Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
9 minutes ago, sakis_colt said:

στα βιβλια φαινεται οτι ειναι ικανη ( κυριως στο τελος της Επιστροφης του Βασιλια) να πολεμισει

Τι έχω ξεχάσει?

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν με πειράζει τόσο που είναι δυναμική με "αντρικό" τρόπο, όσο το γεγονός ότι φέρεται σαν έφηβη που δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα συναισθήματά της. Το οποίο έχει πλέον αφενώς καταλήξει εντελώς κλισέ (σαν συνταγή "δυναμικού" γυναικείου χαρακτήρα), αφετέρου την κάνει κατ' ουσία άλλο εντελώς χαρακτήρα. Καλύτερα να ήταν νέος δικός τους original χαρακτήρας.

Ομολογώ ότι παρότι ήμουν πολύ ανοιχτός, συνειδητοποίησα ήδη από τις πρώτες σκηνές ότι δεν είμαι καθόλου έτοιμος να δω αγαπημένους χαρακτήρες από Silmarillion να απεικονίζονται.

Spoiler

(όπως ο Finrod, που είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες)

Επεξ/σία από Gilmaru
  • Like 1

• Super Moderators
10 minutes ago, sakis_colt said:

ΑΑΑΑ κ μην ξεχναμε οτι η γκαλαντριελ ειναι η πεθερα του Ελροντ ετσι; Και οχι η κολλητη του

Και πεθερά και θειά του, κι η γυναίκα του θειά του είναι επίσης. 😛

19 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Δεν χρειάζεται, όχι δεν μπορεί. Απλά θέλανε να την κάνουμε να φαίνεται ανδρικά δυναμική, σε σχέση με τις ταινίες που ήταν γυναικεία δυναμική. Η Galadriel των ταινιών κοιτάει την Galadriel της σειράς και απλά παθαίνει ανεύρυσμα. :P

Βάζω ξανά το scene από το Hobbit:

Ναι ρε συμφωνώ. Απ'ότι φαίνεται επέλεξαν στη σειρά να την κάνουν κανονική μαχητρια με όπλα. Τώρα το αν θα τους βγει θα φανεί στη συνέχεια. 

4 λεπτά πριν, sakis_colt είπε

Μα το θεμα δεν ειναι οτι κανουν την πρωταγωνιστρια τρομερο πολεμιστη, το θεμα ειναι οτι κανουν αχρηστους ολους τους αλλους προκειμενου να αναδειχθει η πρωταγωνιστρια. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι η γκαλαντριελ ηταν καλη πολεμιστρια, στα βιβλια φαινεται οτι ειναι ικανη ( κυριως στο τελος της Επιστροφης του Βασιλια) να πολεμισει αλλα η γκαλαντριελ ηταν γνωστη ως Lady και οχι warrior. Θελουν να μας πλασαρουν εναν δυναμικο γυναικειο χαρακτηρα που ομως φερεται ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ.

Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλά ήταν η πρώτη ουσιαστικά σκηνή. Μας δείχνει δηλαδή γρήγορα γρήγορα ότι έχει γίνει φοβερή πολεμιστής. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σε σειρά/ταινία ο πρωταγωνιστής να είναι φανερά ανώτερος από τους υπόλοιπους, ουσιαστικά κομπάρσους, ακόμα και αν έχουν την ίδια εκπαίδευση. Τώρα αν συνεχίζοντας η σειρά τη βλέπουμε να είναι πάντα αυτή η καλύτερη από όλους, να σώζει μόνη της την κατάσταση και οι άλλοι να κοιτούν σαν χαζοί, ειδικά μαζί με συμπρωταγωνιστές, τότε ναι και εγώ μαζί σου. Μέχρι τώρα πάντως έχουμε δει μία μάχη .

4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Τι έχω ξεχάσει?

Κατά την διάρκεια του πολέμου του δαχτυλιδιού έγιναν επιθέσεις στο Λοριεν από το Ντολ Γκουλντουρ κ τα ξωτικά τις απώθησαν. Όταν καταστράφηκε το δαχτυλίδι η γκαλαντριελ οδήγησε στρατό στο οχυρό, το καθάρισε από κάθε εχθρό κ στο τέλος με την δύναμη του δαχτυλιδιού της το γκρέμισε τελείως 

• Super Moderators
Just now, sakis_colt said:

Κατά την διάρκεια του πολέμου του δαχτυλιδιού έγιναν επιθέσεις στο Λοριεν από το Ντολ Γκουλντουρ κ τα ξωτικά τις απώθησαν. Όταν καταστράφηκε το δαχτυλίδι η γκαλαντριελ οδήγησε στρατό στο οχυρό, το καθάρισε από κάθε εχθρό κ στο τέλος με την δύναμη του δαχτυλιδιού της το γκρέμισε τελείως 

My bad, νομιζα ότι εννοούσες με "σπαθί".

• Like 1

Έχοντας αποδεχτεί οτι θα υπάρχουν τρανταχτές αλλαγές στι δεύτερη εποχή του silmarillion, είδα τα πρώτα 2  επεισόδια πολύ προσγειωμένος. Ήταν ανδιάφορα, αλλα δεν έδωσα και  πολύ σημασία στις βλακείες τους και στην woke  κουλτούρα. 

Παρόλ αυτά σήμερα, έπεσα κατα λάθος σε κάτι Leaks  στο reddit, τα οποία έχουν δημοσιευτεί πριν την προβολή των 2 επεισοδίων, κι αν κρίνω απ όλ,τι έχουμε δει επιβεβαιώνονται.. 

Δεν είναι τόσο καλά τ  Αγγλικά μου, αν κάποιος έκανε τον κόπο να μεταφράσει το ζουμί της πρώτης σαιζόν, σύμφωνα με τα  leakes.... Εγώ αυτό που έχω να πω είναι οτι κι η βλακεία κι η ηλιθιότητα, κι η παρακμή έχουν κάπου όρια, αν  ισχύσουν τέλος πάντων!! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλεον ο ρατσισμος εχει γινει ο  αποδιοπομπαίος τράγος ωστε να μην μπορεις να κριτικαρεις καμια σειρα η ταινια. 

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι παιρνουν τους συγκεκριμενους ηθοποιους ωστε να το ριξουν εκει οταν το τελικο προιον ειναι μαπα 

Ας κρυψουμε τους κακους διαλογους , σεναριο, ηθοποιια πισω απο τον ρατσισμο 🙄

Επεξ/σία από noFEARgr
  • Like 3

12 ώρες πριν, stevenfins είπε

Γιατί να μας προκαλεί εντύπωση που κάνουν τον πρωταγωνιστή τρομερό πολεμιστή. Ούτε το πρώτο έργο είναι, ούτε το τελευταίο.

Γιατί έχουν βάλει λάθος πρωταγωνιστή να παριστάνει τον τρομερό πολεμιστή. Αν θες να γυρίσεις action σειρά, βάλε πρωταγωνιστή που να βγάζει νόημα, η Galadriel δεν πετσοκόβει orc trolls και ξερώ εγώ τι άλλο. Τα βιβλία την απεικονίζουν σαν σκακίστρια, δεν κάνει high impact κινήσεις αλλά κάτι που θα επηρεάσει γεγονότα 10 χρόνια μετά (πχ. το δώρο που έκανε στον Sam). Έχει τόσους πετσοκόφτες η 2η εποχή που το να βάζεις την Galdriel σε αυτό το ρόλο είναι παρωδία. Τώρα ok, αν οι οδηγίες ήταν "πρέπει να μπεί γυναίκα πρωταγωνιστής", ε διάλεξε άλλο lore, πρέπει με το ζόρι να πιάσεις το Lotr?

Φυσικά το "τρομερός" πολεμιστής επίσης το θεωρώ γελοίο. Δεν μου φάνηκε τρομερός πολεμιστής η galadriel, απλά όλοι οι άλλοι - και το troll μαζί - ανίκανοι. O aragorn ήταν τρομερός πολεμίστης και έφαγε το ξύλο της αρκουδάς από τα uruk hai, τον έβλεπες για κάθε ένα που έσφαζε έχυνε αίμα και ιδρώτα, Η Galadriel πέτσωσε το troll και μέτα ξεσκόνισε τους ώμους της, δηλαδή ντάξει, κατούρα και λίγο.

Από τα 2 πρώτα επεισόδια πάντως, ΟΛΟΙ είναι αδιάφοροι. Όποιος και να πεθάνει - καρφί δεν μου καίγετε. Και το λέω αυτό γιατί είδα και 2 επεισόδια από το 1883 (τελείως άσχετη σειρά), και αμέσως δέθηκα με χαρακτήρες. Οπότε γενικά το "ας περιμένουμε να δούμε 9 σαιζόν και μετά θα δεθούμε" δεν ξέρω αν στέκει σαν επιχείρημα. Θα έλεγα όλοι οι χαρακτήρες είναι αντιπαθητικοί, αλλά δυστηχώς όχι με την καλή έννοια, πχ. Τζόφρι Μπαράθεον, που θες να τον δείς να σουβλίζεται αργά και βασανιστικά σε διπλό 2ώρο επεισόδιο, αλλά με την έννοια του "ας πεθάνουν κάπου offscreen να μην τους ξαναδώ". 

• Like 4
  • Thanks 1

28 λεπτά πριν, Herald είπε

Γιατί έχουν βάλει λάθος πρωταγωνιστή να παριστάνει τον τρομερό πολεμιστή. Αν θες να γυρίσεις action σειρά, βάλε πρωταγωνιστή που να βγάζει νόημα, η Galadriel δεν πετσοκόβει orc trolls και ξερώ εγώ τι άλλο. Τα βιβλία την απεικονίζουν σαν σκακίστρια, δεν κάνει high impact κινήσεις αλλά κάτι που θα επηρεάσει γεγονότα 10 χρόνια μετά (πχ. το δώρο που έκανε στον Sam). Έχει τόσους πετσοκόφτες η 2η εποχή που το να βάζεις την Galdriel σε αυτό το ρόλο είναι παρωδία. Τώρα ok, αν οι οδηγίες ήταν "πρέπει να μπεί γυναίκα πρωταγωνιστής", ε διάλεξε άλλο lore, πρέπει με το ζόρι να πιάσεις το Lotr?

Είπα και σε προηγούμενο σχόλιο ότι δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι στα βιβλία η Γκαλάντριελ δεν είναι πολεμιστής, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Εγώ αυτό που σχολίασα είναι βλέποντας την μόνο στη σειρά και αγνοώντας τα βιβλία και αυτό γιατί σύμφωνα με αυτά που λένε όλοι έχουν απομακρυνθεί πάρα πολύ από την ιστορία έτσι και αλλιώς (αν έχουν αλλάξει π.χ. το 90% της ιστορίας, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ αν είναι λάθος που έκαναν τη Γκαλάντριελ πολεμιστή). Το αν θα τους βγει τελικά αυτή η επιλογή, θα φανεί στη συνέχεια.

36 λεπτά πριν, Herald είπε

Από τα 2 πρώτα επεισόδια πάντως, ΟΛΟΙ είναι αδιάφοροι.

Σε αυτό δυστυχώς συμφωνώ και εγώ. Μέχρι τώρα είναι όλοι αδιάφοροι και δεν είναι ότι έχει και πολλά επεισόδια ακόμα η σεζόν για να ελπίζουμε σε τρομερές αλλαγές, τουλάχιστον για τους περισσότερους χαρακτήρες. 

• Like 1

Δεν το κοιτάω σαν lotr , το κοιτάω σαν μια οποιαδήποτε σειρά.

Δεν με έκαιγε να πατήσω το επόμενο επεισόδιο δεν καίγομαι πότε θα βγει το επόμενο, ε και να μην μάθω τι έγινε δεν τρέχει κάτι. Θα τα αφήσω να μαζευτούν και θα κάνω μια προσπάθεια.

Ίσως το pay2win δεν πιάνει παντού.

• Like 2

11 λεπτά πριν, Neo είπε

Δεν το κοιτάω σαν lotr , το κοιτάω σαν μια οποιαδήποτε σειρά.

Δεν με έκαιγε να πατήσω το επόμενο επεισόδιο δεν καίγομαι πότε θα βγει το επόμενο, ε και να μην μάθω τι έγινε δεν τρέχει κάτι. Θα τα αφήσω να μαζευτούν και θα κάνω μια προσπάθεια.

Ίσως το pay2win δεν πιάνει παντού.

Νομίζω ότι αυτό είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της σειράς.
Ναι άλλάξε πολλά, "κατακρεούργησε" το lore, πείτε το όπως θέλετε, αλλά ακόμα και αν βγάλεις τον εαυτό σου από το τριπάκι του lotr/tolkien και προσπαθήσεις να το δεις σαν μια απλή σειρά, είναι τρομερά βαρετή/αδιάφορη.
Μετά το πρώτο, με το ζόρι έβαλα play το δεύτερο, γιατί απλά δεν με ένοιαζε. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...