Προς το περιεχόμενο

The Lord of the Rings: The Rings of Power (Amazon Prime, 2022)

thomasG4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, Choronzon είπε

όντως μια απλή σύγκριση με το HOD αρκεί για να καταλάβεις πόσο χάλια είναι  το ROP

Για το HOD στο πρώτο μου σχόλιο έλεγα ότι φαίνεται να είναι απλά μια αντιγραφή του GOT με άλλους χαρακτήρες, σε άλλη εποχή και με τους δράκους παρόντες εξ αρχής. Αλλά ναι, νομίζω ο Μπέζος έσκασε 1 δις δολάρια προκειμένου να εκτιμήσει το HOD ακόμα και κάποιος που έκανε αυτό το αρχικό σχόλιο. Και δεδομένου ότι ψάχνουμε να βρούμε κακά στο HOD, είναι δείγμα του πόσο καλό είναι. Αντίθετα στο ROP κάποιος πρέπει να προσπαθήσει να βρει καλά. Πέρα από τα "έδωσαν ένα κάρο λεφτά και είναι καταπληκτικό οπτικά".

1 ώρα πριν, DeadOrganPlayer είπε

Ουτε στον Elon Musk αρεσει. Σοβαρεύει το πράμα....

https://www.darkhorizons.com/elon-musk-not-a-rings-of-power-fan/

Έχει λάθος ο Μασκ. Ο Μασκ από ότι βλέπω λέει

"Tolkien is turning in his grave… Almost every male character so far is a coward, a jerk or both. Only Galadriel is brave, smart and nice.”

Και ρωτάω εγώ τώρα. Πόσο smart είναι κάποιος που πηδάει στην μέση της θάλασσας, μιας θάλασσας που όπως βλέπουμε είναι γεμάτη καταιγίδες και τεράστια τέρατα; Πόσο smart θα ήταν κάποια που θα πήδαγε μέσα στην θάλασσα από τις ακτές της Αμερικής με σκοπό να φτάσει κολυμπώντας στην Ισπανία, μέσα από καταιγίδες και καρχαρίες; Εκτός και το Valinor με την Μέση Γη απέχουν όσο η Αίγινα από την Αθήνα.

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, john_dr είπε

Εκτός και το Valinor με την Μέση Γη απέχουν όσο η Αίγινα από την Αθήνα.

Δεν αναφερει καπου ο Τολκιν την αποσταση σε ναυτικα μιλια, αρα οντας Fantasy world μπορουν να τη κανουν οσο θελουν :P

2 ώρες πριν, Herald είπε

H σειρά είναι μετριοκακή, αφού είδα και το 3ο επεισόδιο του HOTD κατέληξα ότι το ROP απλά δεν φτουράει τίποτα, μια μέτρια teenage drama fantasy series με κάκιστους χαρακτήρες και διαλόγους.  Που δεν είναι καταναγκήν τραγικό, άλλα όταν αυτοί οι μέτριοι χαρακτήρες λέγονται Gil galad, Galadriel , Elrod , Celebrimbor, ε κάτσε καλά ρε φίλε. 

Πραγματικά μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με τέτοιο budget θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι που να είναι σημείο αναφοράς για τα επόμενα 20 χρόνια στο χώρο του fantasy.  Δεν ξέρω πως κατέληξαν εδώ που κατέληξαν. Και δυστηχώς όποιος λέει "κάτσε να δούμε πως θα εξελιχθεί", τι να δούμε, η σειρά έχει ξεκινήσει πολύ στραβά, για να στρώσει θα πρέπει να ρίξει εντελώς Χ σε ότι είδαμε στα πρώτα επεισόδια και να αλλάξουν άρδην συμπεριφόρα οι χαρακτήρες.

Kαι για να καταλάβουν οι μη fan του lotr, τα elfs που βλέπουμε είναι 3 έως 5 χιλιάδων ετών (ΧΙΛΙΑΔΩΝ). Γνώση - σοφία - μουσική είναι χαρακτηριστικό τους. Δήλαδη όταν ανοίγει το στόμα της / τους ο Elrod ή η Galadriel θα πρέπει όλοι να λέμε "τι είπε τώρα ο θεός, πως δεν το σκέφτηκα". Όχι να πετάνε βατράχια συνέχεια

Συγγνώμη, δεν είχες διαφορετική γνώμη κάποια μηνύματα πριν ή σε μπερδεύω με άλλο μέλος?

Όχι φυσικά ότι ο καθένας δεν δικαιούται να αλλάξει άποψη για κάτι, αλλά μου έκανε εντύπωση 😛 

10 λεπτά πριν, KaRouLi είπε

Συγγνώμη, δεν είχες διαφορετική γνώμη κάποια μηνύματα πριν ή σε μπερδεύω με άλλο μέλος?

Όχι φυσικά ότι ο καθένας δεν δικαιούται να αλλάξει άποψη για κάτι, αλλά μου έκανε εντύπωση 😛 

Ειπα οτι ειναι του 6 στα 10 αν δεν λεγοταν lotr. Το 6 στα 10 μετριοκακο το θεωρώ, δεν νομιζω να αλλαξα κατι στην αποψη μου

• Like 2

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Ειπα οτι ειναι του 6 στα 10 αν δεν λεγοταν lotr. Το 6 στα 10 μετριοκακο το θεωρώ, δεν νομιζω να αλλαξα κατι στην αποψη μου

Ε δε ξέρω αν είναι μετριοκακό το 6 αλλά δε θα χαλαστούμε γι αυτό.

Γενικά συμφωνώ, αν ΔΕΝ ήταν Lotr, ίσως 6/10. 

Με το Lotr στο όνομα, ένα 4/10 και αυτό με χαλαρότητα.

110 σελίδες νήμα, τι να πρωτο σχολιάσεις...

είδα χτες το 1ο και μισό από το 2ο επεισόδιο

σίγουρα δε συγκρίνεται με το HOTD, αλλά εμένα μια χαρά πέρασε η ώρα μου χτες το βράδυ :)

• Like 6

Αν δεν ήταν LoTR μια χαρά είναι για 8/10 η σειρά μόνο και μόνο για τα visuals. 

Οι χαρακτήρες προς το παρόν είναι εντελώς αδιάφοροι πάντως με εξαίρεση ίσως τον μαύρο Elf που δείχνει να έχει έναν "τύπο". 

• Like 1

3 ώρες πριν, john_dr είπε

Και ρωτάω εγώ τώρα. Πόσο smart είναι κάποιος που πηδάει στην μέση της θάλασσας, μιας θάλασσας που όπως βλέπουμε είναι γεμάτη καταιγίδες και τεράστια τέρατα; Πόσο smart θα ήταν κάποια που θα πήδαγε μέσα στην θάλασσα από τις ακτές της Αμερικής με σκοπό να φτάσει κολυμπώντας στην Ισπανία, μέσα από καταιγίδες και καρχαρίες; Εκτός και το Valinor με την Μέση Γη απέχουν όσο η Αίγινα από την Αθήνα.

Προσωπικά, περίμενα να εμφανιστεί ο Τζακ ο Σπάροου με το κράκεν, αλλά ίσως μας το κρατάνε για έκπληξη αυτό το σκηνικό. Είδες, όμως, τη λύση που έδωσαν οι ευφυείς σεναριογράφοι, έτσι; Εντελώς τυχαία, η strong female warrior princess συνάντησε μια βάρκα στο πέλαγος, μια βάρκα γεμάτη outcasts, και σώθηκε. Καλά, δεν σώθηκε ακριβώς, γιατί ήξερε -πριν καν αποφασίσει να πηδήξει στη θάλασσα- ότι ως strong female warrior princess που είναι θα βρει μια βάρκα και θα σωθεί. 1+1=11.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

110 σελίδες νήμα, τι να πρωτο σχολιάσεις...

Κάνε λίγο υπομονή και σε λίγο καιρό θα είναι πιο εύκολο να διαβάσεις την τριλογία από το σύνολο των μηνυμάτων.

12 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Προσωπικά, περίμενα να εμφανιστεί ο Τζακ ο Σπάροου με το κράκεν, αλλά ίσως μας το κρατάνε για έκπληξη αυτό το σκηνικό. Είδες, όμως, τη λύση που έδωσαν οι ευφυείς σεναριογράφοι, έτσι; Εντελώς τυχαία, η strong female warrior princess συνάντησε μια βάρκα στο πέλαγος, μια βάρκα γεμάτη outcasts, και σώθηκε. Καλά, δεν σώθηκε ακριβώς, γιατί ήξερε -πριν καν αποφασίσει να πηδήξει στη θάλασσα- ότι ως strong female warrior princess που είναι θα βρει μια βάρκα και θα σωθεί. 1+1=11.

Φίλε μου σου ξεφεύγει η μισή ουσία.

Αναφορά σε κείμενο

Εντελώς τυχαία, η strong female warrior princess συνάντησε μια βάρκα στο πέλαγος, μια βάρκα γεμάτη outcasts, και σώθηκε. Από τους outcasts πέθαναν όλοι εκτός από τον νέο, όμορφο και με πληροφορίες για τα Orcs. Η άλλη τα έψαχνε χρόνια, δεκαετίες, αιώνες στην ξηρά, ενώ το μόνο που είχε να κάνει για να βρει τον εχθρό της, ήταν να πάει να πνιγεί στην μέση του ωκεανού.

Μάλιστα ο θρύλος λέει ότι η Galadriel ξεφώνισε πρώτη την φράση "Στην ξηρά σε γύρευα και στον ωκεανό σε βρήκα". Αλλά με τα χρόνια, από γενιά σε γενιά και με λίγο σπασμένο τηλέφωνο, η φράση έγινε τελικά "Στον ουρανό σε γύρευα και στην γη σε βρήκα".

Επεξ/σία από john_dr
  • Like 1

7 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Αφού κατά την Amazon η ''σειρά-σκουπίδι'' πάει τόσο καλά, γιατί φοβούνται μερικές αρνητικές κριτικές; Ή μήπως έχουν τεράστιο πρόβλημα και κάνουν τα πάντα μπας και σώσουν την επένδυσή τους;

Μπορείς να γράψεις κριτική από όσο ξέρω αλλα δεν γίνετε published, φαντάζομαι περιμένουν να ξεχαστεί ο κόσμος, αλλα πως θα ξεχαστεί όταν η σειρά θα παίζεται κάθε βδομάδα?!

Επίσης άμα δεν κάνω λάθος άλλαξε τοποθεσία η παραγωγή από ζηλανδία σε αγγλία και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η παραγωγή της δεύτερης season. Δηλαδή δύσκολα να βγει η επομενη πιο νωρίς από το 2024.

Aμα η σειρά συνεχίσει στην ίδια φάση σε δυο χρονια δεν θα την θυμάται σχεδόν κανεις. Και πάνε για 4-5 seasons. Δεν νομίζω ότι σώζεται.

Spoiler

fail-as-a-team-team-fail.gif

• Thanks 1

• Super Moderators
3 hours ago, john_dr said:

Πόσο smart είναι κάποιος που πηδάει στην μέση της θάλασσας, μιας θάλασσας που όπως βλέπουμε είναι γεμάτη καταιγίδες και τεράστια τέρατα;

Αν έχει σπάσει το 4th wall, ξέρει ότι έχει plot armor, οπότε το εκμεταλεύεται όπως πρέπει. 😛

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η ουσια ειναι μια. θα μας δειξουν την Ουαλη σε καμια ποζα οπως στο εξωφυλλο του Variety, χωρις ομως την αρματωσια της, οπως την εφτιαξε ο Εru;

διοτι γυμνο διαφημιζανε, αλλα στο τελος βλεπω να τρωμε στην μαπα κανα τριχοκωλο νανο να τα ανεμιζει.

αντε ρε Bezos, ενα δις εδωσες, τουλαχιστον show us the goods.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Apoll είπε

Υπάρχουν αναφορές στις ΗΠΑ, το Amazon Prime εκεί, έχει βγάλει το RoP από την λίστα με τα προτεινόμενα! 

μα γιατι? αφου στο imdb το εκθειαζουν?image.jpeg.791bc92a6e88f061c6c0c2b32d65ce0d.jpeg

meanwhile στα 10αρια... παμπολλα τα reviews με διθυραμβους.

Αρκετα στα 9αρια και στα 8αρια, λιγα στα 7αρια και λιγοτερα απο τα δαχτυλα του ενως χεριου στα 6αρια (οσα εχουν περισσοτερα θετικα απο αρνητικα ή εστω τα κανουν sugarcoat)

απο 6αρια και κατω... βρε ΟΥΤΕ ενα? ΜΠΡΑΒΟ ρε Μπεζε. 1 billion well spent.

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Αν δεν ήταν LoTR μια χαρά είναι για 8/10 η σειρά μόνο και μόνο για τα visuals. 

Οι χαρακτήρες προς το παρόν είναι εντελώς αδιάφοροι πάντως με εξαίρεση ίσως τον μαύρο Elf που δείχνει να έχει έναν "τύπο". 

Και LOTR να μην ηταν το plot , οι χαρακτηρες, ο διαλογος, pacing & structure, ακομα και καποια set pieces (με το σκεπτικο οτι εχει κοστισει 1 fckin billion η σειρα) παιρνουν κατω του 5.

Εστω λοιπον οτι cinematography, photography παιρνουν 10, μουσικη ενα 8... εστω οτι αυτα βαζουν το entertainment value για καποιο λογο στο 8 και αυτο... το τελικο σκορ δεν παει στο 8 με τιποτα. 

Oπως ειπαν και παραπανω 6 at its finest as a stand alone series.

Επεξ/σία από omghi2u

παντως αν ισχυουν τα νουμερα του SAMBATV, μονο ευχαριστημενοι δεν πρεπει ναναι στην Αmazon:

ενω το HOTD:

Fb-xgGZXgAMLhyE?format=jpg&name=900x900

και η κατασταση μαλλον δεν θα βελτιωθει στο μελλον, αν ισχυουν οι διαρροες, που μεχρι στιγμης εχουν επαληθευτει.

νομιζω η Αmazon εκανε καποια σοβαρα λαθη, τοσο με την παραγωγη, οσο και με την προωθηση της σειρας, και πληρωνει το τιμημα τωρα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ το βλέπω για τα οπτικά εφέ και μετά το βράδυ πριν κοιμηθώ βάζω μέσα στο περιβάλλον τους χαρακτήρες που είχα στο μυαλό μου όπως τους είχα φτιάξει όταν διάβαζα τα βιβλία.

Δεν μπορεί να μην αναφέρουν καν το όνομα του Φίνροντ,αλλά ίσως το έκαναν από ντροπή γι'αυτό που ήταν στην πραγματικότητα,αυτός που έδειξαν δεν μπορεί να είναι ο Φίνροντ....
Δεν μπορεί ο Γκιλ Γκάλαντ να είναι ένας μπούλης πολιτικός,περίμενα κάτι έστω σαν τον Έλροντ τον παλιό,έστω τον Σέλεμπορν.
Όπως επίσης ο νέος Έλροντ,ακόμα ένα τσουτσέκι που δείχνει φλώρος γραφειοκράτης,να έχει καμία σχέση με τον αληθινό Έλροντ,που είχε πολεμήσει ενάντια σε Μόργκοθ,μπάλρογκ κλπ στην πρώτη εποχή.
Φοβάμαι για το τι άλλο θα δούμε...

Επεξ/σία από countass

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...