Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, xavier είπε

οι νολντορ διασχισανε το helcaraxe γιατι δεν ειχαν αλλη επιλογη. 

η τριλογια μου αρεσε παρα πολυ για αυτο που ηταν, οχι γιατι ηταν πιστη μεταφορα των βιβλιων(γιατι δεν ηταν). 

Πιστή μεταφορά με την κυριολεκτική έννοια της λέξης όχι δεν ήταν, κόπηκαν πράγματα γιατί απλά - ήταν ταινία - δεν είχα 60 ώρες στη διάθεση τους. Το σενάριο το feeling και οι χαρακτήρες όμως ήταν αρκετά πιστή μεταφορά από  τα βιβλία. Και δεν μιλάω για το χρώμα των χαρακτήρων, μιλάω για το feeling που σου έβγαζαν.

Τεσπά, αμά σου αρέσει αυτό που βλέπεις δεν νομίζω να έχουμε κοινό σημείο συζήτησης. Και εγώ θα ήθελα να μαρέσει πάντως...

11 λεπτά πριν, xavier είπε

δε νομιζω οτι οι μοναδες στο imdb  ειναι για αυτο το λογο.

Ε κάτι τέτοια γράφεις....

Ναι οκ για μονάδα δεν είναι, αλλά για κάπου μεταξύ 3 και 5 άνετα. Οπότε τι θα άλλαζε στην πράξη? Κακή σειρά θα ήταν και στις 2 περιπτώσεις

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
16 minutes ago, xavier said:

δε νομιζω οτι οι μοναδες στο imdb  ειναι για αυτο το λογο.

Γι' αυτό γράφω μαζεύονται, όχι μονο οι παραβλέψεις που χρειάζονται για τα σεναριακά κενά/ευκολίες, αλλά όλα...

5 minutes ago, Herald said:

Κακή σειρά θα ήταν και στις 2 περιπτώσεις

Να υπενθυμίσουμε ότι το 6/10 για σειρά είναι χειρότερο από το 6/10 για ταινία στο imdb. 

• Like 7

2 λεπτά πριν, Thresh είπε

Να υπενθυμίσουμε ότι το 6/10 για σειρά είναι χειρότερο από το 6/10 για ταινία στο imdb. 

Κοιτά με βάση το ότι στο GOT θα έβαζα 9 ή 10 (εξαιρούμενης φυσικά της τελευταίας σεζόν), στο House of dragons 7-8, με αυτό το σκεπτικό το ROP θα έπρεπε να πάει στο 4 ή 5. Wheels of time δεν έχω δει, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι χειρότερο απτό ROP. 

• Super Moderators
3 minutes ago, Herald said:

Wheels of time δεν έχω δει, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι χειρότερο απτό ROP. 

Είναι, φαίνεται φτηνιάρικο καταρχάς, Shannara style.

• Like 4

3 ώρες πριν, Herald είπε

Aπλά αφήνω αυτό εδώ, το βρήκα σε καλή ποιότητα + ultra wide + hdr. Ανατριχίλα απλά, ίδια φάση με την Γκαλάντριελ να πηδάει στη θάλασσα 😛 

Στο 3:10, μας δείχνουν - χωρίς να μιλήσει κανείς , απλά από την έκφραση τους -- ακριβώς αυτό που περιγράφει ο Τόλκιεν στα βιβλία. Απίστευτη σκηνή

Απόκρυψη περιεχομένων

Ας ελπίσουμε οτι η επερχόμενη anime σειρά που θα βγεί να μην μας απογοητεύσει όπως ετούτη εδώ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχει παρα πολλες αλλαγες η τριλογια με τα βιβλια στους χαρακτηρες. Ο αραγκον ειναι πολυ διαφορετικος χαρακτηρας, για την αργουεν ας το αφησουμε καλυτερα. Μερι, Πιπιν, γκιμλι, λεγκολας, σε ολους υπαρχουν σημαντικες διαφορες και μιλάμε για ξεκαθαρο adaptation, που στην περιπτωση της σειρας του αμαζον δεν ισχυει σε καμια περιπτωση(δεν ειναι adaptation, βασιζεται στον κοσμο του τολκιν). Οι ανθρωποι γραφουν το δικο τους σεναριο. Οπως π.χ. εκανε o lindelof με το watchmen, που εμενα μου αρεσαν τοσο το οριτζιναλ κομικ , οσο και η ταινια. 

Επεξ/σία από xavier
  • Like 3

16 λεπτά πριν, xavier είπε

εχει παρα πολλες αλλαγες η τριλογια με τα βιβλια στους χαρακτηρες. Ο αραγκον ειναι πολυ διαφορετικος χαρακτηρας, για την αργουεν ας το αφησουμε καλυτερα. Μερι, Πιπιν, γκιμλι, λεγκολας, σε ολους υπαρχουν σημαντικες διαφορες και μιλάμε για ξεκαθαρο adaptation, που στην περιπτωση της σειρας του αμαζον δεν ισχυει σε καμια περιπτωση(δεν ειναι adaptation, βασιζεται στον κοσμο του τολκιν). Οι ανθρωποι γραφουν το δικο τους σεναριο. Οπως π.χ. εκανε o lindelof με το watchmen, που εμενα μου αρεσαν τοσο το οριτζιναλ κομικ , οσο και η ταινια. 

Σωστά 

Και θα είχε θαφτεί η ταινία αλλά αφενως πολλοί δεν γνώριζαν ακόμα την ύπαρξη του Τόλκιν άρα είχαμε λιγότερους βιβλιοδιαβαστες, επίσης δεν ήταν τόσο διαδεδομένο το ίντερνετ για να θαφτεί η τριλογία.

Είμαι πεπεισμένος ότι αν έβγαινε αυτή η τριλογία τώρα, θα την είχαν θάψει επειδή πχ ο Αραγκόν ήταν διαφορετικός.

Ευτυχώς για εμάς η ταινία βγήκε σε εποχή που ο κόσμος ήταν αρκετά διαφορετικός και ακόμα απολαμβάνουμε αυτό το αριστούργημα.

Πχ το Χόμπιτ απογοήτευσε χώρις να σημαίνει ότι ήταν κακή η τριλογία. Αριστούργημα τη θεωρώ και τη βλέπω το ίδιο ευκολα όπως και το lotr. Όμως ο κόσμος πλέον είχε διαβάσει το Χόμπιτ οπότε τα είχε διαφορετικά στο μυαλό του.

• Like 6

το προβλημα με το χομπιτ ηταν οτι το παρατραβηξαν. το υλικο του βιβλιου δεν ηταν για τριλογια.

ακομα και ετσι, ναι και αυτο το ειδα και το ξαναβλεπω ευχαριστα.

• Like 4

4 ώρες πριν, Herald είπε

Aπλά αφήνω αυτό εδώ, το βρήκα σε καλή ποιότητα + ultra wide + hdr. Ανατριχίλα απλά, ίδια φάση με την Γκαλάντριελ να πηδάει στη θάλασσα 😛 

Στο 3:10, μας δείχνουν - χωρίς να μιλήσει κανείς , απλά από την έκφραση τους -- ακριβώς αυτό που περιγράφει ο Τόλκιεν στα βιβλία. Απίστευτη σκηνή

Απόκρυψη περιεχομένων

Εντάξει, δεν υπάρχει αυτή η σκηνή!!!

• Like 2

Είδα τα 2 πρώτα επεισόδια της πρεμιέρας και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν αρκετά. Μου αρέσει που γίνονται παράλληλα διαφορετικά plotlines και είμαι περίεργος να δω προς τα που πάει το καθένα. Χαρφουτς και νάνοι τους συμπάθησα αμέσως αν και νομίζω τα ξωτικά θα έχουν το μεγαλύτερο screen time. Μου έκανε εντύπωση που δεν έδειξε καθόλου το Νούμενορ στα πρώτα επεισόδια αλλά λογικά θα το δούμε από το τρίτο.

Σχετικά με τον meteor man

Spoiler

Νομίζω ότι θα είναι από τις ανατροπές που κρατάνε για το τέλος της σεζόν. Διαβάζω υποθέσεις για το ότι είναι ο Γκάνταλφ, αλλά πιστεύω ότι αυτή η υπόθεση είναι πολύ μακριά από την αλήθεια. Έχουν δώσει αρκετά hints ήδη από τώρα για την ταυτότητά του, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είσαι 100% σίγουρος. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο άλλα για εμένα είναι αρκετά φανερό ότι δεν είναι ο Γκάνταλφ!

Θα δω σήμερα και το 3ο και θα επανέλθω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λολ πριν κάποιες σελίδες παραπονιοσασταν επειδή αναβαζαμε βίντεο με τις ανακρίβειες της σειρας,και τα λέγατε σκουπιδια.......και τώρα ανεβάζετε τον Trevor Noah????

Season 5 Lol GIF by Real Husbands of Hollywood

Ανεβάστε και άρθρο απο τον Don Lemon μετα για το ποσο ρατσιστές ειναι οι φαν

Captain America Lol GIF by mtv

Επεξ/σία από mAs_81

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

λολ πριν κάποιες σελίδες παραπονιοσασταν επειδή αναβαζαμε βίντεο με τις ανακρίβειες της σειρας,και τα λέγατε σκουπιδια.......και τώρα ανεβάζετε τον Trevor Noah????

Ανεβάστε και άρθρο απο τον Don Lemon μετα για το ποσο ρατσιστές ειναι οι φαν

Δεν μπορούν ούτε να σχολιάσουν την σειρά οι μαύροι;; Δεν είστε ρατσιστές κατά τα άλλα υποτίθεται 

Και στην τελική, τι θα κάνουμε με το νήμα αυτό; Θα ανεβάζουμε βίντεο που λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του ή όχι; Δεν γίνεται να βλέπουμε μόνο τα δικά σας με τους Shapiro κτλ

Επεξ/σία από Kasrith
  • Like 1
  • Thanks 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...