pmitsios Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Έχω κάποιες απορίες σε σχέση με τηλεφωνικό κέντρο σε δίκτυο στο σπίτι μου και θα ήθελα την βοήθεια σας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει δίκτυο με patch panel - switch και πρίζες παντού (τηλέφωνα και δίκτυο). Υπάρχει γραμμή pstn με internet adsl και τα τηλέφωνα προς το παρόν είναι με splitter πριν την ρεγκλετα και μετά με φίλτρα προς κάθε πρίζα (έχω συνδέσει μόνο 3 πρίζες για να μην έχω πρόβλημα στο dsl). Επειδή υπάρχει ένα τηλεφωνικό κέντρο siemens hicom 100E isdn, θέλω να το συνδέσω με την υπάρχουσα γραμμή pstn και να μοιράσω τηλέφωνα και σε άλλες πρίζες. Γίνεται ή θέλει ειδική κάρτα για pstn? Επίσης για να το δυσκολέψω λίγο… στον κάτω όροφο που μένει ο πατέρας μου έχει γραμμή τηλεφωνική ote με κάρτα (sim). Γνωρίζετε αν μπορώ να βάλω 2ο κανάλι φωνής στην ίδια γραμμή την δίκια μου (pstn) και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου να την διαχωρίζω στα δικά μου τηλέφωνα (1ό κανάλι φωνής όροφος) και σε αυτά του ισογείου (2ο κανάλι φωνής)? Εννοείται ότι υπάρχει η δικτύωση με καλώδια utp στους δυο ορόφους. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις.
me3ikan Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Εφοσον θα ζητησεις 2ο καναλι φωνης η γραμμη θα γινει αναγκαστικα ISDN ή Voip. Εαν γινει isdn, συνδεεις απλα το κεντρο στην ψηφιακη (ΒRI) θυρα του netmod και καθαρισες. Αν γινει voip, τους τονιζεις οτι εχεις τηλεφωνικο κεντρο ISDN ωστε να σου δωσουν το Oxygen modem που εχει θυρα BRI.
pmitsios Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Thanks για την απαντηση. Και αν δεν βαλω 2ο καναλι φωνης, συνεπως οχι isdn ή voip γραμμη, τι γινεται? Θα δουλεψει το isdn κέντρο με την pstn?
me3ikan Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Θεωρητικα θα μπορουσες να ζητησεις voip με την προυποθεση να σου δωσουν το oxygen για να κανεις την δουλεια σου. Υπαρχει πιθανοτητα ομως να σε γυρισουν στο voip και μετα να μη σου δινουν το ρουτερ γιατι προοριζεται κυριως για business προγραμματα με 2 καναλια φωνης. Το αν γινεται να βαλεις αναλογικη καρτα στο κεντρο δε το γνωριζω αλλα φανταζομαι θα εχει αρκετα υψηλο κοστος. Μια πολυ οικονομικη λυση ειναι να παρεις ενα μεταχειρισμενο fritzbox 7170 απο το γερμανικο ebay. Μπορει να δεχτει αναλογικη γραμμη και να τη μετατρεψει σε ISDN για να συνδεσεις καποιο ISDN τηλεφωνο ή τηλεφωνικο κεντρο. Το μονο προβλημα ειναι οτι πρεπει ειτε να γνωριζεις Γερμανικα, ειτε να παιδευτεις ωστε να περασεις το international firmware το οποιο ειναι στα Αγγλικα.
papars Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Τη λύση του fritz!box 7270 έχω χρησιμοποιήσει και εγώ. Έχω τηλεφωνικό κέντρο ISDN όπου πάνω του ήθελα να προσθέσω μία PSTN και να δουλεύει παράλληλα με τις ISDN που ήδη είχα. Έβαλα την PSTN γραμμή στο 7270 και την μετατρέπει σε ISDN (κάνει και το ανάποδο αν χρειαστεί) Εδώ που τα λέμε το fritz έχει επάνω του τηλεφωνικό κέντρο οπότε μπορεί να το βάλεις μόνο του χωρίς το τηλεφωνικό σου κέντρο. Έχει δεκάδες δυνατότητες. Εγώ έχω βάλει δύο fritz (7390 και 7270) να διαχειρίζονται 1 ISDN και 1 PSTN και δρομολογούν κλήσεις το ένα στο άλλο για φτηνότερες (ή τζάμπα) χρεώσεις. Π.χ. στο ISDN έχω δωρεάν αστικά/υπεραστικά και το PSTN έχω δωρεάν κινητά / εξωτερικό - όποιος καλεί από τα εσωτερικά θα βγει προς τα έξω από διαφορετικό fritz ανάλογα με το τι καλεί. Επίσης τα fritz έχουν, μεταξύ άλλων και blacklist που βάζεις τα νούμερα που δεν θες να σε ενοχλούν. Για πρόσβαση σε κινητή τηλεφωνία έχω ρίξει πάνω στο κέντρο μου και ένα GSM to ISDN gateway. Βάζεις 2 SIM κινητής τηλεφωνίας και σου βγάζει μία BRI (ISDN). Υπάρχει και μία εφαρμογή -που έχω βέβαια καιρό να την χρησιμοποιήσω - που μόλις συνδεθεί κινητό στο wifi του fritz μπορεί να δρομολογήσει κλήσεις από / προς το κινητό αυτό μέσα από το τηλεφωνικό κέντρο. Με άλλα λόγια κάνει το κινητό, "ασύρματο σπιτιού" [με τεχνολογία voip όλα αυτά]. Π.χ. χτυπάει το κινητό και σηκώνω την κλήση από το σταθερό του γραφείου/σπιτιού.
pmitsios Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Έχω ήδη υπόψη μου ένα 7490 από φίλο. Αν κατέβει τα 100€ το συζητάω, αλλιως ψάχνομαι ebay. @papars: θα χρειαστώ την βοήθεια σου με το κέντρο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα