Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι είναι σοβάς και όχι λάσπη από την επέμβαση από την πλευρά του διπλανού σου;

κανονικά, έπρεπε να υπάρχει μονωτικό υλικό ανάμεσα στις δύο σειρές τούβλων.

Μπορεί να καταστράφηκε στο σημείο που έγινε η επέμβαση αλλά πρέπει να υπάρχει στο υπόλοιπο κομμάτι του τοίχου.

Εάν δεν υπάρχει και ακούς ότι γίνεται δίπλα είναι απαράδεκτο κατασκευαστικό σφάλμα.

Το συγκεκριμένο σφάλμα είναι το προηγούμενου μηχανικού όπου είχε σταματήσει το έργο πριν από 10 χρόνια. όταν εγώ πήγα να κάνω εργασίες πριν από περίπου 5 χρόνια το βρήκα έτσι του το ανέφερα και το ακύρωσε. Το έβγαλε εντελώς και το γέμισε. Ήμουν παρών όταν έκανε αυτή την δουλειά. Απλά ανέβασα την φώτο ( όπως και είχα πει ότι θα κάνω ) για να δείξω πόσο μικρός σε πάχος είναι ο τοίχος που με χωρίζει με το διπλανό σπίτι. Όπως λες πολύ σωστά έπρεπε να υπάρχει μονωτικό υλικό αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σε κανένα σημείο του συγκεκριμένου τοίχου!!

Μεγάλα και τραγικά λάθη έχουν γίνει αλλά τι να κάνω πορεύομαι με αυτά !!!

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το δικό σου το σπιτι ειναι γιαπι ακομα; Τα ασοβάτιστα τούβλα είναι απο την δική σου μερια;

Γενικα ζημιά στα τούβλα επιδιορθώνεται ευκολα με λιγο κατάλληλη λάσπη. Ενδεχομένως όμως μπορεί να έχεις τα εξής προβλήματα

1)Ρωγμή στον σοβά αν δεν γίνει με κατάλληλο υλικό η επιδιόρθωση ή εξασθενήσει ελάχιστα ο τοίχος

2)Αν περάνάει απο εκεί και ζεστά νερά τότε το 1 θα γίνει πιο έντονο

3)΄Ηχο απο την ροή του νερού αν δεν έχει βάλει μονωμένους σωλήνες.

Δημοσ.

Το δικό σου το σπιτι ειναι γιαπι ακομα; Τα ασοβάτιστα τούβλα είναι απο την δική σου μερια;

Γενικα ζημιά στα τούβλα επιδιορθώνεται ευκολα με λιγο κατάλληλη λάσπη. Ενδεχομένως όμως μπορεί να έχεις τα εξής προβλήματα

1)Ρωγμή στον σοβά αν δεν γίνει με κατάλληλο υλικό η επιδιόρθωση ή εξασθενήσει ελάχιστα ο τοίχος

2)Αν περάνάει απο εκεί και ζεστά νερά τότε το 1 θα γίνει πιο έντονο

3)΄Ηχο απο την ροή του νερού αν δεν έχει βάλει μονωμένους σωλήνες.

Όχι εγώ μένω μέσα κανονικά , έχω τελειώσει εδώ και κάποια χρόνια τις εργασίες. Η φώτο που ανέβασα είναι όταν το έφτιαχνα και τι βρήκα μέσα στον διαχωριστικό τοίχο. Αυτός ο σωλήνας δεν υπάρχει πλέον. Ήθελα με την συγκεκριμένη φώτο να δείξω την βλακεία του προηγούμενου μηχανικού και από την άλλη το πόσο μικρός είναι αυτός ο διαχωριστικός τοίχος.

Ο διπλανός που τώρα κάνει εργασίες έχει περάσει ( από ότι μου είπε ) το κουτί με τους συλλέκτες τις ενδοδαπέδιας θέρμανσης που κάνει. Παρόλα αυτά μου έκανε την ζημιά στον δικό μου τοίχο ( επειδή ακριβώς το πάχος αυτού του τοίχου είναι αστεία μικρο! )

Όπως και στις φωτογραφίες ( δεν είναι του σπιτιού του ) κάτι τέτοιο έκανε στον διαχωριστικό μας μικρο τοίχο!

post-60014-0-99067300-1510913586_thumb.jpg

post-60014-0-66328300-1510913593_thumb.jpg

Δημοσ.

20εκ ειναι νορμαλ για διαχωριστικους τοιχους, σπανια να εβαζαν παραπανω ενω το συνηθες σε πολυκατοικιες ειναι τα 9εκ! Μονωση δεν βαζουν γιατι αναμεσα σε θερμενομενους χωρους δεν χρειαζεται, ασχετα αν ειναι καλο να μπαινει.

Οτι εγινε εγινε, αν σου φτιαξει την ζημια δεν θα φαινεται τιποτα. Θα ηταν καλο να εβαζε λιγο πετροβαμβακα να μονωνε το κουτι του συλλεκτη αλλα τι ψαχνεις τωρα....

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι καλό γιατί προσφέρει κι ηχομόνωση, όταν το καταλαβαίνουν μετά το μετανοιώνουν που δεν έβαλαν... :P

• Like 3
Δημοσ.

Όπως είχα προαναφέρει και παραπάνω στέλνω φωτογραφίες με τον σωλήνα που βρήκα στον διαχωριστικο τοιχο του δικού μου σπιτιου και του διπλανου πριν ξεκινήσω τις δικές μου εργασίες χρόνια πριν. Ο τότε μηχανικος κατάλαβε την μαλακία και τον ακύρωσε. Απλα την ανεβάζω για να δείτε και εσεις με τα μάτια σας ποσο μικρός είναι ο τοιχος που χωρίζει τα 2 εφαπτόμενα σπιτια.

Και κατι ακόμη, αν γνωρίζει καποιος. Όταν κατοικη μια οικογένεια σε ενα σπίτι υπάρχει καποιος κανονισμός/ νόμος, κατι τελος πάντων, που να ορίζει ποσες ώρες / μερες μπορεί ο μηχανικος του διπλανου σπιτιου να χτισει??

Το ρωτάω γιατι φανταστείται να μενετε καπου και να ερθει καποιος να χτίσει/ανακαινίση ενα άλλο σπίτι δίπλα σας και να βαράνε καθε μερα μέχρι το βραδυ. ( Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στις ωρες κοινης ησυχιας ).

Παιδιά όσο αφορά το 2ο σκέλος του ερωτήματος , γνωρίζει κάποιος κάτι???

Δημοσ.

Μονο ωρες κοινης ησυχιας δεν πρεπει να βαρανε, αλλα και αυτο καταστρατηγειται, βαρας μεχρι να τελειωσεις εκτος αν κανει φασαρια κανενας γειτονας. Κανε υπομονη, οσο πιο πολυ βαρανε τοσο πιο γρηγορα θα τελειωσουν.

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και ειδα το θέμα ειπα να κάνω και εγώ μια ερώτηση σχετική με την μεσοτοιχία.

Μπορεί κάποιος να χτίσει πάνω σε μεσοτοιχία (στο δικό του μισό φυσικά) ή πρέπει να έχει κάποια απόσταση. Να χτίσει για παράδειγμα ένα μπαλκόνι ή μια βεράντα ως επέκταση της μεσοτοιχίας. 

Αν ξέρετε τι ισχύει ή κάποιο παραπομπή σε σχετικό νόμο θα βοηθούσε.

Ευχαριστώ !

Επεξ/σία από spacer

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...