panther_512 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Αυτό που είναι προφανές ότι αγνοούνε οι συμφορουμίτες που σκανδαλίζονται από την επιτυχία του Switch, είναι ότι το σύστημα με τα περισσότερα ποιοτικά exclusives στην παρούσα γενιά είναι το 3DS. Το οποίο 3DS σιγά σιγά πάει σε απόσυρση και οι συνέχειες των IPs του 3DS θα μετακομήσουν στο Switch. Είναι πολύ πιθανό το Switch να αποτελέσει την επόμενη κονσόλα με τα περισσότερα ποιοτικά exclusives. Αυτός που θεωρεί ότι τα συστήματα της Νιντέντο είναι για "παιδάκια" το πιό πιθανό είναι να έχει πλήρη άγνοια για τη βιβλιοθήκη των συστημάτων αυτών. Αυτό το επιχείρημα δεν είναι απλά αστείο, εκθέτει αυτόν που το λέει. Μόνο από παιδάκια περιμένω να το ακούσω, που προσπαθούν να το παίξουν μεγάλοι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν τερμάτιζα το XCOM στο PC, για το οποίο είχε γίνει μεγάλος ντόρος, και συνεχώς σκεφτόμουν πόσο απλοϊκό είναι το gameplay στις μάχες σε σχέση με το Fire Emblem στο 3DS. Ή όταν ο κόσμος παραληρούσε με τo combat των Dark Souls (τα έχω όλα αγορασμένα και τερματισμένα), όταν τα Monster Hunter παραδίδουν μαθήματα στον τομέα αυτό. Ή παιχνίδια όπως τα Shin Megami Tensei ή τα καταπληκτικά Etrian Odyssey, που είναι ο ορισμός του hardcore dungeon crawler RPG. 7
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Έχει το PS4 περισσότερα games από το PC; Και "με διαφορά" μάλιστα;
karamela693 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Αυτό που είναι προφανές ότι αγνοούνε οι συμφορουμίτες που σκανδαλίζονται από την επιτυχία του Switch, είναι ότι το σύστημα με τα περισσότερα ποιοτικά exclusives στην παρούσα γενιά είναι το 3DS. Το οποίο 3DS σιγά σιγά πάει σε απόσυρση και οι συνέχειες των IPs του 3DS θα μετακομήσουν στο Switch. Είναι πολύ πιθανό το Switch να αποτελέσει την επόμενη κονσόλα με τα περισσότερα ποιοτικά exclusives. Αυτός που θεωρεί ότι τα συστήματα της Νιντέντο είναι για "παιδάκια" το πιό πιθανό είναι να έχει πλήρη άγνοια για τη βιβλιοθήκη των συστημάτων αυτών. Αυτό το επιχείρημα δεν είναι απλά αστείο, εκθέτει αυτόν που το λέει. Μόνο από παιδάκια περιμένω να το ακούσω, που προσπαθούν να το παίξουν μεγάλοι. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν τερμάτιζα το XCOM στο PC, για το οποίο είχε γίνει μεγάλος ντόρος, και συνεχώς σκεφτόμουν πόσο απλοϊκό είναι το gameplay στις μάχες σε σχέση με το Fire Emblem στο 3DS. Ή όταν ο κόσμος παραληρούσε με τo combat των Dark Souls (τα έχω όλα αγορασμένα και τερματισμένα), όταν τα Monster Hunter παραδίδουν μαθήματα στον τομέα αυτό. Ή παιχνίδια όπως τα Shin Megami Tensei ή τα καταπληκτικά Etrian Odyssey, που είναι ο ορισμός του hardcore dungeon crawler RPG. Σωστά τα λες, ξέρεις βέβαια που είναι το πρόβλημα? Ο κόσμος πλέον σήμερα ζητάει ΚΥΡΙΩΣ γραφικά, γραφικάρες και δεν δίνει τόσο σημασία στο Gameplay και εκεί χάνει η Nintendo. Τα παιχνίδια αυτά που αναφέρεις είναι τρομερά άλλα με μέτρια γραφικά και με περιορισμένο σχετικά κοινό ειδικά στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι το 3ds ουσιαστικά έπαιζε μόνο του στην κατηγορία, είναι μικρό, φορητό, φτηνό, με 2 οθόνες, έχει 3d, φτηνά παιχνίδια κλπ. Το Switch από την άλλη έχει να τα βάλει με το μεγαθήριο Ps4 και με το xbox (βάλε και το νέο X σε λίγο καιρό) και εκει θα τα δει σκούρα αργά ή γρήγορα, έχει το Mobile σαν μεγάλο ατού άλλα δεν φτάνει απλά να 'βγει'' στην μάχη μόνο με αυτό και με κάποια niche rpg του 3ds...ναι θα πουλήσουν τρελά στην Ιαπωνία άλλα όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα αδιαφορήσει. Όταν σύντομα το ps4 θα έχει π.χ. Last of us 2, red dead redemption 2 Και god of war ε συγγνώμη είναι δύσκολο να πας να το χτυπήσεις με Etrian Odyssey.... Ακόμα το switch είναι στην περίοδο του ''ενθουσιασμού'', έχει μπει και ο πήχης χαμηλά από το φιάσκο του wii U, μας έβγαλε και 2 παιχνιδάρες όπως το Zelda και Mario οπότε λογικό είναι να πουλάει. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα...θεωρώ πάντως ότι θα πάει καλά άλλα θέλει προσοχή...
NEKROMA Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Έχει το PS4 περισσότερα games από το PC; Και "με διαφορά" μάλιστα; Απο αυτη την γενιά κονσολες εχει τα περισσοτερα το ps4, το pc σε games δεν το φτανει καμια κονσολα σε αριθμο
panther_512 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Το Switch από την άλλη έχει να τα βάλει με το μεγαθήριο Ps4 και με το xbox (βάλε και το νέο X σε λίγο καιρό) και εκει θα τα δει σκούρα αργά ή γρήγορα, έχει το Mobile σαν μεγάλο ατού άλλα δεν φτάνει απλά να 'βγει'' στην μάχη μόνο με αυτό και με κάποια niche rpg του 3ds...ναι θα πουλήσουν τρελά στην Ιαπωνία άλλα όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα αδιαφορήσει. Όταν σύντομα το ps4 θα έχει π.χ. Last of us 2, red dead redemption 2 Και god of war ε συγγνώμη είναι δύσκολο να πας να το χτυπήσεις με Etrian Odyssey.... Ακόμα το switch είναι στην περίοδο του ''ενθουσιασμού'', έχει μπει και ο πήχης χαμηλά από το φιάσκο του wii U, μας έβγαλε και 2 παιχνιδάρες όπως το Zelda και Mario οπότε λογικό είναι να πουλάει. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα...θεωρώ πάντως ότι θα πάει καλά άλλα θέλει προσοχή... Δεν βλέπω με ποιό τρόπο τα παιχνίδια που αναφέρεις θα ανακόψουν το Switch. Το Switch δεν είναι PS4 ούτε XBOX και ούτε τα ανταγωνίζεται άμεσα. Ή τί σχέση έχει το WiiU? Δηλαδή αυτός που δεν αγόρασε WiiU, τώρα θα αγοράσει Switch επειδή έπεσαν οι προσδοκίες του? Αν δεν έβγαιναν καλά παιχνίδια τα ίδια και χειρότερα θα συνέβαιναν. Κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει ότι το Switch έκανε από τα καλύτερα λανσαρίσματα συστήματος, με 2 ΑΑΑ πρωτοκλασάτους τίτλους μέσα στο 1ο εξάμηνο. Και ακολουθούν και άλλοι (βλέπε Xenoblade 2). Tώρα, τo 3DS πούλησε παγκόσμια, με παιχνίδια που έγιναν επιτυχίες παγκοσμίως, σε μία εποχή όπου κυριαρχούν τα smartphones και τα tablets. Αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι ένα σύστημα που έχει ποικιλία καλών παιχνιδιών θα πουλήσει. Και μήν ξεχνάμε ότι η Νιντέντο είναι η ιδιοκτήτρια του πιό πετυχημένου franchise ever: Των Pokemon, που πουλάνε εκατομμύρια σε λίγες ημέρες. Οπότε προσωπικά θεωρώ ότι το Switch πάει μίνιμουμ για πωλήσεις 3DS (60 εκατομμύρια) και περιμένω την ίδια ποικιλία σε ποιοτικούς τίτλους.
karamela693 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Κάνεις λάθος τα ανταγωνίζεται, απλά δεν κάνει κατά μέτωπο επίθεση επειδή δεν μπορεί άλλα με πλάγια μέσα (βλέπε φορητότητα), άλλα το ps4 ακόμα και τώρα ύστερα από 4 χρόνια κυκλοφορίας πουλάει καλύτερα από το switch και δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα βγουν τίτλοι όπως το Last of us κλπ. Το 3ds ήταν η τελευταία καθαρά mobile κονσόλα επιτυχημένη, είχε τόσα προτερήματα, τόσο καλά παιχνίδια και πάλι πήγε στα 60 εκ. θυμάσαι πόσο πούλησε το πρώτο ds?? πάνω από 150 εκ. και είχε να ανταγωνιστεί και το PSP με άλλα 80 εκ. πωλήσεις...με λίγα λόγια το 3ds δεν έπιασε ούτε τις πωλήσεις του μετριότατου psp. Δεν πήγε άσχημα άλλα ούτε και καλά κατά την γνώμη μου. Μην ξεχνάς ότι το 3ds λανσαρίστηκε πριν 6 χρόνια που ακόμα τα κινητά δεν είχαν την μορφή που έχουν τώρα. Πλέον τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση το μέλλον θα δείξει, και εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά το Switch απλά θα έχουμε μια πρώτη εκτίμηση μετά από κανένα χρόνο που θα έχει κατασταλάξει ο πρώτος ενθουσιασμός.
efkar Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 απο την στιγμή που βλέπουν ότι πηγαίνει καλά σε πωλήσεις, θα προσελκύσει εταιρίες και θα έχει και παιχνίδια. Ήδη έχει προγραμματισμένους κάποιους καλούς τίτλους. Απλά η nvdia με ανησυχεί λίγο μήπως είναι αιτία για την τιμή της κονσόλας
anthkout Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Που να βγάλει κάνα Donkey Kong κάνα Yoshi!! 2
Moderators Malthador Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Κάνεις λάθος τα ανταγωνίζεται, απλά δεν κάνει κατά μέτωπο επίθεση επειδή δεν μπορεί άλλα με πλάγια μέσα (βλέπε φορητότητα), άλλα το ps4 ακόμα και τώρα ύστερα από 4 χρόνια κυκλοφορίας πουλάει καλύτερα από το switch και δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα βγουν τίτλοι όπως το Last of us κλπ. Το 3ds ήταν η τελευταία καθαρά mobile κονσόλα επιτυχημένη, είχε τόσα προτερήματα, τόσο καλά παιχνίδια και πάλι πήγε στα 60 εκ. θυμάσαι πόσο πούλησε το πρώτο ds?? πάνω από 150 εκ. και είχε να ανταγωνιστεί και το PSP με άλλα 80 εκ. πωλήσεις...με λίγα λόγια το 3ds δεν έπιασε ούτε τις πωλήσεις του μετριότατου psp. Δεν πήγε άσχημα άλλα ούτε και καλά κατά την γνώμη μου. Μην ξεχνάς ότι το 3ds λανσαρίστηκε πριν 6 χρόνια που ακόμα τα κινητά δεν είχαν την μορφή που έχουν τώρα. Πλέον τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Σε κάθε περίπτωση το μέλλον θα δείξει, και εγώ είμαι αισιόδοξος ότι θα πάει καλά το Switch απλά θα έχουμε μια πρώτη εκτίμηση μετά από κανένα χρόνο που θα έχει κατασταλάξει ο πρώτος ενθουσιασμός. Κατ' αρχάς το PS4 αυτή τη στιγμή πουλάει χειρότερα απ' ότι πουλάει το NSw. Κατά δεύτερον, το NSw στους πρώτους εννέα μήνες του lifetime του έχει πουλήσει περισσότερα κομμάτια απ' ότι είχε πουλήσει το PS4 στους πρώτους εννέα μήνες της ζωής του. Δεν κάνω καν σύγκριση το πόσο S/W έχει πουλήσει τώρα το NSw σε σχέση με το πόσο S/W είχε πουλήσει τότε το PS4, γιατί θα μας πιάσουν τα γέλια. Κατά τρίτον τόσο το PSP όσο και το 3DS έχουν κάνει μια χαρά πωλήσεις ώστε να θεωρούνται επιτυχημένα εμπορικά. Εκτός κι αν αντίστοιχα θεωρείς ότι PS3 και PS4 είναι αποτυχημένα εμπορικά, αφού το PSP πούλησε όσο το PS3 και το PS4 έχει πουλήσει λιγότερο από το 3DS. Double standards, ξέρω 'γω; 2
Chocobo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Θέλω πολύ να πάρω το Switch γιατί έχει παιχνίδια που πλέον δεν βρίκσεις κάπου.Μιλάω για χαρούμενα διασκεδαστικά παιχνίδια.Κάποτε είχαμε και ένα Crush Bandicoot και ένα spyro , medievil κλπ στο playstation. Πλέον έχουμε πίξει στα ίδια και τα ίδια.Βία , ξύλο , όπλα,εκατοντάδες action.Όλα έχουν γίνει action πλέον ούτε Resident Evil δεν υπάρχει που να μην παίζεις μπουνιές κλοτσιές. Όσοι έχουν pc δε βλέπω λόγο να κοιτάνε άλλη κονσόλα πέραν switch.Εκτός φυσικά αν δεν έχουν κουραστεί απο το να παίζουν ότι παίζουν. Απο την άλλη προσωπικά το σώμα του switch το βρίσκω κακό και το βλέπω λίγο ευθραυστο. Θα το πάρω κάποια στιγμή όταν η τιμή πέσει πιο πολύ στα 200 ή βγάλει έκδοση σε φάση 2ds αλλά switch , δηλαδή κονσόλα χωρίς οθόνη και χειρηστήριο playmobile. Προφανός αυτά έχουν αυξήσει το κόστος της κονσόλας κατά πολύ σε σημείο δικαιολογιμένα κάποιοι να λένε πως υστερεί σαν hardware έναντι τον άλλων κονσολών οπότε η τιμή απαράδεκτη. Τώρα τα περί πωλήσεων απορώ γιατί ενδιαφέρουν μερικούς. Τα παιδάκια που λένε για κακά γραφικά και πίξελ ας συνεχίσουν έτσι. Εγώ ακόμα παίζω emulator Nintendo 64 , PSX games γεμάτα pixel όπως MGS 1 , FFVII , Tomb Raiders, Resident Evil , Crush , Zelda (Ocarina/Majoras) Banjo Kazzoie και πάει λέγοντας και πατάνε κάτω τα γραφικά σας. Το gamelay έχει γίνει χώμα τα γραφικά σε λίγο θα γίνουν ταινία και εσείς εκέι. 3
Arkoudelos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Το Xbox και το PS4 είναι "απομιμήσεις" PC. Τελεία. Πέρα από κάποια exclusives το PC ήταν, είναι και θα είναι ο βασιλιάς του gaming είτε αρέσει είτε όχι στη πλειοψηφία. Η Nintendo είναι η μόνη εταιρεία που προσφέρει μια διαφορετική gaming εμπειρία εδώ και χρόνια άσχετα αν δεν έχουνε σημειώσει οι κονσόλες της την επιτυχία των ανταγωνιστών της λόγω βλακείας (της). Για κάποιον που 1) θέλει ένα ευχάριστο παιχνιδάκι να χαλαρώσει 2) έχει PC 3) δε συγκινείτε από τα exclusives πάνω σε παμπάλαιο hardware η Nintendo είναι μονόδρομος...
zio10 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Θέλω πολύ να πάρω το Switch γιατί έχει παιχνίδια που πλέον δεν βρίκσεις κάπου.Μιλάω για χαρούμενα διασκεδαστικά παιχνίδια.Κάποτε είχαμε και ένα Crush Bandicoot και ένα spyro , medievil κλπ στο playstation. Πλέον έχουμε πίξει στα ίδια και τα ίδια.Βία , ξύλο , όπλα,εκατοντάδες action.Όλα έχουν γίνει action πλέον ούτε Resident Evil δεν υπάρχει που να μην παίζεις μπουνιές κλοτσιές. Όσοι έχουν pc δε βλέπω λόγο να κοιτάνε άλλη κονσόλα πέραν switch.Εκτός φυσικά αν δεν έχουν κουραστεί απο το να παίζουν ότι παίζουν. Απο την άλλη προσωπικά το σώμα του switch το βρίσκω κακό και το βλέπω λίγο ευθραυστο. Θα το πάρω κάποια στιγμή όταν η τιμή πέσει πιο πολύ στα 200 ή βγάλει έκδοση σε φάση 2ds αλλά switch , δηλαδή κονσόλα χωρίς οθόνη και χειρηστήριο playmobile. Προφανός αυτά έχουν αυξήσει το κόστος της κονσόλας κατά πολύ σε σημείο δικαιολογιμένα κάποιοι να λένε πως υστερεί σαν hardware έναντι τον άλλων κονσολών οπότε η τιμή απαράδεκτη. Τώρα τα περί πωλήσεων απορώ γιατί ενδιαφέρουν μερικούς. Τα παιδάκια που λένε για κακά γραφικά και πίξελ ας συνεχίσουν έτσι. Εγώ ακόμα παίζω emulator Nintendo 64 , PSX games γεμάτα pixel όπως MGS 1 , FFVII , Tomb Raiders, Resident Evil , Crush , Zelda (Ocarina/Majoras) Banjo Kazzoie και πάει λέγοντας και πατάνε κάτω τα γραφικά σας. Το gamelay έχει γίνει χώμα τα γραφικά σε λίγο θα γίνουν ταινία και εσείς εκέι. Δε γίνεται να μην ενδιαφέρουν οι πωλήσεις, χωρίς πωλήσεις πως να προχωρήσει η κονσόλα με νέα παιχνίδια κλπ; 1
Chocobo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δε γίνεται να μην ενδιαφέρουν οι πωλήσεις, χωρίς πωλήσεις πως να προχωρήσει η κονσόλα με νέα παιχνίδια κλπ; Ναι σωστό αυτό.Αλλά προσωπικά πάντα μιλώντας εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό γιατί : Δεν έχει τύχει ποτέ να θέλω να παίξω πάνω απο 15-20 τίτλους ανα κονσόλα. PSX ήταν η κονσόλα που έχω παίξει τα περισσότερα παιχνίδια.Που ήθελα βασικά να παίξω γιατί με τραβούσαν. Ελάχιστα απο N64, Πολλά απο Playstation 2 κυρίως συνέχεις παιχνιδιών του 1. Ελάχιστα απο Game Cube. PS3 σχεδόν τίποτα απογοήτευση. Χbox δεν με τραβάει κυριολεκτικά τίποτε. Και απο κει και πέραν PC που παρόλο που έφτιαξα πολύ καλό μηχάνημα(όσοι βλέπουν το νήμα ''δείξτε το κουτί σας' και ''φώτο μονταρισμένων κουτιών'' ξέρουν) το έχω και σκονίζεται γιατί μόνο δυνατά rpg βρίσκω. Oπότε εμένα δεν με νοιάζει αν θα βγάλει 100-200 ή 1500 τίτλους μέχρι το τέλος της καριέρας της. Ξέρω καλά πως για τις δικές μου απαιτήσεις 5-10 τίτλοι θα μου κάνουν κλίκ. An το καλοδείς η Nintendo δεν είχε ποτέ την γκάμα παιχνιδιών.Να το πω απλά την κάνουν carry συγκεκριμένοι τίτλοι που ξέρει να φτιάχνει καλά. Απο N64 τι είχε.? Μαριο 64 , Banjo , Zelda , 007 , perfect dark , conker.Και στο GC μια χούφτα παιχνίδια κράτησαν την κονσόλα. Αυτά ξέρει καλά να κάνει αυτά κάνει.Δεν θα βγάλει ποτέ τους άπειρους multiplatform τίτλους(μάλλον) Εγώ σαν αγοραστής ξέρω τι να περημένω όταν πάω για κονσόλα Nintendo. Απλά αυτή τη περίοδο θεωρώ τη τιμή τσουχτερή(για δικά μου δεδομένα τουάχιστον) Αλλά το ότι θα την πάρω είναι σίγουρο αργότερα στο μέλλον.Όπως και ένα ps4 γιατί έχει μερικά παιχνιδάκια exclusives που θέλω να παίξω. 1
zio10 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 ^Με αυτή τη λογική έχεις δίκιο όντως (καλά κι εγώ κάπως έτσι είμαι... ). 1
greed Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Στα 200€ θα σε στεναχωρησω αλλα δεν θα το δεις ποτε. 300€ με κανενα παιχνιδι δωρο παιζει να το δεις σε 2-3 χρονια.Δεν προκειται να βγαλει ποτε switch διχως οθονη ουτε sega ειναι, ουτε sony για να κανει μια τετοια πατατα.Μεταχειρισμενο το βρισκεις σε πολυ καλη τιμη και εδω μεσα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα