Προς το περιεχόμενο

Πως να κάνω access point το παλιό router - Άσχετος...

nickts1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η κατάσταση είναι η εξής: Το σπίτι είναι χωρισμένο σε τρία επίπεδα. Υπόγειο-Ισόγειο-Όροφος. Έχω VDSL σύνδεση από τη Vodafone και το router βρίσκεται στον όροφο, όπου έχω και το desktop μου. Το wi-fi καλύπτει ικανοποιητικά το ισόγειο, όχι όμως και το υπόγειο.

Διάβασα ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω το παλιό μου adsl router για να ισχυροποιήσω την εμβέλεια του wi-fi και να καλύψω και το υπόγειο. Είδα κάποια βιντεάκια στο yt, αλλά δεν έβγαλα καθόλου άκρη, μιας και είμαι τελείως άσχετος με σετάρισμα router, ip κτλ. Έως τώρα τα συνέδεα, συγχρόνιζαν αυτόματα και απλά είχα internet.

Αυτό που ιδανικά θέλω είναι στο υπόγειο του σπιτιού να υπάρχει κανονικά πρόσβαση σε wifi, αλλά και ενσύρματα, από ethernet που θα βγαίνει από το παλιό router. Αν κάτι τέτοιο γίνεται, φυσικά.

Το VDSL router που χρησιμοποιώ είναι το ZTE ZXHN H367N

http://wwwen.zte.com.cn/en/products/access/cpe/201405/t20140522_424162.html

ενώ το παλιό ADSL router που θέλω να αξιοποιήσω είναι το ZTE ZXHN H108N

https://www.amazon.co.uk/kenable-ZXHN-H108N-Wireless-Router-300mbps/dp/B00K47HR4G

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας αρχικά για το αν γίνεται αυτό που θέλω, και ύστερα για τις απαραίτητες ρυθμίσεις και συνδεσμολογία.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε, τσέκαρε μια αυτό το thread! Επίσης το ZTE ZXHN H108N είναι όντως για πέταμα, αλλά εντάξει αν δεν έχεις κάτι άλλο διαθέσιμο και δεν σκοπεύεις να αγοράσεις δοκίμασε να το κάνεις όπως λένε και τα παιδιά!

Το προσπάθησα, αλλά φαίνεται ότι κάτι δεν κάνω σωστά...

Αρχικά, τοποθέτησα το παλιό ρούτερ στο υπόγειο, και το σύνδεσα με ένα PC μέσω ethernet. Μπήκα στο ρουτερ, μέσω της διεύθυνσης 192.168.2.1. Την άλλαξα σε 192.168.2.8 και έκλεισα το DCHP. Έδωσα επίσης σαν κανάλι το 6 (από auto που ήταν) ενώ στο VDSL router έδωσα το κανάλι 1 (πάλι από auto που ήταν). Τέλος έβαλα ίδιες ρυθμίσεις για το wireless. Παρόλαυτά, το παλιό ρούτερ δεν μπόρεσε να δώσει internet μέσω καλωδίου...Τι κάνω λάθος;

post-240452-0-75780500-1510506691_thumb.png

post-240452-0-17223000-1510506702_thumb.png

post-240452-0-28951600-1510506710_thumb.png

post-240452-0-79073600-1510506717_thumb.png

post-240452-0-62864100-1510506729_thumb.png

post-240452-0-26250700-1510506734_thumb.png

Αρχικά, τοποθέτησα το παλιό ρούτερ στο υπόγειο, και το σύνδεσα με ένα PC μέσω ethernet. Μπήκα στο ρουτερ, μέσω της διεύθυνσης 192.168.2.1. Την άλλαξα σε 192.168.2.8 και έκλεισα το DCHP. Έδωσα επίσης σαν κανάλι το 6 (από auto που ήταν) ενώ στο VDSL router έδωσα το κανάλι 1 (πάλι από auto που ήταν). Τέλος έβαλα ίδιες ρυθμίσεις για το wireless. Παρόλαυτά, το παλιό ρούτερ δεν μπόρεσε να δώσει internet μέσω καλωδίου...Τι κάνω λάθος;

Νομίζω θα ήταν καλύτερα το router που θες να το κανεις access point να το έβαζες στο ισόγειο.

edit: Τα δύο routers πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους με ethernet.

Μα, αν συνδέονται μεταξύ τους με ethernet ποιό το κέρδος; Πως το wifi θα καλύψει έναν χώρο που δεν μπορούσε πριν. Αν εννοείς να είναι το ένα router στον όροφο και το άλλο στο ισόγειο και να συνδέονται με μεγάλο καλώδιο, αυτό δυστυχώς δεν γίνεται με τίποτα...

Οπότε; Πως δίνεις ιντερνετ μέσω καλωδίου και ασύρματα σε έναν χώρο που το router σου δεν μπορεί να καλύψει; Ποιά είναι η ενδεδειγμένη λύση;

Αρχικά, τοποθέτησα το παλιό ρούτερ στο υπόγειο, και το σύνδεσα με ένα PC μέσω ethernet. Μπήκα στο ρουτερ, μέσω της διεύθυνσης 192.168.2.1. Την άλλαξα σε 192.168.2.8 και έκλεισα το DCHP. Έδωσα επίσης σαν κανάλι το 6 (από auto που ήταν) ενώ στο VDSL router έδωσα το κανάλι 1 (πάλι από auto που ήταν). Τέλος έβαλα ίδιες ρυθμίσεις για το wireless. Παρόλαυτά, το παλιό ρούτερ δεν μπόρεσε να δώσει internet μέσω καλωδίου...Τι κάνω λάθος;Φίλε 

Φίλε μπορεί η 192.168.2.8 που έδωσες να κάνει confilct με κάποια συσκευή αλλαξέ την και δώσε την 192.168.1.60 πχ.

Μα, αν συνδέονται μεταξύ τους με ethernet ποιό το κέρδος; Πως το wifi θα καλύψει έναν χώρο που δεν μπορούσε πριν. Αν εννοείς να είναι το ένα router στον όροφο και το άλλο στο ισόγειο και να συνδέονται με μεγάλο καλώδιο, αυτό δυστυχώς δεν γίνεται με τίποτα...

Οπότε; Πως δίνεις ιντερνετ μέσω καλωδίου και ασύρματα σε έναν χώρο που το router σου δεν μπορεί να καλύψει; Ποιά είναι η ενδεδειγμένη λύση;

Αν δεν θες να τα συνδέσεις με ethernet για να τρέχει το 2ο router ως access point τότε θες άλλη συσκευή που λέγεται repeater για να παίρνει ασύρματα δίκτυο από το κεντρικό σου router και να ενισχύει το σήμα. Γενικά δεν είναι καλή λύση. Η πιο καλή είναι καλώδιο eth και A/P

• Like 1

Οι router του κιλου, δεν μπορουν να παρουν ασυρματα απο αλλο ρουτερ και να δωσουν ταυτοχρονως σε συσκευες κτλ... Πρεπει να παρεις αλλο καλο ρουτερακι για να ειναι full dumplex(Απ΄ο,τι θυμαμαι...). Γι αυτο και πρεπει να παρει απο καλωδιο και να δωσει απο κεραια... Μονο με repeater σε ενδιαμεσο οροφο θα κανεις αυτο που λες,με κανα 20ευρω...

Δεν ξερω τωρα που το σκεφτομαι αν μπορει να παρει απο ασυρματο και να δωσει στο καλωδιο αλλα νομιζω πως οχι...

Αφού θες να συνδέσεις στο υπόγειο κανονικό πισί και wifi τότε η μόνη λύση είναι να κατεβάσεις ένα καλώδιο από το vdsl router στο υπόγειο.

Αφού όμως είπες ότι κάτι τέτοιο δεν παίζει τότε η αμέσως επόμενη λύση είναι με powerlines.

Αν ι όροιφοι έχουν κοινό ρολόι τότε έτσι θα κάνεις δουλειά, ψάχτω λίγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...