pmav99 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) 1. Η χρήση tor, VPN κτλ με σκοπό το anonymity είναι ΙΜΗΟ άνευ νοήματος όταν μιλάμε για e-banking. Η τράπεζα ξέρει ποιοι είμαστε, που μένουμε και τι κάνουμε με τα λεφτά μας. H ΙΡ μας μάρανε... 2. Η χρήση VPN δεν σημαίνει ότι είσαι 100% ασφαλής. Εκτός και αν λάβεις τα μέτρα σου, μέχρι να συνδεθείς στο VPN είσαι απλά ένας χρήστης ενός public δικτύου (αν μάλιστα συνδέεσαι από κινητό είναι ακόμα χειρότερα): https://arstechnica.com/information-technology/2015/06/even-with-a-vpn-open-wi-fi-exposes-users/ 3. Το να χρησιμοποιείς VPN φυσικά είναι καλύτερο από το να είσαι χωρίς VPN σε public δίκτυα. Το να μη χρησιμοποιείς public δίκτυα είναι ακόμα καλύτερο. 4. Τα free VPN δεν πρέπει να είναι και πολύ σόι... Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2017 από pmav99 1
becoming_I Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 4. Τα free VPN δεν πρέπει να είναι και πολύ σόι... Το DNS leaking πάει σύννεφο
De@th L0rd Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Το DNS leaking πάει σύννεφο Source? Δε σε αμφισβητώ απλά όταν βλέπω αυτά τα πράγματα τρομάζω και θέλω να ξέρω να φυλάγομαι. Ειδικά από τότε που ενημερώθηκα για τα MITM attacks, δεν εμπιστεύομαι τίποτα σε windows, ειδικά τα 10 που μοιράζουν τηλεμετρία αβέρτα.
beefmazi Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Για μένα δές και το subgraph os είναι distro με σκοπό την ασφάλεια γενικά είναι κρυπτογραφημένο στο πυρήνα του συστήματος και τρέχει σε sandbox εφαρμογές αυτές που είναι ευάλωτες email browser κλπ. Και φυσικά μην χρησιμοποιείς public δίκτυα για τέτοιες δουλειές 1
becoming_I Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Source? Δε σε αμφισβητώ απλά όταν βλέπω αυτά τα πράγματα τρομάζω και θέλω να ξέρω να φυλάγομαι. Ειδικά από τότε που ενημερώθηκα για τα MITM attacks, δεν εμπιστεύομαι τίποτα σε windows, ειδικά τα 10 που μοιράζουν τηλεμετρία αβέρτα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αμφισβήτηση, γιατί δεν έχω το αλάθητο (αν και νεοέλληνας ). To DNS leaking έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα ή όχι του VPN να μην αποκαλύψει τα DNS του παρόχου σου. Περισσότερα αν θες δες εδώ. H ανωνυμία(όπως και η ασφάλεια) στο διαδίκτυο διέπεται από μια σχετικότητα. Τα MITM attacks αν χρησιμοποιοείς VPN (με ισχυρή κρυπτογράφηση) δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα. Όπως είπα και πριν τα site με HTTPS (να κοιτάμε και ποιανού είναι το πιστοποιητικό) τα δεδομένα σου μέσα στο site είναι κρυπτογραφημένα. Τα windows 10 στέλνουν ανώνυμα στατισιτικά (για τα οποία ενημερώνεσαι) που χρησιμεύουν στη βελτίωση και στο QA του παρεχόμενου software. Προφανώς δεν το κάνει μόνο η MS. Να στο θέσω λίγο διαφορετικά. Δεν νοιάζει την MS ή την apple να μάθουν τι κάνει ο Σπύρος Δημητρίου αλλά τα ανώνυμα στατιστικά των Σπύρων Δημητριού του κόσμου. Βέβαια η MS το πάει ένα βήμα παραπέρα (πάντοτε όμως με τη συναίνεση μας) και ζητάει πιο συγκεκριμένα πράγματα για να μας ρίχνει στοχευμένες διαφημίσεις (και φυσικά δεν είναι η μόνη). Τέλος για να τρολάρω λίγο. Επιζητούμε ανωνυμία και οι περισσότεροι έχουμε βγάλει τη ζωή μας φόρτσα φόρα στα κοινωνικά δίκτυα. Σαν να ζητάμε κλειδαρίες ασφαλείας στο γυάλινο σπίτι μας. 2
coffeex Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Το DNS leaking πάει σύννεφο Εγώ τρέχω μέχρι και DNSCrypt στο router στο σπίτι.. 2
De@th L0rd Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Για μένα δές και το subgraph os είναι distro με σκοπό την ασφάλεια γενικά είναι κρυπτογραφημένο στο πυρήνα του συστήματος και τρέχει σε sandbox εφαρμογές αυτές που είναι ευάλωτες email browser κλπ. Και φυσικά μην χρησιμοποιείς public δίκτυα για τέτοιες δουλειές Aυτό είναι ακόμη σε Alpha Phase. Ποιος μου εγγυάται ότι δεν είναι κάποιο malware os που μόλις κυκλοφόρησε για να ψαρέψει πληροφορίες;
De@th L0rd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Εγώ τρέχω μέχρι και DNSCrypt στο router στο σπίτι.. DD-WRT?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Το κάνεις setup πχ μαζί με pihole σε raspberry pi (pihole+dnscrypt) εύκολα και το έχεις σε LAN, VPN etc για όλους.
coffeex Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 DD-WRT? Lede "The LEDE Project (“Linux Embedded Development Environment”) is a Linux operating system based on OpenWrt." 1
stefanos_th Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 πάντως για vpn εγώ πάντα στα public δίκτυα ενεργοποιώ το private internet access που έχει και πολύ καλή φήμη https://www.privateinternetaccess.com/ αν με πιάσει η παράνοια ενεργοποιώ και το orbοt στο android για tor Γιατι τα vpn πρεπει να ειναι με συνδρομη? Κανενα open υπαρχει χωρις να κραταει logs ?
chek2fire Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 για 35 ευρώ το χρόνο δεν το λες και συνδρομή
isay Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Γιατι τα vpn πρεπει να ειναι με συνδρομη? Κανενα open υπαρχει χωρις να κραταει logs ? για 35 ευρώ το χρόνο δεν το λες και συνδρομή Θα συμφωνήσω με τον chek2fire και θα προσθέσω οτι με 50 δολλαρια εχεις και lifetime συνδρομη απο αλλο πάροχο https://deals.bleepingcomputer.com/sales/windscribe-vpn
Tsino Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Θα συμφωνήσω με τον chek2fire και θα προσθέσω οτι με 50 δολλαρια εχεις και lifetime συνδρομη απο αλλο πάροχο https://deals.bleepingcomputer.com/sales/windscribe-vpn Isay το έχεις δοκιμάσει το Windscribe? Είμαι Γερμανία και το θέλω για ταινίες P2P, streaming κλπ. Συγκριτικά με Nord & ExpressVPN είναι καλό ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα