Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνοπτικά, η τηλεόραση υπερβαίνει τις όποιες χαμηλές προσδοκίες σε κάποια σημεία,

αλλά και η τιμή των 500 ευρώ δεν είναι και πάλι η super.

49 ιντσών γαρ.

Μια συμπαθητική έκπτωση από την αρχική φουσκωμένη τιμή

σε μια αγορά όπου ομολογουμένως οι τιμές παραμένουν φουσκωμένες προς το παρόν.

εχεις βρει καποια αντιστοιχη SONY 4Κ στα 499?και δεν ειναι καλη η τιμη και ειναι απλα συμπαθητικη?αν ναι που την ειδες?

το δικό μου σκεπτικό διαφέρει από το δικό σου

εγώ εστιάζω σε αυτό που η αγορά θα προσφέρει σε ελάχιστο μόλις χρονικό διάστημα,

ενώ εσύ εστιάζεις στο τώρα και επί τόπου

για να απαντήσω ευθέως

όχι μπορεί να μην έχω δει,

αλλά τίποτε δε σημαίνει αυτό για τον τρόπο που εγώ εξήγησα ότι αναλύω τα πράγματα

αν κάποιος χάσει αυτή την προσφορά και χρειαστεί να περιμένει μερικούς μόλις μήνες (για να μην πω νωρίτερα),

η πτώση τιμών θα έχει προσφέρει τις ίδιες και καλύτερες ευκαιρίες, σε μεγάλη ποικιλία και εύρος

ώστε να αντιλαμβάνεσαι ότι επρόκειτο για φούσκα λίγο πριν ξεφουσκώσει

• Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν κάποιος χάσει αυτή την προσφορά και χρειαστεί να περιμένει μερικούς μόλις μήνες (για να μην πω νωρίτερα),

η πτώση τιμών θα έχει προσφέρει τις ίδιες και καλύτερες ευκαιρίες, σε μεγάλη ποικιλία και εύρος

ώστε να αντιλαμβάνεσαι ότι επρόκειτο για φούσκα λίγο πριν ξεφουσκώσει

προφανος και δεν υπαρχει αυτη η προσφορα για Sony tv.... μιλαμε ομως για το τωρα

αμα το παμε ετσι να περιμενουμε να κατεβουν οι oled κλτπ

τεσπα ακρη δεν βγαινει με λιγα λογια.

Δημοσ.

Πάντα κάτι καλύτερο θα βγαίνει μετά απο λίγο καιρό. Η τεχνολογία απαξιώνεται σε λιγότερο χρόνο απο κάθε τι άλλο...

Με το σκεπτικό αυτό δεν πρόκειται ποτέ να προβούμε σε αγορά.

• Like 2
Δημοσ.

Ας μην παρεξηγούμε όμως αυτό που λέω και πιστεύω μιλάω ψύχραιμα και αποκρυσταλλωμένα.

Υπάρχουν οι early adopter που είναι διατεθειμένοι να χρημοτοδοτούν το οποιοδήποτε περιθώριο κέρδους της κάθε εταιρείας.

Υπάρχει επίσης και ο τρόπος με τον οποίο η αγορά απαξιώνει τις τιμές και προσγειώνει-λογικοποιεί τα περιθώρια κέρδους.

Υπάρχουν τέλος και τα λεφτά που βγαίνουν από το πορτοφόλι και τα οποία είναι συγκεκριμένα.

Η αγορά ενίοτε διέρχεται φάσεις εξαιρετικής στασιμότητας και κινητικότητας κυκλικά.

Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε περίοδο έναρξης κατακόρυφης πτώσης τιμών.

Η συγκεκριμένη τηλεόραση είναι super για βασική σειρά της Sony.

Κάποτε η Sony έδινε και πολύ λιγότερα στις βασικές σειρές.

Και πριν ένα χρόνο ούτε που θα διανοούνταν κανείς τη συγκεκριμένη προσφορά σε Sony.

Αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Επομένως μια χαρά προσφορά ήταν η συγκεκριμένη TV την στιγμή αυτή και επίσης για να το πάω παραπέρα ο μέσος χρήστης θα είναι υπερκαλυμμένος και ικανοποιημένος με αυτό που θα δεί - απο την εμπειρία που θα αποκομίσει, ειδικά αν προέρχεται απά κάποια παρωχημένη 32άρα - 40άρα 720p ή έστω FHD κάποιων ετών. Ο μέσος χρήστης δεν καταλαβαίνει τις λεπτομέρειες περί τεχνολογίας panel, refresh rates και λοιπών τεχνολογιών (βλέπε bt, miracast, hdr, wifi κλπ) και δεν πρόκειται ούτε είναι διατεθειμένος να τις καταλάβει ή να μπεί στον κόπο να τις μάθει - εμπεδώσει. Out of the box που λένε θα ικανοποιηθεί τα μέγιστα με την συγκεκριμένη και θα ξαναπάρει TV μετά από χρόνια που θα έχουν αλλάξει ξανά όλα...

Δημοσ.

Βεβαίως και είναι πολύ καλή η τηλεόραση αυτή για την ώρα.

Αλλά ισχύει το σκεπτικό αυτό και για αργότερα

Και πριν ένα χρόνο ούτε που θα διανοούνταν κανείς τη συγκεκριμένη προσφορά σε Sony.

Με τον ίδιο τρόπο που πέρυσι δεν διανοούμασταν τη συγκεκριμένη προσφορά σε Sony,

με τον ίδιο τρόπο δε διανοούμαστε καλύτερες προσφορές σε Sony για του χρόνου αν όχι για πολύ νωρίτερα κιόλας

με τα ίδια πάντα λεφτά.

Με το δεδομένο ότι θεωρώ πως η αγορά ειναι πλέον σε φάση επικείμενης κατακόρυφης πτώσης τιμών στις παραδοσιακές 4Κ,

τα 700 ευρώ είναι πλασματική αρχική τιμή για τις τάσεις της αγοράς,

και μια σημερινή επίσκεψη σε πολυκατάστημα ηλεκτρονικών θα δώσει στον καθένα μια ιδέα σε τί αναφέρομαι.

Τέλος πάντων νομίζω έγινε αντιληπτό αυτό που λέω

και δεν θέλω να ανοίξει αντιπαράθεση για κάτι κιολας που μπορεί και να βγαίνει offtopic.

• Moderators
Δημοσ.

Sony sony sony, ενταξει ρε παιδια, χαλαρα πως κανετε ετσι, διαβαζω μια ολοκληρη κουβεντα για το "αν περιμενε κανεις σονυ στα 500 ευρω" κλπ. Σιγα τα αυγα.

2-3 φορες που ημουν σε αναζητηση αγορας 4Κ τηλεορασης και περνουσα απο καταστηματα και εκανα τα τεστ μου τσεκαροντας εικονα και δυνατοτητες, οσες σονυ ηταν στημενες στο budget εκεινο, εχαναν "κατα κρατος" στα δικα μου ματια και μετα το δίλεπτο τις εκανα skip και συνεχιζα δινοντας αρκετο χρονο στις 2-3 επικρατεστερες να δοκιμαζω λεπτομερως για να εστιασω στον "νικητη". Κυριως αυτο το fail ηταν σε θεματα χειρισμου, λειτουργικοτητας του μενου, υποστηριξης media player.

• Like 1
Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια

όταν οι περισσότερες φτηνές είναι fake επώνυμες (Vestel, Hisense κλπ) και ψεύτικες κινεζιές

οι αξιόπιστες επιλογές είναι πια περιορισμένες.

Το όνομα ενός παραδοσιακού κατασκευαστή που επιμένει στην αγορά αυτή

αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για πολλούς ακόμα και σε μη συμφέροντα επίπεδα τιμών,

και ειδικότερα οι αξίες και το όνομα ενός κατά τα λεγόμενα κορυφαίου αναγνωρισμένου κατασκευαστή σαν τη Sony

λογικά εμπεριέχει επιπλέον θέλγητρα.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αυτα ηταν καποτε, τωρα απλα πουλας το ονομα σου, δεν δινεις παραπανω πραγματα στον καταναλωτη επειδη θα δωσει (πολλα) παραπανω λεφτα. Πολλες φορες δινεις και πολυ λιγοτερα παρα  τα παραπανω λεφτα!

Δημοσ.

Πάντα μια επωνυμία εμπεριείχε πρόσθετη άυλη και υλική αξία που κοστολογούνταν με κάποιο τρόπο και σε ένα βαθμό.

Το πρόβλημα και η διαφορά σήμερα

είναι πως πολλές επωνυμίες διατίθενται στο εμπόριο χωρίς να εμπεριέχουν υπόβαθρο.

Εξ όσων γνωρίζω

η Sony κατασκευάζει η ίδια τα προϊόντα της

και το πολύ πολύ να συμπράττει σε συνεργασίες για επιμέρους συστήματα

διατηρώντας πάντα την κυριότητα της ευθύνης των κατασκευασμάτων της.

Και αυτό για πολύ κόσμο είναι αρκετό να αποτελεί εγγύηση ακόμα και για τις βασικές σειρές μοντέλων της.

Δημοσ.

Σήμερα οι Sony και Samsung φτιάχνουν τις κορυφαίες τηλεοράσεις με την Lg να αξίζει μόνο στις oled που είναι κορυφή. Η Sony δεν κατασκευάζει τις οθόνες(πάνελ) αλλά πλακέτες, επεξεργαστές εικόνας κτλ. οπότε δεν έχει καμία σχέση με τις vestel και τις άλλες φθηνές.

Δημοσ.

Το upscale του Digea οντως μεσα στα pixels. Προσωπικα δεν βρηκα τροπο να το βελτιωσω καπως, με το cool color που ειπε ενας φιλος σε προηγουμενες σελιδες δεν ειδα καποια διαφορα προς το καλυτερο.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, δεν έχω παραλάβει ακομα, αλλα την θέλω μόνο για digea. Ειναι όντως τόσο χάλια; ποιο μοντέλο έχεις φίλε GIS;

Το 7096.

Παρ'ολα αυτα και σε μια Samsung 50αρα τελευταιας γεννιας 4K (δεν θυμαμαι κωδικο) που εβλεπα προσφατα Digea για λιγο δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα. Θα ελεγα κιολας λαβαινωντας υπ'οψιν και αλλα κολληματα που ετρωγε με το digea οτι ηταν σε χειροτερη κατασταση(ως προς το digea)

Γενικα υποθετω οτι σε ολες τις 4K μπορει καποιος να αντιληφθει το upscale αρα και τα "ελαττωματα" του.

Το θεμα ειναι αν γινεται με καποιο τροπο να το "βελτιωσουμε". Αν καποιος το καταφερει ας ριξει σημα και για τους υπολοιπους με τις ρυθμισεις που εκανε.

• Like 1
Δημοσ.

2-3 φορες που ημουν σε αναζητηση αγορας 4Κ τηλεορασης και περνουσα απο καταστηματα και εκανα τα τεστ μου τσεκαροντας εικονα και δυνατοτητες, οσες σονυ ηταν στημενες στο budget εκεινο, εχαναν "κατα κρατος" στα δικα μου ματια και μετα το δίλεπτο τις εκανα skip και συνεχιζα δινοντας αρκετο χρονο στις 2-3 επικρατεστερες να δοκιμαζω λεπτομερως για να εστιασω στον "νικητη". Κυριως αυτο το fail ηταν σε θεματα χειρισμου, λειτουργικοτητας του μενου, υποστηριξης media player.

Πάντως αν κάποιος προσπαθεί να κρίνει εικόνα σε ένα κατάστημα με τον φωτισμό του καταστήματος και τις default ρυθμίσεις, είναι χαμένος απο χέρι στην επιλογή του... Αν ήταν έτσι τότε αντί για την Sony που έχω θα είχα καμιά Samsung που στις default ρυθμίσεις κάτω απο φως δείχνουν πάντα πιο εντυπωσιακές, δεν πάει όμως έτσι στις τηλεοράσεις. Στις (καλές VA) Sony, όταν βάλεις χέρι δεν συγκρίνονται με καμία άλλη (εκτός των OLED) και για να προλάβω το ότι δεν κάθονται όλοι να κάνουν ρυθμίσεις, forum τεχνολογίας είμαστε, για εμάς μιλάμε και ΦΥΣΙΚΑ θα τις ρυθμίσουμε όπως πρέπει :) Η δικιά μου πριν και μετά την ρύθμιση είναι η μέρα με την νύχτα πχ.

Φυσικά μιλάω πάντα για τα καλά (καλά δεν σημαίνει ακριβά) μοντέλα με VA panel. Οι φτηνές Sony με IPS δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω απ τις άλλες.

Δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκεις φτηνές Sony που θα είναι απ τις καλύτερες αγορές που έχεις κάνει.. η 42w650a που έχω στην κρεβατοκάμαρα με VA panel έχει αντίστοιχο μαύρο με την XD9305 πολλαπλάσιας τιμής και πάντα με εντυπωσιάζει ακόμα και 3 χρόνια μετά.

Η συγκεκριμένη του θέματος πάντως για να λέμε την αλήθεια δεν είναι κάτι ιδιαίτερο..

Το θέμα του media player για εμένα είναι κάτι που στα φτηνότερα μοντέλα ΔΕΝ πρέπει να λαμβάνει υπόψιν ο αγοραστής όταν με 30-40 ευρώ παίρνεις ένα αξιόλογο player το οποίο αλλάζεις όποτε σου καπνίσει με ένα καλύτερο. Ειδικά το 2017 να μιλάμε για το ενσωματομένο media player σε μια φτηνή tv δεν έχει κανένα νόημα κατά την γνώμη μου. Αν κάτι μπορεί να πει κάποιος εκεί είναι ότι αυτά τα 30-40 θα τα υπολογίσεις στην τιμή για να κάνεις τις συγκρίσεις σου. Στα ακριβότερα 4k μοντέλα απ την άλλη, μιλάμε για Android TV οπότε όχι μόνο τέτοιο θέμα δεν υφίσταται αλλά ακριβώς το αντίθετο. Τώρα για να καταλάβεις, αν μου έλεγαν θες την τάδε tv που αν την ρυθμίσεις θα έχει τρομερή εικόνα ή θες την άλλη που έχει αρκετά καλή εικόνα αλλά έχει media players και δεν ξέρω γω τι άλλο πάνω, χωρίς σκέψη θα διάλεγα την πρώτη. Στην τηλεόραση η ουσία μετράει, τα γύρω γύρω τα βρίσκεις και σαν extras.

Η λειτουργικότητα και το menu είτε στις απλές είτε στις android είναι κάτι υποκειμενικό.. εγώ πχ δεν μπορώ τις Samsung σε αυτό το θέμα. Γούστα είναι αυτά. 

Ρε παιδιά, δεν έχω παραλάβει ακομα, αλλα την θέλω μόνο για digea. Ειναι όντως τόσο χάλια; ποιο μοντέλο έχεις φίλε GIS;

Αν την θες σίγουρα μόνο για digea, τότε δεν ξέρω αν θα είναι χάλια, πάντως μια 4k με φτωχό ή μηδενικό upscale θα είναι σίγουρα αρκετά χειρότερη για αυτό τον σκοπό απο μια καλή full hd. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...