Προς το περιεχόμενο

Ταξίδι Πουκέτ - Ταϊλάνδη

PavlosSage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά έχω και άλλη μία απορία. Μίλησα πρόσφατα με κάποιους φίλους που έχουν πάει προς εκείνα τα μέρη και μου είπαν όταν και άμα πας να έχεις μαζί σου χάπια για γαστρεντερίτιδα. Λίγο πολύ το φαγητό, το νερό, η αλλαγή κλίματος, με είπαν σίγουρα 1-2 μέρες θα είσαι άρρωστος. Έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε όσους έχουν πάει από εδώ;;

Ενιωθα δυσφορια λογω υγρασιας αλλα μεχρι εκει. Νερο μονο εμφιαλωμενο και φαγητο μονο απο μερη που εμπιστευομουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενιωθα δυσφορια λογω υγρασιας αλλα μεχρι εκει. Νερο μονο εμφιαλωμενο και φαγητο μονο απο μερη που εμπιστευομουν.

Σίγουρα απλά τα πάντα είναι στο νερό. Δηλαδή απ' όπου έτρωγες (μου είπαν ότι θα πίξεις στο ψάρι, δεν έχουν πολύ κρέας) πως ήξερες τι να εμπιστευτείς; Γιατί το νερό είναι το πιο σημαντικό και εντάξει.. Πίνεις νερό από εμφιαλωμένο αλλά τα φαγητά δε τα μαγειρεύουν σε εμφιαλωμένο αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα απλά τα πάντα είναι στο νερό. Δηλαδή απ' όπου έτρωγες (μου είπαν ότι θα πίξεις στο ψάρι, δεν έχουν πολύ κρέας) πως ήξερες τι να εμπιστευτείς; Γιατί το νερό είναι το πιο σημαντικό και εντάξει.. Πίνεις νερό από εμφιαλωμένο αλλά τα φαγητά δε τα μαγειρεύουν σε εμφιαλωμένο αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ετρωγα στο ξενοδοχειο η πηγαινα σε εστιατορια που συχναζαν Βρετανοι και Αμερικανοι (γνωρισα αρκετους). Ετρωγα παντα πραγματα που γνωριζα (δεν πειραματιστηκα με χελι, καταλαβαινεις). Γενικα, αν εξαιρεσω την υγρασια και αυτον τον "βαρυ" καιρο που ειχε (και που μου προκαλει πονοκεφαλο γενικοτερα) δεν ειχα προβλημα (μιλαω για Σιγκαπουρη, δεν ξερω αν το ανεφερα).

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Παιδιά έχω και άλλη μία απορία. Μίλησα πρόσφατα με κάποιους φίλους που έχουν πάει προς εκείνα τα μέρη και μου είπαν όταν και άμα πας να έχεις μαζί σου χάπια για γαστρεντερίτιδα. Λίγο πολύ το φαγητό, το νερό, η αλλαγή κλίματος, με είπαν σίγουρα 1-2 μέρες θα είσαι άρρωστος. Έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε όσους έχουν πάει από εδώ;;

Ε εντάξει λογικά θα έχεις το λεγόμενο travellers diarrhoea λόγω του καυτερού φαγητού, της αλλαγής κλίματος κοκ. Αλλά εάν προσέχεις το νερό και τον πάγο δεν θα έχεις πρόβλημα. Γενικά θα σου πρότεινα να αποφεύγεις τα super τουριστικά εστιατόρια και το δυτικό φαγητό (που είναι χάλια ούτως ή άλλως), και να προτιμάς την τοπική κουζίνα ειδικά σε μέρη που έχει ντόπιους. Μόνο ζεστό κρέας που ετοιμάστηκε πρόσφατα και το κυριότερο όλων: πλένε τα χέρια σου όσο πιο συχνά μπορείς.

Παιδες πολλες πληροφοριες μπορειτε να βρειτε στην Ιστοσελιδα μου ( φορουμ) .

Ειμαι αρκετα Ταιλανδοπληκτος και τρεχω τηην σελιδα αυτη απο το 2008 .......

Ειναι η

www.thai.gr

Εκει ειμαι ο Thailandgr .

Υγ εαν απαγορευεται plz να σβηστει

https://imgur.com/a/IqRLR

Στην Κορέα τρώνε ρε αστοιχείωτοι

Και στις διπλανες της Ταυλανδης χωρες , Λαος & Καμποτζη

• Like 1

Μη βλέπεις μόνο τη διάρκεια της πτήσης και προγραμματίζεις μετακινήσεις. Θα φάς τουλάχιστον τη μισή μέρα σε αεροδρόμια να πας στο ξενοδοχείο να τακτοποιηθείς και όλα τα σχετικά.

Από το πρόγραμμα της φωτό θα έβγαζα και εγώ το Πουκε.  Στο Κραμπι,,αλλά και στο Τσιανγκ μαι αξίζει να νοικιάσεις αυτοκίνητο και να κάνεις κάποιες βόλτες.

Δεν θα σου σερβίρουν σκύλο, δεν θα σου πουλήσουν παιδάκια, δεν θα πάθεις δηλητηρίαση αν φροντίζεις να πίνεις εμφιαλωμένο και μόνο ακόμη κι όταν πλένεις τα δόντια σου, δεν θα σε κλέψουν, δεν θα σε δολοφονήσουν. Εξακολουθεί να είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες που μπορείς να πας.

Η ταιλανδεζικη κουζίνα θεωρείται από τις καλύτερες στο κόσμο,,έστω κι αν είναι πολύ απλή. Αν δεν σας αρέσουν τα καφτερά ζητάτε να μην είναι. Από κρέας προτιμάς κοτόπουλο ή χοιρινό, το μοσχάρι συνήθως είναι εισαγόμενο και μετριο. Ψάρι υπάρχει πολύ, αλλά μη περιμένετε να βρείτε με γεύση Ελλάδας. (Πουθενά στο κόσμο δε θα βρεις) Και ευκαιρία να δοκιμασετε μερικά εξωτικά φρούτα. Γλυκά το καλύτερο που μπορώ να προτείνω είναι μανγκο με sticky rise.  

Φροντίστε να κρατάτε μερικούς στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας πχ δε βγαίνουμε έξω φορτωμένοι χρυσαφικά, ρολεξ και 3 iPhone, έχουμε λίγα χρήματα μαζί μας αρκετά για να περασουμε το βράδυ και μόνο, χρησιμοποιούμε το safe του ξενοδοχείου για τα πράγματα μας. 

Και ειδικά για Ταϊλάνδη, δεν ωφελεί καθόλου (μα ΚΑΘΟΛΟΥ) να υψώνεις την φωνή και να τσαμπουκαλεύεσαι. Θα περάσεις πολύ καλύτερα δείχνοντας λίγη υπομονή και πολύ χαμόγελο.

Καλές διακοπες.

• Like 1

Παιδιά 8 μέρες που σκεφτόμαστε να μείνουμε Κράμπι (7 βράδια), αξίζει να μείνουμε στα Φι Φι ή απλά να πάμε τουρ;; Αν μείνουμε εκεί απ' ότι διάβασα στα νησιά αυτά δύσκολα βρίσκεις αμάξι. Πως μετακινείσαι;; Υπάρχει (που λογικά σίγουρα θα υπάρχει) επικοινωνία ανάμεσα σε Κο Φι Φι Ντον και Κο Φι Φι Λε;;

Καλά το αμάξι τι το θες σε νησάκια 2x2 km; Μην ανησυχείς για την μετακίνηση, με το που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί πέρα θα αρχίσουν να σε κυνηγάνε διάφοροι για να σε πάνε κάπου με τη βάρκα ή το tuk tuk. Εγώ δεν θα έμενα εκεί πάντως. Αμα επιμένεις, μπορείς να πας μια εκδρομή να τα δεις αλλά αν δεν σου αρέσει να κυκλοφορείς με κοπάδια τουριστών και να θαυμάζεις πρώην πανέμορφα μέρη που έπεσαν θύματα υπερτουριστικής εκμετάλλευσης, τότε μην σκάσεις κιόλας.

• Like 1

Καλά το αμάξι τι το θες σε νησάκια 2x2 km; Μην ανησυχείς για την μετακίνηση, με το που θα πατήσεις το πόδι σου εκεί πέρα θα αρχίσουν να σε κυνηγάνε διάφοροι για να σε πάνε κάπου με τη βάρκα ή το tuk tuk. Εγώ δεν θα έμενα εκεί πάντως. Αμα επιμένεις, μπορείς να πας μια εκδρομή να τα δεις αλλά αν δεν σου αρέσει να κυκλοφορείς με κοπάδια τουριστών και να θαυμάζεις πρώην πανέμορφα μέρη που έπεσαν θύματα υπερτουριστικής εκμετάλλευσης, τότε μην σκάσεις κιόλας.

Απλά μετά από πολύ σκέψη καταλήξαμε στο ταξίδι Ντουμπάι - Μπαλί - Ταϊλάνδη, και όσον αφορά την Ταϊλάνδη είπαμε 8 μέρες να μείνουμε Κράμπι και να γυρίσουμε τα μέρη εκεί μαζί με τα Φι Φι. Καλή επιλογή θα ήταν και το Κο Σαμούι αλλά έχει σχετικά ακριβά αεροπορικά απ' ότι έψαξα και προσωπικά θα ήθελα να πάω 3-4 μέρες Τσιανγκ Μέι αλλά η κοπελιά θέλει περισσότερο παραλίες, είπε ότι είναι ωραία, αλλά δε τη συγκίνησε και τόσο.

Απλά μετά από πολύ σκέψη καταλήξαμε στο ταξίδι Ντουμπάι - Μπαλί - Ταϊλάνδη, και όσον αφορά την Ταϊλάνδη είπαμε 8 μέρες να μείνουμε Κράμπι και να γυρίσουμε τα μέρη εκεί μαζί με τα Φι Φι. Καλή επιλογή θα ήταν και το Κο Σαμούι αλλά έχει σχετικά ακριβά αεροπορικά απ' ότι έψαξα και προσωπικά θα ήθελα να πάω 3-4 μέρες Τσιανγκ Μέι αλλά η κοπελιά θέλει περισσότερο παραλίες, είπε ότι είναι ωραία, αλλά δε τη συγκίνησε και τόσο.

μην το δενεις και κομπο , υπαρχει προβλημα με επικείμενη ηφαιστειακή έκρηξη στο όρος Αγκούνγκ

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/synagermos-sto-oros-agkoungk-xiliades-egkataleipoyn-ta-spitia-toys-logw-toy-hfaisteioy.4957343.html

μην το δενεις και κομπο , υπαρχει προβλημα με επικείμενη ηφαιστειακή έκρηξη στο όρος Αγκούνγκ

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/synagermos-sto-oros-agkoungk-xiliades-egkataleipoyn-ta-spitia-toys-logw-toy-hfaisteioy.4957343.html

Το οποιο Agung  το ειχα ανεβει πριν 2 χρονια ,που να ξερα πως θα εσκαγε ...

post-237837-0-44231700-1512151371_thumb.jpg

• Like 2

Ναι παιδιά το διάβασα αυτό μακάρι να είναι καλά όλοι οι άνθρωποι εκεί και να μη γίνει κάτι σοβαρό. Όσον αφορά το ταξίδι σχεδιάζετε για Απρίλιο ας ελπίσουμε μέχρι τότε να έχουν ηρεμήσει τα πράγματα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά θέλει λίγο προσοχή καθότι πας σε ένα καινούργιο περιβάλλον αλλά μην σου γίνει εμμονή. Να είσαι σίγουρος οτι αυτά που τρως είναι καλοβρασμένα ή καλοπλυμμένα. Νερό εμφιαλωμένο. Εμείς δεν είχαμε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα. 

Εφόσον θα πάτε, είναι ευκαιρία να τριγυρίσετε όσο μπορείτε. Ο Φεβρουάριος είναι ιδανικός μήνας καιρικά. Πρόταση μου είναι να μην πάρετε γεμάτες βαλίτσες απο εδώ, τα βασικά μόνο ώστε τυχόν μετακινήσεις να είναι εύκολες και για να μπορείτε να τις γεμίσετε στην επιστροφή με αγορές.  

Τα Πουκετ είναι πολύ τουριστικά. Ομορφιά εμπορευματοποιημένη. Για αυτό προτείνω τη γύρα παραπάνω. Όσο πιο βόρεια ανηφορίσετε τόσο περισσότερη αυθεντική Ταυλάνδη θα ανταμώσετε.

Προσοχή στην οδήγηση, οδηγούν σχεδόν τυφλά κάποιοι και επιπλέον ισχύει το ανάποδο σύστημα για εμάς, απο αριστερά.

Επεξ/σία από tsioudiver

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...