ταινίες ή έστω ψαχτηκαν με τον κόσμο του μετά από αυτές.

Οι υπόλοιποι απλά ενθουσιάζονται με τα πρώτα καλά CGI σε high fantasy κόσμο και την εξαιρετική πλοκή και ποιότητα  που έφερε η πρώτη τριλογία.

Ουσιαστικά αναζητούν και χαίρονται ακόμη και με  κακέκτυπα κι ευκολοχωνευτες ανεγκεφαλες μαρβελιες του κιλού με Τόλκιν λογοτυπο μόνο και μόνο για την νοσταλγία για τις ταινίες που γουσταραν πριν 20 χρόνια.

Σορυ μαν, αυτη δεν είναι συμπεριφιρά geek ούτε καν φαν. Αυτό λέγεται θύμα του υπερκαταναλωτισμού που καταπίνει πρόθυμα ότι του σερβιρουν.

Αυτό θυμίζει τον τουρίστα που θα πει τι feta cheese, τι greek white cheese, τι white cow's cheese with greek flag από τα lidll. Ίδιο μοιάζει, ίδια γεύση μου θυμίζει με αυτήν που είχα δοκιμάσει πριν 20 χρόνια. Σάμπως θυμάμαι στα αλήθεια, ότι λένε οι τα ταμπέλες καταναλώνω.

φιλος αν τα γραφεις για εμενα αυτα, απλα να σου πω οτι πρωτοδιαβασα τη τριλογια και το σιλμαριλιον κοντα 30 χρονια πριν. Οι ατελειωτες ιστοριες ειχαν κυκλοφορησει λιγο πριν την ταινια. Οταν βγηκε η 1η ταινια, αφησα το σπιτι χωρις τηλεφωνο για μερικες μερες μεχρι να κατεβει το cam της, γιατι το σινεμα στην πολη που ειμαι αργουσε να τη φερει. Μαλωναμε στα φορα  για το lotr vs asoiaf καμια 10ετια πριν γινει σειρα το 2ο.

το θεωρω αστειο να μπω στη λογικη να αποδειξω το ποιος την εχει μεγαλυτερη. Τι εχω δει εγω απο σινεμα, τηλεοραση, τι ξερω απο μουσικη , λογοτεχνια   δεν εχει καμια σημασια. Καμια σειρα , καμια ταινια δε φτιαχτηκε αποκλειστικα για να την ευχαριστηθω εγω, ουτε εχει καμια υποχρεωση να το κανει. Αν μου αρεσει αυτο που βλεπω ευχαριστως να το δω, αν δεν μου αρεσει θα πω οτι δεν μου αρεσε και  παμε για αλλα. Τουλαχιστον  εχω τη κριση να κρινω εγω το τι μου αρσει και δεν περιμενω κανενα youtuber να μου πουλησει hate, για να παρει clicks.

τον ορισμο του φασισμου τον εχεις πολυ μπερδεμενο στο μυαλο σου.

αν θες να σου εξηγησω τι μου αρεσει απο τη σειρα, ειναι οτι βρισκω πολυ ενδιαφερον το κονσεπτ της.  Θελω να δω σε ποια αναπαντητα ερωτηματα της ιστοριας του τολκιν θα δώσουν της δικη τους απαντηση οι δημιουργοι της σειρας. πως επεσε το νουμενορ, πως εγιναν τα ναζγκουλ, πως δημιουργηθηκε η γκοντορ, πως απεικονιζεται ο κοσμος του τολκιν της 2ης εποχης.

Με ενδιαφερει να δω ποσο κοντα ειναι η οπτικη των δημιουργων της σειρας στη δικη μου.  Υπαρχουν πραγματα που μου αρεσουν, υπαρχουν πραγματα που δε μου αρεσουν ή θα μπορουσαν να γινουν καλυτερα, αλλα δυστυχως σε αυτο το φορουμ δεν εχω καμια διαθεση να τα συζητησω γιατι η συζητηση αναλωνεται σε μπουρδες που δεν εχουν καμια βαση.

και δε μιλαμε για κριτικη, τοξικοι ανθρωποι με διαθεση μονο για τρολαρισμα, δεν αφηνουν κανενα περιθωριο συζητησης.

• Like 11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, xavier είπε

φιλος αν τα γραφεις για εμενα αυτα, απλα να σου πω οτι πρωτοδιαβασα τη τριλογια και το σιλμαριλιον κοντα 30 χρονια πριν. Οι ατελειωτες ιστοριες ειχαν κυκλοφορησει λιγο πριν την ταινια. Οταν βγηκε η 1η ταινια, αφησα το σπιτι χωρις τηλεφωνο για μερικες μερες μεχρι να κατεβει το cam της, γιατι το σινεμα στην πολη που ειμαι αργουσε να τη φερει. Μαλωναμε στα φορα  για το lotr vs asoiaf καμια 10ετια πριν γινει σειρα το 2ο.

το θεωρω αστειο να μπω στη λογικη να αποδειξω το ποιος την εχει μεγαλυτερη. Τι εχω δει εγω απο σινεμα, τηλεοραση, τι ξερω απο μουσικη , λογοτεχνια   δεν εχει καμια σημασια. Καμια σειρα , καμια ταινια δε φτιαχτηκε αποκλειστικα για να την ευχαριστηθω εγω, ουτε εχει καμια υποχρεωση να το κανει. Αν μου αρεσει αυτο που βλεπω ευχαριστως να το δω, αν δεν μου αρεσει θα πω οτι δεν μου αρεσε και  παμε για αλλα. Τουλαχιστον  εχω τη κριση να κρινω εγω το τι μου αρσει και δεν περιμενω κανενα youtuber να μου πουλησει hate, για να παρει clicks.

τον ορισμο του φασισμου τον εχεις πολυ μπερδεμενο στο μυαλο σου.

αν θες να σου εξηγησω τι μου αρεσει απο τη σειρα, ειναι οτι βρισκω πολυ ενδιαφερον το κονσεπτ της.  Θελω να δω σε ποια αναπαντητα ερωτηματα της ιστοριας του τολκιν θα δώσουν της δικη τους απαντηση οι δημιουργοι της σειρας. πως επεσε το νουμενορ, πως εγιναν τα ναζγκουλ, πως δημιουργηθηκε η γκοντορ, πως απεικονιζεται ο κοσμος του τολκιν της 2ης εποχης.

Με ενδιαφερει να δω ποσο κοντα ειναι η οπτικη των δημιουργων της σειρας στη δικη μου.  Υπαρχουν πραγματα που μου αρεσουν, υπαρχουν πραγματα που δε μου αρεσουν ή θα μπορουσαν να γινουν καλυτερα, αλλα δυστυχως σε αυτο το φορουμ δεν εχω καμια διαθεση να τα συζητησω γιατι η συζητηση αναλωνεται σε μπουρδες που δεν εχουν καμια βαση.

και δε μιλαμε για κριτικη, τοξικοι ανθρωποι με διαθεση μονο για τρολαρισμα, δεν αφηνουν κανενα περιθωριο συζητησης.

Αποκαλείς όποιον δεν του αρέσει η σειρά ρατσιστή, και ταυτόχρονα είναι και τοξικοί από πάνω. LOL ρε συ, κράτα και λίγο τα προσχήματα :P 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Αποκαλείς όποιον δεν του αρέσει η σειρά ρατσιστή, και ταυτόχρονα είναι και τοξικοί από πάνω. LOL ρε συ, κράτα και λίγο τα προσχήματα :P 

ποιον ειπα καποιον ρατσιστη και ποτε?

• Like 1

54 λεπτά πριν, xavier είπε

το θεωρω αστειο να μπω στη λογικη να αποδειξω το ποιος την εχει μεγαλυτερη.

Αχα…Το φλεξαρισμα φλεξαρισμα όμως.….φυσικα η δίκη σου άποψη σχηματίζεται απο τη κριτική εμπειρία σου και η δικιά μας,των τρολ,απο των hate-tubers…μάλιστα..

• Like 6
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, xavier είπε

ποιον ειπα καποιον ρατσιστη και ποτε?

Μην κρυβόμαστε ρε συ τώρα και μεταξύ μας. Θες να ψάξω να το βρώ, και αν το βρώ τι κερδίζω; Σάμπως θα το παραδεχτείς; 

Γράφω πιο πίσω ότι αν συνεχίζεις να είσαι ρατσιστής συνεχίζει να μην σου αρέσει η σειρά και κάνεις like...τι κάνει νιάου νιάου

• Thanks 2

Μόλις τώρα, mAs_81 είπε

Αχα…Το φλεξαρισμα φλεξαρισμα όμως.….φυσικα η δίκη σου άποψη σχηματίζεται απο τη κριτική εμπειρία σου και η δικιά μας,των τρολ,απο των hate-tubers…μάλιστα..

μαθε να διαβαζεις. ποτε δεν υποστηριξα οτι η αν κατι αρεσει σε μενα, θα πρεπει να αρεσει και στον οποιοδηποτε αλλο.

οταν το μονο που κανετε εδω και 5 μηνες , ειναι να ποσταρετε βιντεο απο καμμενους δημιουργους hate content, ε ναι ρε φιλε αυτη ειναι η αποψη μου για αυτα που γραφετε.

• Thanks 3
  • Confused 1
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, xavier είπε

Θελω να δω σε ποια αναπαντητα ερωτηματα της ιστοριας του τολκιν θα δώσουν της δικη τους απαντηση οι δημιουργοι της σειρας. πως επεσε το νουμενορ, πως εγιναν τα ναζγκουλ, πως δημιουργηθηκε η γκοντορ, πως απεικονιζεται ο κοσμος του τολκιν της 2ης εποχης.

Πώς έπεσε, δηλαδή; Δεν το γράφει ο Τόλκιν στο "Silmarillion", και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο υπό τον τίτλο "Akallabeth";

Πώς έγιναν οι Νάζγκουλ; Δεν το γράφει ο Τόλκιν; Πήραν τα 9 δαχτυλίδια από τον Sauron και σιγά-σιγά έγιναν σκλάβοι της θέλησής του κι οι πιο deadly υπηρέτες του. Πρέπει να δεις τη μεταμόρφωση για να ικανοποιηθείς;

Πώς δημιουργήθηκε η Γκόντορ; Θες να δεις πώς χτίστηκε; Αν όχι, αναφέρει ο Τόλκιν ότι ο Elendil ίδρυσε το βόρειο βασίλειο, αυτό της Arnor, κι οι γιοι του, Isildur κι Anarion, το νότιο, αυτό της Gondor. Μετά τον θάνατο του Elendil, ο Isildur έγινε βασιλιάς της Arnor, και μετά τον θάνατό του στα Gladden Fields, το σκήπτρο πήρε ο μικρότερος του γιος, ο Valandil. Στη Gondor, μετά τον θάνατο του Anarion βασιλιάς έγινε ο γιος του, ο Meneldil.

Και για τη δεύτερη εποχή γράφει ο Τόλκιν. Διάβασε τα βιβλία.

Επομένως, δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που θες να δείξουν.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
  • Like 5
  • Thanks 8

4 λεπτά πριν, xavier είπε

μαθε να διαβαζεις. ποτε δεν υποστηριξα οτι η αν κατι αρεσει σε μενα, θα πρεπει να αρεσει και στον οποιοδηποτε αλλο.

οταν το μονο που κανετε εδω και 5 μηνες , ειναι να ποσταρετε βιντεο απο καμμενους δημιουργους hate content, ε ναι ρε φιλε αυτη ειναι η αποψη μου για αυτα που γραφετε.

Αυτό που λές στην πρώτη πρόταση, το αναιρείς στην αμέσως επόμενη. Αποκαλείς δημιουργούς hate content ανθρώπους που απλά δεν τους αρέσει το ROP. Αρά ναί, υποστηρίζεις ότι θα έπρεπε να τους αρέσει, και ο μόνος λόγος που κάνουνν hating είναι για τα views. 

Δεκτόν σαν επιχείρημα, έκατσα να το ψάξω. Πατάω critical drinker και κοιτάω τα βίντεο του. Παραδόξως, έχεις αρκετές σειρές και ταινίες που προτείνει και του αρέσουν. Γιατί δεν έκανε και σε αυτές hate content? Μήπως γιατί όντως ήταν καλές - και γιατί όντως το ROP είναι για τα σκουπίδια; Λέω μια ιδέα ρε παιδί μου

• Like 1
  • Thanks 2

3 λεπτά πριν, xavier είπε

Μια χαρά ξέρω και να διαβάζω και να γράφω και να βλέπω , όλα κομπλέ φίλε 

εσυ αν νοιάζεσαι να μη σε παρεξηγούν ότι γενικεύεις βάζε και ένα imo στο τέλος 

σε τόσα φορα συχναζες όπως λες ..

• Like 2

10 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Πώς έπεσε, δηλαδή; Δεν το γράφει ο Τόλκιν στο "Silmarillion", και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο υπό τον τίτλο "Akallabeth";

Πώς έγιναν οι Νάζγκουλ; Δεν το γράφει ο Τόλκιν; Πήραν τα 9 δαχτυλίδια από τον Sauron και σιγά-σιγά έγιναν σκλάβοι της θέλησής του κι οι πιο deadly υπηρέτες του. Πρέπει να δεις τη μεταμόρφωση για να ικανοποιηθείς;

Πώς δημιουργήθηκε η Γκόντορ; Θες να δεις πώς χτίστηκε; Αν όχι, αναφέρει ο Τόλκιν ότι ο Elendil ίδρυσε το βόρειο βασίλειο, αυτό της Arnor, κι οι γιοι του, Isildur κι Anarion, το νότιο, αυτό της Gondor. Μετά τον θάνατο του Elendil, ο Isildur έγινε βασιλιάς της Arnor, και μετά τον θάνατό του στα Gladden Fields, το σκήπτρο πήρε ο μικρότερος του γιος, ο Valandil. Στη Gondor, μετά τον θάνατο του Anarion βασιλιάς έγινε ο γιος του, ο Meneldil.

Και για τη δεύτερη εποχή γράφει ο Τόλκιν. Διάβασε τα βιβλία.

Επομένως, δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που θες να δείξουν.

Για ολα αυτα που γραφεις υπαρχει μια ιστορια απο πισω, που ναι θα ηθελα να τη δω. 

Μπορει να γνωριζουμε την αρχη και το τελος, αλλα υπαρχουν κομματια ενδιαμεσα που μπορουν να γινουν υπεροχες ιστοριες. Δε ξερω αν θα τις πουν καλα ή οχι. Προς το παρον υπαρχουν πολλα που μου κεντριζουν το ενδιαφερον και σαν παραγωγη ειναι αψογη.

• Like 2

35 λεπτά πριν, xavier είπε

Για ολα αυτα που γραφεις υπαρχει μια ιστορια απο πισω, που ναι θα ηθελα να τη δω. 

Μπορει να γνωριζουμε την αρχη και το τελος, αλλα υπαρχουν κομματια ενδιαμεσα που μπορουν να γινουν υπεροχες ιστοριες. Δε ξερω αν θα τις πουν καλα ή οχι. Προς το παρον υπαρχουν πολλα που μου κεντριζουν το ενδιαφερον και σαν παραγωγη ειναι αψογη.

το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι και εκεί πχ εγώ έχω τη διαφωνία μου. Δεν υπάρχει περιατερω ιστορία από πίσω. Η περαιτερω ιστορία θα είναι δημιουργία ενός  σύγχρονου σεναριογράφου . Θα μου πεις , και αλλού δεν έχει γίνει ? ναι όντως , πχ είχαμε το expanded universe με δεκάδες novels στο star wars , το οποίο όμως ήταν υπό την εποπτεία του δημιουργού του star wars ( και βλέπουμε τη κατάντια του star wars ,από τη στιγμή που η Ντίσνεϋ κατάργησε ότι της κάρφωνε ) . Στο lord of the rings αυτό δεν ισχύει , οπότε μπορούμε να μείνουμε σε ότι έγραφε ο Τόλκιν και ο γιος του .

και γω θα ήθελα να δω πχ μια δραματοποιημένη εκδοχή της πτώσης του νούμενορ. Επιπλέον χαρακτήρες ,αρκς και υπό άρκς ,πολιτική ορθότητα / πολιτικές αντιλήψεις , αυθαίρετη ερμηνεία του έργου του Τόλκιν κλπ δεν θέλω να δω  εφόσον μάλιστα είναι και κακογραμμένα 

Το έγραψα σε άλλο θρεντ , δεν είμαι ρατσιστής επειδή δε γουστάρω μαύρα ελφ  ΣΤΗ MIDDLE EARTH . πχ αν τα έβλεπα σε άλλο ραντομ fantasy κόσμο δε θα είχα κανένα απόλυτως θέμα , στον κόσμο του Τόλκιν έχουμε σαφή περιγραφή όλων αυτών και πρακτικά μια υποκριτική αντιμετώπιση από τους σεναριογράφους / παραγωγούς του στυλ δεν είναι σαφής για τα μορικουεντι ο Τόλκιν ( είναι ) οπότε μπορούμε να τα βγαλουμε μαύρα κλπ .

και τέλος παρά από όλα αυτά , αν η πλοκή οι διάλογοι και οι χαρακτήρες ήταν καλοί θα μπορούσα ίσως να  δεχτώ ακόμα και αυτά ( το house velaryon στο HOD είναι χαρακτηστικη περίπτωση , δεν είδα κανένα να λέει τίποτα , ακριβώς επειδή ο ρόλος του lord Corlys είναι πολύ καλογραμμενος  ο τύπος παίζει τέλεια και ο δημιουργός του κόσμου είναι σύμφωνος  )

6 λεπτά πριν, Choronzon είπε

το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι και εκεί πχ εγώ έχω τη διαφωνία μου. Δεν υπάρχει περιατερω ιστορία από πίσω. Η περαιτερω ιστορία θα είναι δημιουργία ενός  σύγχρονου σεναριογράφου . Θα μου πεις , και αλλού δεν έχει γίνει ? ναι όντως , πχ είχαμε το expanded universe με δεκάδες novels στο star wars , το οποίο όμως ήταν υπό την εποπτεία του δημιουργού του star wars ( και βλέπουμε τη κατάντια του star wars ,από τη στιγμή που η Ντίσνεϋ κατάργησε ότι της κάρφωνε ) . Στο lord of the rings αυτό δεν ισχύει , οπότε μπορούμε να μείνουμε σε ότι έγραφε ο Τόλκιν και ο γιος του .

και γω θα ήθελα να δω πχ μια δραματοποιημένη εκδοχή της πτώσης του νούμενορ. Επιπλέον χαρακτήρες ,αρκς και υπό άρκς ,πολιτική ορθότητα / πολιτικές αντιλήψεις , αυθαίρετη ερμηνεία του έργου του Τόλκιν κλπ δεν θέλω να δω  εφόσον μάλιστα είναι και κακογραμμένα 

Το έγραψα σε άλλο θρεντ , δεν είμαι ρατσιστής επειδή δε γουστάρω μαύρα ελφ  ΣΤΗ MIDDLE EARTH . πχ αν τα έβλεπα σε άλλο ραντομ fantasy κόσμο δε θα είχα κανένα απόλυτως θέμα , στον κόσμο του Τόλκιν έχουμε σαφή περιγραφή όλων αυτών και πρακτικά μια υποκριτική αντιμετώπιση από τους σεναριογράφους / παραγωγούς του στυλ δεν είναι σαφής για τα μορικουεντι ο Τόλκιν ( είναι ) οπότε μπορούμε να τα βγαλουμε μαύρα κλπ .

και τέλος παρά από όλα αυτά , αν η πλοκή οι διάλογοι και οι χαρακτήρες ήταν καλοί θα μπορούσα ίσως να  δεχτώ ακόμα και αυτά ( το house velaryon στο HOD είναι χαρακτηστικη περίπτωση , δεν είδα κανένα να λέει τίποτα , ακριβώς επειδή ο ρόλος του lord Corlys είναι πολύ καλογραμμενος  ο τύπος παίζει τέλεια και ο δημιουργός του κόσμου είναι σύμφωνος  )

Μη λέμε και ό,τι θέλουμε..

https://9gag.com/gag/ay2Ejz8

ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΆ ΕΔΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΛΕΥΚΟΣ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ;

Μπορεί να ήταν μαύρος,όπως όλοι οι μαύροι βασιλιάδες το μεσαίωνα με τα άλογα και τους ιππότες με τις πανοπλιες.

Πέρα από τη πλάκα,πατήστε το σύνδεσμο.

• Like 2
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...