christakos07 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, alexakos89 είπε επειδη σκεφτομαι και εγω την συγκατοικηση απο τον νεο χρονο , το σουπερ μαρκετ ποσο βγαινει στο περιπου για 2 ατομα ? διαβασα 300 ευρω τον μηνα και μου φαινονται πολλα. Εχω υπολογισει για 60-70τμ νοτια προαστια βυρωνα,καισαριανη ,καρεα,ζωγραφου, 350 ευρω ενοικιο , 50 ευρω ρευμα , 20 ευρω νερο , 25 ευρω τηλεφωνια ,200 ευρω σουπερ μαρκετ, δεν βαζω κοινοχρηστα διοτι ειναι αναλογα πολλα πραγματα. 650-700 το μηνα δια 2. Ειανι καλοι οι υπολογισμοι μ ? Εξαρτάται από τη ζωή που κάνετε. Στα 700 είσαι οκ, αλλά ζόρικα. Δε θα βγαίνεις όμως; Δε θα έχεις έξοδα μεταφοράς;
alexakos89 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, christakos07 είπε Εξαρτάται από τη ζωή που κάνετε. Στα 700 είσαι οκ, αλλά ζόρικα. Δε θα βγαίνεις όμως; Δε θα έχεις έξοδα μεταφοράς; μιλαω μονο για εξοδα σπιτιου και διαβιωσης.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2019 Το νερό θα είναι πιο κάτω .Το supermarket πιο πάνω .Υπολόγισε 300€ για δύο .
dimitris_sal Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 13 ώρες πριν, alexakos89 είπε επειδη σκεφτομαι και εγω την συγκατοικηση απο τον νεο χρονο , το σουπερ μαρκετ ποσο βγαινει στο περιπου για 2 ατομα ? διαβασα 300 ευρω τον μηνα και μου φαινονται πολλα. Εχω υπολογισει για 60-70τμ νοτια προαστια βυρωνα,καισαριανη ,καρεα,ζωγραφου, 350 ευρω ενοικιο , 50 ευρω ρευμα , 20 ευρω νερο , 25 ευρω τηλεφωνια ,200 ευρω σουπερ μαρκετ, δεν βαζω κοινοχρηστα διοτι ειναι αναλογα πολλα πραγματα. 650-700 το μηνα δια 2. Ειανι καλοι οι υπολογισμοι μ ? To σουπερ μάρκετ(και γενικώς τα ψώνια πρώτης ανάγκης πχ φαγητό κλπ) ειναι κάτι που μπορεί να διαφέρει πολύ μεταξύ 2 ατόμων/οικογενειών. Για το τηλέφωνο υπολόγισε ~20 για σταθερό(αναλόγως τι παροχές χρειάζεσαι)+τα έξοδα σου για τα κινητα Για τα υπόλοιπα θα έλεγα ρευμα οκ αλλα νερό εχεις βάλει πάρα πολύ Εγω (δυο ενήλικες και ενα παιδί) πληρώνω το χειμώνα περίπου 25ε/τετράμηνο(ή τρίμηνο,δεν είμαι σίγουρος) και το καλοκαίρι κανα 40άρι (λόγω κήπου που θέλει ποτίσματα)
Dante80 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σπασμένα ανά μήνα. 8€ Νερό 50€ Ρεύμα 40€ Σταθερό, Internet, Κινητό 35€ Κοινόχρηστα μέσος όρος έτους, με ατομική θέρμανση Για Σούπερ, τα σπας στα δύο. Φαγητό και υπόλοιπα. Για υπόλοιπα (σκόνες, καθαριστικά, χαρτικά, σακούλες, αναλώσιμα) ένα 30αρι φτάνει και περισσεύει για συντήρηση αν έχεις κάνει στοκ. Πάντα να κοιτάμε προσφορές για απορρυπαντικά κλπ. Για φαγητά, πραγματικά εξαρτάται από τα άτομα και τις προτιμήσεις σου, Προσωπικά είμαι κομπλέ με 150€ το μήνα, αλλά μένω μόνος. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από Dante80
alexakos89 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Όποτε πάνω κάτω εκεί κυμαίνομαι. Δεν έχω γνώση καθόλου απο φαγητό και τα έξοδα του.γι αυτό είπα παραπάνω τα 300 το μήνα φαίνονται πολλά. Πιο πολύ κοστίζει να μαγειρεύεις , από το να τρως από έξω ; Και προσφορές εννοείται , πόντους , επιστροφες όλα αυτά. 700 το μήνα χοντρικά υπολογίζω. Και με αλλά τόσα να περνάμε το μήνα 2 άτομα . πιστεύω είναι καλά ; Επίσης το ταμείο κοινό ; Η τα έξοδα στην μέση , και μετά ότι μένει στον καθένα ;
Dante80 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alexakos89 είπε Δεν έχω γνώση καθόλου απο φαγητό και τα έξοδα του.γι αυτό είπα παραπάνω τα 300 το μήνα φαίνονται πολλά. Πιο πολύ κοστίζει να μαγειρεύεις , από το να τρως από έξω ; Και προσφορές εννοείται , πόντους , επιστροφες όλα αυτά. Σου δίνω έναν υπολογισμό για μένα. Καταρχάς, εννοείται πως δεν τρώμε από έξω, μαγειρεύουμε. Το μέσο κόστος ενός μαγειρέματος εξαρτάται φυσικά από τα υλικά. Προσωπικά, βλέπω να μου κοστίζει περίπου στα 10€ κάθε φορά. Συνήθως, οι μερίδες που βγαίνουν είναι τέσσερις, οπότε αν μαγειρέψω δύο φορές την εβδομάδα είμαι κομπλέ. Κάθε εβδομάδα λοιπόν (εφτά μερίδες), χρησιμοποιώ πες 20€ χοντρικά για μεσημεριανό (σου βάζω μέσα και κάποια έξοδα σε υλικά που επιμερίζονται όπως λάδι, μπαχαρικά, ψωμί εβδομάδας κλπ) Για πρωινό είμαι σε γάλα με δημητριακά ή γάλα με ψωμί-μέλι συνήθως. Κόστος 3€ ανά εβδομάδα. Ζαρζαβατικά-φρούτα κλπ μια φορά την εβδομάδα λαϊκή. Μικρή κατανάλωση μιας και είμαι ένας, περίπου 7€ Απογευματινό - βραδινό πέφτει συνήθως τοστ, σαλάτες, ή γιαούρτι, ή τονοσαλάτα κλπ. Κόστος εβδομάδας περίπου 6€. Βάλε και ένα κρασί την εβδομάδα, και κανένα αναψυκτικό, πάμε στα 4€. Σύνολο 40 η εβδομάδα, επί 4 βγάζεις τον μήνα. Εντελώς ενδεικτικά τα ανωτέρω, και να σημειώσω πως συνήθως κυνηγάω προσφορές επίμονα (πχ. σήμερα το market-in είχε τόνο 80αρι σε νερό στα 59 λεπτά η κονσέρβα, ταμαμ). Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από Dante80
alexakos89 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 26 λεπτά πριν, Dante80 είπε Σου δίνω έναν υπολογισμό για μένα. Καταρχάς, εννοείται πως δεν τρώμε από έξω, μαγειρεύουμε. Το μέσο κόστος ενός μαγειρέματος εξαρτάται φυσικά από τα υλικά. Προσωπικά, βλέπω να μου κοστίζει περίπου στα 10€ κάθε φορά. Συνήθως, οι μερίδες που βγαίνουν είναι τέσσερις, οπότε αν μαγειρέψω δύο φορές την εβδομάδα είμαι κομπλέ. Κάθε εβδομάδα λοιπόν (εφτά μερίδες), χρησιμοποιώ πες 20€ χοντρικά για μεσημεριανό (σου βάζω μέσα και κάποια έξοδα σε υλικά που επιμερίζονται όπως λάδι, μπαχαρικά, ψωμί εβδομάδας κλπ) Για πρωινό είμαι σε γάλα με δημητριακά ή γάλα με ψωμί-μέλι συνήθως. Κόστος 3€ ανά εβδομάδα. Ζαρζαβατικά-φρούτα κλπ μια φορά την εβδομάδα λαϊκή. Μικρή κατανάλωση μιας και είμαι ένας, περίπου 7€ Απογευματινό - βραδινό πέφτει συνήθως τοστ, σαλάτες, ή γιαούρτι, ή τονοσαλάτα κλπ. Κόστος εβδομάδας περίπου 6€. Βάλε και ένα κρασί την εβδομάδα, και κανένα αναψυκτικό, πάμε στα 4€. Σύνολο 40 η εβδομάδα, επί 4 βγάζεις τον μήνα. Εντελώς ενδεικτικά τα ανωτέρω, και να σημειώσω πως συνήθως κυνηγάω προσφορές επίμονα (πχ. σήμερα το market-in είχε τόνο 80αρι σε νερό στα 59 λεπτά η κονσέρβα, ταμαμ). Σε ευχαριστώ για την ανάλυση. Όποτε όντως για 2 άτομα κυμαίνεσαι στα 250-300 ευρώ. Μαζί με απορρυπαντικά και τα λοιπα. Θα γίνει το βήμα και το βλέπουμε και στην πράξη. Και οι 2 δουλεύουμε όποτε δεν θα πιεστουμε θέλω να πιστεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα