koulkos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα στην παρέα. Εργάζομαι σε επιχείρηση που πραγματοποιεί μεταφορές containers με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράλληλα τα εμπορεύεται. Η χρήση τους και η τοποθέτηση τους σε ιδιωτικό χώρο δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη άδεια καθώς δεν αποτελεί μόνιμη κατασκευή (δύναται να μετακινηθεί άμεσα). Πάρα πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τα λεγόμενα ΚΙΒΟ (Containers-γραφεία) για αυτόν το λόγο. Η τιμή των μεταχειρισμένων εξαρτάται από την ηλικία και κυρίως από την κατάστασή τους. Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν λίγα 20' cntrs (6μ μήκος) επομένως έχει αυξηθεί και η τιμή τους. Οι τιμές παίζουν από 1.600,00 έως 2.000,00 για 20' μεταχειρισμένο σε decent κατάσταση. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπολογιστεί η μεταφορά στο χώρο απόθεσης συν τη χρήση γερανού εκεί για να το ξεφορτώσει. Για αποστάσεις μίας ώρας υπολογίστε 250,00 ευρώ τη μεταφορά. Το κόστος του γερανού κυμαίνεται περίπου σε 150,00-250,00 ευρώ. Φυσικά μπορεί να το κανονίσει ο αγοραστής αν βρει συμφέρουσα προσφορά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα 40' (12μ μήκος) που ξεκινούν από 2.000,00 περίπου. Αν έχεις κάποια άλλη απορία μετά χαράς να σε βοηθήσω. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα στην παρέα. Εργάζομαι σε επιχείρηση που πραγματοποιεί μεταφορές containers με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράλληλα τα εμπορεύεται. Η χρήση τους και η τοποθέτηση τους σε ιδιωτικό χώρο δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη άδεια καθώς δεν αποτελεί μόνιμη κατασκευή (δύναται να μετακινηθεί άμεσα). Πάρα πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τα λεγόμενα ΚΙΒΟ (Containers-γραφεία) για αυτόν το λόγο. Η τιμή των μεταχειρισμένων εξαρτάται από την ηλικία και κυρίως από την κατάστασή τους. Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν λίγα 20' cntrs (6μ μήκος) επομένως έχει αυξηθεί και η τιμή τους. Οι τιμές παίζουν από 1.600,00 έως 2.000,00 για 20' μεταχειρισμένο σε decent κατάσταση. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπολογιστεί η μεταφορά στο χώρο απόθεσης συν τη χρήση γερανού εκεί για να το ξεφορτώσει. Για αποστάσεις μίας ώρας υπολογίστε 250,00 ευρώ τη μεταφορά. Το κόστος του γερανού κυμαίνεται περίπου σε 150,00-250,00 ευρώ. Φυσικά μπορεί να το κανονίσει ο αγοραστής αν βρει συμφέρουσα προσφορά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα 40' (12μ μήκος) που ξεκινούν από 2.000,00 περίπου. Αν έχεις κάποια άλλη απορία μετά χαράς να σε βοηθήσω. Εχεις pm.Ευχαριστω.
De@th L0rd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Off topic αλλά απλά προς ενημέρωση. Στο εξωτερικό υπάρχει "κίνημα" (αρχιτεκτονική άποψη ή όπως αλλiιώς θέλει να το πει κανείς) για κατοικίες από container που ουδεμία σχέση έχουν με αυτά που έχουμε συνηθίσει στα...hotspots και ουδεμία σχέση θα έχουν στην τιμή με αυτά τον hotspots... Μη συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια, η τιμή αυτών που πόσταρες θα είναι δυο φορές πάνω από κανονικό λυόμενο με πληρωμένες τις άδειες, φαίνεται κ μόνο από την αρχιτεκτονική τους ότι απευθύνονται σε παχιά πορτοφόλια κι όχι σε φτωχούς. 1
stelios18120 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα στην παρέα. Εργάζομαι σε επιχείρηση που πραγματοποιεί μεταφορές containers με έδρα τη Θεσσαλονίκη και παράλληλα τα εμπορεύεται. Η χρήση τους και η τοποθέτηση τους σε ιδιωτικό χώρο δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη άδεια καθώς δεν αποτελεί μόνιμη κατασκευή (δύναται να μετακινηθεί άμεσα). Πάρα πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τα λεγόμενα ΚΙΒΟ (Containers-γραφεία) για αυτόν το λόγο. Η τιμή των μεταχειρισμένων εξαρτάται από την ηλικία και κυρίως από την κατάστασή τους. Αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν λίγα 20' cntrs (6μ μήκος) επομένως έχει αυξηθεί και η τιμή τους. Οι τιμές παίζουν από 1.600,00 έως 2.000,00 για 20' μεταχειρισμένο σε decent κατάσταση. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπολογιστεί η μεταφορά στο χώρο απόθεσης συν τη χρήση γερανού εκεί για να το ξεφορτώσει. Για αποστάσεις μίας ώρας υπολογίστε 250,00 ευρώ τη μεταφορά. Το κόστος του γερανού κυμαίνεται περίπου σε 150,00-250,00 ευρώ. Φυσικά μπορεί να το κανονίσει ο αγοραστής αν βρει συμφέρουσα προσφορά. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα 40' (12μ μήκος) που ξεκινούν από 2.000,00 περίπου. Αν έχεις κάποια άλλη απορία μετά χαράς να σε βοηθήσω. Από Αθήνα έχεις γνωστούς με κοντέινερ? Ενδιαφέρομαι και εγώ και 2-3 ακόμα άτομα.
haris_216 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 και ουδεμία σχέση θα έχουν στην τιμή με αυτά τον hotspots... Μη συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια, η τιμή αυτών που πόσταρες θα είναι δυο φορές πάνω από κανονικό λυόμενο με πληρωμένες τις άδειες, φαίνεται κ μόνο από την αρχιτεκτονική τους ότι απευθύνονται σε παχιά πορτοφόλια κι όχι σε φτωχούς. Νόμιζα ότι από τη δομή του post μου, τις φωτογραφίες αλλά και από τις...τελίτσες στην αναφορά των hotspots ήταν ξεκάθαρο ότι πουθενά δεν τα σύγκρινα αφού είναι τελείως διαφορετικά πράγματα και απλά το ανέφερα σαν κάποια διαφορετική προσέγγιση (εγκυκλοπαιδικά). Τώρα βέβαια αν ψάχνεις αιτία σχολιασμού, χαίρομαι που βοήθησα
koulkos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Από Αθήνα έχεις γνωστούς με κοντέινερ? Ενδιαφέρομαι και εγώ και 2-3 ακόμα άτομα. Προσωπικά δεν έχω κάποιον γνωστό. Μπορώ να ρωτήσω αύριο στη δουλειά. Από εκεί και πέρα οι εταιρείες που πουλάνε cntrs είναι μετρημένες και λίγο πολύ γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους. Το καλύτερο θα ήταν να κάνεις μερικά τηλέφωνα, να δώσεις mail για να πάρεις γραπτή προσφορά (με κόστος μεταφοράς και γερανού αν τον χρειάζεσαι) και να το δεις από κοντά πριν αποφασίσεις. Τσεκάρεις πάτωμα, ουρανό, πόρτα και περιμετρικά για φθορές που να μην είναι φυσιολογικές από τη χρήση. Έχε κατά νου πως ανάλογα τις διαδρομές που ακολούθησε κάθε cntr μπορεί να ανεβοκατέβηκε σε μια εβδομάδα ίσως και 8-10 φορές. Επομένως μην περιμένεις να δεις κάποιο "του κουτιού" όπως πρωτοβγήκε από το εργοστάσιο. Αν το χρειάζεσαι για αποθήκη - γραφείο μπορείς να τσεκάρεις και για KIBO με έτοιμα υδραυλικά-ηλεκτρολογικά. Εκεί ανεβαίνει λίγο το κόστος αλλά το παίρνεις έτοιμο. Αν πιάνουν τα χέρια σου τότε παίρνεις ένα μεταχειρισμένο cntr και του αλλάζεις τα φώτα. 1
De@th L0rd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Νόμιζα ότι από τη δομή του post μου, τις φωτογραφίες αλλά και από τις...τελίτσες στην αναφορά των hotspots ήταν ξεκάθαρο ότι πουθενά δεν τα σύγκρινα αφού είναι τελείως διαφορετικά πράγματα και απλά το ανέφερα σαν κάποια διαφορετική προσέγγιση (εγκυκλοπαιδικά). Τώρα βέβαια αν ψάχνεις αιτία σχολιασμού, χαίρομαι που βοήθησα Αιτία σχολιασμού έψαχνα γιατί χρειάζομαι χώρο και δεν έχω Eγώ παντως το σκέφτομαι σοβαρά στην επόμενη δεκαετία σαν πρόχειρο σπίτι στην επαρχία, επειδή χώρος δεν υπάρχει έτοιμος, να ετοιμάσω ένα οικόπεδο που έχω να του βάλω τα βασικά μέσα (αυτόνομο ρεύμα, νερό από παροχή κτλ, θέρμανση με σόμπα) κ όταν πηγαίνω να τη βγάζω εκεί άνετος. Από τα να πληρώνεις ενοίκια κερατιάτικα, καλύτερα white trash σε κοντέινερ που θα το έχω διαμορφώσει ο ίδιος. Και τα KIBO ακόμη καλύτερη λύση. Koulkos ευχαριστούμε για τις πληροφορίες πάντως, μείνε ενεργός στο φόρουμ θα σε χρειαστούμε σίγουρα αρκετοί στο μέλλον
stelios18120 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Αν το χρειάζεσαι για αποθήκη - γραφείο μπορείς να τσεκάρεις και για KIBO με έτοιμα υδραυλικά-ηλεκτρολογικά. Εκεί ανεβαίνει λίγο το κόστος αλλά το παίρνεις έτοιμο. Αν πιάνουν τα χέρια σου τότε παίρνεις ένα μεταχειρισμένο cntr και του αλλάζεις τα φώτα. Γ αυτό π λες το χρειάζομαι,θέλω να το κάνω μια ωραία αποθήκη για τα εργαλεία μου + μικρό γραφείο να μπεις μέσα. Μετατροπές θα κάνω εγώ καθότι είμαι τις δουλειάς και κάνω συνέχεια τέτοια. Φυσιολογικές φθορές τι εννοούμε; Πια σημασία μας δείχνουν ότι ένα κοντέινερ είναι καλό για αγορά? Τι να τσεκαρω για να δω αν είναι οκ και αξίζει τα λεφτά του? 1
kage Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 . Η χρήση τους και η τοποθέτηση τους σε ιδιωτικό χώρο δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη άδεια καθώς δεν αποτελεί μόνιμη κατασκευή (δύναται να μετακινηθεί άμεσα). Πάρα πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τα λεγόμενα ΚΙΒΟ (Containers-γραφεία) για αυτόν το λόγο. Γραψε ποιος νομος τα λεει αυτα ...ρωτα και στην εταιρεια .Αλλο τι κανουν και αλλο τι ισχυει... 99% δεν ισχυει! Στα κανονικα τροχοσπιτα/τροχοβιλες δεν πρεπει καν να παιρνουν νερο,ρευμα,αποχετευση και να ειναι πανω σε ροδες.. Τα κοντεινερ στα hotspot κοστισαν λιγο πανω απο 10χιλ και φτιαχτηκαν απο ιντρακατ,glassart,ευρωεμπορικη και νεοκατ
koulkos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Eγώ παντως το σκέφτομαι σοβαρά στην επόμενη δεκαετία σαν πρόχειρο σπίτι στην επαρχία, επειδή χώρος δεν υπάρχει έτοιμος, να ετοιμάσω ένα οικόπεδο που έχω να του βάλω τα βασικά μέσα (αυτόνομο ρεύμα, νερό από παροχή κτλ, θέρμανση με σόμπα) κ όταν πηγαίνω να τη βγάζω εκεί άνετος. Από τα να πληρώνεις ενοίκια κερατιάτικα, καλύτερα white trash σε κοντέινερ που θα το έχω διαμορφώσει ο ίδιος. Και τα KIBO ακόμη καλύτερη λύση. Koulkos ευχαριστούμε για τις πληροφορίες πάντως, μείνε ενεργός στο φόρουμ θα σε χρειαστούμε σίγουρα αρκετοί στο μέλλον Εδώ θα είμαι φίλε μου. Διαβάζω καθημερινά το φόρουμ άσχετα αν συμμετέχω λίγο στις συζητήσεις. Πάντως για να δουλέψει αυτό που σκέφτεσαι θα χρειαστείς άδεια για να το κάνεις μόνιμο (ρευματοδότηση και αποχέτευση) και σίγουρα θα πρέπει να βρεις λύση για το κόστος του ρεύματος που θα καις (φωτοβολταϊκά ίσως . Το a/c θα είναι σχεδόν μόνιμα ανοικτό, εκτός από Απρίλιο-Μάϊο και Οκτώβριο - Νοέμβριο που θα το κλείνεις μεσημεριάτικα και θα το ξαναλειτουργείς βράδυ. Να φανταστείς στη δουλειά το a/c τους χειμερινούς μήνες προγραμματίζεται να ανοίγει 1 ώρα πριν πάει ο πρώτος για να παλεύεται η κατάσταση. Το δε καλοκαίρι είναι μόνιμα ανοικτό. Δεν ξέρω αν και πως μπορείς να τα μονώσεις. Γ αυτό π λες το χρειάζομαι,θέλω να το κάνω μια ωραία αποθήκη για τα εργαλεία μου + μικρό γραφείο να μπεις μέσα. Μετατροπές θα κάνω εγώ καθότι είμαι τις δουλειάς και κάνω συνέχεια τέτοια. Φυσιολογικές φθορές τι εννοούμε; Πια σημασία μας δείχνουν ότι ένα κοντέινερ είναι καλό για αγορά? Τι να τσεκαρω για να δω αν είναι οκ και αξίζει τα λεφτά του? Το cntr το σηκώνουν είτε με περονοφόρο όταν είναι άδειο είτε με κλαρκ από τις ειδικές θέσεις (κλειδιά) που έχει στις 4 πάνω γωνίες του. Πολλές φορές έχουν εμφανή σημάδια στις υποδοχές των πιρουνιών που εμφανίζονται λόγω της πίεσης που δέχονται κατά την ανύψωση. Από εκεί και πέρα το πάτωμα πρέπει να είναι ίσιο και στιβαρό (θα το περπατήσεις όλο) γιατί ενδεχομένως να έχει στραβώσει από το βάρος του εμπορεύματος. Εκεί μέσα βάζουν από βαμβάκι μέχρι όγκους μαρμάρων. Το ίδιο ισχύει και για τον ουρανό αν και οι πιθανότητες να έχει χτυπηθεί κατά τη διαδικασία φόρτωσης - εκφόρτωσης είναι σίγουρα μικρότερες από αυτές του πατώματος. Μετά ψάχνεις για τρύπες περιμετρικά και για έντονη σκουριά. Γενικά πάντως το χρέπι ξεχωρίζει άμεσα από ένα decent. 3
De@th L0rd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Γραψε ποιος νομος τα λεει αυτα ...ρωτα και στην εταιρεια . Αλλο τι κανουν και αλλο τι ισχυει... 99% δεν ισχυει! Στα κανονικα τροχοσπιτα/τροχοβιλες δεν πρεπει καν να παιρνουν νερο,ρευμα,αποχετευση και να ειναι πανω σε ροδες Εμ βέβαια πως αλλιώς θα κονομήσει το Lobby-καμόρα των πολιτικών μηχανικών αν δεν πατήσουμε υπογραφές κ σφραγίδες; 3
mikegad Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Η χρήση τους και η τοποθέτηση τους σε ιδιωτικό χώρο δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη άδεια καθώς δεν αποτελεί μόνιμη κατασκευή (δύναται να μετακινηθεί άμεσα). Φίλε μου για το κοντεινερ ισχύει η ίδια νομοθεσία με τις τροχοβίλες. Προσοχή σε αυτά που γράφεις γιατί μπορεί να πάρεις κανένα στο λαιμό σου και να του κοστίσει το κοντέινερ μεζονέτα στην εκάλη καθώς μετά το 2011 είναι αδύνατη η νομιμοποίηση. Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται καλύτερα να πάει μια βόλτα από την πολεοδομία της περιοχής του πρώτα. Εγκ-27860/4450/34/23-3-88 "Εγκατάσταση Τροχόσπιτου - Τροχοβίλλας". Τα τροχόσπιτα που δεν είναι κυκλοφορούντα οχήματα και ρυμολκούμενα από ΙΧ. αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών, εφόσον μεταπίπτουν στην κατηγορία που περιγράφεται από την παρ.17 του Αρθ-2 του ΓΟΚ/85), δηλαδή μετατρέπονται σε εγκαταστάσεις με μόνιμη εξάρτησή τους από το περιβάλλον στο οποίο εγκαθίστανται και συνδέονται σταθερά με αυτό (π.χ. σταθερή σύνδεση με το έδαφος, κατασκευή βόθρου, σύνδεση με δίκτυα) ή εξυπηρετούν παραμονή ανθρώπων ή ζώων, εκτέλεση εργασίας ή άσκηση επαγγέλματος, αποθήκευση ή τοποθέτηση πραγμάτων, μηχανημάτων, κλπ., πρέπει πριν εγκατασταθούν σε γήπεδο ή οικόπεδα να έχουν άδεια της αρμόδιας για την έκδοση οικοδομικής αδείας Υπηρεσίας η οποία τα κρίνει κατά τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις."
De@th L0rd Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Εδώ θα είμαι φίλε μου. Διαβάζω καθημερινά το φόρουμ άσχετα αν συμμετέχω λίγο στις συζητήσεις. Πάντως για να δουλέψει αυτό που σκέφτεσαι θα χρειαστείς άδεια για να το κάνεις μόνιμο (ρευματοδότηση και αποχέτευση) και σίγουρα θα πρέπει να βρεις λύση για το κόστος του ρεύματος που θα καις (φωτοβολταϊκά ίσως . Το a/c θα είναι σχεδόν μόνιμα ανοικτό, εκτός από Απρίλιο-Μάϊο και Οκτώβριο - Νοέμβριο που θα το κλείνεις μεσημεριάτικα και θα το ξαναλειτουργείς βράδυ. Να φανταστείς στη δουλειά το a/c τους χειμερινούς μήνες προγραμματίζεται να ανοίγει 1 ώρα πριν πάει ο πρώτος για να παλεύεται η κατάσταση. Το δε καλοκαίρι είναι μόνιμα ανοικτό. Δεν ξέρω αν και πως μπορείς να τα μονώσεις. Το cntr το σηκώνουν είτε με περονοφόρο όταν είναι άδειο είτε με κλαρκ από τις ειδικές θέσεις (κλειδιά) που έχει στις 4 πάνω γωνίες του. Πολλές φορές έχουν εμφανή σημάδια στις υποδοχές των πιρουνιών που εμφανίζονται λόγω της πίεσης που δέχονται κατά την ανύψωση. Από εκεί και πέρα το πάτωμα πρέπει να είναι ίσιο και στιβαρό (θα το περπατήσεις όλο) γιατί ενδεχομένως να έχει στραβώσει από το βάρος του εμπορεύματος. Εκεί μέσα βάζουν από βαμβάκι μέχρι όγκους μαρμάρων. Το ίδιο ισχύει και για τον ουρανό αν και οι πιθανότητες να έχει χτυπηθεί κατά τη διαδικασία φόρτωσης - εκφόρτωσης είναι σίγουρα μικρότερες από αυτές του πατώματος. Μετά ψάχνεις για τρύπες περιμετρικά και για έντονη σκουριά. Γενικά πάντως το χρέπι ξεχωρίζει άμεσα από ένα decent. Koίτα για τον χώρο κατοικίας που το θέλω όλα θα γίνουν κανονικά με άδειες. Αν το φτιάξω θα το διαμορφώσω εγώ με μόνωση κτλ κ φωτοβολταικά εννοείται πάνω και γύρω του. Απλά θα συγκρίνω το συνολικό κόστος μεταξύ λυώμενου, KIBO, και διαμορφωμένου container. Αν και πιστεύω σε KIBO θα καταλήξω για να είναι έτοιμο άλλα θα δείξει πόσος χρόνος υπάρχει κ χρήμα.
koulkos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Έγραψα ένα κατεβατό αλλά ο δαίμων του πληκτρολογίου ( ή η μ..... που με δέρνει) έφεραν άλλα αποτελέσματα. Θα κάνω νέο edit. @De@th L0rd, προσωπικά θα κατέληγα σε KIBO. Το παίρνεις στις διαστάσεις που θέλεις, με έτοιμα υδραυλικά,ηλεκτρολογικά, ντουλάπια, προεγκατάσταση a/c και ασχολείσαι μόνο με μονώσεις και βελτιώσεις. Πρέπει να είσαι μεγάλος μάστορας για να φέρεις βόλτα 2-3 cntrs σε σειρά. Τα προβλήματα εμφανίζονται δυστυχώς στην κακοκαιρία εκεί που βλέπεις τα νερά να στάζουν και οι κολλήσεις να ιδρώνουν. Είναι μπελαλίδικη δουλειά. Θεωρώ πως με ένα budget 20.000 και δουλειά από μέρος σου φτιάχνεις σπιτάκι 25-40τμ κουκλί πραγματικό, με άδειες, μονώσεις και ότι άλλο χρειαστείς εκτός των φ/β εννοείται.
De@th L0rd Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Έγραψα ένα κατεβατό αλλά ο δαίμων του πληκτρολογίου ( ή η μ..... που με δέρνει) έφεραν άλλα αποτελέσματα. Θα κάνω νέο edit. @[email protected] L0rd, προσωπικά θα κατέληγα σε KIBO. Το παίρνεις στις διαστάσεις που θέλεις, με έτοιμα υδραυλικά,ηλεκτρολογικά, ντουλάπια, προεγκατάσταση a/c και ασχολείσαι μόνο με μονώσεις και βελτιώσεις. Πρέπει να είσαι μεγάλος μάστορας για να φέρεις βόλτα 2-3 cntrs σε σειρά. Τα προβλήματα εμφανίζονται δυστυχώς στην κακοκαιρία εκεί που βλέπεις τα νερά να στάζουν και οι κολλήσεις να ιδρώνουν. Είναι μπελαλίδικη δουλειά. Θεωρώ πως με ένα budget 20.000 και δουλειά από μέρος σου φτιάχνεις σπιτάκι 25-40τμ κουκλί πραγματικό, με άδειες, μονώσεις και ότι άλλο χρειαστείς εκτός των φ/β εννοείται. 20.000 με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα είναι άπιαστο όνειρο. Θα δούμε βέβαια. 20.000 το σπίτι, 15.000 τα φωτοβολταικά θα πάει και κανα 4.000 η άδεια. 40.000 στο νερό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις