Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, μπορείτε να πάρετε έτοιμα πακέτα λογισμικού για να τρέξετε την τοπική εγκατάσταση του WordPress όπως:

WAMP, XAMP.

Προσωπικά προτιμώ το https://instantwp.com/

Δεν χρειάζεται να χάσεις πολύ χρόνο με την εγκατάσταση του WordPress τοπικά εκτός και άμα θέλεις να κάνεις manual εγκατάσταση γιατί με το instantwp είναι αυτόματη η εγκατάσταση.

• Απαντ. 468
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Members
Δημοσ.

Για μεγαλύτερες δυνατότητες παραμετροποίησης στο αισθητικό κομμάτι και σε περίπτωση που δεν θέλει ή δεν ξέρει κανείς να πειράξει τον κώδικα, ίσως να είναι πρακτική λύση το Elementor (https://elementor.com/). Προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει γιατί προτιμώ τελείως custom themes, αλλά έχω ακούσει πολύ θετικές κριτικές.

Δημοσ.

Τελειως custom themes ειναι οτι καλυτερο  :-D  αλλα απαιτειται και ενας καλος designer. Εκτος και αν εισαι talented και τα καταφερνεις και στα 2.

Δημοσ.

Για μεγαλύτερες δυνατότητες παραμετροποίησης στο αισθητικό κομμάτι και σε περίπτωση που δεν θέλει ή δεν ξέρει κανείς να πειράξει τον κώδικα, ίσως να είναι πρακτική λύση το Elementor (https://elementor.com/). Προσωπικά δεν το έχω χρησιμοποιήσει γιατί προτιμώ τελείως custom themes, αλλά έχω ακούσει πολύ θετικές κριτικές.

Αυτον χρησιμοποιω! Δοκιμασα εναν αλλον και δεν μου αρεσε πολυ, αλλα μολις εβαλα αυτον ειδα οτι αξιζει πολλα!

• Members
Δημοσ.

Τελειως custom themes ειναι οτι καλυτερο  :-D  αλλα απαιτειται και ενας καλος designer. Εκτος και αν εισαι talented και τα καταφερνεις και στα 2.

Ναι εννοείται ότι θες designer αν το έργο είναι σχετικά μεγάλο. Βέβαια υπάρχει και η λύση των HTML templates από themeforest ή αλλού. Έτσι έχεις έτοιμο το εικαστικό και παραμετροποιείς τη λειτουργικότητα του frontend και το διαχειριστικό σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

• Like 1
Δημοσ.

Δυσκολίες....

- Ποσο δυσκολο ειναι να βαλω ενα printer friendly icon που να τυπωνει το post αν το ζητησει ο χρηστης;

Κατεβασα το wp-print και το printomatic, κανενα δεν εβαλε αυτοματα ή οσο κι αν πειραματιστηκα με τα settings τους, την πολυποθητη δυνατοτητα στα posts. Καποια λενε για editing σελιδων και προσθηκη γραμμων, αλλα μερικα αρχεια δεν τα εβρισκα στο theme για να τα κανω edit κλπ. Υπαρχει ευκολος/αμεσος τροπος, για αυτη την τοσο απλη δυνατοτητα;

Θα χρειαστω λινκ και για μεταβαση σε fb για σχολιασμο εκει, και σκεφτομαι μηπως ειναι καλυτερα τελικα να επαιρνα ετοιμο κωδικα απο υπηρεσιες που το κανουν αυτο, addtothis νομιζω και κατι παρομοια.

- Πως μπορω να διαφοροποιησω την homepage μου απο την σελιδα που εμφανιζονται τα posts?

Θελω να εχει αλλη δομη η μια και αλλη η αλλη, αυτονοητο ακουγεται, αλλα οχι και τοσο! Ειναι καθαρα θεμα δυνατοτητων theme? Με αυτο που μου αρεσει και παιζω τωρα, οτι βγαζω απο την index βγαινει και απο την σελιδα του καθενος αρθρου, και το αναποδο! Εγω θελω ξεχωριστη παραμετροποιηση στην μια απο την αλλη, οχι συγκοινωνουντα δοχεια! Γινεται;

Δημοσ.

Το έχω χρησιμοποιήσει το wp-print χωρις πρόβλημα. Δοκιμασες να κανεις edit το αρχειο single.php ? Λογικα θα χρειαστει να βαλεις ενα μικρο κωδικα που σου δινει αμεσως μετα το <?php the_content(); ?>

Αν δε τα καταφερεις δοκιμασε να βαλεις αυτο:

<button onclick="myFunction()">Print this page</button>

<script>
function myFunction() {
    window.print();
}
</script>

Το παραπανω το βαζεις οπου θελεις να εμφανιστει το κουμπι για την εκτυπωση.

----

Ναι plugins οπως το addthis ειναι αρκετα λειτουργικα για αυτο το σκοπο.

----

Η σελιδα αρθρου, η αρχικη σελιδα, η σελιδα αρθρων (category), μια ξεχωριστη σελιδα ειναι ολα διαφορετικα πραγματα και λογικα δε θα επρεπε να βλεπεις αλλαγες οταν κανεις κατι σε ενα απο τα παραπανω να συμβαινει και καπου αλλου. Μαλλον η αρχικη σελιδα και η σελιδα του αρθρου σου εχουν κατι κοινο που οταν το αλλαζεις, αλλαζει και στα δυο. Το πιο πιθανο ειναι να χρησιμοποιουν ιδιο sidebar (ειναι η περιοχη που εμφανιζονται τα widgets / μικροεφαρμογες).

Δυστηχως ετσι στα τυφλα, δε μπορω να σου δωσω συμβουλες ή παραπανω πληροφοριες χωρις να βλεπω οτι βλεπεις. Αλλα δες αν σου δινει επιλογη μια σελιδα ποιο widget area / sidebar area χρησιμοποιει και δηλωσε διαφορετικα για τα posts και διαφορετικα για τα pages.

Δημοσ.

Τελικα δεν ειναι παντα, τοσο βολικο, το responsive design.

Πχ. για το header μου, που εχει κυριως 2 στοιχεια, αριστερα το logo και δεξια ενα banner, θα ηθελα σε περιπτωση που καποιος βλεπει απο μικροτερη συσκευη απ'οτι ενα desktop, απλα να εξαφανιζεται το banner, και οχι να το λισταρει κατω απο το logo μου.

Θα προτιμουσα μια τετοια συμπεριφορα, επιλεκτικα βεβαια, παρα banners σε καθοδικη παραθεση....

Δεν νομιζω ομως να υπαρχει ευκολος τροπος παρακαμψης του responsive design κατα το δοκουν.

Δημοσ.

Μπορεις να δηλωσεις σε οσα στοιχεια θελεις να κρυβονται σε κινητο ενα συγκεκριμενο class name πχ: hide-mobile και μετα να βαλεις αυτο:

@media (max-width:480px){

.hide-mobile{display:none}

}

Ετσι, οταν η εμφανιση γινει 480px και κατω, ολα τα elements που θα εχουν το συγκεκριμενο class name θα κρυφτουν.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει τροπος να κανω καποιου ειδους simulation στο πως θα φαινεται το site σε διαφορες διαστασεις οθονων υπολογιστων;

Γιατι ok, υπαρχει το πολυ χρησιμο desktop/tablet/mobile view,

αλλα το desktop ειναι μια κατηγορια με χαοτικες διαφορες, πχ απο 15αρι laptop, μεχρι 22αρα και 27αρα οθονη....

Δημοσ.

Ολοι οι συγχρονοι browsers αν πατησεις F12 εχουν responsive view. Μαλιστα εχουν αποθηκευμενα templates με διαφορες διαστασεις σε κινητα / ταμπλετ. Οσον αφορα τα λαπτοπ / pc δε σε ενδιαφερει τοσο να ξερεις σε τι εμφανιζεται η σελιδα σου, αρκει ολα τα στοιχεια της σελιδας οσο μικραινει η οθονη, να ειναι responsive και να χωρανε μεσα στο viewport.

• Like 1
Δημοσ.

Ολοι οι συγχρονοι browsers αν πατησεις F12 εχουν responsive view. Μαλιστα εχουν αποθηκευμενα templates με διαφορες διαστασεις σε κινητα / ταμπλετ. Οσον αφορα τα λαπτοπ / pc δε σε ενδιαφερει τοσο να ξερεις σε τι εμφανιζεται η σελιδα σου, αρκει ολα τα στοιχεια της σελιδας οσο μικραινει η οθονη, να ειναι responsive και να χωρανε μεσα στο viewport.

Επειδη δουλευω σε mac και δεν δουλευει το κλασικο f12 που λες απο τα windows/pc,

ξερεις απο τα μενου των browser που να παω να επιλεξω για να το δω;;;;

-------------

Μπορει καποιος να μου πει, αναφορικα με το θεμα 'ασυμβατοτητες' απο updates, τι ισχυει;

Εννοω, υπαρχει πιθανοτητα πχ να αναβαθμιστει το wordpress σε μια νεα εκδοση, και να αποκτησει προβλημα το theme στο οποιο εχω δημιουργησει το site μου;

Ομοίως, τι συμβαινει και με τα plugins?

Αν οντως μπορει να συμβει κατι τετοιο, σημαινει οτι καταστρεφεται η λειτουργικοτητα του site, αφου ειτε ολικα αν μιλαμε για το theme, ειτε εν μερει αν μιλαμε για plugins, αν αυτα δεν λειτουργουν καθολου ή δεν λειτουργουν καλα, σημαινει οτι το site μπορει να διαλυθει εις τα εξ'ων συνετεθη;

Ειμαι οπαδος της offline δουλειας, οσον αφορα τη δημιουργια και το editing, και για το development, οποτε αυτο πιστευω οτι μου παρεχει μια πρωτη δικλειδα ασφαλειας, αφου σκοπευω πρωτα να δοκιμαζω οτιδηποτε νεο τοπικα στον υπολογιστη μου, και αν ολα ειναι ok, μετα να προχωρω στην αντιστοιχη αναβαθμιση online.

Σε καθε περιπτωση ομως, θελω να ξερω τι ισχυει, για να μην βρεθω προ δυσαρεστων εκπληξεων...

(κι ελπιζω οτι δεν υπαρχει πουθενα κανενα automatic update...)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πατας δεξι κλικ οπουδηποτε και επιλεγεις Ελεγχος / Inspect element.

Οσον αφορα τα updates, ναι ειναι πιθανο αν κανεις update wordpress / theme / plugins κατι να "σπασει" και να χαλασει. Γι αυτο καλυτερα οταν κανεις καποιο σημαντικο update οπως το wordpress 'η καποιο μεγαλο plugin (πχ. woocommerce) να το κανεις σε ενα backup site και αφου δεις οτι ολα ειναι καλα, μετα να το κανεις και στο live.

Καλο θα ηταν να χρησιμοποιεις οσο το δυνατον λιγοτερα plugins, αλλα αυτο απαιτει αρκετη γνωση ετσι ωστε οτι αναγκη εχεις να την γραφεις ο ιδιος με κωδικα.

Βεβαια δεν ειναι παρα πολυ συχνο αυτο οποτε σε μικρα plugins μπορεις να κανεις αμεσα update.

Επεξ/σία από dominotrix
  • Like 1
Δημοσ.

Εχω μπερδευτεί αρκετά με το θέμα 'image' και featured image, σχετικα με τα posts.
Διαβασα αρκετα αρθρα μεσω google search, αλλα πιο πολυ μπερδευτηκα νομιζω!

Πρωτ'απ'ολα, εχω δει οτι αρθρο μπορεις να εισαγεις και κατευθειαν μεσα στο 'σωμα' του post, διχως να ειναι απαραιτητη μια featured image.
Αυτο ομως, η (εναλλακτικη?) λυση, ποτε ενδεικνυται και ειναι προτιμητέα εναντι της featured image, και ποτε οχι;

Επιπλεον δε, δεν καταλαβαινω τι παιζει με το θεμα διαστασεις της featured image.
Αν καταλαβα καλα, μπορει η εικονα σου να εχει οτι διαστασεις θες.
Ωραια, και μετα απο αυτο; Διαβαζω για thumbnails, για εκδοσεις της φωτογραφιας που δημιουργει απο μονο του το wordpress, και δεν καταλαβαινω αν το κανει, γιατι το κανει, και που χρησιμευει και ποτε χρησιμοποιει καθε τετοια εκδοση.

Μπορει καποιος να μου ξεδιαλυνει το τοπίο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...