deligkos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Τα αποτελέσματα μίας έρευνας για τους πιο πιθανούς τρόπους με τους οποίους χάκερ μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηστών στο Gmail, δημοσίευσε η Google. Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διήρκεσε ένα χρόνο, το phishing συνιστά μεγαλύτερη απειλή από τις μαζικές παραβιάσεις online υπηρεσιών, επειδή έτσι οι χάκερ συγκεντρώνουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες. Με τις μαζικές παραβιάσεις, κινδυνεύουν όσοι έχουν επιλέξει το ίδιο username και password για περισσότερες από μία από τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν. Έτσι, στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε η Google σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Berkeley, βρήκε να κυκλοφορούν στο ίντερνετ περίπου 1,9 δισ. username και password, από τις παραβιάσεις υπηρεσιών όπως τα MySpace, LinkedIn, Dropbox, οι υπηρεσίες της Adobe ή αρκετές ιστοσελίδες γνωριμιών. Μάλιστα, στην πλειονότητά τους, όλα αυτά τα δεδομένα πωλούνταν και αγοράζονταν σε ιδιωτικά φόρουμ. Ωστόσο, μόλις στο 7% αυτών των περιπτώσεων, τα password συνέπιπταν με συνθηματικά που χρησιμοποιούν κάτοχοι λογαριασμού στο Gmail. Αντίθετα, αυτό ίσχυε για το 25% από τα 3,8 εκατομμύρια username και συνθηματικά που είχαν υποκλαπεί μέσω phishing. Έτσι, συγκριτικά με τον μέσο κάτοχο λογαριασμού στο Gmail, για τα θύματα phishing είναι 400 φορές πιο πιθανό να αποκτήσει κάποιος χάκερ πρόσβαση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο. Αντίθετα, για όσους έπεσαν θύματα μαζικών παραβιάσεων, είναι 10 φορές πιθανότερο να εκτεθεί ο λογαριασμός τους. Site: Ζdnet
paparovic Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Γι' αυτό η καλύτερη τακτική είναι να βάζεις για password την λέξη password. Έξτρα πλεονέκτημα αν δουλεύεις WITH HER, τα mail σου θα τα έχει δωρεάν backup το wikileaks. 2
kotronas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Ποιό phising βρε παιδιά εγώ την πάτησα απο pirsing 1
Retromaniac Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Σιγά, η google έχει όλα τα δεδομένα χωρίς πρόσβαση και με συγκατάθεση. Απο εκεί και πέρα τι να φοβηθείς
pcos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 αρκετες φορες με εχει σωσει το 2FA toy gmail επειδη πλεον οι 8 χαρακτηρες για παςς ειναι πολυ λιγοι. εβαλα 20 τωρα, για να δουμε ποσο καιρο θα αντεξουν
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 πουλούσαν από τα σάιτ γνωριμιών τους κωδικούς σε ιδιωτικά σάιτ και αυτοί λέγονται χάκερ ...
manolinio11 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 προπερσυ τετοιο καιρο μου χακαραν το mail μου, μπηκαν στο psn λογαριασμο μου που ειχα 20 ευρω μεσα υπολοιπο και μου αγορασανε το battlefield 4... επικοινωνησα με σονυ και μου το εσπασε λεει καποιος ρουμανος και μου επαναφεραν τα λεφα πισω με τη προυποθεση οτι δεν θα κατεβασω το παιχνιδι και ξανα εφτιαξα λογαριασμο απο την αρχη.,..
vannifucci Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 πλεον οι 8 χαρακτηρες για παςς ειναι πολυ λιγοιΓιατί είναι λίγοι;Στατιστικά μπορεί να έχουν 2 ή παραπάνω άτομα τον ίδιο, ειδικά τώρα που έχουμε και περισσότερο κόσμο online, αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορείς να μαντέψεις εύκολα έναν οκταψήφιο κωδικό!
Retromaniac Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Γιατί είναι λίγοι; Στατιστικά μπορεί να έχουν 2 ή παραπάνω άτομα τον ίδιο, ειδικά τώρα που έχουμε και περισσότερο κόσμο online, αυτό όμως δε σημαίνει πως μπορείς να μαντέψεις εύκολα έναν οκταψήφιο κωδικό! δεν είναι λίγοι χαρακτήρες αν έχεις random uppercase/lowercase/digits/symbols. Αλλά αν είναι να βάλεις κάτι memorable είναι λίγοι. Οι ειδικοί προτείνουν τυχαίες προτάσεις με 3 λέξεις τουλάχιστον πχ. goingyogafruit Αλλά για μένα οι Memorable κωδικοί και τα patterns είναι ξεπερασμένα. Γιατί κάπου να σπάσουν κανένα site που δεν έχει κρυπτογραφημένους κωδικούς, όλο και σε κάποιο άλλο θα έχεις βάλει το ίδιο. Βάζεις ένα password manager, σου βγάζει ένα κωδικό 16 ψηφία χύμα στο κύμα, και κάνει και autocomplete. Κάθε site και διαφορετικό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα