Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας. Πρόσφατα αντικατεστησα τις SLI 1070gtx με την Asus strix OC 1080ti.

Ενώ έχω γνώσεις από υπολογιστές και από OC σε cpu, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με Overclock σε gpu. Έτσι ασχολήθηκα και έψαξα στο ίντερνετ.

Η συγκεκριμένη κάρτα έχει τα εξής χαρακτηριστικά από τον κατασκευαστή :

- - - - Engine Clock - - - -

OC Mode - GPU Boost Clock : 1708 MHz , GPU Base Clock : 1594 MHz

Gaming Mode (Default) - GPU Boost Clock : 1683 MHz , GPU Base Clock : 1569 MHz

Τρέχοντας την εφαρμογή msi afterburner και πιέζοντας την με το heaven το monitor δείχνει περίπου 1960mhz όταν έχω default ρυθμίσεις.

Οπως προείπα έφτιαξα ένα προφίλ και έφτασα στα όρια της ανεβάζοντας το clock και τημ ταχύτητα της μνήμης. Το clock το πήγα +75 και την μνήμη +400 (δηλαδή 800 στην ουσία)

Όταν ενεργοποιώ το προφίλ αυτο ανεβαίνει η ταχύτητα της κάρτας περίπου στο 2025mhz.

ερωτησεις :

1)γιατι με default ρυθμίσεις ανεβαίνει πολύ επάνω το clock από ότι λέει ο κατασκευαστής; έχω ακούσει για το boost 3.0 ότι ανεβαίνει αυτόματα. Όμως εδώ τώρα υπάρχει το ερώτημα νο2

2)όταν την βάζω στο oc profile που έχω φτιάξει +75 έχω διάφορα στα benchmarks περίπου 6%. Είναι λογικό από τα 1960 στα 2025 να έχω τόσο μεγάλη διαφορά;

Δημοσ.

1) οπως ειπες και εσυ το boost 3.0 δουλευει ετσι...

2) κερδιζεις και απο το οc στις μνημες... δοκιμασε και ακομη πιο πανω τις μνημες να δεις... εμενα παει μεχρι +500

Δημοσ.

Δεν θα έπρεπε να διαφημίζει αυτήν την ταχυτητα;

οχι γιατι δεν ειναι στανταρ... το gpu boost 3.0 ανεβαζει συχνοτητα υπολογιζοντας πολλους παραγοντες ταυτοχρονα...

οπως πχ θερμοκρασια, load, tdp κτλ,...

και μπορει να εχουμε την ιδια καρτα και σε σενα να πηγαινει 2000 χωρις να πειραξεις τπτ και σε μενα 1930 πχ

επειδη το κουτι μου εχει χειροτερο airflow και ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο το δικο σου

Δημοσ.

οχι γιατι δεν ειναι στανταρ... το gpu boost 3.0 ανεβαζει συχνοτητα υπολογιζοντας πολλους παραγοντες ταυτοχρονα...

οπως πχ θερμοκρασια, load, tdp κτλ,...

και μπορει να εχουμε την ιδια καρτα και σε σενα να πηγαινει 2000 χωρις να πειραξεις τπτ και σε μενα 1930 πχ

επειδη το κουτι μου εχει χειροτερο airflow και ανεβαζει μεγαλυτερη θερμοκρασια απο το δικο σου

Κατάλαβα. Σε ευχαριστώ πολύ παντως.

το core voltage πειράζει αν το ανεβάσω στο 100%;

Δημοσ.

Αν δεν θες να βρεις τα όρια της κάρτας μη το κάνεις... σε καθημερινη χρηση δε θα κερδισεις κατι τρομερο...και ίσως να ανέβουν λίγο οι θερμοκρασίες σου

Δημοσ.

Αν δεν θες να βρεις τα όρια της κάρτας μη το κάνεις... σε καθημερινη χρηση δε θα κερδισεις κατι τρομερο...και ίσως να ανέβουν λίγο οι θερμοκρασίες σου

ρωτάω επειδή αυτό ειναι με ποσοστό. Δηλαδή αν δεν κάνω λάθος, στο 100% του επιτρέπουμε να παρει το 100% της τάσης που μπορεί να πάρει

Δημοσ.

Το ρεύμα είναι κλειδωμένο στις Pascal

Με όριο 1.08 περίπου αν θυμάμαι καλά...

Αν το βάλεις στο 100% βοηθάς να στο πω απλα.να φτάσει αυτό το ρεύμα η καρτα...αλλα δε χρειάζεται...δουλευει και με λιγότερο...

Μπορείς να πειραματιστεις αν θες...και να δεις τι ρεύμα σου δίνει σε κάθε συχνότητα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...