Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, zidane1 είπε

Δεν θα ήθελα να το κάνουμε ακαδημαϊκό (αν και εγώ το ξεκίνησα). Αν φωνάξω σε μία γυναίκα "χοντρή!", δεν είμαι σεξιστής. Είμαι ρατσιστής ως προς τους παχύσαρκους. Παρόλα αυτά, ο μέσος άνθρωπος που θα έλεγε κάτι τέτοιο συνήθως έχει και σε χαμηλή υπόληψη τις γυναίκες (σεξιστής) οπότε είναι δύο φορές πιο "αμαρτωλό" το να έχει παραπάνω κιλά. Καθαρά, όμως από την φράση "χοντρή" ή "άσχημη", δεν μπορείς να βγάλεις σίγουρο συμπέρασμα ότι κάποιος είναι σεξιστής. 

Επίσης, κάποιος μου έστειλε μήνυμα ότι μπήκα στο ignore list του 😜 (και να κάνω επίσης το ίδιο). Έεε σόρρυ εε, μην πεθάνουμε κιόλας επειδή υποστήριξα ότι μου άρεσε η σειρά και κάνω αντίλογο. Προφανώς, δεν έχω κάτι προσωπικό με τους haters.

Εισαι ρατσιστης επειδή ειπες καποιον χοντρό... Χοντρο? 😂

Δουλευει και με το ψηλός κοντός λεπτος γαλανοματης κλπα? Εχω έναν φίλο 1.98 και μια ζωή ψηλο τον φωναζω, αρα είμαι ρατσιστης. Κομπλε 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά η σειρά είναι κακή και η ψυχή της σάπια. Είναι μια διαστρέβλωση γνωστών πραγμάτων και υπάρχει ένας τεράστιος επενδυτής από πίσω που δε θα την αφήσει να αποτύχει ακόμα και σκατα να είναι. 

Θα μας λένε ρατσιστές και σεξιστες μέχρι να μη τολμάμε να μιλάμε. 

Περιμένετε από άτομα που ασπάζονται αυτή την ιδέα, έργο τέχνης της προκοπής?

• Like 4
  • Thanks 1

24 λεπτά πριν, Glikos είπε

Δεν χρειαζόταν πχ να κάνει τέτοια γκριμάτσα πάνω στο άλογο ή έστω θα μπορούσε να δείξει πιο νορμάλ.

Αυτό που προσπαθούσα να εκφράσω πάντως και πριν είναι το "what if αυτο ειναι όντως το νορμαλ της".

1 λεπτό πριν, Glikos είπε

Ναι ίσως, αλλά εκεί στην φάση με τον Elendil που του είπε αυτό κρατώντας κιόλας το dagger στα χέρια της μου φάνηκε κάπως υπεροπτικό.

Η προσέγγισή τους γενικότερα είναι ότι τα ξωτικά είναι αποκομμένα, νιώθουν ότι έχουν ξεμείνει με βαρβάρους στη Μέση Γη και έχουν μια αίσθηση ανωτερότητας που στην περίπτωση της Γκαλάντριελ με τον εθισμό της γύρω από τον Σάουρον βγάζει υπέρμετρη υπεροψία. Αυτό δεν είναι τελείως άκυρο από το lore. Εκεί που το έχασαν για μένα είναι ότι ακόμα και μια υπερόπτης Γκαλάντριελ ως ένα πλάσμα χιλιάδων ετών θα έπρεπε να δείχνει μια ωριμάτητα τουλάχιστον ως προς τις αντιδράσεις και παρορμήσεις της. 

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Εισαι ρατσιστης επειδή ειπες καποιον χοντρό... Χοντρο? 😂

Δουλευει και με το ψηλός κοντός λεπτος γαλανοματης κλπα? Εχω έναν φίλο 1.98 και μια ζωή ψηλο τον φωναζω, αρα είμαι ρατσιστης. Κομπλε 

Με κάποιο μαγικό τρόπο έχασες τελείως το νόημα. Φωνάζεις στο δρόμο σε άγνωστους "Εσύ κοντέ με ακούς;" "Χοντρέλω να σε ρωτήσω κάτι". Εαν ναι... 🙃

• Like 2

2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Εννοείτε και εσύ το συνεχίζεις, δυο-τρία "άτομα" είναι που ξεκινάν όλα τα Karen flames. Αφού υπάρχει λύση γιατί το κουράζουμε?

Κρίμα που για μερικούς η λύση είναι να ακούνε μόνο αυτούς που συμφωνούν μαζί τους. Πολύ ανθυγιεινό συνήθειο πάντως. 

Not Listening Season 5 GIF by Friends

• Like 2
  • Confused 5

Το αν ένας άνθρωπος είναι όμορφος ή άσχημος είναι καθαρά υποκειμενική γνώμη.

Τώρα όσο αφορά την σειρά όταν πάει να μεταφέρει στην οθόνη τον Τόλκιν είναι υπορχρεωμένη να σεβαστεί τον κόσμο που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας με τα στερεώτυπα του, με τα λάθη που μπορεί να βρίσκουν κάποιοι, με την έλλειψη ίσως του political correct. Όταν υπάρχει μια εικόνα διαμορφωμένη για τα ξωτικά τότε αυτή πρέπει να φαίνεται και στην σειρά.

Αλλιώς μιλάμε για διασκευή και όχι για απόδοση.

ΥΓ Δηλαδή αν γυρνούσαμε μια ταινία εποχής σήμερα για τους Ναζι, τότε έπρεπε να τους δείχνουμε σαν τρυφερά πλάσματα,  με αγάπη για τον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως πολιτικών πιστεύω και θρησκειών; Να μην φαίρονται σαν φασίστες δλδ που ήταν γιατί αυτό δεν ταιριάζει με την σημερινή εποχή;

Γνώμη μου πως αυτά ειναι για πολύ γέλιο.

22 λεπτά πριν, zidane1 είπε

Εκεί που το έχασαν για μένα είναι ότι ακόμα και μια υπερόπτης Γκαλάντριελ ως ένα πλάσμα χιλιάδων ετών θα έπρεπε να δείχνει μια ωριμάτητα τουλάχιστον ως προς τις αντιδράσεις και παρορμήσεις της. 

Αυτό είναι επίσης ένα αρνητικό του χαρακτήρα της, ότι δεν βγάζει ωριμότητα και σοφία. Δεν σε μαγνητίζει γενικά.

• Like 1

25 λεπτά πριν, zidane1 είπε

Αυτό που προσπαθούσα να εκφράσω πάντως και πριν είναι το "what if αυτο ειναι όντως το νορμαλ της".

Δυστυχώς και έτσι να είναι, δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση πάντως.

• Like 1

Τεράστιο μπάτζετ με πολύ μέτριο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι με αυτό συμφωνούμε όλοι.

Τώρα ειλικρινά το αν υπάρχουν έγχρωμα ελφ ή έγχρωμα χομπιτ θα το δεχόμουν με την ανάλογη ικανότητα  των ηθοποιών. Η σειρά σου δίνει μία αίσθηση ότι είναι ρηχή. Ότι κάτι της λείπει συνέχεια. 

• Like 1

21 λεπτά πριν, Kasrith είπε

Κρίμα που για μερικούς η λύση είναι να ακούνε μόνο αυτούς που συμφωνούν μαζί τους. Πολύ ανθυγιεινό συνήθειο πάντως. 

Bold statement για καποιον που δεν εχει δει τη σειρά αλλα μικροφωνιζει ο,τι λενε οι υπόλοιποι που συμφωνούν μαζί του..

• Like 4
  • Confused 1

Δεν έχω δει κανένα από τα πρώτα επεισόδια ακόμα. Μάλλον θα περιμένω να τελειώσει η σεζόν.

Μπήκα να διαβάσω κανένα σχόλιο και κάθε δεύτερο post διαβάζω για ρατσιστές, σεξιστές, ληστές, βουδιστές, αλπινιστές κτλ. Κουράστηκα. 😆

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα αναφέρω κάτι που μου έχει κολλήσει από τότε που βγήκε η σειρά. Βλέπω συχνά σκηνές στο Youtube από την τριλογία LOTR (thanks RoP). 😅

Και μια από της αγαπημένες μου σκηνές είναι ο θάνατος του Haldir από ''LOTR : The Two Towers''.

Τα συναισθήματα και η ανατριχίλα που σου βγάζει μια τέτοια σκηνή είναι απερίγραπτα. Το acting, η μουσική, η σκηνοθεσία κλπ, τα πάντα είναι τέλεια. Αναρωτιέμαι αν νιώσουμε τέτοιο συναίσθημα σε ανάλογη σκηνή στο RoP. Χλωμό το κόβω πάντως, δεν υπάρχει κανένα δέσιμο με τους χαρακτήρες όταν τους βλέπω, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Charismo είπε

Μπήκα να διαβάσω κανένα σχόλιο και κάθε δεύτερο post διαβάζω για ρατσιστές, σεξιστές, ληστές, βουδιστές, αλπινιστές κτλ. Κουράστηκα😆

Λογικό όταν εδώ και κάτι σελίδες άτομα μετρημένα στα δάχτυλα χωρίς σταματημό χαρακτηρίζουν τους υπολοιπους διαφορα άτοπα κοσμητικά επίθετα γιατί τους "προσβάλουμε" με το να δείχνουμε τις κάκιστες επιλογές που έχει κάνει η σειρά, σε σχέση με αυτούς που επικεντρώνονται στο pc crap και τα ελάχιστα που αναφέρουν για την σειρά είναι "Μου άρεσε πολύ". Όλοι έχουμε ένα όριο στα ποσα εγκεφαλικά κύτταρα μπορούμε να κάψουμε την ημερα διαβάζοντας τέτοια posts.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...