Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου έφεραν το εν λόγο φορητό με χαλασμένο δίσκο.

Τον αντικατέστησα με έναν Kingston SSD και έστησα από την αρχή τα windows 10. (αυτά είχε και πριν)

Όλες οι δοκιμές που έκανα ήταν ΟΚ.

Το έδωσα πίσω και μετά από λίγες μέρες μου λέει ο ιδιοκτήτης του ότι δεν κλείνει.

Κάνεις shutdown, σβήνει η οθόνη αλλά το φορητό δεν έχει κλείσει.

Το φωτάκι powerON παραμένει αναμένο και πρέπει να κρατήσεις πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να κλείσει κανονικά. (force shutdown δηλαδή)

Μετά ανοίγει κανονικά, χωρίς  κανένα θέμα και λειτουργεί μια χαρά.

Το πρόβλημα εφμανίζεται ΜΟΝΟ όταν το φορητό μείνει ανοικτό πάνω από 2 ώρες.

Αν το δοκιμάσεις πριν το 2ωρο τότε κλείνει μια χαρά.

Έψαξα για το εν λόγο πρόβλημα στο νετ και βρήκα αρκετές αναφορές αλλά ότι και αν δοκίμασα ΔΕΝ έβγαλα άκρη, το πρόβλημα παραμένει.

Έχω κάνει 1 φορά επαναφορά windows, 1 κανονικό format και clean install χωρίς drivres, 1 1 κανονικό format και clean install με drivers, έπαιξα με τις ρυθμίσεις ενέργειας μέχρι αηδίας ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Τα μόνο πράματα που είναι διαφορετικά σε σχέση με πριν είναι ότι γύρισα το BIOS σε legacy για να μπορέσω να φορτώσω τα windows και άλλαξα τον μηχανικό χαλασμένο δίσκο με τον SSD.

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω ;;;;;;;

Το θέμα είναι ότι κάθε δοκιμή που κάνω πρέπει να ΠΕΡΙΜΕΝΩ να περάσουν 2 ώρες για να δώ αν έχει διορθωθεί και μου έχει σπάσει τα νεύρα. :mad: :mad: :mad:

Update.

Διαπίστωσα ότι η έκδοση BIOS που φόραγε ήταν η 1.04 ενώ η τελευταία είναι η 1.32  :confused:  :confused:  :confused:

Μόλις έκανα bios update και εύχομαι να λυθεί το πρόβλημα έτσι. :fear:

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Δοκίμασε αυτό 

http://www.tomsguide.com/answers/id-3226598/acer-aspire-shut-completely.html

I have had the same problems for several weeks on my laptop, but I FOUND THE FIX!
I had attempted to speed up the Boot Time by using one of the power settings called "Fast Startup". But for this to work, it stores important system files in cache memory, so that when you shut down, the laptop doesn't completely shut down; hence the power light stays ON (and, incidentally, the Task Manager "Up Time" doesn't reset each time you shut down).

Fix: (This is for Windows 10) - Switch OFF the "Fast Startup" feature as follows:

1. Type Control Panel in the search box.
2. Click "Control Panel".
3. Click "Power Options".
4. In the left menu, click "Choose what the power buttons do".
5. Click "Change settings that are currently unavailable".
6. Scroll down to "Shutdown settings" and Uncheck "Turn on fast startup".
7. Click "Save changes" and exit.

I shut down my laptop and the problem was solved - the power light was OFF - Just Like That!

Δημοσ.

Από τα πρώρα που έκανα. :(

- Τo BIOS update ΔΕΝ είχε αποτέλεσμα, το ίδιο προβλημα. :mad:

- Γύρισα το BIOS σε UEFI, έκανα ξανά format και εγκτάσταση των 10 και ΠΑΛΙ το ίδιο πρόβλημα. :mad:

Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΛΕΟΝ που μου απομένει είναι να του βάλω έναν μηχανικό δίσκο και να δοκιμάσω να το στήσω πάλι μήπως και έχει κάποια ασυμβατότητα με τον Kingston. (κουλό βέβαια)

Δεν την παλεύω άλλο. :cry: :cry: :cry:

Δημοσ.

Έβαλα μηχανικό δίσκο, ξανά μανά φορμάτ και στήσιμο από την αρχή και πάλι το ίδιο.

Αν το αφήσεις ένα 2ωρο ανοικτό μετά δεν κάνει shutdown. :(

έτσι για δοκιμή βάλε 7άρια

Ναί, είναι το τελευταίο που μπορώ να κάνω πλέον.

Τα έχω δοκιμάσει όλα με τα 10ρια και δεν είχα αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Για κάποιον λόγο, μόλις άλλαξα τον τίτλο στο παλιό νήμα και πρόσθεσα το (solved) δεν με αφήνει να ξαναμπώ το forum, πετάει μνμ με πρόβλημα στην φόρτωση της σελίδας.
(με δοκιμή από 3 browsers, από κινητό κλπ, δεν... :( )

Λοιπόν.

Μετά από 2,5 μέρες δοκιμών κατάφερα και έλυσα το πρόβλημα.
Μου είχε πεί παλιά ένας διευθυντής μου ότι αν κολλησεις κάπου και σε πάρει η νύκτα καλύτερα να τα παρατήσεις και να πας για ύπνο. :-D
Έτσι έκανα  λοιπόν, οπότε πρωί πρωί μέ τον καφέ στο χέρι ξεκίνησα πάλι να ψάχνω στο ίντερνετ.
Έπεσα σε ένα thread σε Acer forum από το 2015 όπου υπήρχε παραπομπή για το εν λόγο πρόβλημα σε forum της Hewllett Packard. :shock:

Ξεκίνησα λοιπόν να διάβασω στο forum της HP και τελικά ένας τεχνικός ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι στην έκδοση του Intel Managment Engine (η ACER τον ονομάζει TurboBoost driver)  και πρότεινε να κατεβάσουν και να βάλουν την έκδοση του driver από το 2013 :X  που ήταν για τα win 8.
https://downloadcenter.intel.com/download/23091/Intel-ME-9-Management-Engine-Driver-for-Intel-NUC

Παράλληλα, έπρεπε να κατεβάσουμε κ το wushowhide εργαλείο από την MS προκειμένου να μπλοκάρουμε την μελλοντική αναβάθμιση του.
http://download.microsoft.com/download/F/2/2/F22D5FDB-59CD-4275-8C95-1BE17BF70B21/wushowhide.diagcab

Ψάχνωντας και άλλο διαπίστωσα ότι είτε κατεβάσεις και βάλεις την έκδοση του Intel ME από το site της ACER, είτε αφήσεις τα 10 να την κατεβάσουν από μόνα τους έμπαινε πάντα η προβληματική έκδοση.
Τελικά, η τελευταία δοκιμή ΕΠΑΙΞΕ κ το φορητό έκανε κανονικά shutdown. :D :D :D

Η μ@λ@κία της Intel λοιπόν μου έφαγε 2,5 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ μέρες για να βρώ λύση. :mad: :mad: :mad:
Πόσο να τον χρεώσω τώρα τον άνθρωπο ;;;;

Δημοσ.

Κοίτα δεν μπορείς να χρεώσεις το συγκεκριμένο πάνω από 20€ εκτός αν πεις μπούρδες για να φουσκώσεις το πρόβλημα...Στον χώρο μας δεν μετράει το ποσο θα κρατήσεις στον πάγκο σου το λάπτοπ αλλά τόσο πόσο σύντομα θα το επιστρέψεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...