De@th L0rd Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Χρειάζομαι μια live distribution να την τρέχω από USB, καθώς χρειάζομαι να κάνω εργασίες e-banking και θα είμαι σε ανοιχτό wifi που θα είναι συνδεδεμένος αρκετός κόσμος. Γυρεύω κάτι με μεγάλη ασφάλεια που θα χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από μόνο του. Κάτι σαν να χρησιμοποιώ το ghost vpn από windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 το tails σε καλυπτει για αυτο που θες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 και θα είμαι σε ανοιχτό wifi που θα είναι συνδεδεμένος αρκετός κόσμος.Είναι πολύ απλό. Σταμάτα να χρησιμοποιείς public δίκτυα. Αν σε ενδιαφέρει όντως η ασφάλεια, αυτό είναι πιο βασικό από το λειτουργικό σύστημα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
becoming_I Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Και εφόσον χρησιμοποιείς ebanking να έχεις ενεργοποιημένο το 2 step authentication. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 +1000 για MFA (Multi Factor Authentication) Για το δίκτυο, το πιο απλό είναι να ανοίγεις το tethering στο κινητό σου, να συνδέεσαι εκεί για να κάνεις τη δουλειά σου και να αποσυνδέεσαι μετά. Ρεαλιστικά μιλώντας θα σου τρώει πχ 2MB τη φορά και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από wireshark κτλ. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Είναι πολύ απλό. Σταμάτα να χρησιμοποιείς public δίκτυα. Αν σε ενδιαφέρει όντως η ασφάλεια, αυτό είναι πιο βασικό από το λειτουργικό σύστημα. To γνωρίζω φίλε μου το συγκεκριμένο, απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν γίνεται αλλιώς για διάφορους λόγους (ένας είναι ότι δεν έχω δεδομένα στο κινητό, δε βγαίνω). Απλά δε θέλω για τα 2 λεπτά που θα μπω το μήνα στο ebanking να τη φάω στον κώλο από κάποιον MITM. Το tails δηλαδή είναι τόσο ασφαλές όσο λέει; Δεν παίζει δηλαδή στα nods του κάπου κάποιος να σνιφάρει data? To 2 step authentication πάντα το έχω ενεργοποιημένο σε όλες τις τράπεζες, όπως επίσης και την αλλαγή κωδικών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Το να χρησιμοποιείς ένα non-compromised OS (όπως είναι αυτό από ένα USB) φυσικά και έχει νόημα. Για να είμαι ειλικρινής όμως, ειδικά για e-banking δεν είμαι σίγουρος ότι έχει νόημα να μπαίνεις στο Tor. Ούτε περισσότερη ασφάλεια θα σου δώσει + ότι θα είναι τόσο αργό που παίζει να έχεις κανένα timeout ενώ κάνεις transactions 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 +1000 για MFA (Multi Factor Authentication) Για το δίκτυο, το πιο απλό είναι να ανοίγεις το tethering στο κινητό σου, να συνδέεσαι εκεί για να κάνεις τη δουλειά σου και να αποσυνδέεσαι μετά. Ρεαλιστικά μιλώντας θα σου τρώει πχ 2MB τη φορά και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από wireshark κτλ. Θα δω τι μπορώ να κάνω για να ενεργοποιήσω δεδομένα σε κάποιο φθηνό πακέτο τότε. Ευχαριστώ! Μου ακούγεται πολύ καλύτερο κ να φανταστείς το έχω κάνει και στο παρελθόν όχι τόσο για την ασφάλεια άλλα γιατί αργούσε το δίκτυο κι έπρεπε να κάνω συναλλαγή άμεσα. Πραγματικά όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό χρειάζεται κάποιος για να σου πει ακόμη κ τα απλά πράγματα. Σε ευχαριστώ πολύ. Ξέρει κανείς τι παίζει με χρεώσεις δεδομένων σε cosmote και roaming στο εξωτερικό; Γιατί κάτι είχα ακούσει οτι άλλαξαν κάποια πράγματα κ είναι σαν να σε καλούν-καλείς από Ελλάδα. Τα "δωρεάν" λεπτά+ΜΒ ισχύουν όταν είσαι στη Γερμανία πχ κι έχεις cosmote? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 δεν έχω δεδομένα στο κινητό, δε βγαίνωΜε το συμπάθειο κιόλας, αλλά, μεταξύ μας, αυτό είναι λίγο να'χαμε να λέγαμε. Αν χρησιμοποιείς τόσο συχνά e-banking που έχει νόημα να ασχολείσαι για την ασφάλεια ενώ είσαι on-the-go, προφανώς και έχεις 3-4 ευρώ το μήνα που κάνει ένα καρτοκινητό Αν δεν χρησιμοποιείς τόσο συχνά e-banking τότε απλά κάντο όταν θα είσαι σε ασφαλές δίκτυο. Με δεδομένο ότι σε ενδιαφέρει η ασφάλεια, δεν υπάρχει δικαιολογία για να χρησιμοποιείς public δίκτυα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 νομιζω εξω απο υποκαταστηματα τραπεζων παρεχουν wifi για ebaking, για πειραιως ξερω σιγουρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pmav99 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Τα "δωρεάν" λεπτά+ΜΒ ισχύουν όταν είσαι στη Γερμανία πχ κι έχεις cosmote?Εν γένει ναι, αλλά ρώτα τον πάροχο σου. νομιζω εξω απο υποκαταστηματα τραπεζων παρεχουν wifi για ebaking, για πειραιως ξερω σιγουρακαι αυτό public είναι... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Εν γένει ναι, αλλά ρώτα τον πάροχο σου. και αυτό public είναι... Δυστυχώς ναι, άλλα δεν έχει μεγάλη εμβέλεια εκτός κι αν βάλει κάποιος κάποιο κρυμμένο raspberry pi και νομίζεις ότι συνδέεσαι στο ATM ενώ συνδέεσαι σε αυτό. Θα κάνω tethering αν είναι OK με το roaming. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
becoming_I Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Στη χειρότερη πάρε ένα στικάκι 4G να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ειδικά στο ebanking εφόσον είναι HTTPS και να σου σνιφάρουν το username/password θα πάρουν το κρυπτογραφημένο username/password. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 πάντως για vpn εγώ πάντα στα public δίκτυα ενεργοποιώ το private internet access που έχει και πολύ καλή φήμη https://www.privateinternetaccess.com/ αν με πιάσει η παράνοια ενεργοποιώ και το orbοt στο android για tor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 το tails σε καλυπτει για αυτο που θες Δεν θα τον καλύψει. Αργές συνδεσεις και αν στο ενδιαμεσο του αλλαξει και exit node θα τον πετάξει και έξω το ebanking. Δεν το προτείνω. @ts Βρες κάποιο φθηνό πακέτο vpn ή αγόρασε κάποιο lifetime (υπάρχουν διαφορα) το οποιο απο το εννιαμηνο και πάνω εισαι στο κέρδος. Στίσε ένα linux distro σε usb και μέσα περασε του και το vpn. Ετσι κάνεις boot, συνδεεσαι στο vpn και είσαι ετοιμος. Εναλλακτική λύση. Αφου εχεις smartphone και προσβαση σε free wifi, σκέψου το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείς το κινητό σου για ebanking ΑΛΛΑ εφόσον εχεις αγοράσει και χρησιμοποιείς vpn. Ναι, δεν ειναι τόσο ευχρηστο οσο το ebanking απο υπολογιστή αλλά η αμεσότητα το κανει ευχρηστο. Με το usb, πρεπει να βρεις υπολογιστή, να κανεις boot, κλπ κλπ Αν τωρα πιάνεις ενα free wifi εκει που εχεις μονιμα τον υπολογιστή σου, τοτε και πάλι απλα αγοράζοντας vpn μπορεις να εχεις ασφαλή προσβαση στο ebanking. Εννοείται ο υπολογιστής να ειναι καθαρός απο ιους ή στην αναγκη του χώνεις και ενα dual boot με ενα linux. To τελευταίο το θεωρώ MUST για όλους τους χρήστες, γιατί οι περισσότεροι εχουν windows με ιους και κάνουν ebanking νομίζοντας οτι ειναι ασφαλείς επειδή εχουν ενα antivirus. Τέλος ετσι κι αλλιώς θα ήταν έξυπνο να εχεις ενα linux distro σε usb και οταν εχεις προσβαση σε αλλο υπολογιστή να κάνεις απο εκεί ολο σου το browsing, email checking, κλπ. Προσωπικά οταν παω σε υπολογιστές τρίτων (ακομα κι αν τους εχω στήσει εγω) δεν κανω ποτε login σε λογαριασμους (email, fora, κλπ). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα