Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, AtiX είπε

Δεν ξέρω αν έχεις παρακολουθήσει το thread, αλλά αρκετοί μίλησαν και πέρα του lore…

τώρα μιας και αρκετά μηνύματα τους διαγράφτηκαν ή έπεσε τροποποίηση μετά το κράξιμο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο…

μια βόλτα βέβαια στα εναπομείναντα είναι άκρως διαφωτιστική…

Κι εγώ θα ήθελα να υποδείξεις ποιος είπε κάτι για το μαυρο ξωτικό, εκτός lore. Ότι δηλαδή, τον βρίζει κάποιος λόγω φυλής. Δεν θυμάμαι ούτε ένα μήνυμα τέτοιο, και έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα μηνύματα.

Γιατί όσα μηνύματα είναι για το ξωτικό, είναι εντός του lore. Αν αντί για μαύρο, ήταν κοκκινογκριζοκιτρινοπρασινο, πάλι θα έτρωγε κράξιμο.

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, KaRouLi είπε

Κι εγώ θα ήθελα να υποδείξεις ποιος είπε κάτι για το μαυρο ξωτικό, εκτός lore. Ότι δηλαδή, τον βρίζει κάποιος λόγω φυλής. Δεν θυμάμαι ούτε ένα μήνυμα τέτοιο, και έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα μηνύματα.

Γιατί όσα μηνύματα είναι για το ξωτικό, είναι εντός του lore. Αν αντί για μαύρο, ήταν κοκκινογκριζοκιτρινοπρασινο, πάλι θα έτρωγε κράξιμο.

Η σειρά έχει τόσες αλλαγές στο lore που θα μπορούσε κάποιος να επιχειρηματολογήσει χωρίς καν να αναφέρει το χρώμα των ελφ… 

όταν ο οποιοσδήποτε γνώστης βάζει πρώτο ή δεύτερο λόγο αρνητικής κριτικής το χρώμα ναι για αυτόν είναι σημαντικό, πχ…

2002773234_TheLordoftheRingsTheRingsofPower(AmazonPrime2022)-78--Insomnia_gr.png.417f70bf47c7c8aae65e3a1c2ca73301.png

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, AtiX είπε

2002773234_TheLordoftheRingsTheRingsofPower(AmazonPrime2022)-78--Insomnia_gr.png.417f70bf47c7c8aae65e3a1c2ca73301.png

Χμμμμ…θα έλεγε κανεις φιλε AtiX,οτι εσεις κολλάτε στις 2 πρώτες λέξεις σε αυτο το παράδειγμα που ανέβασες , και οχι στο πραγματικό νόημα που ειναι η τελευταία σειρά στη παράγραφο..

Ποιος πραγματικά παίζει με τις λέξεις ? 🧐

Επεξ/σία από mAs_81
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, AtiX είπε

Η σειρά έχει τόσες αλλαγές στο lore που θα μπορούσε κάποιος να επιχειρηματολογήσει χωρίς καν να αναφέρει το χρώμα των ελφ… 

όταν ο οποιοσδήποτε γνώστης βάζει πρώτο ή δεύτερο λόγο αρνητικής κριτικής το χρώμα ναι για αυτόν είναι σημαντικό, πχ…

Σε ευχαριστώ που υποδεικνύεις εμένα. Αν θυμαμαι καλά έχω γράψει και σεναριακά ότι πάσχει, και σκηνοθετικά, και ερμηνείες, και από μουσική. Όλα τα έγραψα. Οπότε το να ποστάρεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι, όταν έχω αναφερθεί σε όλα, καταλαβαίνω τι θες να μου πεις και πώς με αποκαλείς :P 

Και φυσικά, και στο lore. Ένα από τα τόσα του lore είναι και οι φυλές.

Και αν το χρώμα είναι το λάθος, ΓΙΑΤΙ να μην το αναφέρω? Είσαι ρατσιστής μήπως με τα ΣΩΣΤΑ χρώματα, όπως ρητά δηλώνονται στο αυθεντικό υλικό? ωπ... σε έπιασα... 

H ειρωνεία είναι εδώ ότι αναφέρω μικρά στοιχεία, τα οποία όμως συσσωρεύονται :P 

Τέλος, η παραπάνω ερώτηση που έκανα στο παραπάνω ποστ είναι να μου υποδείξεις ενα ποστ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΜΕ το ξωτικό, εκτός lore, ότι δηλαδή βρίζουμε λόγω φυλής επειδή δεν τον αντέχουμε τον μαύρο. Πού ακριβώς φαίνεται αυτό με το κείμενο που παρέθεσες ? Γιατί εγώ βλέπω να λέω ότι τα μαυρα ξωτικά δεν θυμιζουν σε τίποτα το έργο του καθηγητή. 

Επεξ/σία από KaRouLi
  • Like 1
  • Thanks 1

4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δηλαδή αν στο Vikings βάζανε μαύρους ηθοποιούς θα ήταν ωραία? Που κολλάνε οι μαύροι με το lore? Η ιστορία ήταν βασισμένη στην Αγγλία της τότε εποχής κτλ

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, hellojim είπε

Δηλαδή αν στο Vikings βάζανε μαύρους ηθοποιούς θα ήταν ωραία? Που κολλάνε οι μαύροι με το lore? Η ιστορία ήταν βασισμένη στην Αγγλία της τότε εποχής κτλ

Μάλλον δεν έχεις δει το καινούργιο Vikings. :P

Πολλοί αδυνατούν να καταλαβαίνουν ότι το ίδιο πρόβλημα θα είχε ο κόσμος σε μια σειρά στην αφρική άμα ο φύλαρχος για παράδειγμα ήταν λευκός χωρίς λόγο και αιτια, απλά γιατί "diversity".

Αλλα θα τους δω όλους αυτούς (όχι εδώ μέσα) όταν κάνουν κάτι σαν την Ιλιάδα τεραστια σειρά και βλέπεις Θεούς και Ήρωες να είναι μπλε, πράσινοι και ροζ. :P

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 7
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όχι, μην τα γυρνάς τώρα. Έγραψες συγκεκριμένα για το μαύρο elf, εννοώντας, προφανώς, ότι όσοι σχολίασαν το χρώμα του δέρματός του είναι ρατσιστές. Εξέφρασαν, επομένως, την απέχθειά τους για ανθρώπους με διαφορετικό από το δικό τους χρώμα, μην έχοντας, δηλαδή, ως σημείο αναφοράς το lore.

Σου ζήτησα να παραθέσεις 2-3 αναρτήσεις, ως αποδεικτικά στοιχεία. Πρόσεξε, θα δεχόμουν -καλή τη πίστει- και μιαν ανάρτηση που δεν θα ήταν εμφανώς ρατσιστική, θα δεχόμουν, δηλαδή, και μιαν ανάρτηση που -με λίγη καλή θέληση- θα μπορούσε να θεωρηθεί ρατσιστική. Δεν βλέπω τέτοια, όμως.

39 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ο γνώστης στον οποίον αναφέρεσαι (και κακώς δεν το έκανες ονομαστικά), σχολίασε το θέμα που σ' απασχολεί έχοντας στο μυαλό του το Lore κι όχι επειδή είναι αυτό που πήγες να του προσάψεις.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο ότι έκανες λάθος και κατηγόρησες άδικα, ως ρατσιστές, ορισμένους συμφορουμίτες. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πόσο σοβαρό είναι αυτό, καθώς κι ότι οφείλεις μιαν ειλικρινή συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνεις, για να σώσεις οτιδήποτε αν σώζεται.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
typo
  • Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KaRouLi είπε

Σε ευχαριστώ που υποδεικνύεις εμένα. Αν θυμαμαι καλά έχω γράψει και σεναριακά ότι πάσχει, και σκηνοθετικά, και ερμηνείες, και από μουσική. Όλα τα έγραψα. Οπότε το να ποστάρεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι, όταν έχω αναφερθεί σε όλα, καταλαβαίνω τι θες να μου πεις και πώς με αποκαλείς :P 

Και φυσικά, και στο lore. Ένα από τα τόσα του lore είναι και οι φυλές.

Και αν το χρώμα είναι το λάθος, ΓΙΑΤΙ να μην το αναφέρω? Είσαι ρατσιστής μήπως με τα ΣΩΣΤΑ χρώματα, όπως ρητά δηλώνονται στο αυθεντικό υλικό? ωπ... σε έπιασα... 

H ειρωνεία είναι εδώ ότι αναφέρω μικρά στοιχεία, τα οποία όμως συσσωρεύονται :P 

Τέλος, η παραπάνω ερώτηση που έκανα στο παραπάνω ποστ είναι να μου υποδείξεις ενα ποστ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΜΕ το ξωτικό, εκτός lore, ότι δηλαδή βρίζουμε λόγω φυλής επειδή δεν τον αντέχουμε τον μαύρο. Πού ακριβώς φαίνεται αυτό με το κείμενο που παρέθεσες ? Γιατί εγώ βλέπω να λέω ότι τα μαυρα ξωτικά δεν θυμιζουν σε τίποτα το έργο του καθηγητή. 

Φίλε μου και μόνο που γράφεις “μαύρα ξωτικά με κοντά μαλλιά λες και βγήκανε από το Super Paradise της Μυκόνου” τα λέει όλα…

δεν χρειάζεται να βρίσεις για να μειώσεις τον άλλον, τέλος από εμένα…

1 ώρα πριν, DEADLAZARUS είπε

Όχι, μην τα γυρνάς τώρα. Έγραψες συγκεκριμένα για το μαύρο elf, εννοώντας, προφανώς, ότι όσοι σχολίασαν το χρώμα του δέρματός του είναι ρατσιστές. Εξέφρασαν, επομένως, την απέχθειά τους για ανθρώπους με διαφορετικό από το δικό τους χρώμα, δηλαδή, όχι έχοντας ως σημείο αναφοράς το lore.

Σου ζήτησα να παραθέσεις 2-3 αναρτήσεις, ως αποδεικτικά στοιχεία. Πρόσεξε, θα δεχόμουν -καλή τη πίστει- και μιαν ανάρτηση που δεν θα ήταν εμφανώς ρατσιστική, θα δεχόμουν, δηλαδή, και μιαν ανάρτηση που -με λίγη καλή θέληση- θα μπορούσε να θεωρηθεί ρατσιστική. Δεν βλέπω τέτοια, όμως.

Ο γνώστης στον οποίον αναφέρεσαι (και κακώς δεν το έκανες ονομαστικά), σχολίασε το θέμα που σ' απασχολεί έχοντας στο μυαλό του το Lore κι όχι επειδή είναι αυτό που πήγες να του προσάψεις.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο ότι έκανες λάθος και κατηγόρησες άδικα, ως ρατσιστές, ορισμένους συμφορουμίτες. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πόσο σοβαρό είναι αυτό, καθώς κι ότι οφείλεις μιαν ειλικρινή συγγνώμη. Είναι το λιγότερο που πρέπει να κάνεις, για να σώσεις οτιδήποτε αν σώζεται.

κάπου τα έχεις μπερδέψει, άλλοι μας πρήξανε για τα μαύρα ελφ και ότι χαλάνε το lore, εγώ απάντησα ότι δεν είναι τόσο σημαντικό όσο θέλετε να το αναδείξετε…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι απλά τα πράγματα. 

Είναι σαν σε μια Αφρικανική ταινία που δείχνει την ιστορία του λαού βάλεις λευκούς ηθοποιούς να υποδύονται τους natives (ντόπιους, γέννημα θρέμμα) της Αφρικής. 

Μην εστιάζουμε σε λάθος σημεία, παρερμηνεύουμε λόγια άλλων ανθρώπων για να δημιουργήσουμε καταστάσεις.

Επεξ/σία από hellojim

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

κάπου τα έχεις μπερδέψει, άλλοι μας πρήξανε για τα μαύρα ελφ και ότι χαλάνε το lore, εγώ απάντησα ότι δεν είναι τόσο σημαντικό όσο θέλετε να το αναδείξετε…

Όχι (με συγχωρείς αλλά), εσύ τα έχεις μπερδέψει. Τα μαύρα elf χαλάνε το lore. Είναι γεγονός. Δεν υπάρχουν μαύρα elf στον κόσμο του Τόλκιν. Μέχρι εκεί, όμως. Δεν έχω πρόβλημα με τον ηθοποιό ούτε με το χρώμα του δέρματός του. Μ' ενοχλεί που δε σέβονται το lore. Ούτε, βέβαια, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους. Κι αν θέλεις να το πάμε έτσι, γιατί δεν έπιασαν τους Haradrim στα χέρια τους, ώστε να πουν τις ιστορίες τους; Προσωπικά, θα μ' ενδιέφερε πολύ να εξερευνήσουν τον Νότο, να δείξουν πώς ο Sauron τους σαγήνευσε, πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι. Είχαν και το ελεύθερο να "παίξουν" με τους Haradrim, καθώς λίγα αναφέρει γι' αυτούς ο Τόλκιν.

Επομένως, επιστρέφοντας εκεί απ' όπου ξεκίνησα, ναι, είναι πολύ σημαντικό και πρέπει ν' αναδειχθεί το γεγονός ότι κάποιοι δε σέβονται το lore. Από τη στιγμή που πιάνουν στα χέρια τους το έργο ενός άλλου συγγραφέα, οφείλουν να το σεβαστούν, αλλιώς ας γράψουν το δικό τους βιβλίο.

Αλλά το θέμα μας εδώ είναι ότι κατηγόρησες άδικα κάποιους συμφορουμίτες. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι η κατηγορία είναι πολύ σοβαρή και δεν μπορείς να την εκτοξεύεις ελαφρά τη καρδία. Δε σώζουν την κατάσταση ούτε οι υπεκφυγές ούτε οι προσωπικές επιθέσεις.

• Like 5
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Φίλε μου και μόνο που γράφεις “μαύρα ξωτικά με κοντά μαλλιά λες και βγήκανε από το Super Paradise της Μυκόνου” τα λέει όλα… 

τέλος από εμένα…

Ακόμα περιμένω να μου πεις πού βρίζω το μαυρο ξωτικό για το ότι είναι μαυρός, και όχι για το ότι είναι out of context με βάση τα γραφόμενα του Tolkien. Γιατί μια αλήθεια λέω, υποστηριζόμενη από γεγονότα. Δεν λέω την άποψη μου. Μαλλιά κοντά, χτενισμένα, κλπ κλπ. Έτσι εμφανίστηκαν, ή κάνω λάθος?

Αλλά αφού θες να είσαι απόλυτος, κανένα θέμα. Η απολυτότητα φαίνεται να είναι χαρακτηριστικό των υπέρμαχων της "διαφορετικότητας". "Έτσι είναι και άμα σου αρέσει" φάση. :P 

Δεν θα επανέλθω κι εγώ. Ας πιστέψει ο καθένας ό,τι νομίζει. Να είσαι καλά.

• Thanks 1

16 λεπτά πριν, AtiX είπε

τέλος από εμένα…

Όχι,το ό,τι ο Σάρουμαν πέθανε στον πύργο του και όχι αφού είχε καταλάβει το Σάιρ στις ταινίες,δεν είναι σημαντικό για το lore.

Μαύρο ξωτικό στη δεύτερη εποχή και κανένα στη τρίτη,σημαίνει πως κάποια στιγμή πριν τον πόλεμο του δαχτυλιδιού κάποιο ξωτικό δε πέρασε στην καλών τεχνών στο Λοθλόριεν.

Αν θέλαν να περάσουν το μήνυμα,ας κάναν μαύρη τη Γκαλάντριελ.

Τωρα,τα βάλανε για να μην παίξει κράξιμο στο Τουίτερ για whitewashing στα ξωτικά.Που είναι πιο άρια φυλή,και από υγρό όνειρο του Χιτλερ.

• Like 1

20 λεπτά πριν, AtiX είπε

Στην αρχή του νήματος και πριν ξεκινήσει να προβάλλεται η σειρά όσοι είχαν διαβάσει τα βιβλία ασχολήθηκαν με τα ζητήματα πιστότητας τα οποία υπάρχουν. Όταν ξεκίνησε να προβάλλεται, όλοι εστίασαν στα αρνητικά (ή θετικά) και όπως αποδείχτηκε τα προβλήματα πιστότητας είναι τίποτα μπροστά στα υπόλοιπα. Άλλωστε, πολλοί έχουν σχολιάσει ότι θα μπορούσαν να παραβλέψουν τα προβλήματα αυτά αν η σειρά ήταν αξιοπρεπής. Αυτή ήταν η πορεία της συζήτησης στο παρόν νήμα. Τώρα έρχεστε και γυρίζετε το περιεχόμενο του νήματος στην αρχική συζήτηση ανακαλύπτοντας δήθεν ρατσισμό!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...