Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη version των windows 10 η format...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το εξης story...εχω ελληνικα windows 10 (free αναβαθμιση απο 7, αν παιζει καποιο ρολο) σε λαπτοπ. Εγκαταθιστω το προγραμμα Ansys ομως δεν ανοιγει καν (error messages κλπ) και μετα απο λιγο ψαξιμο μαθαινω οτι θελει μονο αγγλικους χαρακτηρες σε ολα τα path που χρησιμοποιουνται, τοσο στο path εγκαταστασης, οσο και στο ονομα λογαριασμου. Το ονομα λογαριασμου ειναι το προφανες, το αλλαξα αλλα μετα συνειδητοποιησα οτι το κυριο προβλημα ειναι το path εγκαταστσης C:\ Αρχεια Εφαρμογων\ κλπ κλπ. Ο,τι και να κανω εχω ελληνικα windows οποτε αντι για "program files" εχω "αρχεια εφαρμογων". Τα ερωτηματα μου λοιπον:
1) υπαρχει τροπος να αλλαξω σε αγγλικη version?

2) αν δεν υπαρχει πρεπει να κανω format υποθετω...αν κανω κατευθειαν format το υπαρχον συστημα, απο τις επιλογες των windows (και ενα guideline για το πως ενδεικνυται να γινει αυτο θα βοηθουσε, αλλα ειναι δευτερευον, το ψαχνω και μονος μου, να κανω κι εγω κατι...) θα εχω τη δυνατοτητα να αλλαξω τη γλωσσα? οχι απλα του πληκτρολογιου και των menu αλλα να εχω program files αντι αρχεια εφαρμογων, users αντι χρηστες κλπ
3) αν δεν εχω τη δυνατοτητα υποθετω πρεπει να βρω αγγλικα windows, μαλλον σπαεσμενα (?) και να κανω το παλιο καλο format απο bootable flashακι?
(P.S.στο λαπτοπ ηταν προεγκατεστημενα τα 7, τα εκανα 10 με τη free αναβαθμιση πριν 2 χρονια περιπου οποτε cd windows δεν παιζει)

Δημοσ.

Λες οτι τα εκανες 10 με τη free αναβαθμιση πριν 2 χρονια περιπου οποτε cd windows δεν παιζει)

Γιατι δεν κατεβαζεις απο την Microsoft οποια εκδοση θελεις για τα 10,και να το εχεις και σαν cd.

Και μετα κανε μια καθαρη εγκατασταση.

Δημοσ.

απ'οσο ξερω εληξε η προσφορα, ναι μεν κατεβαζεις τα windows αλλα θελουν και license νομιζω, οποτε παλι θα χρειαστει crack, σωστα?..οχι οτι με ενοχλει αλλα αν μπορουσα να το αποφυγω με καποιον τροπο θα το απεφευγα

Δημοσ.

απ'οσο ξερω εληξε η προσφορα, ναι μεν κατεβαζεις τα windows αλλα θελουν και license νομιζω, οποτε παλι θα χρειαστει crack, σωστα?..οχι οτι με ενοχλει αλλα αν μπορουσα να το αποφυγω με καποιον τροπο θα το απεφευγα

Όχι, αφενώς η προσφορά για δωρεάν αναβάθμιση παίζει ακόνα, αφετέρου από τη στιγμή που το έχεις ήδη με win10 τότε κάνε απλά format, πέρνα την αγγλική έκδοση (καλύτερα να είναι ίδια με την ελληνική, π.χ. home ή pro) και μόλις μπεί στο ίντερνετ θα ενεργοποιηθούν ξανά από μόνα τους.

Αν έχεις περάσει και λογαρισμό MS ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Πως άλλαξες το όνομα του χρήστη; Με χακεριές ή έκανες νέο χρήστη με Αγγλικούς χαρακτήρες; Το σωστό είναι το 2ο.

Μετά, οι localized φάκελοι όπως ο Αρχεία εφαρμογών ΔΕΝ είναι με Ελληνικούς χαρακτήρες αλλά με Αγγλικούς και το πραγματικό του path είναι Program Files. Το Ελληνικό όνομα εμφανίζεται μόνο μέσα στην εξερεύνηση και στο περιβάλλον των  win σαν εικονικό όνομα και ορίζεται από το αρχείο desktop.ini που είναι μέσα (είναι αρχείο συστήματος και πρέπει να τα εμφανίσεις από τις επιλογές φακέλων για να το δεις). Μέσα έχει μια καταχώρηση LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell32.dll,-21781 και λέει στο σύστημα να εμφανίζει το localized name δηλαδή στην γλώσσα συστήματος.

Αυτό το γράφω για να καταλάβεις ότι δεν είναι το όνομα του φάκελου στα Ελληνικά αλλά στα Αγγλικά και απλά εμφανίζεται στα Ελληνικά.

Αν πας από γραμμή εντολών και δώσεις ένα dir στον c

dir c:\

θα δεις ότι είναι όντως σαν Program Files και δεν είναι εκεί το πρόβλημα σου. Το ίδιο ισχύει και για τ Έγγραφα, Εικόνες, Μουσική, Λήψεις, Βίντεο. Στον δίσκο είναι στα Αγγλικά αλλά εμφανίζονται στα Ελληνικά λόγω του αρχείου dekstop.ini.

Αν το σβήσεις από μέσα ή το μετακινήσεις τα αλλάξει αυτόματα το όνομα στα Αγγλικά.

Πάντως αν δεν έκανες νέο χρήστη κάνε έναν και αν μπορείς να αλλάξεις τον φάκελο εγκατάστασης βάλτο σε υποφάκελο στον C π.χ. C:\ansys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...