Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται για συγκατοίκηση, δύο άτομα, στην Αθήνα. Είμαι στην αναζήτηση σπιτιού αυτό το διάστημα και όπως βλέπω, στις περιοχές που ψάχνω το ενοίκιο κυμαίνεται μεταξύ 300-350 για κάτι αξιοπρεπές.

Πόσο περίπου να υπολογίσω για τα υπόλοιπα πάγια έξοδα; Περισσότερο θα ήθελα να μάθω για νερό/ηλεκτρισμό/τηλέφωνο/κοινόχρηστα γιατί το σούπερ μάρκετ και τα υπόλοιπα προσωπικά έξοδα είναι τελείως υποκειμενικά. Όποιος θέλει βέβαια, ελεύθερα ας πει και γι'αυτά! 

Δημοσ.

Ρεύμα 150

Νερό ανάλογα πόσο καθαροί είστε από 50-150( 4μηνο)

Κοινόχρηστα 20 τον μήνα χωρίς θέρμανση με θέρμανση το λιγότερο 100.

Τηλέφωνο και ίντερνετ 25 το μήνα.

Δημοσ.

Ρεύμα 150

Νερό ανάλογα πόσο καθαροί είστε από 50-150( 4μηνο)

Κοινόχρηστα 20 τον μήνα χωρίς θέρμανση με θέρμανση το λιγότερο 100.

Τηλέφωνο και ίντερνετ 25 το μήνα.

τι 50-150 ρε φιλε..2 ατομα?Εγω 3 χρονια τωρα,δν εχω δωσει πανω απο 40 ευρω/3μηνο..

anyway..

Ειναι πολλα που παιζουν ρολο για ν απαντηθει η ερωτηση ου..

Πχ το ρευμα..Εξαρταται απο τα τ.μ του σπιτιου κ απο την περιοχη(χρεωσεις δημου)

Τελειως μπακαλιστικα,αν δεν ειστε κ σπαταλοι(πχ ειμαι στην κουζινα κ η τηλεοραση με τον ανεμιστηρα στο δωματιο βαρανε στο βροντο)

ΕΥΔΑΠ 40-50 /3μηνο  (15 το μηνα)

ΔΕΗ  250-300 /4μηνο  (κανα 70αρι το μηνα)

INTERNET  25

SUPER MARKET 250-300

τωρα δε βαζω μεσα κοινοχρηστα κλπ..Δεν εχουν ολα τα σπιτια..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Απεριόριστα αστικά, 5 ώρες κινητά και μέχρι 24 ιντερνετ = 15-20 ευρώ (ανάλογα τις κλησεις εκτός παγίου).

Ρεύμα σε εναλλακτικό πάροχο με κατανάλωση χωρίς τσιγγουνιές = 70-80 ο μήνας.

Νερό = αμελητέο έξοδο, όταν έρχονται λογαριασμοί είναι 15-20 ευρώ. Αντε να έχω δει μια φορά 25. Τα 150 που λέει ο πιό πάνω ίσως βγαίνουν άμα έχεις πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Κοινόχρηστα = αν έχεις και ανάλογα τα τμ και τον όροφο. 'Οσο πιό ψηλά, τόσο πιό πολλά. Εμείς σε 100 τμ στον πρώτο είμαστε στα 20-30 το καλοκαίρι και στα 80-100 το χειμώνα χωρίς να ανάβουμε πετρέλαιο (πληρώνουμε όμως το πάγιο).

• Thanks 1
Δημοσ.

Απεριόριστα αστικά, 5 ώρες κινητά και μέχρι 24 ιντερνετ = 15-20 ευρώ (ανάλογα τις κλησεις εκτός παγίου).

Ρεύμα σε εναλλακτικό πάροχο με κατανάλωση χωρίς τσιγγουνιές = 70-80 ο μήνας.

Νερό = αμελητέο έξοδο, όταν έρχονται λογαριασμοί είναι 15-20 ευρώ. Αντε να έχω δει μια φορά 25. Τα 150 που λέει ο πιό πάνω ίσως βγαίνουν άμα έχεις πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Κοινόχρηστα = αν έχεις και ανάλογα τα τμ και τον όροφο. 'Οσο πιό ψηλά, τόσο πιό πολλά. Εμείς σε 100 τμ στον πρώτο είμαστε στα 20-30 το καλοκαίρι και στα 80-100 το χειμώνα χωρίς να ανάβουμε πετρέλαιο (πληρώνουμε όμως το πάγιο).

Αυτα ειναι και τα δικα μου παγια σπιτιου(1 ατομο), με λιγο πιο ακριβο internet και κοινοχρηστα. Εκτος αν εισαι πολυ εμπειρος και οργανωτικος υπολογισε +25% τον πρωτο χρονο μεχρι να κανεις streamline τα εξοδα σου.

Δημοσ.

Βλέπω ότι τα κοινόχρηστα έχουν μεγάλη διαφορά από σπίτι σε σπίτι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξω! Σε σχέση τώρα με την κατανάλωση νερού και ρεύματος, θα γίνεται σε ένα λογικό επίπεδο. Ακόμα δεν έχω βρει το σπίτι, οπότε δεν ξέρω πόσα τμ θα είναι , ιδανικά ψάχνω στα 60-70.

Εντύπωση μου κάνουν πάντως τα ενοίκια, υπολόγιζα πως θα έβρισκα με 300, το 350άρι δεν θα το γλιτώσω όμως όπως φαίνεται.

Δημοσ.

Βλέπω ότι τα κοινόχρηστα έχουν μεγάλη διαφορά από σπίτι σε σπίτι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξω!

Φροντισε να μαθεις εκ των προτερων που (περιπου) κυμαινονται, ωστε να μην βρεθεις προ εκπληξεων (με τις προστριβες που αυτο συνεπαγεται). Τα κοινοχρηστα πλεον ειναι θεμα, η συνελευσεις σε πολλες πολυκατοικιες ειναι επεισοδιακες λογω ασυμφωνιας των ενοικων.

Δημοσ.

Να κοιταξεις να πας σε διαμερισμα με ατομικο καλοριφερ φυσικού αεριο, αν η πολη διαθετει. Με πετρελαιο για θερμανση πιθανον θα χρηματοδοτει την θερμανση αλλων ή θα παγωσεις γιατι καπιοι δεν δινουν χρηματα για πετρέλαιο. Μονο με ατομικη θερμανση μα ξερεις τη πληρωνεις και να ελςγχεις το κοστος.

Δημοσ.

Απάντηση σαφή δεν πρόκειται να πάρεις, γιατί ο καθένας καταναλώνει ανάλογα τις ανάγκες του, επίσης σημαντικό ρόλο στην ΔΕΗ παίζουν τα δημοτικά τέλη -> επιφάνεια κατοικίας που μένει κάποιος. Στα κοινόχρηστα, σημαντικό ρόλο παίζει το μέγεθος της πολυκατοικίας και αν έχει από κάτω πιλοτή με κήπο ή οχι.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεθάβω αυτό το θέμα.

Σκέφτομαι να φύγω από το πατρικό μου και να μείνω σε ιδιόκτητη γκαρσονιέρα, διπλανό διαμέρισμα από το πατρικό :D . Ποια είναι τα πάγια έξοδα που χρειάζεται κανείς για το σπίτι για να ξέρω πόσα θα χρειάζομαι κάθε μήνα για αυτά;

Η πολυκατοικία βρίσκεται κέντρο Αθήνας, έχει κεντρική θέρμανση και πετρέλαιο δεν μπαίνει ποτέ οπότε και τα κοινόχρηστα γενικά είναι ελάχιστα.

Επεξ/σία από Otter
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Otter είπε

Ξεθάβω αυτό το θέμα.

Σκέφτομαι να φύγω από το πατρικό μου και να μείνω σε ιδιόκτητη γκαρσονιέρα, διπλανό διαμέρισμα από το πατρικό :D . Ποια είναι τα πάγια έξοδα που χρειάζεται κανείς για το σπίτι για να ξέρω πόσα θα χρειάζομαι κάθε μήνα για αυτά;

Η πολυκατοικία βρίσκεται κέντρο Αθήνας, έχει κεντρική θέρμανση και πετρέλαιο δεν μπαίνει ποτέ οπότε και τα κοινόχρηστα γενικά είναι ελάχιστα.

Ότι σου λένε 3 ποστ πιο πάνω.

Φώς/Νερό/Τηλέφωνο/Κοινόχρηστα/Σουπερμαρκετ.

Δημοσ.

επειδη σκεφτομαι και εγω την συγκατοικηση απο τον νεο χρονο , το σουπερ μαρκετ ποσο βγαινει στο περιπου για 2 ατομα ?

διαβασα 300 ευρω τον μηνα και μου φαινονται πολλα.

Εχω υπολογισει για 60-70τμ νοτια προαστια βυρωνα,καισαριανη ,καρεα,ζωγραφου,  350 ευρω ενοικιο , 50 ευρω ρευμα , 20 ευρω νερο , 25 ευρω τηλεφωνια ,200 ευρω σουπερ μαρκετ, δεν βαζω κοινοχρηστα διοτι ειναι αναλογα πολλα πραγματα.

650-700 το μηνα δια 2.  Ειανι καλοι οι υπολογισμοι μ ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...