Προς το περιεχόμενο

windows 10 σε netbook (μη γελάτε)

_chris_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμεις γελαμε και μονο που το ειπες! Εσυ ομως θα γελασεις πολυ περισσοτερο μολις το δεις με τα ιδια σου τα ματια! :-D

Αν ηταν καθαρος 2πυρηνος θα την εκανες καπως την δουλιτσα σου.... Αλλα ετσι δεν νομιζω...

Παντως στην θεση σου θα πειραματιζομουν ετσι για την εμπειρια που λεμε και θα το εκανα το βημα αυτο! :-)

Αλλιως κανα λινουξομικρουλι ετσι για να τρεχει και λιγο(οσο ειναι δυνατον..)

Η΄ θα εβρισκα καμια κομμενη εκδοση win 8.1 η΄ 10ρια που ειναι ακομα πιο ελαφρια ετσι για το ωραιο της υπθεσης... :-)

ΥΓ.  Ο ssd δινει πολυ περισσοτερο απο το να ηταν 2πυρηνος ο επεξεργαστης με hdd...

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα και εγώ πειράματα με λειτουργικά σε ενα acer aspire c150 (νομιζω, ή κάτι τέτοιο) και τελικά κατέληξα στα 7 starter. 

Έβαλα και 10αρια, στην αρχή κάτι έκανα αφού απεγκατέστησα ότι προεγκατεστημένες εφαρμογούλες είχε. Για κανένα chat ή απλό σερφαρισμα καλό ήταν, για βίντεο ούτε λόγος. Μετά όμως για κάποιον λόγο δεν τα έκανε όλα αυτά σε σημείο να κάνει 3 λεπτά να ανοίξει ο chrome. 

λοιπόν .ενας εδώ (δές στο μέσο του άρθρου..) εχει το ιδιο

https://www.pcworld.com/article/2951112/hardware/can-your-old-pc-run-windows-10-the-answer-will-surprise-you.html

και από ότι λέει με edge (not chrome) βλεπει και youtube...  και νομιζω δεν εχει  ssd και μονο 1gb ddr2.... και ργω έχω ένα netbook fujitsu  στο οποίο εδώ και 1 χρονο φόρτωσα win10 64bit με 4gb ddr2  και στεκεται οκ.... αν το δικο σου πέρνει αναβάθμιση μνήμης άλλα 2gb  θα εισαι οκ....

δες ακομη και εδω

https://www.theregister.co.uk/2016/02/08/remember_netbooks_windows_10_makes_them_good_again/

• Like 2

έχει νόημα να δοκιμάσω εγκατάσταση windows 10 σε netbook με:

Atom N270 @1,6GHz

2GB RAM DDR2

SSD 128GB

τα κλασικά Netbook που πρωτοεμφανίστηκαν

και όμως όλα γίνονται. Αν έχεις χρόνο δοκίμασέ το και μπορεί να σου κάνει για τις απλες δουλειές.

Εχω ένα παρόμοιο  ASUS 1005

Dual boot Ubuntu & windows 10,

και του εχω βάλει μέχρι και την τελευταια ενημερωση του Fall creators update.

Torrent-άδικο μια χαρα. Και Οφις 2000 μια χαρα.

Και δεν έχω και ssd,

Δεν ξέρω τι απαιτησεις εχεις, αλλα αν σου περισευει λιγος χρόνος του ριχνεις μια δοκιμη.

Και πριν το τελος δεκεμβρη για να βαλεις τα 10 δωρεαν.

έχει νόημα να δοκιμάσω εγκατάσταση windows 10 σε netbook με:

Atom N270 @1,6GHz

2GB RAM DDR2

SSD 128GB

τα κλασικά Netbook που πρωτοεμφανίστηκαν

Ακριβώς το ίδιο μηχάνημα αλλα της acer το d150. Του έχω βάλει τα 10 pro και office και είναι ok!

Βαλτά άφοβα!

• 4 χρόνια αργότερα...

Παλαιό thread αλλά έχω βάλει σε lenovo S10-2 με τα ίδια specs windows 10 32bit και μετά πέρασα  του ChrisTitusTech (γνωστός youtuber) το debloating powershell script και το μηχανάκι είναι μια χαρά.

https://github.com/ChrisTitusTech/win10script

8 ώρες πριν, Dereki2 είπε

Εγώ που έχω ένα Centrino 32bit με 2gb ram να το θεωρήσω....τέρας; πεταμένο σε ένα ντουλάπι είναι.

win10 με 2gb ram? ωραία αυτοκτονία.

To γνωστό moto «πως ανασταίνω χρέπι 20ετίας βάζωντας W10 ή Linux» βρίσκει εύκολα εφαρμογή και είναι εφικτό σε πολλές περιπτώσεις.

Το πρόβλημα που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι πως το να μπουτάρει το μηχάνημα και να βλέπω την επιφάνεια εργασίας απέχει έτη φωτός από το να μπορώ μετά να το χρησιμοποιώ και σε καθημερινή βάση σαν κανονικό υπολογιστή.

Εκτός από την περίπτωση που θέλει κάποιος να κάνει εντελώς απλές εργασίες, π.χ. καταχώρηση κειμένου, ή να ακούει μουσική δεν υπάρχουν πολλά επιπλέον που μπορεί να προσφέρει ένα τόσο παλιό και αδύναμο μηχάνημα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To μόνο ενδιαφέρον σε τέτοια 32bit χρεπάκια με 2gbRam είναι light Linux και Mame games(συλλογή). Και καποιο podcast για μουσικη. Και να χαριστεί σε πιτσιρίκι για σχολείο. Για εργασίες με libreoffice και χαλαρη διασκεδαση είναι οκ νομίζω.

Δεν το έχω κάνει αλλα αν το έκανα αυτό θα έκανα.

Επεξ/σία από Dereki2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θελει καποιος ντε και καλα να ασχοληθει με κατι τετοιο, να του βαλει εναν ssd 60-120gb, μια διανομη linux με lxde γραφικο, η την 10ltsb 2016 32bit και τελος. Αν και ειδα εχει ssd

Επεξ/σία από Alex-V

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...