Chocobo Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα στο φόρουμ.Παιδιά χρειάζομαι μερικές γενικές πληροφορίες όσον αφορά το όλο θέμα με την μουσική στο αμάξι. Είμαι παντλώς άσχετος οπότε... Λοιπόν έχω τις εξής απορίες. Ας πάρουμε παράδειγμα πως έχουμε ένα cd player το οποίο αναγράφει πως σηκώνει 4 Χ 50watt ηχεία. 1.Τι γίνεται αν έχουμε 4 ηχεία που είναι λιγότερα ή περισσότερα watt απο όσα μπορεί να σηκώσει το σύστημα. 2.Στην περίπτωση που δεν έχουμε 4 ηχεία αλλά 2, το 4 Χ 50 watt γίνεται 2 X 100Watt ή ? 3.4 80watt ηχεία και 4 50watt ηχεία θα βγάζουν τον ίδιο ήχο στο 4x50watt σύστημα ? Αυτά κυρίως.Ευχαριστώ.
palawiaris Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Αν είναι ίδιας ποιότητας ηχεία τότε 3.Τα 80άρια θα παραμορφώνουν το ήχο.Δηλαδή χειρότερα 2.Από όσο ξέρω όχι.Δεν γνωρίζω πηγή που να γεφυρώνει τα κανάλια,αν γνωρίζει κάποιος άλλος... 1.Με λιγότερα βαττ θα τσιρίζουν τα ηχεία και μπορεί να καούν Όλα θεωρητικά.Στην πράξη μόνο με πειραματισμό θα καταλάβεις.Πηγή με 4χ 50 βατ θα είναι καμιά 4χ15 πάνω κάτω
Chocobo Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Αν είναι ίδιας ποιότητας ηχεία τότε 3.Τα 80άρια θα παραμορφώνουν το ήχο.Δηλαδή χειρότερα 2.Από όσο ξέρω όχι.Δεν γνωρίζω πηγή που να γεφυρώνει τα κανάλια,αν γνωρίζει κάποιος άλλος... 1.Με λιγότερα βαττ θα τσιρίζουν τα ηχεία και μπορεί να καούν Όλα θεωρητικά.Στην πράξη μόνο με πειραματισμό θα καταλάβεις.Πηγή με 4χ 50 βατ θα είναι καμιά 4χ15 πάνω κάτω Δεν κατάλαβα αυτό που λές στο τέλος.Εννοείς πως δεν θα αποδίδει τα watt που λέει.? Γιατί απο διάφορα που διαβάζω στα φόρουμς πολλά άτομα βλέπω να το λένε.
Ntinaras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Αν ο ενισχυτης ειναι λιγοτερα βατ απο τα ηχεια, πολυ πιθανον να στα καψει δεν διπλασιαζεται η εξοδος αν εχεις 2 καναλια, εκτος κι αν ο ενισχυτης υποστηριζει γεφυρωση, που αμφιβαλλω αν η πηγη το κανει 1
palawiaris Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Το να βγάζει μία πηγή 200 βατ είναι απίθανο.Αυτό.
nick#18 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Παντα ομως οταν βαζεις σε μια πηγη 2 αντι για 4 ηχεια, παιζουν λιγο καλυτερα. Αν παιξεις με το fader και αφησεις τα μπροστα ηχεια να υπερισχυουν και εκοβες τα πισω ηχεια με "διακοπτακι" (για να γινει το κοψιμο αμεσα ας πουμε) θα ακουσεις τα μπροστα να παιξουν πιο δυνατα. Αλλο το ολοκληρομενο να διαχειριζεται ρευματα σε 4 εξοδους αλλο σε 2 γιατι οχι τιποτα αλλο.. αλλα δεν εχουν και κανενα πολυ σοβαρο κυκλωμα για ρευματα μεσα τους! 1
Chocobo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Το να βγάζει μία πηγή 200 βατ είναι απίθανο.Αυτό. Παιδιά επειδή είμαι άσχετος αν δεν είναι κόπος πείτε δύο λόγια.Δηλαδή όταν σου γράφει 4X50 στα χαρτιά του λένε ψέματα.? Και αν ναι τότε πως ακριβώς θα ξέρεις πόσο αποδίδει ώστε να μην βάλεις πάνω ηχεία και να στα κάψει ή να παίζουν χάλια.?
Ntinaras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 ναι λεει ψεματα κατ αρχην ακομα και να ειναι 50 βατ ανα καναλι, θα ειναι peak, οχι rms. καλυτερα να βαλεις 2 καλα ηχεια μπροστα διαιρουμενα, και τιποτα αλλο. μη μπλεξεις με ηχεια σε εταζερα, και καλωδια θα περνας και θα εχεις χειροτερο ηχο
palawiaris Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Για να μάθεις πόσο βγάζει,ψάξε στο νετ ή πες μας μπας και ξέρει κανείς. Η γνώμη μου φίλε είναι να βάλεις ενισχυτή.Μόνο έτσι θα καλυτερέψεις τον ήχο. Έστω και έναν με λίγα βατ αλλά να είναι καλή μάρκα.Με ενισχυτές noname δεν θα κάνεις σχεδόν τίποτα δυστυχώς. Βρες έναν μεταχειρισμένο,αν κολλάς στα λεφτά. Να σου πω μία μικρή λύση που έκανα στο αμάξι μου.Έχει ενισχυτή JBL από την μάνα του με 500 RMS λέει.....τρίχες.....μια τετραγωνική παλάμη ενισχυτής είναι που με το ζόρι οδηγούσε ένα 16άρι μπασάκι και ηχεία της πλάκας. Έβγαλα τα μανίσια 16άρια που είχε και έβαλα τα andrian Audio 165.g, ηχεία με 80 βατ και πίσω τα 165.v με 70 βατ.Παρόλο που έντυσα καλά τις πόρτες το αποτέλεσμα ήταν λίγο πιο καθαρός ήχος σε χαμηλή ένταση αλλά πιο δυνατά παραμόρφωναν πολύ.Το γενικό αποτέλεσμα λίγο χειρότερο από πριν. Μία σαφώς καλυτέρεψη θα υπήρχε αν χαμήλωνα το μπάσο στο τέρμα.Αλλά χωρίς μπάσο δεν έλεγε. Το πρόβλημα ήταν ότι ο μανίσιος ενισχυτής δεν έφτανε για αυτά τα ηχεία.Φαντάσου μλκς που λένε με τα βατ.500άρης να μην μπορεί να παίξει 80άρια ηχεία. Έτσι έβαλα έναν ακόμη ενισχυτή πίσω από τον μανίσιο, αρκετά καλό που είχα ήδη από παλιά,να παίζει μόνο ένα 30άρι κλειστό γούφερ.Το όλο ηχοσύστημα απογειώθηκε κυριολεκτικά.Αργότερα θα συνδεθούν και τα άλλα ηχεία,όποτε βρω χρόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα