dominotrix Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Να ξερεις πως τα emails πρεπει να "φευγουν" απο τον server σαν domain. Δηλαδη να μην φευγουν σαν [email protected] αλλα ο αποστολεας πρεπει να φαινεται πως ειναι [email protected] γιατι υπαρχει περιπτωση να το θεωρησει spam. Φτιαξε λοιπον ενα νεο email της μορφης [email protected] και δηλωσε αυτο ως αποστολεα και σαν παραληπτη το [email protected]
new_man Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Ευχαριστώ για τη πληροφορία. Θα δοκιμάσω και αυτό που ανέφερες. Επειδή όμως δεν μπορώ να φανταστώ να ήταν όντως αυτό που ανέφερα με το 'ο' (το πείραξα τόσες φορές που αποκλείεται να μην είχα περάσει το σωστό mail) να αναφέρω μερικές άλλες ενέργειες που είχα κάνει (οι οποίες δεν ξέρω βέβαια αν βοηθήσανε η όχι) απλά για να ξέρει κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος. Μεταξύ λοιπόν των πειραματισμών έκανα 1) validation στα contact forms που έχω πάνω μέσα από το dashboard και 2) Register στο mail που χρησιμοποιοώ στη φόρμα, σε μήνυμα που μου εμφανίζει στο cpanel κατά την είσοδο και το οποίο δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοεί (Attention! Please register your email IDs used in non-smtp mails through cpanel plugin. Unregistered email IDs will not be allowed in non-smtp emails sent through scripts. Go to Mail section and find "Registered Mail IDs" plugin in paper_lantern theme.) Αν έχει να κάνει κάποιο από τα παραπάνω θα το καταλάβω και σε άλλο site που πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα και το παράτησα μέχρι να φτιάξω το παραπάνω.
Crypton-R- Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Φτιαξε λοιπον ενα νεο email της μορφης [email protected] και δηλωσε αυτο ως αποστολεα και σαν παραληπτη το [email protected] Thanks κι από μένα για το spam tip 1
dominotrix Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Οταν φευγει ενα email απο τη σελιδα σου χρησιμοποιειται η function php_mail() η οποια δεν ειναι και τοσο αξιοπιστη μιας και αρκετοι hosting providers την απενεργοποιουν απο τον server κεντρικα ετσι ωστε αν η σελιδα σου χαραριστει να μη στελνει σπαμ emails και μαυρισει την IP. Λογικα σε εσενα ειναι ενεργοποιημενο, αλλα υπαρχει ενα plugin που εχουν βαλει στο cpanel που λεγεται "Register Email ID's" το οποιο ΔΕΝ ειναι της cPanel αλλα ενα third party addon. Θα πρεπει λοιπον σαν εξτρα μετρο ασφαλειας να μπεις σε αυτο και να κανεις register οτι email εχεις δημιουργησει στο account σου. Ετσι δε θα εχεις προβλημα και τα email θα φευγουν κανονικα. Αποτι καταλαβα το συγκεκριμενο addon ειναι εμφανησιμο μονο στo theme paper_lantern.
mindreader Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Οταν εγκατεστησα το wp, ειδα ειχε ως προεγκατεστημενο ενα 'akis' antispam, αν το θυμαμαι καλα γιατι το απεγκατεστησα.Χρειαζεται να εγκαταστησω καποιο addon, για να με προστατεψει απο τι ακριβως; Ειχα την εντυπωση οτι το θεμα 'spam' υφισταται μονο σε οτι εχει σχεση με emails.
Crypton-R- Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Αυτό που λέει ο φίλος domino είναι μια ρύθμιση για να μην λαμβάνεις τα email που λαμβάνεις από τη φόρμα, στο spam folder σου, στο email του domain σου. Για να προστατευτείς από spam mails μέσω της φόρμας μπορείς να βάλεις το recaptcha της google.
dominotrix Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Αλλο τα σπαμ εμαιλς που μπορει να στειλει ενα μποτακι μεσω της φορμας σου (αν δεν εχεις user validation) και αλλο αν σου χακαρουν τη σελιδα. Οταν ενα malware "μπει" στη σελιδα σου μπορει να χρησιμοποιησει την function php_mail() και να στελνει μαζικα emails χωρις να το καταλαβεις. Ετσι απενεργοποιωντας την εν λογω function, αποκλειεις αυτο το ενδεχομενο. Αλλα η contact form 7 λειτουργει με την php_mail(). Οποτε θα πρεπει (αν την απενεργοποιησει ο provider σου) να βαλεις ενα πλαγκιν που λεγεται SMTP Mail και πλεον τα email σου δεφευγουν απο την php_mail αλλα μεσω smtp (διαφορετικος τροπος αποστολης δηλαδη). Αν οντως ανιμετωπιζεις ακομη προβληματα αποστολης email, εγκατεστησε αυτο το plugin https://wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/ Και ρυθμισε το αναλογα με τις ρυθμισεις του σερβερ.
Crypton-R- Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Να σου πω ρε domino, στη φόρμα όταν μου στέλνουν, σαν αποστολέας έχω βάλει να μου εμφανίζει το email του αποστολέα και σαν παραλήπτη έχω βάλει το email μου ([email protected]). Αυτό λύνεται να μην έρχεται ως Spam χωρίς smtp settings;
dominotrix Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Οχι δε γινεται. Στην ουσια "απαγορευεται" ο αποστολεας να ειναι το εμαιλ του επισκεπτη που συμπληρωνει τη φορμα. Και αυτο γιατι το εμαιλ τεχνικα φευγει απο το σερβερ σου ([email protected]) Οταν το βλεπει αυτο ο provider και οι διαφοροι CBL providers θα το περασουν σαν σπαμ. Θα πρεπει να "λες την αληθεια". Το email πρεπει να φυγει απο το server σου, αρα [email protected] 1
Crypton-R- Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Ναι, απλά ο πελάτης αυτό θέλει, οπότε θα λαμβάνει σε spam αναγκαστικά. ΟΚ, thanks!
dominotrix Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 τι εννοεις "αυτο θελει" ; Γιατι τον νοιαζει απο που φευγει το email ?
Crypton-R- Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Εννοώ ότι ο πελάτης μου που του έχω φτιάξει το συγκεκριμένο site, θέλει όταν λαμβάνει mail από την φόρμα να του εμφανίζει σαν αποστολέα τον πραγματικό αποστολέα και όχι το ίδιο το domain mail του. Αυτό που συμπληρώνει ο αποστολέας στην φόρμα δηλαδή.
dominotrix Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Οχι αυτο δυστηχως πρεπει να αποφευγεται. Μπορει ομως να το βαλεις εσυ μεσα στην φορμα σαν Reply-to: ετσι ωστε οταν ο πελατης σου πατησει Reply το εμαιλ αυτοματα να ειναι του επισκεπτη που συμπληρωσε τη φορμα.
Crypton-R- Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Για ποιούς λόγους πρέπει να αποφεύγεται; Θέματα ασφαλείας; Επίσης μπορείς να εξηγήσεις λίγο αυτό με το reply-to γιατί με μπέρδεψες;
dominotrix Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Μεσα στο contact form 7 εχει μια επιλογη να βαλεις additional headers. Αν γραψεις Reply-to: και βαλεις το tag που ειναι απο τη φορμα συμπληρωσης το email που συμπληρωνει ο επισκεπτης, τοτε οταν θα πατησει ο πελατης σου reply στον client του, θα διαβασει αυτοματα το εμαιλ που ειναι δηλωμενο στο reply-to και ετσι μπορει αμεσα να του απαντησει χωρις να χρειαστει να κανει copy paste το email του επισκεπτη. Οσον αφορα το "γιατι" πρεπει να αποφευγεται ειναι απλο: δε μπορεις να λες οτι το εμαιλ αυτο ηρθε απο το [email protected] οταν στην πραγματικοτητα φευγει απο το [email protected] . Ειναι κατι σαν scam το οποιο πχ η google πολλες φορες το παει στα spam. Προσωπικα θα σε συμβουλευα ειτε να χρησιμοποιεις το SMTP mailer ειτε να βαλεις το [email protected] (οπως πραγματικα ειναι) και να δημιουργησεις το αναλογο email στο account του hosting σου. Βεβαια, αν μεχρι στιγμης δεν αντιμετωπιζεις καποιο issue, δεν υπαρχει λογος να το πειραξεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα