zacharias99 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Γεια σας! Μια απλή ερώτηση (Ξέρω την απάντηση, αλλά χρειάζομαι επιβεβαίωση ή και μπινελίκωμα ) Έχω μια MSI GTX 1060 gaming 6GB. Έως τώρα την είχα στο main pc, αλλά επειδή είναι overkill σκέφτηκα το εξής: Να την βάλω στο δεύτερο μου PC για mining (undervolted όσο πάει, με όλα τα χαρακτηριστικά χαμηλωμένα) και να πάρω μια gt 1030 για το main PC που μου φτάνει. Το δεύτερο PC είναι ένας i3 2ης γενιάς με έναν σκληρό και τπτ παραπάνω. Έχω δωρεάν ρεύμα. Η απορία μου είναι η εξής: Με τροφοδοτικό turbo x 450w (εχει ένα 8pin και γράφει 16amp στο +12V2) υπάρχει περίπτωση να κάνω δουλειά? Η κάρτα θα δουλεύει τέρμα undervolted. Το τροφοδοτικό είναι το εξής: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/psu-trofodotika/Turbo-X-450W-Bulk-III.htm Αν δω 6-7 ημέρες ότι πάει καλά θα το αναβαθμίσω, αλλά για αρχή λέτε να μου κάνει ζημιά? Παρακαλώ για γνώμες! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Ζάχος
Sheogorath Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα, Θα δουλεύει, αλλά μακροχρόνια... κανείς δεν ξέρει. 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Η 1060 τρώει 120W όταν παίζεις, δηλαδή περίπου 8-9Α από τη +12v (και κάτι τις από τη +5). Εγώ περιμένω μια 1060 και θα τη βάλω σε αντίστοιχο απλό 500ρι, για 9-12 μήνες όμως και σχεδόν καινούριο, όχι τόσο μακροχρόνια. Το efficiency είναι και ο λόγος που διάλεξα την 1060 και δεν πήρα κάποια 970 ή και παλαιότερη μεταχειρη ας πουμε. Το δικό μου 500ρι δίνει σίγουρα πάνω από 22Α στη +12. Σίγουρα δίνει τόσα λίγα το δικό σου; 1
zacharias99 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Σε ευχαριστω sheo για την απαντηση!! Θα το δοκιμασω λοιπον και βλεπουμε! Να καει το τροφοδοτικο δε με νοιαζει καθολου. Την καρτα μονο δε θελω να μου πειραξει Georgeman, το psu τοσα γραφει . 450w, 16amp. Turbo x, εγγυηση! Μη με ρωτατε που το βρηκα!!! Αν καποιος εχει να πει κατι διαφορετικο ειμαι ολος αυτια! Αυριο θα γινει μαλλον η δοκιμη
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Σε idle η κάρτα τραβάει 5W, δεν θα έχεις θέμα. Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να έχεις κάποια αστάθεια σε load αν είναι εντελώς μούφα το τροφοδοτικό και δε μπορεί να δώσει ούτε τα μισά βατ από τα ονομαστικά του. Αν και νομίζω και εγώ ότι θα παίξει μια χαρά.
Xristaras12 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Να καει το τροφοδοτικο δε με νοιαζει καθολου. Την καρτα μονο δε θελω να μου πειραξει με την ποιότητα του τουβλοΞ ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να πάρει μαζί του. οσο ρίχνεις την ποιότητα στο βασικό συστατικό ενός υπολογιστή,τόσο παραπάνω ρισκάρεις στον θάνατό του να πάρει και τίποτα άλλο μαζί είτε αν έχει κέφια η δεή και αρχίσει τις βυθίσεις τάσεως και τα καρφιά τώρα με την κακοκαιρία. Προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα σε καμία περίπτωση, δίνεις 200+€ για μια 1060 μην τσιγκουνευτείς το 50αρικο για ενα σοβαρό τροφοδοτικό. 3
zacharias99 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Φιλε χρισταρα ειμαι 100% μαζι σου!Γι'αυτο αλλωστε εχω ενα corsair rm550x στο main pc μ...Συνηθως δε τσιγκουνευομαι ποτε στην ποιοτητα αλλα αυτο το pc βρεθηκε τυχαια στα χερια μ.Το θεμα ειναι οτι εχω υπολογισει οτι θα βγαζω κανενα 30-40 ευρω καθαρα απο το mining το μηνα. Η gtx 1060 καθεται προς το παρον διοτι δεν υπαρχει χρονος.Και δε θελω με το καλημερα να δωσω 50-60 ευρω για τροφοδοτικο εαν πρωτα δε δω οτι οι υπολογισμοι μ βγαινουν.Ελπιζω να καταλαβαινεις το σκεπτικο μ! Α! επιπλέον είναι κουμπωμένο πάνω σε UPS το Pc Με το τούβλο X! Θα δείξει
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Το UPS σε γλυτώνει από τα προβλήματα στο δίκτυο του ρεύματος. Όχι από αυτά μετά το τροφοδοτικό σου προς το PC Αλλά πιθανότατα θα είσαι μια χαρά.
benign Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δεν καταλαβα γιατι δεν αλλαζεις τα τροφοδοτικα καλυτερα? Βαλε το καλο με την gtx 1060. 2
zacharias99 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Προς το παρόν το πείραμα απέτυχε παταγοωδώς ... Δεν είχα υπολογίσει ότι το κουτί δε χωράει ούτε μισή gtx 1060 Ίσως είναι καλύτερα έτσι! Κάθε εμπόδιο σε καλό! Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια και το χρόνο σας παιδιά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα