Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν ανεβαζεις μια εικονα, το wordpress (και ενιοτε το theme) δημιουργει διαφορετικες διαστασεις για την εικονα αυτοματα. Εστω οτι η εικονα σου εχει ονομα foto.jpg τοτε θα δημιουργηθουν αυτα:

foto-200x200,jpg

foto-800x600.jpg

foto-1200x1000.jpg

κλπ.

Τα παραπανω ειναι ενδεικτικα. 

Ο λογος που δημιουργουνται αυτες οι διαστασεις ειναι, σε περιπτωση που η εικονα σου ειναι 3000χ3000 pixels (τεραστια) και εσυ την εμφανισεις καπου ή την δηλωσεις σαν featured image, να μην φορτωσει χωρις λογο τοσο μεγαλη εικονα αλλα να παρει μια με μικροτερες διαστασεις. Συνηθως, οταν το theme εχει δικα του post grid και custom εμφανισεις απο ποστ / σελιδες κλπ, εχει και στανταρ διαστασεις. πχ οταν εμφανιζεις 5 αρθρα στο blog σου, αυτα εχουν διασταση 400χ400 pixels. Αρα θα ηταν ασκοπο να φορτωθει εικονα εκει 3000x3000 pixels. Οποτε την κροπαρει στα 400x400 και την εμφανιζει χωρις να βαραινει η σελιδα.

• Like 2
  • Απαντ. 468
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορω να ορισω απο καπου, το μεγεθος των εικονων που θελω να εχουν τα post μου;

Ή ισως, στανταρντ διαστασεις για την οποιαδηποτε feature image?

Δημοσ.

Μπορω να ορισω απο καπου, το μεγεθος των εικονων που θελω να εχουν τα post μου;

Ο μονος λογος για να πειραξεις το μεγεθος των εικονων ειναι αν φαινονται θολες (αν δηλαδη η εικονα ειναι πχ 300χ300 και την stretcharei για να την κανει 500χ500).

Αν φαινεται κανονικα, δεν υπαρχει λογος να τις πειραξεις.

Δημοσ.

Ο λογος που ρωτησα για τις εικονες,

ειναι οτι θελω

1) ομοιογενεια (να μην ειναι η καθεμια αλλο μεγεθος)

2) αν ξεχαστω και ανεβασω κατι που δεν το εχω προηγουμενως επεξεργαστει, να ξερω οτι θα βγει στον αερα σε σωστες διαστασεις(και δεν θα μου χαλασει το layout-μου εχει τυχει σε site που ειχα κανει στο dreamweaver)

----

Μπορω να ομαδοποιησω/γρουπαρω καπως, τις pages που δημιουργω;

Γιατι εκτος απο τις λιγες βασικες που με ενδιαφερουν και στις οποιες κατα βαση στηριζεται το site,

οι υπολοιπες ειναι λιγοτερο σημαντικες και βλεπω να μπερδευονται μες τα ποδια μου χωρις λογο.

Σε λιγο θα ψαχνω τις σημαντικες σελιδες, μες σε αυτες που θα επικαιροποιουνται μια φορα στα πεντε χρονια.

Δημοσ.

Οι εικονες που ανεβαζεις θα εχουν στο live site παντα ιδιες διαστασεις αν δεν τις περασεις σαν full img. Αν δηλαδη το featured image ενος post δεν εμφανιζει την φωτο με συγκεκριμενες διαστασεις, τοτε θα εμφανιστει 100% οπως την ανεβασες. Εξαρταται απο το πως ειναι φτιαγμενο το theme σου. Γενικα αν δεν βλεπεις καποιο εμφανες προβλημα δε θα επρεπε να σε απασχολει αυτο. Οι custom διαστασεις που εχει το theme ειναι λογικα σωστες.

Δεν υπαρχει καποιου ειδους ομαδοποιησης των σελιδων. Εκτος φυσικα το να δηλωσεις μια σελιδα σαν υποσελιδα μιας αλλης. Αλλα οχι δε μπορεις να κρυψεις καποιες ή να τις βαλεις σε καποιου ειδους κατηγοριας για να δεις μονο εκεινες.

• Like 1
Δημοσ.

Απογοήτευση.

Εχω φαει κι εγω δεν ξερω ποσες ωρες, google search, install & uninstall plugins,

για να βρω τι???

Θελω να μπορω να κανω photo galleries, οχι μονο με φωτο που εχουν γινει upload στο wp,

αλλα και με photos που φιλοξενουνται σε αλλους image servers και εχω τα url τους (ανεβασμενες απο εμενα).

Δεν βρισκω λυση.

Το πιο κοντινο που βρηκα ειναι αυτο το plugin,

http://www.beginwp.com/add-custom-links-gallery-images-wordpress/

που αν καταλαβαινω καλα, υποτιθεται οτι θα μου εδινε τη δυνατοτητα να κανω create gallery, και με εικονες απο links/ανεβασμενες αλλου.

Ομως, οσο και αν προσπαθησα οντας και με αυτο το addon εγκατεστημενο, να κανω νεα gallery, παλι, δεν βρισκω να δινει πουθενα δυνατοτητα να προσθεσω εικονες με τον λινκ τους απο αλλου.

Υπαρχει λυση;

Δημοσ.

Βρηκα αυτο αν θελεις να δοκιμασεις. Αλλα ισως χρειαστει να ειναι καπου ολες μαζεμενες οι εικονες (πχ. Flickr) και οχι σε διαφορες σελιδες. 

https://wordpress.org/plugins/image-teleporter/

Δεν κανει...

Δυστυχως, μετα λυπης μου βλεπω οτι ΔΕΝ υπαρχει λυση....

και το λεω εχοντας κατεβασει και δοκιμασει καμια ντουζινα απο τα plugins.

Βεβαια, γι'αυτο ρωτω κι εδω, γιατι καμια φορα δεν ξερει ενας αρχαριος σε ενα θεμα, για το πως να ψαξει.

Πχ δεν ξερω αν η παρουσιαση φωτογραφιων απο μια σειρα thumbnails, λεγεται τελικα, carousel, ή gallery, ή slides.

Εψαξα ομως και δοκιμασα και με τους 2 ορους, και δεν βρηκα αυτο που ψαχνω.

Αραγε ψαχνω κατι που ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια;

Κανεις απο τα εκατομμυρια χρηστων του wp δεν ειχε ποτε την αναγκη που εχω εγω,

και ποτε κανεις developer δεν εδωσε λυση;

Τι ζητω? Παρουσιαση σειρας φωτογραφιων που θελω να συνοδευουν ενα post, σε στυλ μινι slideshow, αλλα ομως οχι τοπικα αποθηκευμενα στο media library, αλλα σε αλλους external images hosters, δηλαδη, με πρωτη υλη, μονο links φωτογραφιων που βρισκονται αποθηκευμενες αλλου.

Δημοσ.

Δεν ειναι εντελως σπανιο αυτο που ζηταμε να μην υπαρχει σαν plugin. Τις περισσοτερες φορες βρισκουμε κατι παραπλησιο και το κανουμε modify στα μετρα μας. Φυσικα και αυτο που ζητας γινεται, αλλα μαλλον δεν εχει βγει σαν plugin (αν και αυτο που σου συνεστησα λεει οτι κανει ακριβως αυτο - δε το δοκιμασα ομως).

• Like 1
Δημοσ.

Θελω οταν ανοιγω ενα link απο οτι εχω ορισει σαν page links στο 'menu', να ανοιγει απο κατω αλλα pagelinks.

Αυτο ειναι το submenu ή αλλιως λεγεται;

Διαβαζω εδω

http://docs.presscustomizr.com/article/204-how-to-create-multilevel-hierarchical-menus-in-wordpress

για δημιουργια submenu, και η σελιδα ειναι σεντονι!

Ειναι τοσο δυσκολο να πατω το βασικο λινκ, και απο κατω να ανοιγει παραθυρακι με τα λοιπα λινκς που θελω να ενταξω σε αυτο το βασικο λινκ;

Δημοσ.

Δεν κανει...

Δυστυχως, μετα λυπης μου βλεπω οτι ΔΕΝ υπαρχει λυση....

και το λεω εχοντας κατεβασει και δοκιμασει καμια ντουζινα απο τα plugins.

Βεβαια, γι'αυτο ρωτω κι εδω, γιατι καμια φορα δεν ξερει ενας αρχαριος σε ενα θεμα, για το πως να ψαξει.

Πχ δεν ξερω αν η παρουσιαση φωτογραφιων απο μια σειρα thumbnails, λεγεται τελικα, carousel, ή gallery, ή slides.

Εψαξα ομως και δοκιμασα και με τους 2 ορους, και δεν βρηκα αυτο που ψαχνω.

Αραγε ψαχνω κατι που ειναι παγκοσμια πρωτοτυπια;

Κανεις απο τα εκατομμυρια χρηστων του wp δεν ειχε ποτε την αναγκη που εχω εγω,

και ποτε κανεις developer δεν εδωσε λυση;

Τι ζητω? Παρουσιαση σειρας φωτογραφιων που θελω να συνοδευουν ενα post, σε στυλ μινι slideshow, αλλα ομως οχι τοπικα αποθηκευμενα στο media library, αλλα σε αλλους external images hosters, δηλαδη, με πρωτη υλη, μονο links φωτογραφιων που βρισκονται αποθηκευμενες αλλου.

Τα page builders έχουν αυτή τη δυνατότητα. Τουλάχιστον στο πληρωτέο WP Bakery Page Builder που χρησιμοποιώ υπάρχει αυτό που θέλεις να κάνεις.

Θελω οταν ανοιγω ενα link απο οτι εχω ορισει σαν page links στο 'menu', να ανοιγει απο κατω αλλα pagelinks.

Αυτο ειναι το submenu ή αλλιως λεγεται;

Διαβαζω εδω

http://docs.presscustomizr.com/article/204-how-to-create-multilevel-hierarchical-menus-in-wordpress

για δημιουργια submenu, και η σελιδα ειναι σεντονι!

Ειναι τοσο δυσκολο να πατω το βασικο λινκ, και απο κατω να ανοιγει παραθυρακι με τα λοιπα λινκς που θελω να ενταξω σε αυτο το βασικο λινκ;

Στο δείχνει ξεκάθαρα στο λινκ που έστειλες:

file-ji6QdzEOKY.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω τον 'elementor' ως page builder και με εχει εξυπηρετησει πολυ.

Μηπως καποιος ξερει αν μπορω να κανω αυτο που θελω με τις εικονες και με τον elementor?

----

Links

Τελικα ξαναδοκιμασα το μενου,

εσυρα καποια tabs πιο δεξια στην ιεραρχικη λιστα,

και ενω οντως τα εμφανισε ως submenu, στην πραξη, στην σελιδα, τα εμφανιζει ως ξεχωριστο κανονικο link διπλα απο αλλα!!!! Δεν φαινεται να λειτουργει!

Κανω κατι λαθος;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Πρεπει να δηλωσεις το μενου σου σαν Main menu. Ειναι ενα checkbox στο κατω μερος της σελιδας οταν επεξεργαζεσαι το μενου.

Δημοσ.

Πρεπει να δηλωσεις το μενου σου σαν Main menu. Ειναι ενα checkbox στο κατω μερος της σελιδας οταν επεξεργαζεσαι το μενου.

Δεν βλεπω να υπαρχει. Οριστε το κατω μερος της σελιδας στα μενου

menu.jpg

Δημοσ.

Το header area δηλωσε. Σε καθε theme οι ονομασιες ειναι διαφορετικες. Μη φοβασαι να πειραματιστεις με τις ρυθμισεις γενικα - ετσι μαθαινεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...